Sony Xperia Z2 Kullananlar Kulübü | Xperia Z2 Teknik Detay Sorun ve Çözümleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Xperia s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar telefondan güncellemeyi kontrol edin tekrar bu sefer telefondan iniyo ( pc gerektirmeden foto atacaktım ama beceremedim ) ( update centerdan tekrar yenileyin yaklaşık 300 mb lık bişe indiriyor telefona )
Bende yok hâlâ bilgisayar gerektiriyo diyo. Emin misin? 4.4.4 e mi güncelldin sen?

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Arkadaşlar telefondan güncellemeyi kontrol edin tekrar bu sefer telefondan iniyo ( pc gerektirmeden foto atacaktım ama beceremedim ) ( update centerdan tekrar yenileyin yaklaşık 300 mb lık bişe indiriyor telefona )

Kontrol ettim bende de 313MB lık bir dosya var. Şuan indiriyorum. Umarım bi sıkıntı çıkmaz. Bitince haber ederim.

Xperia s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
c691964032ebcd63678d27dcda5e37b5.jpg

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Telefondan güncelleme tamamlandı arkadaşlar bi sıkıntı yok :thumbup: Albümden kendi kendine video oluşturması çok güzel olmuş :clap:

Xperia s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Evet güncelledim z3 ile birebir aynı özellik ve arayüz geldi fakat bana biraz cihaz ağırlaştı gibi geldi sanki akıcılık düştü gibime geldi ama donma falan yok çatır çatır çalışıyor
Cihazın bildirim sesi eskisine göre kısık çıkıyor fark ettiniz mi?

darkhair

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Yalnız sony çift kamera çalıştırma uygulamasını becerememiş gibi çünkü hem cihaz çok ısınıyor iki kamera modu açıkken hemde düşük fps de çekiyor " 15-20 fps arası tahminim " ama bunun dışında pek bi sorun yok gibi herşey çok hızlı " ilk yüklediğimde yaklaşık 10 dakika kadar çook düşük fps de çalışıyordu makine sonra kendine geldi " gerçekten its a sony. Diğer firmalar eski modellere sadece sürüm güncellemesi yapıyor onun dışında arayüz falan değişmiyor ama sony her yeni modelde arayüz değiştirip eski modeline de bu arayüzü adapte ediyor "

Xperia s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Yalnız sony çift kamera çalıştırma uygulamasını becerememiş gibi çünkü hem cihaz çok ısınıyor iki kamera modu açıkken hemde düşük fps de çekiyor " 15-20 fps arası tahminim " ama bunun dışında pek bi sorun yok gibi herşey çok hızlı " ilk yüklediğimde yaklaşık 10 dakika kadar çook düşük fps de çalışıyordu makine sonra kendine geldi " gerçekten its a sony. Diğer firmalar eski modellere sadece sürüm güncellemesi yapıyor onun dışında arayüz falan değişmiyor ama sony her yeni modelde arayüz değiştirip eski modeline de bu arayüzü adapte ediyor "
Bildirim sesi az geliyor demi?

darkhair

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Evet yaa hakkaten onu bi türlü bulamadım güncelleyen herkeste öylemi acaba

darkhair

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Ekran videosu kaydetme gelmiş kapatma tuşuna basılı tutun görürsünüz gerçekten güzel :D

xanuha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Her şey iyi güzel de hani ps4 remote özelliği gelecekti? Google play de uygulama gözüküyör ama indirme için uygun değildir yazıyor? Ne alaka anlamadım

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Pardon şimdi indirdim ps4 remote u çalışıyor sıkıntı yok ;-)

darkhair

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Ama yüksek gelio artık ben ilk aldığımda az geliuordu

darkhair

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Bazı cihazlarda çıkmıo arkadaşımdaki z2 de de güncwlleme çıkmadı bu hafta içinde tüm cihazlar güncellenir herhalde

labisus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam programı kaldır. Telefonu bağla yeniden yükle programı sonra jawanın kendi sitesinden en Son jawayı indir güncelle yani. Sonra tekrar dene ve haber ver..

telefondan direk indirme seçeneği bana da geldi suan yeni sürümlü telefondan yazıyorum :) . eyvallah hocam ilgilendiğin için.

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
İkonlar küçülmüyor. Ayrı bi launcher kullanırsan küçülür sadece. Şuanda neredeyse Google Launcher ile açıyormuşsun gibi oldu zaten telefon. Maksimum performans candır ;)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
slm arkadşalar bende sony z2 var 4.4.4 gücelemesi telefonuma geldi yükledim yükledikten sonra ikonlar büyüdü sony müsteri hizmeleri aradım yazılım onarımı yaptırdılar yine olmadı ve gartiye yollamamı istediler yolamakta karasızım bu konula ilgili yardım lütfen

akman1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar hayırlı günler sizlere birşey sorucam ben telefonu ilk aldığım yani 1 hafta öncesine kadar şarj tam 2-3 saat arasında şarj oldu ama 3 gün önce taktım tam 4 buçuk 5 saatte anca %98 oldu bu neyden kaynaklı bi sorun olabilir acaba ve kullanmadığım anlarda bile şarjda düşüş oluyor teli elime sürmüyorum şarj gidiyor ve birde şöyle bi sorum olucak ben geceleri teli kapatıyorum sabah açıyorum sürekli böyle yapıcam bana bi sıkıntı çıkartırmı saygılarımla..

darkhair

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Merhaba arkadaşlar hayırlı günler sizlere birşey sorucam ben telefonu ilk aldığım yani 1 hafta öncesine kadar şarj tam 2-3 saat arasında şarj oldu ama 3 gün önce taktım tam 4 buçuk 5 saatte anca %98 oldu bu neyden kaynaklı bi sorun olabilir acaba ve kullanmadığım anlarda bile şarjda düşüş oluyor teli elime sürmüyorum şarj gidiyor ve birde şöyle bi sorum olucak ben geceleri teli kapatıyorum sabah açıyorum sürekli böyle yapıcam bana bi sıkıntı çıkartırmı saygılarımla..
Telefonundaki uygulamaları kontrol et kardeşim bi uygulama telefonunda sen kapattığını zannetsen bile çalışmaya devam ediyo olabilir bu da şarjını çabuk bitirir. Uygulama sürekli bataryadan götürmeye çalıştığından dolayı telefonun geç şarj oluyordur.
Bu arada geceleri kapatıp gündüzleri açsan sıkıntı olmaz bataryana birşey olmaz. Lakin telefonu uzun bir süre kullanmazsan ve o sırada batarya boşalırsa o zaman bataryanın ömrünün büyük bir kısmı gider.

akman1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefonundaki uygulamaları kontrol et kardeşim bi uygulama telefonunda sen kapattığını zannetsen bile çalışmaya devam ediyo olabilir bu da şarjını çabuk bitirir. Uygulama sürekli bataryadan götürmeye çalıştığından dolayı telefonun geç şarj oluyordur.
Bu arada geceleri kapatıp gündüzleri açsan sıkıntı olmaz bataryana birşey olmaz. Lakin telefonu uzun bir süre kullanmazsan ve o sırada batarya boşalırsa o zaman bataryanın ömrünün büyük bir kısmı gider.
sorunumla ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim efendim sadece son yazdığınız " Lakin telefonu uzun bir süre kullanmazsan ve o sırada batarya boşalırsa o zaman bataryanın ömrünün büyük bir kısmı gider. " şurayı anlamadım ve bu açık uygulamayı nerden görebilir lütfen yardımcı olurmusunuz..

darkhair

Asistan
Reaksiyon puanı
12
sorunumla ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim efendim sadece son yazdığınız " Lakin telefonu uzun bir süre kullanmazsan ve o sırada batarya boşalırsa o zaman bataryanın ömrünün büyük bir kısmı gider. " şurayı anlamadım ve bu açık uygulamayı nerden görebilir lütfen yardımcı olurmusunuz..
Uzun süre kullanmazsan olayı şu
Telefonu kullanmadın diyelim ki 1 ay kadar kullanmadın bu süre zarfında hiç şarj etmedin
Bu süre içerisinde bataryan boşalır ve bir bataryanın içerisinde hiç enerji kalmazsa bataryanın ömründen büyük bir kısmı gider. Telefonlarda da sağlıklı olan şarjın tam bitmeden şarj etmen önerilir.
O uygulamayı bulmak için ayarlar-güç yönetimi-pil kullanımına gel ordan bak hangi uygulama çok götürüyor ona göre üstüne tıklarsın durmaya zorla dersin veya tamamen telefondan silersin. Sana kalmış.

akman1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Uzun süre kullanmazsan olayı şu
Telefonu kullanmadın diyelim ki 1 ay kadar kullanmadın bu süre zarfında hiç şarj etmedin
Bu süre içerisinde bataryan boşalır ve bir bataryanın içerisinde hiç enerji kalmazsa bataryanın ömründen büyük bir kısmı gider. Telefonlarda da sağlıklı olan şarjın tam bitmeden şarj etmen önerilir.
O uygulamayı bulmak için ayarlar-güç yönetimi-pil kullanımına gel ordan bak hangi uygulama çok götürüyor ona göre üstüne tıklarsın durmaya zorla dersin veya tamamen telefondan silersin. Sana kalmış.

Şimdi anladım sağolun pil tükemindeki en yüksek uygulama " Sesli aramalar " Altında " Ekran" kullanılabilicek bir uygulama göremiyorum başka nasıl çözebiliriz 4.4.4 yapmadım daha yapsam sizce düzelirmi sizin z2 kaç gün dayanıyor telefona dokunmazsanız veya kullandığınızda ve kaç saate şarjınız full oluyor