Sony Xperia Z2 Kullananlar Kulübü | Xperia Z2 Teknik Detay Sorun ve Çözümleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

darkhair

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Şimdi anladım sağolun pil tükemindeki en yüksek uygulama " Sesli aramalar " Altında " Ekran" kullanılabilicek bir uygulama göremiyorum başka nasıl çözebiliriz 4.4.4 yapmadım daha yapsam sizce düzelirmi sizin z2 kaç gün dayanıyor telefona dokunmazsanız veya kullandığınızda ve kaç saate şarjınız full oluyor
Ben dock ile şarj ediyorum ( normal usb ye göre biraz daha yavaş oluyor ) 2- 2.5 saatte tam doluyor %10 dan %100 e.
Telefonumda e posta sosyal ağ falan derken toplamda 13 tane hesap açık ve ona rağmen orta kullanımda minimun 2 gün gidiyor.
Size diğer bir tavsiyem clean master uygulamasını kurmanız telefona. O program uyarı veriyor arkada uygulama işlemci harcadığı zaman.
Bu arada eğer kalan mb ınızı hesaplayan bi uygulama kullanıyorsanız o tip uygulanalar gmrünmüyor size söylediğim menüde ve telefonun şarjını içiyor ( ben o tip program kurmuştun ve günde 3 defa şarj eder olmuştum )

akman1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben dock ile şarj ediyorum ( normal usb ye göre biraz daha yavaş oluyor ) 2- 2.5 saatte tam doluyor %10 dan %100 e.
Telefonumda e posta sosyal ağ falan derken toplamda 13 tane hesap açık ve ona rağmen orta kullanımda minimun 2 gün gidiyor.
Size diğer bir tavsiyem clean master uygulamasını kurmanız telefona. O program uyarı veriyor arkada uygulama işlemci harcadığı zaman.
Bu arada eğer kalan mb ınızı hesaplayan bi uygulama kullanıyorsanız o tip uygulanalar gmrünmüyor size söylediğim menüde ve telefonun şarjını içiyor ( ben o tip program kurmuştun ve günde 3 defa şarj eder olmuştum )

anladım benim note2 orjinal usb kablosu var ( şarj aletinin usb kablosu değildir normal bilgisayar aktarımı yapmak için siyah bi kablo ) herneyse bu kabloyu taktığımda tam 1 saatte şarjı ful yapıyor sony kablosunun aksine biraz daha kısa ben bu kabloyla şarj etsem bi sıkıntı çıkartırmı sizce 3 gün önce şarj ettim işte bugüne kadar müzik , crome'de gezinti , şarkı dinleme ve bazı uygulamalarda gezindim bugün hala %30 şarj var sizce nasıl çok iyi diceksiniz ama ben 1-2 hafta oldu teli alalı bunu ilk şarjımda tam 4-5 gün gitti şarjı şuan ise 3 gün benim anlamadığım şey budur :)

darkhair

Asistan
Reaksiyon puanı
12
İlk şarjda tüm cihazlar öyledir her telefon sonraki her şarjdan sonra gıdım gıdım bataryanın ömrü gider.
Şarj cihazı farketmiyo yüksek amperli olursa daha hızlı şarj eder. Dikkat et 1.5A altında olmasın yoksa bataryayı bozar ( şarj aletinin output değerinden bahsediyorum. 1.5A üstüyse hızlı şarj eder, az ise hem bozmaya başlar hemde daha ağır şarj eder )

akman1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlk şarjda tüm cihazlar öyledir her telefon sonraki her şarjdan sonra gıdım gıdım bataryanın ömrü gider.
Şarj cihazı farketmiyo yüksek amperli olursa daha hızlı şarj eder. Dikkat et 1.5A altında olmasın yoksa bataryayı bozar ( şarj aletinin output değerinden bahsediyorum. 1.5A üstüyse hızlı şarj eder, az ise hem bozmaya başlar hemde daha ağır şarj eder )

yoo yo sadece usb kablosundan bahsediyorum usb kablosu note2'nin ama adaptörü sony orjinal adaptörüdür bir sıkıntı çıkartmaz değilmi

akman1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
blacberrymi hahaha güzelmiş ozaman kullansam sıkıntı olmaz neden acaba bu sony kablolarında bi sorunmu varki bu arada siz 4.4.4 yaptınızmı :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Merak etme bişey olmaz :D
Bende blackberry kablosuyla kullanıyorum :D

blackberrymi hahaha güzelmiş ozaman kullansam sıkıntı olmaz neden acaba bu sony kablolarında bi sorunmu varki bu arada siz 4.4.4 yaptınızmı :)

darkhair

Asistan
Reaksiyon puanı
12
blacberrymi hahaha güzelmiş ozaman kullansam sıkıntı olmaz neden acaba bu sony kablolarında bi sorunmu varki bu arada siz 4.4.4 yaptınızmı :)

blackberrymi hahaha güzelmiş ozaman kullansam sıkıntı olmaz neden acaba bu sony kablolarında bi sorunmu varki bu arada siz 4.4.4 yaptınızmı :)
Sorub olduğundan değil daha önceki telefonlarımda hep kabloyu kırmışımdır ve bu yüzden telefoncular pürüz çıkarmaya çalışıyorlar satarken. Bende orjinal kulaklık ve kablosunu kullanmıuorum sadece adaptör ve telefonun kendisi :)
a,y Güncellemeyi evet yaptım cihaza bi daha aşık oldum :) z3 ile birebir aynı özellikler geldi " şahsen en mutlu olduğum özellik artık ekran görüntüsü ile birlikte ekranın videosunu da kaydedebiliyıruz bunu yaparken gta san andreas oynadım %2 bi performans düşüyo karşılığında full hd kayıt alabiliyor :D "

akman1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorub olduğundan değil daha önceki telefonlarımda hep kabloyu kırmışımdır ve bu yüzden telefoncular pürüz çıkarmaya çalışıyorlar satarken. Bende orjinal kulaklık ve kablosunu kullanmıuorum sadece adaptör ve telefonun kendisi :)
a,y Güncellemeyi evet yaptım cihaza bi daha aşık oldum :) z3 ile birebir aynı özellikler geldi " şahsen en mutlu olduğum özellik artık ekran görüntüsü ile birlikte ekranın videosunu da kaydedebiliyıruz bunu yaparken gta san andreas oynadım %2 bi performans düşüyo karşılığında full hd kayıt alabiliyor :D "

Ben daha yapmadımda bana yardımcı olabilirmisiniz acaba çok güzel özellikleri var videolarda gördüğüm kadarıyla :)

darkhair

Asistan
Reaksiyon puanı
12
şimdi indirmeyi nasıl başlatabilirim bilgisayara ne tür bi program yüklemem gerekiyor :)
Pc ye gerek yok menüde update center a gir ordan güncellemeyi denetle yaklaşık 313mb lık bi güncelleme olması lazım. Eğer daha küçük bi güncelleme çıkarsa demekki sürümün bayağı eskide kalmış demektir. O çıkan güncellemeyi de yükler ve tekrar yenilersin update center ı. Eğer çıkmıyorsa senin de bazı arkadaşlarda olduğu gibi birazcık beklemen gerekecek.
0cfc2ad88b89ce8c69a8cb3147906272.jpg

Sürüm bu olması lazım.

akman1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pc ye gerek yok menüde update center a gir ordan güncellemeyi denetle yaklaşık 313mb lık bi güncelleme olması lazım. Eğer daha küçük bi güncelleme çıkarsa demekki sürümün bayağı eskide kalmış demektir. O çıkan güncellemeyi de yükler ve tekrar yenilersin update center ı. Eğer çıkmıyorsa senin de bazı arkadaşlarda olduğu gibi birazcık beklemen gerekecek.
0cfc2ad88b89ce8c69a8cb3147906272.jpg

Sürüm bu olması lazım.

Yeniledim geldi 313.9 MB indiriyorum bismillah :) Güncelleme kısmında myXperia diye bir güncelleme daha var 3mblik :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bugün bende günceleldim z2 mi yeniden başladı yazıların boyutu büyüdü biraz birkaç yenilik vardı kamera da falan
güncelelmeden önce antutu benchmark testinde telefon 38binden biraz fazla puan alıyordu hep
ama güncellemeden sonra ne olduysa 41311 puan aldı hatta yanılmıştır diye birkez daha denedim sonuç yine 41bin üstü yani güncelleme öncesine göre 3bin puanlık bir artış oldu nedense

yalnız benim telefonumda sorunmu var herkestemi var bilmiyorum ama konuşurken karşı taraf sesimi az duyuyormuş yada bazen kesiklikler oluyormuş sesimde aldıgım günden beri var bu sorun buna bir çözüm bulan varmı arkadaşlar
birde ön kamera harbiden berbat bunun bir çözümü yokmu acaba

telefonu alalı 40güne yaklaştı 14w34 serisiydi
telefonun olumsuz tarafı olarak söyleyebilecegim 2 şey şimdilik bunlar
yani konuşma sesinin karşıya az gitmesi ve ön kameranın kötü olması

şarzı çok kullanırsam yani oyun film vs vs aşırıya kaçarsam enfazla 1gün gidiyor
normal kullanırsam rahat görüyorum 2 günü
hatta denedim internette takılmazsam sadece konuşursam ve günde yarım saat oyun oynarsam 3 gün gidiyor
yani şarzı bana göre iyi sayılır

ocak.1907

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slm arkadşalar bende sony z2 var 4.4.4 gücelemesi telefonuma geldi yükledim yükledikten sonra ikonlar büyüdü sony müsteri hizmeleri aradım yazılım onarımı yaptırdılar yine olmadı ve gartiye yollamamı istediler yolamakta karasızım bu konula ilgili yardım lütfen

Selam arkadaşım,
telefonlarımıza yeni yüklediğimiz 4.4.4. sürümü ile z3 arayüzü sisteme dahil edilmiş oldu. Bu nedenle ikonlar büyüdü ve küçülmesi şu an için imkansız görünüyor. Belki bir launcher yüklemek yada root olayı işin çözümü olabilir. Bence servise gönderme. Çünkü tüm telefonlar bu arayüze sahipler.

Root-Sistemci

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Merhaba,
xperia Z2 ısınma sorunu çözüldü mü ? birde bu cihazı alırsam 1-2 yıl kullanmayı düşünüyorum.sürekli android güncellemesi alır mıyım ?

darkhair

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Merhaba,
xperia Z2 ısınma sorunu çözüldü mü ? birde bu cihazı alırsam 1-2 yıl kullanmayı düşünüyorum.sürekli android güncellemesi alır mıyım ?
Isınma sorunu 4k videoda hala var ama 4k yı şahsen aktif olarak kullanmadığım için bişey diyemeyeceğim sen kullanırmısın bilmem.
Ben yarım saat full grafikte gta san andreas oynadım geçen gün ve aynı zamanda ekran videosunu da çektim. Cihaz 45 dereceye çıktı ve orda kaldı daha da ilerisine gitmedi. Sıcaklık cam yüzey olduğundan kolay dağılıyo fazla rahatsız etmiyor.
Android güncellemeleri için dostum hiç bir androidli telefon üreten firma 2 yıl güncelleme vermez ama z2 z3 gibi cihazlaeın performans olarak en azından 2 yıl sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum ve sony in xperia z serisine güncelleme konusunda sahip çıktığını da hesaba katarsan bence en az 2016 ya kadar güncelleme alırsın ama sonrası muamma...

Xperia s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Isınma sorunu 4k videoda hala var ama 4k yı şahsen aktif olarak kullanmadığım için bişey diyemeyeceğim sen kullanırmısın bilmem.
Ben yarım saat full grafikte gta san andreas oynadım geçen gün ve aynı zamanda ekran videosunu da çektim. Cihaz 45 dereceye çıktı ve orda kaldı daha da ilerisine gitmedi. Sıcaklık cam yüzey olduğundan kolay dağılıyo fazla rahatsız etmiyor.
Android güncellemeleri için dostum hiç bir androidli telefon üreten firma 2 yıl güncelleme vermez ama z2 z3 gibi cihazlaeın performans olarak en azından 2 yıl sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum ve sony in xperia z serisine güncelleme konusunda sahip çıktığını da hesaba katarsan bence en az 2016 ya kadar güncelleme alırsın ama sonrası muamma...
Bildirim sesi sorunu hâlâ devam ediyor demi?

darkhair

Asistan
Reaksiyon puanı
12
bugün bende günceleldim z2 mi yeniden başladı yazıların boyutu büyüdü biraz birkaç yenilik vardı kamera da falan
güncelelmeden önce antutu benchmark testinde telefon 38binden biraz fazla puan alıyordu hep
ama güncellemeden sonra ne olduysa 41311 puan aldı hatta yanılmıştır diye birkez daha denedim sonuç yine 41bin üstü yani güncelleme öncesine göre 3bin puanlık bir artış oldu nedense

yalnız benim telefonumda sorunmu var herkestemi var bilmiyorum ama konuşurken karşı taraf sesimi az duyuyormuş yada bazen kesiklikler oluyormuş sesimde aldıgım günden beri var bu sorun buna bir çözüm bulan varmı arkadaşlar
birde ön kamera harbiden berbat bunun bir çözümü yokmu acaba

telefonu alalı 40güne yaklaştı 14w34 serisiydi
telefonun olumsuz tarafı olarak söyleyebilecegim 2 şey şimdilik bunlar
yani konuşma sesinin karşıya az gitmesi ve ön kameranın kötü olması

şarzı çok kullanırsam yani oyun film vs vs aşırıya kaçarsam enfazla 1gün gidiyor
normal kullanırsam rahat görüyorum 2 günü
hatta denedim internette takılmazsam sadece konuşursam ve günde yarım saat oyun oynarsam 3 gün gidiyor
yani şarzı bana göre iyi sayılır
Kardeş beni kisi 14w25 serisi. Mikrofon konusunda hiç sıkıntı yaşamadım konuştuğum kişilerin %99 u net olarak duyduğunu söylüyor.
Kameraya gelicek olursakta sana bi fotoğrafımı paylaşarak anlatmaya çalışayım
a0e600908330152325a25dfdc931ad2d.jpg

Kamera sen çekerken kötü gösteriyor fakat galeriye düşen kaliteli temiz bir fotoğraf oluyor ( bu fotoğrafa snapseed den kontrast renk ve parlaklık attım o kadar )

Root-Sistemci

Asistan
Reaksiyon puanı
2

4K çekimi kullanma meraklısı değilim pek işime yarayacağını sanmıyorum.
Benim için önemli olan
fotoğraf çekimi
Oyun oynamak
internette sörf
görüntülü görüşme
yani telefon sürekli elimde olacak..
2 tane problem söylediler şebeke ve ısınma problemi;Z2 içib bir kaç serisi piyasaya çıkmış dediler hangi serisini alayım ?

darkhair

Asistan
Reaksiyon puanı
12
4K çekimi kullanma meraklısı değilim pek işime yarayacağını sanmıyorum.
Benim için önemli olan
fotoğraf çekimi
Oyun oynamak
internette sörf
görüntülü görüşme
yani telefon sürekli elimde olacak..
2 tane problem söylediler şebeke ve ısınma problemi;Z2 içib bir kaç serisi piyasaya çıkmış dediler hangi serisini alayım ?
14w21 serisi ve sonrası sorunsuz diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum.
Ben 14w25 kullanıyorum. Oldukça memnunum. Video çekerken 15 dkdan sonra (full hd için diyorum ) biraz ısınıyor ama videoyu kesmiyor.

unpredictable

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben de yaklaşık 3 hafta once z2 aldım. seri no 36. herhangi bir sorunu yok şimdilik.

yeni yazılımla beraber ekran daha da kuculdu. alttakı o sınır bozucu menu cubugu mudur nedır daha da genıslemıs. ıkonlar kocaman. hıc begenmedım.

darkhair

Asistan
Reaksiyon puanı
12
ben de yaklaşık 3 hafta once z2 aldım. seri no 36. herhangi bir sorunu yok şimdilik.

yeni yazılımla beraber ekran daha da kuculdu. alttakı o sınır bozucu menu cubugu mudur nedır daha da genıslemıs. ıkonlar kocaman. hıc begenmedım.
http://d-h.st/OSI
Buradan android l temasını kurabilirsin ( ikonlar küçülmüyor fakat alttaki tuşlar küçüldü gibi geldi bana :) renkleri de güzel :)