Samsung Galaxy A5 Hakkında Soru..

bekolite

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar geçenlerde anneme Samsung Galaxy A5 marka telefon aldık. Çok hoşuma gitti bende almaya karar verdim. Fakat çevreme sorduğumda, telefonun fiyatının (1500 TL) diğer telefonların özellikleriyle aynı olduğu ve fiyatının yüksek olduğu düşüncesini aldım.

Benim istediğim, İnternet üzerinden her türlü siteden, Player'dan online video izleyebilmek. Aynı zamanda alacağım telefonun en az 2GB Ram ve iyi bir işlemcisinin olmasını istiyorum. Galaxy A5'mi alayım, yoksa başka bir öneriniz var mı? Teşekkürler. :)

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Pahalı A5.

Tamam 64 bit iyi hoş da.Snapdragon 410 işlemciye 1500 TL sence de abartı değil mi? Çünkü aynı özelliklerde Huawei G7 var ve 1000 TL.

Ki 1400 TL'ye Desire 820 bulunuyor.

İşlemcisi Snapdragon 615. Telefonun eksisi yok 720p ekran ve düşük ppi değeri hariç. Aslında bunlar bile iyi şeyler çünkü telefon daha performanslı çalışır düşük çözünürlükte.

Video derken her telefon video izletebilir internetten. Ama flash player desteği 4.4'den itibaren kalktı diye biliyorum. Bu yüzden Dolphin tarayıcı gibi programlara başvurmak zorundasın.

İşlemcisi çok iyi zaten. Ram'ı da 2 GB.

Ama ekranı büyük Desire 820'nin 5,5 inç. A5'in ise 5 inç. Bu senin için problem değilse kesinlikle aradığın cihaz Desire 820.

Kamera olarak da Desire 820 ile A5'in arka kamerası 13 MP ama ön kamerası Desire 820'in 8 MP iken A5'in 5 MP.

bekolite

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Birde LG G2 diyorlar en az bunun kadar iyi ve daha hesaplı gibi. Ona ne dersin?

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Arkadaşlar geçenlerde anneme Samsung Galaxy A5 marka telefon aldık. Çok hoşuma gitti bende almaya karar verdim. Fakat çevreme sorduğumda, telefonun fiyatının (1500 TL) diğer telefonların özellikleriyle aynı olduğu ve fiyatının yüksek olduğu düşüncesini aldım.

Benim istediğim, İnternet üzerinden her türlü siteden, Player'dan online video izleyebilmek. Aynı zamanda alacağım telefonun en az 2GB Ram ve iyi bir işlemcisinin olmasını istiyorum. Galaxy A5'mi alayım, yoksa başka bir öneriniz var mı? Teşekkürler. :)
evet pahalı snapragon 410 işlemcisi var a5 te ve aynı işlemci avea intiouch 4 tede var ve bu telefon 619 tl gerisini sen düşün ha markası samsung ekran amoled filan dersen orasını bilmem ama başka telefonlar var huawei g7 var 1000 tl bandında aynı işlemci var bence a5 pahalı başka uygun alternatiflere bakabilirsin....

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Tek düşüncem a serisinin çöpten ibaret olduğu.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Birde LG G2 diyorlar en az bunun kadar iyi ve daha hesaplı gibi. Ona ne dersin?

Ben de Desire 820 yaygınlaşana kadar G2 diyordum ancak Desire 820 şu an G2'nin fersah fersah üstünde.

Ayrıca hTC'nin one serisinden sonra en çok sevdiği seri Desire 8xx serisidir.Çünkü gerçekten hatrı sayılır satışlara imza atıyor.Örnek olarak D816 ve D820'yi verebiliriz.

D820'nin G2'den başarılı olmasının 3 sebebi var :

1.)Güncellemeleri sorunsuz alıyor D820.

2.)Desire 820'nin stabilite anlamında hiçbir sorunu yok.Ama G2'nin Kitkat güncellemesi sağ olsun cihazda bayağı ısınma yapıyor.

3.)Lollipop ile beraber 64 bit desteğinin gelmesi. Bunun yüzünden de D820'nin 64 bit işlemcisi G2'den daha güçlü. D820'de bulunan yeni mimari LG G2'yi solda sıfır bırakıyor desek yeridir. Çünkü işlemci baştan aşağı yenilenmiş güç tasarruflu Cortex A53 çiplerinden oluşuyor.

Önerim D820.

Ama küçük yazılımları yüzünden hoşunuza gittiyse (Şimdi gerçekten LG'nin o minik uygulamaları Samsung'un bloatwarelerine göre sıkça kullandığımız şeyler.) G2 de alabilirsiniz.

Uzun ömürlü olmasından yanaysanız da D820 dediğim gibi.

bekolite

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anlıyorum çok teşekkür ederim. Bu zamana kadar öyle üst düzey bir telefon kullanmadım. A5 alınca biraz kurcaladım, İnternet üzerinden her videoyu, tıpkı bilgisayarda açar gibi canlı yayınlarda dahil sorunsuz çalıştırmasından dolayı A5'i almayı düşünmüştüm. Önerileriniz için teşekkürler. :)

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
G2 de desire 820 de ondan çok daha iyi. Benim kanaatimce. Fiyat konusu zaten bahsetmeye gerek duymuyorum a serisine o kadar para verilmez verilmemeli.

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Hatta şu yorumu yapabilirim ki Samsung a serisi parası olan adamın hadi telefon alalım diye çıkıp görüp özelliklerini pek takmadan alacağı bir seridir. Diğer çoğu Samsung cihazın olduğu gibi.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Samsung A5 ekran kiliti yaptim telefonun kilitini degistirmek isterken telefon kapandi nasil acabilirim bilen varsa yardimci olabilirmi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Samsung a5 te rehberi görüntülünecek kişiler tümü olmasina ragmen hangi kişi kartta hangi kişi telefon hafizasinda belli değil lütfen cevap