Harddisk Arabirim Hakkında ve Marka Öneri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kortmaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kortmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Toshıba laptop kullanıyorum ve harddiskini değiştirecem.

Şuanda kullanmakta olduğum harddisk : Toshıba 2.5" 750 GB 5400RPM SATA 2

Öncelikle sizlerinde önerilerini alarak marka olarak şuanda "Toshıba" almayı düşünüyorum.

-----------------------------------------

Kafama takılan bir kaç şey var.

Fazla bir depolama alanına ihtiyaç duymuyorum. Benim için önemli olan Performans ve Dayanıklılık.

Sata 2 kullanıyorum ama Sata 3 alsam uyar mı makinaya. Yada Sata 3 mü almalıyım veya SSD mi ?

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
Merhaba arkadaşlar. Toshıba laptop kullanıyorum ve harddiskini değiştirecem.

Şuanda kullanmakta olduğum harddisk : Toshıba 2.5" 750 GB 5400RPM SATA 2

Öncelikle sizlerinde önerilerini alarak marka olarak şuanda "Toshıba" almayı düşünüyorum.

-----------------------------------------

Kafama takılan bir kaç şey var.

Fazla bir depolama alanına ihtiyaç duymuyorum. Benim için önemli olan Performans ve Dayanıklılık.

Sata 2 kullanıyorum ama Sata 3 alsam uyar mı makinaya. Yada Sata 3 mü almalıyım veya SSD mi ?

Öncelikle performans istiyorsan SSD almalısın. Sata3 lerin geriye dönük Sata2 desteği var dolayısıyla sadece okuma ve yazma hızı SSD'nin kapasitesine göre değil de anakartının desteklediği kadar hızlı olur. Anakartın Sata2 desteklese bile SSD kullanırsan 7200 rpm çalışan bir HDD den bile 4 kat daha hızlı okuma ve yazma performansı alırsın. Piyasada satılan çoğu SSD sata3 zaten. Sata 2 olanları da var ama aynı para. Sata 3 alman daha mantıklı olur. Önerim Kingston SSD Now V300 var 120GB depolama alanına ihtiyaç duymuyorsan 160 TL civarı bir fiyatı var.

Kortmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkür ederim. Merak ettiğimde buydu zaten. Yani Sata 2 destekleyen bilgisayarıma bahsettiğiniz ssd alsam, desteklememe gibi bir sorun olmaz.

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
Masaüstünde sata 2 ama ben sata 3 aldım ssd yi sorun yok. [MENTION=434041]Kortmaz[/MENTION]

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
Teşekkür ederim. Merak ettiğimde buydu zaten. Yani Sata 2 destekleyen bilgisayarıma bahsettiğiniz ssd alsam, desteklememe gibi bir sorun olmaz.

desteklememe yok sata3 sata2 destekli anakarta takılabilir sorun olmaz.

xanovera

Asistan
Reaksiyon puanı
1
teoride sata 2 destekleyen her cihazda tüm ssdler çalışır diyebiliriz, geri uyumluluk vardır.

fakat pratikte durum biraz farklı, eğer laptop 3 yıl ve daha eskiyse almayı düşündüğün ssd
için senin laptop ile uyumluluğunu internet üzerinden araştır.
ve hatta ssd yi takmadan önce biosunu son sürümüne güncelle

eğer uğraşamam diyorsan kingston v300 serisi benim denediğim bir sürü eski(6 yıllık)/yeni laptopta sorunsuz çalıştı.