General Mobile 5 Plus Kullanıcıları Kulübü

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
telefonun net kullanımında ısınma ve şarj performansı nasıl ben mobil veryi hc kptmam birde camere harcde artı pek özllk kullnmam zira ben almayı dusunuyorum fakat aşırı ısındığından iade etmye çalşan cok kşi gördüm ?

ısınma her telefonda olur. arka planda çalışan uygulama sayısı fazla olunca sen bi video izlesende ısınır. ısınma diyorsan sony al da gör ısınmayı. bundaki ısınma hiçbirşey

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Selamlar,
Fiyat etkisini göz ardı ederek (ki biliyorum bu cihaz özelinde bu etkiyi göz ardı etmek çok zor), kullanan arkadaşların cihazın hissiyatı konusunda ki fikirlerini rica edebilir miyim? Fazlasıyla ucuz ya da kalitesiz bir hissiyatı var mı?
**Şu şekilde açabilirim, Htc p3450 kullanarak giriş yapmıştım bu smartphone olayına yıllar yıllar önce; (biraz yaşlı olabilirim kabul :) ve telefon wm sistemli olup, basmatik (rezistif) ekran olduğundan kullanımının gerçekten zorlu bir tecrübe kazandırmasına rağmen gerek kutusu gerekse telefonun verdiği hissiyat premium dedikleri tarzdaydı.
Bu telefonda, siz değerli kullanıcıların ilgili konuda ki tecrübeleri nasıldır?

her gören iphone 6+ zannediyor. GM olduğunu gördüklerinde inanamıyorlar.
kalitesiz ve dandik gözükmüyor.aksine havalı bile denebilir.

peki gözükmesinin dışında gerçekte nasıl derseniz; malzeme kalitesi gerçekten iyi.pişman olmazsınız.

nextman

Profesör
Reaksiyon puanı
567
Akşama kısmetse video ekleyim herkes denesin yapamayanlar varmış Hard reset:cool:

havadar1990

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben Turkcellden aldım 1 haftadır kullanıyorum. Size şunu samimi söylüyorum. Sağlamlık olsun ekran görüntüsü olsun fiyat performans olsun telefon on numara. Alın diyorum başka da birşey demiyorum.

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Akşama kısmetse video ekleyim herkes denesin yapamayanlar varmış Hard reset:cool:
abi onda sorun yok. yani onu yapınca gelecek diye birşey yok.

eskiden kullandığın nexus5 te de bu olayı çok kurcalıyordu arkadaşlar. ama kimine gelirken kimine gelmiyordu. hatta bi defa güncelleme gelmişti format attım güncelleme gitti :D

horkunsener

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
her gören iphone 6+ zannediyor. GM olduğunu gördüklerinde inanamıyorlar.
kalitesiz ve dandik gözükmüyor.aksine havalı bile denebilir.

peki gözükmesinin dışında gerçekte nasıl derseniz; malzeme kalitesi gerçekten iyi.pişman olmazsınız.

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Görüntüsünden ziyade verdiği hissiyat önemli benim açımdan. Çünkü uzun seneler sonucu belli tecrübeye ulaşmış kullanıcı (bu noktada bu kullanıcı sizsiniz), telefonla temas ettiği anda o telefonun ne kadar dayanıklı olabileceğini, fiziksel olarak ne gibi bir kullanım tecrübesi yaşatabileceğini kestirebiliyor diye düşünüyorum.

horkunsener

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Ben Turkcellden aldım 1 haftadır kullanıyorum. Size şunu samimi söylüyorum. Sağlamlık olsun ekran görüntüsü olsun fiyat performans olsun telefon on numara. Alın diyorum başka da birşey demiyorum.
Farklı bir forumda çok fazla sayıda kullanıcı telefonu biraz hırpalıyor da ondan farklı bir bakış açısı görmek adına sordum. Umarım kullanım tecrübeniz hep bu şekilde devam eder. Hayırlı olsun cihazınız.

burak656

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bu kamera uygulamaları neden bulanık fotoğraf çekiyor bilen birileri yok mu ?

Iboom

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefonu aldım 22 nisanda bunun garantiye gönderdim telefon normal kullanımda sadece sosyal medya ve internete girdiğimde 45 derece ısiga ulaşıyor ekrana el deymek mümkün değil en büyük sıkıntı bu yooutuo video açıkça donuyor konuşurken cizirti geliyor batarya günü kurtarmıyor oyun oynamaya gelince bitane indirdim telefonun scakligindan tutamadım braktim hale bide o sıcaklıkta biri ararsa kulağınıza kiyma imkanınız yok suan telefon yolda garantiye gitti ikinci partide bu sorun yok diyolar iade yada değişim istedim bakalım ne ilıcak

Musabatis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Telefonu almak istiyorum ve telpanin taksit seçeneği sunduğunu gordum. Kredi kartızmis sanirim. 6 ay. Bu şekilde satın alan varmı ?

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Telefonu aldım 22 nisanda bunun garantiye gönderdim telefon normal kullanımda sadece sosyal medya ve internete girdiğimde 45 derece ısiga ulaşıyor ekrana el deymek mümkün değil en büyük sıkıntı bu yooutuo video açıkça donuyor konuşurken cizirti geliyor batarya günü kurtarmıyor oyun oynamaya gelince bitane indirdim telefonun scakligindan tutamadım braktim hale bide o sıcaklıkta biri ararsa kulağınıza kiyma imkanınız yok suan telefon yolda garantiye gitti ikinci partide bu sorun yok diyolar iade yada değişim istedim bakalım ne ilıcak
bu üretilen partiyle alakalı değildir ancak sorun olduğu aşikar. şimdi birileri bu yazdıklarınızı görse DAHA DA ALMAM felan derler. bu sorun bireysel bir sorun görüldüğü üzre. çünkü bende yok ve olan birinide daha önce duymadım.
kolay gelsin umarım sizi tatmin edici bir çözüm sunarlar.

bende güncelleme gelmiyor diyemi garantiye göndersem :P @nextman

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31

Ekli dosyalar

• IMG-20160517-WA0000.jpg
    IMG-20160517-WA0000.jpg
    64.6 KB · Görüntüleme: 544

havadar1990

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben bu telefonu 1 haftadır kullanıyorum. Telefonu ilk kullandığım 1 ve 2. günlerde çok fazla şarj tükettiğini düşündüm. Günde iki kez doldurduğum oldu. Ama günler geçtikçe telefonu karıştırdıkça bu sorunun benden kaynaklı olduğunu anladım. Arkaplan uygulama kısıtlamaları var. Pil inanın ki o zaman hiç gitmiyor. Birde pil tasarrufu moduna alınca tadından yenmez hale geldi benim için. Kamera benim için çok önemli. Ön (flaşlı) ve arka kamera benim gereksinimlerimi karşıladı. Kulaklığa gelecek olursam. Kulaklığımın bir tanesi az diğeri ise çok ses vermeye başladı. Garantiye göndericem. Başka kulaklık denediğimde sorunun kulaklıkta olduğunu anladım. Görüntü olarak Iphone ye benzeten çok oluyor. Şekil bi telefon inanın. Bi albenisi var eline aldığında. Tramvaya bindiğimde çok kişinin meraklı bakışlarına rastladım. O kadar havalı. Bi tek ısınması var. Benim elimi yakacak kadar hiç ısınmadı. Yani 30 40 derece kadar oyun oynarken ısındığını söyleyebilirim. Merak ettiğiniz birşey varsa sorun elimden geldiğince cevap veririm. Hoşçakalın

havadar1990

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
He birde candy camera retrica gibi programlarda cidden bulanık çekiyor ama normal kamerada sorun yok güzel görüntü.

burak656

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben bu telefonu 1 haftadır kullanıyorum. Telefonu ilk kullandığım 1 ve 2. günlerde çok fazla şarj tükettiğini düşündüm. Günde iki kez doldurduğum oldu. Ama günler geçtikçe telefonu karıştırdıkça bu sorunun benden kaynaklı olduğunu anladım. Arkaplan uygulama kısıtlamaları var. Pil inanın ki o zaman hiç gitmiyor. Birde pil tasarrufu moduna alınca tadından yenmez hale geldi benim için. Kamera benim için çok önemli. Ön (flaşlı) ve arka kamera benim gereksinimlerimi karşıladı. Kulaklığa gelecek olursam. Kulaklığımın bir tanesi az diğeri ise çok ses vermeye başladı. Garantiye göndericem. Başka kulaklık denediğimde sorunun kulaklıkta olduğunu anladım. Görüntü olarak Iphone ye benzeten çok oluyor. Şekil bi telefon inanın. Bi albenisi var eline aldığında. Tramvaya bindiğimde çok kişinin meraklı bakışlarına rastladım. O kadar havalı. Bi tek ısınması var. Benim elimi yakacak kadar hiç ısınmadı. Yani 30 40 derece kadar oyun oynarken ısındığını söyleyebilirim. Merak ettiğiniz birşey varsa sorun elimden geldiğince cevap veririm. Hoşçakalın
Arkpa plan uygulamalarını nerden kapatabilirim birde kamera uygulamalarının bulanık çekmesine bi çare bulabildiniz mi

havadar1990

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkpa plan uygulamalarını nerden kapatabilirim birde kamera uygulamalarının bulanık çekmesine bi çare bulabildiniz mi
Ayarlar - Veri Kullanımı - Sağ Üstteki Üç çizgideki Arkaplan Verileri Kısıtlamaya dokunun. Powercam kullanıyorum. Diğer uygulamalara göre daha uyumlu ve kullanışlı.

nextman

Profesör
Reaksiyon puanı
567
Arkadaşlar az önce Telpa müşteri temsilcisi ile görüştüm imei numarasını verdim ve neden 15 mayıs güncellemesini alamadığımı kontrol etmesini istedim ar-ge bölümüne ilettiğini söyledi. Şimdi böyle bir güncelleme var öncelikle 12-15 mayıs arası dağıtılan cihazlarınızda 1 mayıs yaması olarak görünüyorsa kısa bir görüşme yapmanızda fayda var zira OTA güncellemelerini daha sonra da hızlıca alabilmek için .Olmadı zaten imkanım olduğu için ilerleyen günlerde General mobile Telpa servisinde iş gereği işim var gittiğimde yine gösterir size bilgi veririm.

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşlar az önce Telpa müşteri temsilcisi ile görüştüm imei numarasını verdim ve neden 15 mayıs güncellemesini alamadığımı kontrol etmesini istedim ar-ge bölümüne ilettiğini söyledi. Şimdi böyle bir güncelleme var öncelikle 12-15 mayıs arası dağıtılan cihazlarınızda 1 mayıs yaması olarak görünüyorsa kısa bir görüşme yapmanızda fayda var zira OTA güncellemelerini daha sonra da hızlıca alabilmek için .Olmadı zaten imkanım olduğu için ilerleyen günlerde General mobile Telpa servisinde iş gereği işim var gittiğimde yine gösterir size bilgi veririm.
Hocam senin güvenlik yamanda 15 mayıs mı yazıyor. Ekran görüntüsü atman mümkün mü?

nextman

Profesör
Reaksiyon puanı
567
Hocam senin güvenlik yamanda 15 mayıs mı yazıyor. Ekran görüntüsü atman mümkün mü?
Yok arkadaşım 1 mayıs hard format atsam bende alacam ama atmak istemedim tonla ayarı geri yüklerken hata veriyor bende bu konuda selzenişte bulundum temsilciye her seferinde formata gerek olmamalı diye.
Bence sende ara görüş takibe alsınlar
0212-371 02 00 :)

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Yok arkadaşım 1 mayıs hard format atsam bende alacam ama atmak istemedim tonla ayarı geri yüklerken hata veriyor bende bu konuda selzenişte bulundum temsilciye her seferinde formata gerek olmamalı diye.
Hocam Hard formatla fabrika ayarlarına dönmek aynı şey. Yazılımsal bir sorun olduğu zaman tuşlar aracılığıyla yapılan bir işlem hard format. Yazılımsal bir sorun olmadığı sürece tuş kombinasyonunu zorlamaya gerek yok haberiniz olsun.

nextman

Profesör
Reaksiyon puanı
567
Hocam Hard formatla fabrika ayarlarına dönmek aynı şey. Yazılımsal bir sorun olduğu zaman tuşlar aracılığıyla yapılan bir işlem hard format. Yazılımsal bir sorun olmadığı sürece tuş kombinasyonunu zorlamaya gerek yok haberiniz olsun

biliyorum da sonuçta bu işlemlere gerek olmamalı kardeşim ama ana menü fabrika ayarları ile root Wipe işlemi arasında fark var en azından bunu biliyorum :)

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Tabi gerek olmamalı ona katılıyorum. Daha telefon tam oturmadı erken aldık heralde sabırsızlık yaptık :D

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Bugün itibariyle güncelleme dağıtımı bitmiş fakat bizlere gelmedi. Sizin gibi ben de bilgilerimi verdim umarım bir düzeltme sağlarlar. Güncellemeyi normal zamanında alan var mı merak ediyorum cidden