HP Biosa girmiyor!

Akif52

Profesör
Reaksiyon puanı
110
Bios için açarken tuşlamadan sonra 4 bip sesi geldi. ( HP )

Çözüm ve Sebep nedir arkadaşlar ?

HP nin bizzat sitesinde, Yükseltme başarısız (sağlama hatası, bozuk görüntü vb.) diyor.
sad.gif

HP ve Compaq All-in-One ve HP TouchSmart Masaüstü Bilgisayarlar - BIOS Bip Sesi Kodları | HP®*Destek
HP Masaüstü Bilgisayarlar - Bilgisayar Başlamıyor ve Bir LED Yanıyor veya Bip Sesi Kodu Veriliyor | HP®*Destek

:crying::crying:
[MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION] [MENTION=425956]Mustafa.Demiral[/MENTION]

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Bu ses yalnızca bios a girmek istediğiniz zaman mı geliyor? Pc normal olarak açılabiliyor mu?

Akif52

Profesör
Reaksiyon puanı
110
Evet biosa girerken geliyor.Normal olarakta açılıyor.Bu arada ekliyeyim,virüstenmidir,driverlerdenmidir bilmem ama masaüstüm,görev çubuğu-butonum,başlangıç ekranım falan şuan yok.windows 8.1 arızalandı denebilir. :huh:

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Hp recovery i çalıştırabilirsin önemli bilgilerini yedekledikten sonra.
Geri yükleme programı bios u da güncellediği için var olan sorunları da büyük ihtimalle çözecektir. Yine aynı durumları yaşarsan mutlaka hp servise danışmalısın. Hp canlı destek chat hattı bu konuda çok başarılı. Görüşme esnasında bir çözüm bulamazlar ise, servis kaydı açıp, cihazı evinden aldırıp onarıma alıyorlar.

Akif52

Profesör
Reaksiyon puanı
110
HP Recovery i nasıl çalıştıracağım anlamadım.Nasıl bir şey hatta. :D
Geri yükleme yapabilirmiyim bilmiyorum.Dediğim gibi şuan işletim sistemi kötü durumda birazcık.
Olmadı bilgisayarcıya yollasak halleder mi ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bu sorun ne zamandır var ? Bios güncellemesi yaptıktan sonra oldu mu veya hiç bios güncellemesi yaptın mı ?

Akif52

Profesör
Reaksiyon puanı
110
Bios güncellemesi yapmadım.Bios a daha bugün erişmek istiyordum.İşletim sisteminin bozukluğundan bahsediyorsan bir kaç gündür var.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Windows un menülerinde olması lazım. ayrıca bilgisayarı f8 'e basarak açtığında açılan menünün en altında olması lazım.

Akif52

Profesör
Reaksiyon puanı
110
Oralara malesef giremiyorum.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bios güncellemesi yapmadım.Bios a daha bugün erişmek istiyordum.İşletim sisteminin bozukluğundan bahsediyorsan bir kaç gündür var.

Harddiskini çıkarıp biosa girmeyi dener misin ? Olmazsa biosu sıfırlarsın sıfırlayamazsanda biosu güncellersin. Büyük ihtimalle anakartında değiştirilemeyen lehimli cmos pili var.

Akif52

Profesör
Reaksiyon puanı
110
En iyisi bilgisayarcıya götürmek gibi.Verdiğin linkteki döküman dediğin yöntemle açılıyor ve o yere erişemediğimi söylemiştim.

- - - Mesaj Güncellendi - - -
[MENTION=194661]eSa[/MENTION] [MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION]

peki format atarken kurulumun direk açılışta başlamasını sağlamak için ne yapmam lazım ?

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Kendin format atma derim. Kurtarma partitionunu da silersin kazara. Dönüşü olmaz.

Recovery den yapamıyorsan kurcalama fazla. Benden söylemesi.

Akif52

Profesör
Reaksiyon puanı
110
Kendin format atma derim. Kurtarma partitionunu da silersin kazara. Dönüşü olmaz.

Recovery den yapamıyorsan kurcalama fazla. Benden söylemesi.

Burda yapımı gayet basitti. :D

[MENTION=194661]eSa[/MENTION]

Verdiğin link yararlı gibi.Peki bende şimdi başlangıç menüsü / ekranı yok bunu nasıl halledicez ?

birde driverlerim sıkıntı olabilir ya bunlarıda çözermisin [MENTION=194661]eSa[/MENTION] abi ? gerekirse ekran görüntüsü veririm silinmesi gerekenleri falan bulalım.benim win 8.1 sıkıntısı driverlerden oldu buyuk ihtimal.ses bile yok.driver booster prog. bir sürü eski driver bulmustu.guncelledim pc yenileyince oldu herşey.bir sürüde eski vardı ama.

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
fn+f2 yada fn + f10 deneyin. yada sadece f10. hp'ler f10 ile bios'a erişir. ayrıca fastboot özelliği aktif ise makinede (ki zaten yeni ise aktiftir) bios'â girmek için gereken doğru tuşa bassanızda girmez, direk windows ekranına devam eder. cihazın bataryasını çıkarın, güç kablosunu çekin açma kapama butonuna arda arda defalarca basın 30 saniye boyunca kapasitörler ve ön bellek boşalması için. bataryayı takmadan direk güç kablosunu takıp cihazı açtıktan sonra ard arda f10 tuşuna basın.

sorununuzun bu şekilde çözülmesi gerekiyor.