Bilgisayar Açılışta Bip Sesi Gelmiyor

Madara Uchiha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Biliyorsunuz ki bilgisayarı açarken power düğmesine bastıktan sonra 1 kere bip sesi çıkar. Ama bende dün sabahtan beri bu sorun bu yüzden de PC açılmıyor. Açılması için anca sürekli kapat-aç yapıyorum :crying: Reset at deyince tekrar kalıyor ... Birde eğer ki açıldıysa 2-3 uygulama açılınca donuyor yada reset atıyor ama tekrar başlamıyor. Oyun açarsam CS 1.6'da denedim 5 dakka sonra yine pert :biggrin:

Yaptıklarım:

2*512 ve 1GB DDR2 Ramleri hepsini çıkartıp yuvadaki tozları temizledim,
Ramleri teker teker denedim,
Açıldığında Ramlerin hepsini görmekte,
Ekran kartını ve İşlemciyi söküp geri taktım,
Güç kaynağı sorunsuz şekilde çalışıyor,
Bios pilini çıkartıp geri taktım.

Ama yine kafasına göre kapat-aç yaptıkça zar zor bip sesi gelip açılıyor. Zaten bip sesi sorunsuz olduğunu gösteriyor :crying: Lütfen servise vermek istemiyorum :crying: Bilen, başına gelmiş biri varsa söylesin lütfen
a459e1294981aae074f95cd427492f65.gif

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Ne yaşlı p4 bilgisayarımda ne de acer laptopumda bir hata oluşmayınca bip sesi gelmedi :) Power subdan yeterli güç alamıyorsundur belki bir kontrol et istersen.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bip normal çalışıyor anlamına gelir.
Tabiki bir çok anlama geliyor. Gerçi yeni kasalarda buzzer, yeni anakartlarda öyle özellikler varmı bilmem ama P4 sistemler için önemli bir etken o bip sesi.

Bu sıkıntı ne zaman baş göstermeye başladı?
Güç kaynağında sıkıntı olabilir.

Sorunsuz gibi çalışsada neyse sen ne zaman başladı? ne yapınca baş gösteri bunlardan biraz bilgi ver.

Madara Uchiha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne yaşlı p4 bilgisayarımda ne de acer laptopumda bir hata oluşmayınca bip sesi gelmedi :) Power subdan yeterli güç alamıyorsundur belki bir kontrol et istersen.

Acer Aspire T671 model pc
Intel Core2Duo İşlemci
X1550 Ekran kartı
2gb belirttiğim gibi ram var.

Bip normal çalışıyor anlamına gelir.
Tabiki bir çok anlama geliyor. Gerçi yeni kasalarda buzzer, yeni anakartlarda öyle özellikler varmı bilmem ama P4 sistemler için önemli bir etken o bip sesi.

Bu sıkıntı ne zaman baş göstermeye başladı?
Güç kaynağında sıkıntı olabilir.

Sorunsuz gibi çalışsada neyse sen ne zaman başladı? ne yapınca baş gösteri bunlardan biraz bilgi ver.

Kardeş üstte model ve parçaları verdim. Dün sabah başladı işte 5 senelik pc :( Güç kaynağında sorun yok olsa 5 yıl boyunca verirdi böyle sorunu.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Güç kaynağı öyle bir yaparki ruhun bile duymaz :D
5 senelik bir güç kaynağı yoğun kullanımda lehimleri bile erir (kalitesiz bişeyse).
Bizzat yaşamış birisiyim sene 2004 olması gerek, bilgisayar arada bir küt diye kapanır, kapandımı açılmaz, açıldığında oyun yada PC ye yük bindirecek bişey açtığımda yine kapanırdı.

PC nin fişini çek yarım saat bekle.
Fişi tak ve aç, hiç bişey yapma bak bakalım direk açılacak mı?

Madara Uchiha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Direk açılma olmuyo dün sabahtan beri. Elektrikler gidip geldiğinde biostan kapamadıkça açılıyordu. Ama dün sabahtan beri power'a basmadıkça açılmıyor biostan kapalıda değil :(

WARIORKRAL

Doçent
Reaksiyon puanı
3
isiniyor kanaatindeyim. islemciyi sokup takarken termal macun ve fan ne durumdaydi ? p4 cunku o islemciyi sogutmak pek mumkun degil.

Madara Uchiha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
isiniyor kanaatindeyim. islemciyi sokup takarken termal macun ve fan ne durumdaydi ? p4 cunku o islemciyi sogutmak pek mumkun degil.

Ne P4'ü arkadaşım oraya Core2Duo yazmışım. Macunu bugün sabah sürdüm fan bip gelip açıldıktan sonra etkisini gösteriyor. Değilse yavaş dönüyor. Isınmayla alakalı bir durum değil 70 dereceyi geçkin durumda oyun oynarken sağlamdı bu sorundan 2 gün önce

S

SDN Okuru

SDN Okuru
o bip sesini çıkaran anakarta takılı küçük zımbırtının ya kablosu çıkmıştır ya da bozulmuştur

Madara Uchiha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayar acilmiyo diyorum buzzerla ne alaka konuya bilgili insanlar ve anlamiyanlr da karismis ... adam gelmis basliga gore yaziyor. bunun gibi insankar olsukca daha cok yerkere geliriz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
anakart üzerindeki kondansatörleri kontrol et patlak kondansatör olabilir p3 işlemcili bilgisayarım vardı ve bu sorunu çok yaşadım sonra birde baktım 9 tane kondansatör patlamış değiştirdim ve sorunsuz çalıştı şimdi p4 işlemcili bilgisayarımda benzer bi sorun var ama kondansatörler sağlam yani birçok nedenden olabilir rem de olabilir, güç kaynağı da, anakartta bozulmuş olabilir ama denemediğin şeyleri dene kondansatörleri kontrol et ve bios pilini yenile

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:hammer:bence sen git ver servise hiç uğraşma tamam kendin yapmak istiyor olabilirisin ama bu sitede bazen fazla amatör olanlar çıkıyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
o sorun bende herzaman ram yeriyle alakalı tak çıkar tak çıkar sorun geçene kadar :)

Bowen32

Doçent
Reaksiyon puanı
3
o kadar uğraşıcağına bi format ataydın be hacı :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ramleri teker teker dene(bir tanesini takınca aç açılmazsa tekrar kapat ve diğerini yalnız tak) bende böyle olmuştu bir tanesi arızalı çıktı.ntyincrtypical

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Konuyu baya bir pörtletiyorum ama bende de aynı sorun var, dün elektrikler kesilmeden önce çalışıyordu dünden önceki günlerde de çalışmıyordu dün düzgün çalışıyordu ama bu sabah elektrikler kesilince yine aynı şey oldu bip sesi filan yok :crying:

mgercek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bende de benzer bir sorun var. ilk açılışta bip sesi gelmiyor. daha önceleri bir çok kez ram değiştirme hdd soketini değiştirme gibi işlemlerle geçici çözümler buldum. ancak kalıcı olarak sorunu çözemedim. donanım arızalarını tespit edebilecek program yok mu? kurup bir de onu denesek iyi olur. bir çok forum sitesinde aynı arıza bir çok kez dile getirilmiş ama kalıcı bir çözüm bulunamamış. PC yi beşinci kattan aşağı sallayacağım o olacak en sonunda.