Sony Xperia Z2 Kullananlar Kulübü | Xperia Z2 Teknik Detay Sorun ve Çözümleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gsfrkn7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba. Ben z3compact ile z2 arasında kaldım. Z3 bana göre pahalı benim o kadar bütçem yok.
Etrafta sürekli z2 nin kronik sorunlarından bahsediliyor. Kasa açıklığı ısın donma vb. Son üretilen serilerden kullanan arkadaşlarda da bu problemler var mı? daha z3c çıkmadan onun hakkında da camı kolay kırılıyor vb. yorumlar yapılıyor. Cidden karar vermekte zorluk çekiyorum. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba, ben z2'nin 14w21 serisini kullanıyorum en ufak bir problemle daha karşılaşmadım. İlk serilerde varmış sanırım o sorunlar. Isınma uzun süre oyun oynamada veya 4k çekim felan yaparsan oluyor o da gayet normal. Eğer son serilerden alacaksan gönül rahatlığıyla almanı tavsiye ederim. Bir de alırken sony türkiye garantili al bence. İthalatçı garantilide sorun yaşayabilirsin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar ben ben bu seri numarasını bir türlü okuyamıyorum bunu nasıl başardınız bana açıklayabilirmisiniz.

sahinsahiner

Asistan
Reaksiyon puanı
50
Ya arkadaş bi deli bi kuyuya taş atıyor kırk akıllı çıkaramıyor. Seri numarayla alakalı değil bu telefon sorunlu işte. Bende 14w28 serisini kullanıyorum ısınma kamerada dalgalanma ki onuda geç güneş ışığı olmayan ortamlarda 5 mp gibi çekiyor. Şimdi bide sarj sorunu çıktı nette takılırsam sürekli 6 saati zor görüyor. Docklands sarj ediyorum bilmiyorum ondan mı 4.4.2 yi tekrar yükledim yoksa ondan mı bilmiyorum. Bi şebeke sorunu yaşamadım. Aslında yaşadım turkcell hattımı takınca sıkıntı yok vodafone U takınca çekiyprmuş gibi gösteriyor ama arayan ulalamıyor nete giremiyorum sim kartla alakalı oldugunu düşünüyorum ama BlackBerry telefonuma takıyorum hiç bi sıkıntı yok. Kafayı yedirtecek bana. Şu An bu yazıyı yazarkende kasıyor bunuda ilk kez yaşıyorum. Android 5 çıktı daha ben 4.4.4 ü alamadım. Zorla rootlatacaklar telefonu vana. Sonuç itibariyle z2 sorunlu. Neden z ultra z1c z3c var da z2 nin devamı yok? Onlarda biliyor bu telefon sıkıntılı. Bi An önce elimden çıkarıp z3 alacam tabi z3 dede aynı sıkıntılar yoksa.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar selam,
belki salakça bir soru olacak ama daha önce s4 kullanmıştım şimdi z2'ye geçtim ancak rehberde hem sim karttaki hem telefondaki kayıtlar görünüyor. Bunu sadece telefon ya da sadece sim kart olacak şekilde bir türlü ayarlayamadım. Bilgisi olan var mı?

tolga4512

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Seri numarası telefonun micro sd giriş slotunun alt tarafında yazıyor telefonu çevirince görebilirsin. sahinsehiner senin kullanmış telefon sorunlu olduğu için bunu tüm z2'lere mal edemezsin. Şayet ben bugüne kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım. Elbette sorunlu olanlar var ama tüm z2'ler sorunlu dersen yanlış söylemiş olursun. Bu arada z2'lere android 4.4.4 güncellemesi kasım ayında gelecek. Birçok yeni özellik geliyor başta z3'te bulunan ultra stamina mod ve playstation 4 remote play özelliği olmak üzere.

sahinsahiner

Asistan
Reaksiyon puanı
50
Seri numarası telefonun micro sd giriş slotunun alt tarafında yazıyor telefonu çevirince görebilirsin. sahinsehiner senin kullanmış telefon sorunlu olduğu için bunu tüm z2'lere mal edemezsin. Şayet ben bugüne kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım. Elbette sorunlu olanlar var ama tüm z2'ler sorunlu dersen yanlış söylemiş olursun. Bu arada z2'lere android 4.4.4 güncellemesi kasım ayında gelecek. Birçok yeni özellik geliyor başta z3'te bulunan ultra stamina mod ve playstation 4 remote play özelliği olmak üzere.

Tamam belki haklısın kardeşim şimdi bu z2 alıyımmı diyen arkadaşlara almı diyelim o zaman? O da bizim lafımıza bakıp gidip alırsa ve sorunlu z2lerden çıkarsa? Tamam hepsi sıkıntılı değil ama birçoğu sıkıntılı. Arkadaşımın z2 si var sarjı 1,5 gün gidiyor sürekli internette kamerası harika. O Tunus'tan aldı ben Türkiye'den. Umarım şu gelen güncellemeyle bi çok sorun düzelir.

pilatolga

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar selam,
belki salakça bir soru olacak ama daha önce s4 kullanmıştım şimdi z2'ye geçtim ancak rehberde hem sim karttaki hem telefondaki kayıtlar görünüyor. Bunu sadece telefon ya da sadece sim kart olacak şekilde bir türlü ayarlayamadım. Bilgisi olan var mı?

Resimde gördüğünüz filtrele kısmından ayarlama yapabilirsiniz

snowdrop

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kvk servisin yaşattığı sorunlşar nedeniyle mahkeme yoluyla para iadesi yaptırıp LG G3 almayı planlıyorum. Sony eski bir müşterisini kvk yüzünden kaybediyor. 29 ağustosta servise verdim haala gelecek. Ayrıca kvk serviste çalışmış olan teknisyen arkadaşım servis içinde dönen şeyleri anlattı. Bir anlatsam şaşarsınız...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sevgili arkadaşlar z2 de evdeki kablosuz hatta bağlanamıyorum bağlan dediğimde bağlanmıyor bu sorunu nasıl çözebilirim

amantanrım

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar xperia z2 model bir telefon aldım 2 ay kullandıktan sonra dün fark ettim telefonun üst hoparlörünü yanında ince bir kırık var su alırmı veya garantikapsamı içinde midir resim atabilirim cevaplamak isteyen olursa şimdiden teşekkürler

Emre95

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar sizce yeni alınan bir telefonu en doğru, en sağlıklı bir şekilde nasıl şarj etmeliyiz ? 1 haftalık Z2 kullanıcısıyım, İnternetten bu konu biraz araştırma yapayım dedim neredeyse tüm forum sitelerine girdim herkes kafasına göre yazmış bilgisi olanda olmayanda. Her kafadan ayrı bir ses çıkmış. Kimisi telefonun şarjı tamamen bitirmeden asla şarj etmeyin yazmış, Kimisi telefonun şarjı %15 %10 un altına kesinlikle indirmeden şarja takın yazmış. İyice kafam karıştı kim doğru söylüyo kim yanlış söylüyo çözemedim. Aramızda bu konu hakkında doğru bilgi sahibi Tecrübeli Arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak ps 4'teki oyunu z2 ye nasıl yansıtabilirim

Evreka63

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. İnternet paketim var ve kullanabilmek için "mobil veri" kısmına tıkladığımda mobil veri aktif hale gelmiyor.
Sizce sorunum ne olabilir, yardımlarınızı bekliyorum.

kd3598

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ps4 e yansıtman için android 4.4.4 güncellemesini beklemen gerekiyor şu anda ps4 yazılım desteği yok

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kasım ayında gelecek ancak net tarihi belli değil 1 ay içinde gelecek orası kesin.

xanuha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba ben yeni yeni bir sorunla karşı karşıyayım. Şöyle ki; dışarda telefonu 3g ile kullandıktan sonra eve geldiğimde haliyle Wireless i açıyorum ve olanlar ondan sonra başlıyor.
Evde Wireless i açtıktan sonra telefon aramaları kabul etmiyor yani arayan numaraya "aradığınız kişiye ulaşılamıyor" şeklinde cevap geliyor. İşin ilginçi ise benim yaptığım aramalarda sıkıntı yok ben aradığım zaman her yere ulaşabiliyorum. Bu sorun telefonu açıp kapattığımda düzeliyor.
Böyle problemle karşılaşan var mı varsa çözümü var mı?

kd3598

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2 hafta filan içerisinde verir diye düşünüyorum bu konu hakkında biraz araştırdım tam emin değilim ama 2 hafta ya kadar verir

bmw m3

Asistan
Reaksiyon puanı
0
beyler z2 alıyorum onumuzdeki pazar 2gun sonra yani bişey diyomusunuz iyi kotu yorumlarınız bekliyorum z3 compact da ilgimi çekiyor ama kucuk z3ede 2300 vermem oyuzden z2 mi z3c mi ama z2 alıcam buyuk olsun diyomusunuz bişey

kmlzkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar şuanda android sürümüm 4.4.2 ve 4.4.3 e yükseltmek istiyorum.yazılım güncelleme kısmında "Cihazınızda mevcut en Son yazılım yüklüdür" yazıyor.Bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Arkadaşlar sizce yeni alınan bir telefonu en doğru, en sağlıklı bir şekilde nasıl şarj etmeliyiz ? 1 haftalık Z2 kullanıcısıyım, İnternetten bu konu biraz araştırma yapayım dedim neredeyse tüm forum sitelerine girdim herkes kafasına göre yazmış bilgisi olanda olmayanda. Her kafadan ayrı bir ses çıkmış. Kimisi telefonun şarjı tamamen bitirmeden asla şarj etmeyin yazmış, Kimisi telefonun şarjı %15 %10 un altına kesinlikle indirmeden şarja takın yazmış. İyice kafam karıştı kim doğru söylüyo kim yanlış söylüyo çözemedim. Aramızda bu konu hakkında doğru bilgi sahibi Tecrübeli Arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
Dostum cihazın sarjını tamamen bitirme ve bataryayı boş bırakmamaya dikkat et bataryanın tamamen biterek kapanması ve uzun süre sarjsız bırakılması bataryayı öldürür.

dearvish

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese iyi haftalar. Z2 im var. Yaklaşık 4-5 aydır kullanıyorum.bazen bakıyorum muhteşem bir telefon. Bazen berbat. Bu aralar en büyük sorunum. Yan açma kapama tuluhemen basmıyor. Başına gelen var mı. Servise yollayalım mı. Saygılar

karaca761

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
MErhaba arkadaslar Dun Z2 aldim..Telefona sim kart takmadim ama kapatip acinca cihazi her defasinda dil secimi yaptiriyor ayni telefonu fabrika ayarlarina alinca yapilan islemin aynisi oluyor...teknik bir hatami bu yoksa normal birseymi daha once kullanmadigim icin bilmiyorum..

Birde sarj yerinin tipasi kopuk.Yeni bir tane sipariz verdim ebaydan.onu kendim degistirebilirmiyim yoksa yani ole normal takiliri..?

Xperia s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
4.4.4 çıktı beyler..
6ec6173a061c5fdd7a64ea0cf0c42ebb.jpg