Bütçe 1700 TL

Reaksiyon puanı
2
Arkadaslar merhaba, Temmuz-Ağustos gibi yeni bir telefon alıcağım.
bütçem 1700 civarı.
aklımda LG G3 vardı ama ısınıyor, çatlıyor vs. Yorumlarını okudum vazgeçtim.
birkaç aydır araştırıyorum farklı forumlarda geziyorum sonunda birkaç model arasında kaldım.
önceliğim Sony Xperia Z3 Compact sonra Xpreia Z2 - Htc One E8 - Htc Desire Eye .
farklı önerilere açığım. Ben öğrenciyim tel boyutu 5.5" i geçmese iyi olur, ağır oyun oynamam, malum sınav notları falan çekeceğim kamera önemli.
yorumlarınızı bekliyorum.

HeroGaki

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Xperia Z2 almanı tavsiye ederim donanımsal olarak çok güçlü bir cihaz.Yazılım olarak hiçbir sorun yaşamazsın Sony cihazlarını her zaman güncelleme veriyor...Fiyatıda 1000 tlye temiz ikinci el bulabilirsin yada paralel ithalat

Reaksiyon puanı
2
Xperia Z2 almanı tavsiye ederim donanımsal olarak çok güçlü bir cihaz.Yazılım olarak hiçbir sorun yaşamazsın Sony cihazlarını her zaman güncelleme veriyor...Fiyatıda 1000 tlye temiz ikinci el bulabilirsin yada paralel ithalat
Aslında paralel ithalata pek sıcak bakmıyorum, o kadar para vermişken sağlam garantisi olan bir cihaz almak daha iyi

HeroGaki

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Ama çok farkediyor yaklaşık 500-600 tl farkediyor ki zaten cihaza bişey olmuyor olsada 100 tlye fln yaptırırsın :D

FataL Rhyme

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bütçem 1700 civarı.
birkaç aydır araştırıyorum farklı forumlarda geziyorum sonunda birkaç model arasında kaldım.
önceliğim Sony Xperia Z3 Compact sonra Xpreia Z2 - Htc One E8 - Htc Desire Eye .
farklı önerilere açığım. Ben öğrenciyim tel boyutu 5.5" i geçmese iyi olur, ağır oyun oynamam, malum sınav notları falan çekeceğim kamera önemli.
z3 compact bütçene göre iyi olacaktır hem hd çözünürlük avantajı var yani o çözünürlükte maximum grafikleri kasmadan alırsın rahat oynarsın akıcı bir şekilde.
Ayrıca z3'ü paralel ithalat olarak bulabilirsin 1700 liraya

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
bütçem 1700 civarı.
kardeşim z3 compact bu dediklarin arasında herşeyiyle en ideali fakat meizu mx4 gibi güzel telefonlarda var bence onlarada bak derim z2 nin ekranı pek iyi değil birde z serisinin kamerası iyi değil gerisi güzel

HeroGaki

Doçent
Reaksiyon puanı
10
[MENTION=348146]kadirirdem[/MENTION]
Kusura bakma ama saçmalamışsın En iyi kameralar Sonynin Xperia Z serisinde var.Dikkat et bazı telefonlar da sony exmor kamera kullanıyor bahsettiğin MX4 ün kamerası da Sony Exmor sen hala gelmiş kamerası kötü diyorsun :)

FataL Rhyme

Doçent
Reaksiyon puanı
4
kardeşim z3 compact bu dediklarin arasında herşeyiyle en ideali fakat meizu mx4 gibi güzel telefonlarda var bence onlarada bak derim z2 nin ekranı pek iyi değil birde z serisinin kamerası iyi değil gerisi güzel
Meizu MX4'ü bedava verseler almam o derece MTK işlemcili telefonlardan umut beklemeyin

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Meizu MX4'ü bedava verseler almam o derece MTK işlemcili telefonlardan umut beklemeyin
Ama Mx4'deki işlemci güzel.

O merdiven arasi telefonlarda bulunan mt6592 yok onda mt6595 bulunduruyor.

Ama gpusu sorun mt6595'in.

Yoksa Mt6595,Mt6752,Mt6795 mediatekin dönüm noktaları.

Reaksiyon puanı
2
Meizu zaten ben ilk defa MX4 le adını duydum, pek güvenemiyorum �� zaten ilk telefonum olucak, sağlam bi telefon lazım bana, 2-3 sene kasmadan ilk günkü gibi akıcı olsun istiyorum bu yüzden Sony lere bakıyorum.

FataL Rhyme

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Ama Mx4'deki işlemci güzel.

O merdiven arasi telefonlarda bulunan mt6592 yok onda mt6595 bulunduruyor.

Ama gpusu sorun mt6595'in.

Yoksa Mt6595,Mt6752,Mt6795 mediatekin dönüm noktaları.
Hocam işlemci ilk günkü randımanlı çalışmıyor Mediateklerde

FataL Rhyme

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Meizu zaten ben ilk defa MX4 le adını duydum, pek güvenemiyorum 😃 zaten ilk telefonum olucak, sağlam bi telefon lazım bana, 2-3 sene kasmadan ilk günkü gibi akıcı olsun istiyorum bu yüzden Sony lere bakıyorum.
Z3 compact al daha ne bekliyorsun ki ben gözü kapalı direk gider alırdım belki de Z3 getirtirdim ucuz olan yerden paralel ithalat olsun olmasın bana göre telefon sağlam gelsin yeter kılıf ve cam koruyucumu takarım garanti de yazılıma bakıyor zaten genellikle yazılımı da kendin bile halledersin bir şey oldu mu kullanıcı hatası deyip yolluyorlar mesela ekran kırılması felan filan

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Hocam işlemci ilk günkü randımanlı çalışmıyor Mediateklerde
Biliyorum o merdiven altı cihazlardan bahsediyorsunuz ama MX4'ü sonra Xperia e4G'yi ve One e9+'u bu kategoriye sokamayız.

Ama MT6595'in gpusu problem. e4G ve one e9+'un gpusu anlamında bir sorun görmedim. Zaten e4G'deki işlemci en basitinden S615'e rahat kafa tutabilecek seviyede.

Sonra e9+'daki işlemci (MT6795) bence Snapdragon 810'un gerçek rakibi.

Mediatek eski mediatek değil. Bunu global üreticilerin bile Qualcommdan yavaş yavaş mediateke kaymasından anlayabiliriz. Samsung'un bile Mediatekden orta ve alt seviye için işlemci alacağı haberi çıktı. O haber yalan olsa bile doğruluk payı var ki zaten Samsung S2 Plus, Ace 3, Tab 4, Grand Neo gibi cihazlarında Broadcom, Spreadtrum, Marvel işlemciler kullandı. Bunları kullanan firmadan bunlardan daha çok sesi çıkan MTK işlemci kullanmasını beklemek normal olur.

Mtk öcü değil yani.

Google bile Micromax ile Android one projesi için el sıkışmışsa ve Canvas A1de Mediatek kullanmışsa.

Aynı şekilde Karbonn da androidone projesinde MTK işlemci kullanıp Sparkle V adlı telefonu çıkardıysa Mediatek eski mediatek değil demektir.

FataL Rhyme

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Biliyorum o merdiven altı cihazlardan bahsediyorsunuz ama MX4'ü sonra Xperia e4G'yi ve One e9+'u bu kategoriye sokamayız.

Ama MT6595'in gpusu problem. e4G ve one e9+'un gpusu anlamında bir sorun görmedim. Zaten e4G'deki işlemci en basitinden S615'e rahat kafa tutabilecek seviyede.
Bilmiyorum valla ben Mediatek'e güvenip telefon almam

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
@kadirirdem
Kusura bakma ama saçmalamışsın En iyi kameralar Sonynin Xperia Z serisinde var.Dikkat et bazı telefonlar da sony exmor kamera kullanıyor bahsettiğin MX4 ün kamerası da Sony Exmor sen hala gelmiş kamerası kötü diyorsun :)
bend demiyorum yabancı kaynaklara bak hatta bt ile 5 çayısında konusu geçti berkin abi ile tolga abi konuştular mx4 de kamera süper aynı sensör z2 ve z3 dede var ama pek iç açıcı değil dediler inanmassan kendilerine twıtter ve facebooktan sor en iyi kameralar hiç bir zaman z serisinde olmadı xperia z çıktı rakibi o zaman s4 dü s4 fark atarak daha iyiydi z1 çıktı o zaman note 3 vardı note 3 fark atarak iyiydi z2 çıktı s5 çıktı rakibi keza aynı şekilde s5 kamerada üstündü z3 çıktı note 4 rakibiydi kamerada ezdi geçti note 4 yani anlıcagın en iyi değiller ha kötüde deil kameraları fakat idare eder mx4 de kamera güzel çünkü yazılım iyi yapmışlar ama kendi sensörüne adam gibi bir yazılım yapamıyor sony...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

kendin bilirsin :) ama dediğin dogru ne güncelleme geliyor ne bişey o konuda haklısın....

Reaksiyon puanı
2
Z3 compact al daha ne bekliyorsun ki ben gözü kapalı direk gider alırdım belki de Z3 getirtirdim ucuz olan yerden paralel ithalat olsun olmasın bana göre telefon sağlam gelsin yeter kılıf ve cam koruyucumu takarım garanti de yazılıma bakıyor zaten genellikle yazılımı da kendin bile halledersin bir şey oldu mu kullanıcı hatası deyip yolluyorlar mesela ekran kırılması felan filan
İnternetten almak istemiyorum ama İstanbul Bilişim den alınır mı z3? Çağlayan da mağazası var, elden almak istiyorum.

fatihrednight1

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Benim için bir a4 kağıdındaki yazıları rahatça çekip okuyabilmem yeter

O zaman Xperia Z3 Compact en iyi seçenek.

Sağolun, önceliğim z3 olmazsa z3 compact almayı düşünüyorum. İnşallah sorun çıkmaz.

İnşallah.

Eğer Z3 alma durumunuz varsa tabi ki Z3 alın.

@kadirirdem

En iyi kameralar Sony Xperia Z serisinde değil. Maalesef Sony bu konuda Apple, LG ve Samsung'un gerisinde.

fatihrednight1

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bend demiyorum yabancı kaynaklara bak hatta bt ile 5 çayısında konusu geçti berkin abi ile tolga abi konuştular mx4 de kamera süper aynı sensör z2 ve z3 dede var ama pek iç açıcı değil dediler inanmassan kendilerine twıtter ve facebooktan sor en iyi kameralar hiç bir zaman z serisinde olmadı xperia z çıktı rakibi o zaman s4 dü s4 fark atarak daha iyiydi z1 çıktı o zaman note 3 vardı note 3 fark atarak iyiydi z2 çıktı s5 çıktı rakibi keza aynı şekilde s5 kamerada üstündü z3 çıktı note 4 rakibiydi kamerada ezdi geçti note 4 yani anlıcagın en iyi değiller ha kötüde deil kameraları fakat idare eder mx4 de kamera güzel çünkü yazılım iyi yapmışlar ama kendi sensörüne adam gibi bir yazılım yapamıyor sony...

Haklısınız hocam. Sony bu işi beceremiyor maalesef, ama becerse ortalığı dağıtır :)

cevirkazı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O zaman Xperia Z3 Compact en iyi seçenek.

İnşallah.

Eğer Z3 alma durumunuz varsa tabi ki Z3 alın.

En iyi kameralar Sony Xperia Z serisinde değil. Maalesef Sony bu konuda Apple, LG ve Samsung'un gerisinde.

iphone 5 5s 2.el bulabilirsen