Asus Zenfone 5'i almalımıyım?

alieroglu04

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=336021]kestal[/MENTION] hocam ben de bi soru sormak istiyorum. Hocam ben de bu telefonu gördüm ve çok beğendim ancak görüntülü görüşme yok demişsiniz ve almakta tereddüde kaldım.(Asus 4.4 güncellemesi verecek ama güncelleme ile görüntülü görüşme gelebilme ihtimali var mıdır?) Şu an biraz kafam karıştı alıp almama konusunda. Bu arada internette bir sitede de rami 1GB olarak yazmışlar doğru mudur. Alsam memnun kalır mıyım hocam. Şimdiden teşekkür ederim.

kestal

Doçent
Reaksiyon puanı
35
@kestal hocam ben de bi soru sormak istiyorum. Hocam ben de bu telefonu gördüm ve çok beğendim ancak görüntülü görüşme yok demişsiniz ve almakta tereddüde kaldım.(Asus 4.4 güncellemesi verecek ama güncelleme ile görüntülü görüşme gelebilme ihtimali var mıdır?) Şu an biraz kafam karıştı alıp almama konusunda. Bu arada internette bir sitede de rami 1GB olarak yazmışlar doğru mudur. Alsam memnun kalır mıyım hocam. Şimdiden teşekkür ederim.
Kardeş görüntülü görüşmenin güncelleme ile geleceğini sanmıyorum bu mümkün değil bildiğime göre.Ram ise 2gb onda hiçbir sıkıntı yok.Ram yönünden bonkör bir telefondur :thumbup1:

alieroglu04

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş görüntülü görüşmenin güncelleme ile geleceğini sanmıyorum bu mümkün değil bildiğime göre.Ram ise 2gb onda hiçbir sıkıntı yok.Ram yönünden bonkör bir telefondur :thumbup1:

Hocam sanırım sony nin bi telefonunda da görüntülü görüşme yoktu güncelleme ile gelmişti. Valla çok kararsız kaldım görüntülü görüşme olsaydı çok iyi olurdu :(

kestal

Doçent
Reaksiyon puanı
35
Hocam sanırım sony nin bi telefonunda da görüntülü görüşme yoktu güncelleme ile gelmişti. Valla çok kararsız kaldım görüntülü görüşme olsaydı çok iyi olurdu :(
Benim için pek fark etmiyor umarım varsa eğer öyle bir şey güncelleme ile gelmesini isterim doğrusu benim için en büyük eksi konuşurken hafif boğum olması umarım çözüm bulunur

alieroglu04

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim için pek fark etmiyor umarım varsa eğer öyle bir şey güncelleme ile gelmesini isterim doğrusu benim için en büyük eksi konuşurken hafif boğum olması umarım çözüm bulunur

Artık olmadı Discovery 2 alıcam yapıcak bişey yok :(

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
pilinin sabit olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz

Pilin sabit olmasından kastınız arka kapağın açılmadığı bataryanın çıkmadığı olaydanmı bahsediyorsunuz? bence çok iyi bir sistem, daha sağlıklı, daha uzun ömürlü.

Yere düşünce çoğu telefonun arka kapağı açılıp pil düşer zarar görebilir bunuda engelliyor eğer sorduğunuz soru bu ise :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
[MENTION=183989]ConfickerBelasi[/MENTION] sen ne kullanion ki? bendeki cihaz dolduruyor...
dark evopad 3g m7220 2500mA batarya var 5v 2000mA şarj vermişler o bozuldu...
ch@t527 şarjı ile de turkcelltv+ açıkken dolması çok yavaş.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
teşekkür ederim Vikings.o açıdan hiç düşünmemiştim.eğer pil şarj tutmazsa ne olacak?bu açıdan sormuştum.

bugrabugra001

Asistan
Reaksiyon puanı
1
discoverye gore ekranı ve boyutunu degerlendırırmısınız birde hangi renk aldınız

hayırlı olsun telefonunuz

kestal

Doçent
Reaksiyon puanı
35
discoverye gore ekranı ve boyutunu degerlendırırmısınız birde hangi renk aldınız

hayırlı olsun telefonunuz
Sağolun...Discovery 4.7 inc ASUS ise 5inc resmiyette arada fark yok gibi fakat ele aldığımızda Asus Discoverye göre biraz büyük doğruya doğru.Zaten discoverynin öne geçtiği tek nokta bu.Ayrıca beyaz renk aldım.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

pilinin sabit olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz
Bana göre pekte iyi bir şey değil batarya gittiğinde telefonda ölüyor bi nevi.Ve telefonun kullanım yılı düşüyor.Tabi markalar bunu iyilik olsun diye yaptıklarını sanmıyorum sonuçta adam senin her sene telefon yenilemeni ister.

byzeyd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Görüntülü konuşma özelliğinin olduğunu sanıyordum. Burada o şekilde belirtilmiş.
http://www.mobiletisim.com/telefonl...ral-mobile-discovery-2-asus-zenfone-5-3743515

Bazı yerlerde ise bilgi olmadığı belirtilmiş. Güncelleme ile gelebilecek bir özellik. Kitkat ve L güncelleştirmelerini bekleyeceğiz sanırım.

Ben de 1 aya kadar Zenfone5 almayı planlıyorum. Umarım kronik sorunlar yoktur veya olsa da çok azdır. GMD gibi sorunlu olmayacağını düşünüyorum.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Biraz kurcalama şansım oldu bulunduğu fiyat segmentindeki en iyi cihazlardan biri kronik bir sorunu çıkmazsa gözü kapalı alınabilecek bir cihaz...

byzeyd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam oyun performansı nasıl?
Soru bana yöneltilmemiş fakat bilgi vermek açısından araya kaynıyorum izninizle... :)
Google Play Store'daki yüksek grafik-işlem isteyen oyunları yüksek ayarda ucu ucuna oynayabiliyor. Yani bir kaç ay sonra çıkacak daha yüksek oyunlarda ayarları düşürmek gerekecektir. Telefona uygulama yükledikçe ve kullanım arttıkça oyun performansında da küçük düşmeler olacaktır. Donanım zorlandığı için bir süre sonra ısınma sorunu oluyormuş. Asphalt 8'de 45 dereceye 15 dk'da çıktığını hatırlıyorum bir incelemeden. Eğer telefonda yüksek grafiklerle uzun süre oyun oynayacak biri iseniz daha üst seviye telefonlara bakmanızı tavsiye ederim. Fakat benim gibi ufak tefek, vakit geçirmek için oyun oynayan ve genelde internet-sosyal medya, e-posta, haberler v.s. günlük kullanım ve işe yardımcı bir araç olarak kullanacaksanız Asus Zenfone5/6 şuan için orta seviyenin en iyi telefonudur fiyat/performans ve kalite üçgeninde. GM Discovery 2 F/P olarak daha iyi olsa bile kaliteden ödün veren bir firma olduğu için çok yanaşmamak gerekiyor.

kestal

Doçent
Reaksiyon puanı
35
Soru bana yöneltilmemiş fakat bilgi vermek açısından araya kaynıyorum izninizle... :)
Google Play Store'daki yüksek grafik-işlem isteyen oyunları yüksek ayarda ucu ucuna oynayabiliyor. Yani bir kaç ay sonra çıkacak daha yüksek oyunlarda ayarları düşürmek gerekecektir. Telefona uygulama yükledikçe ve kullanım arttıkça oyun performansında da küçük düşmeler olacaktır. Donanım zorlandığı için bir süre sonra ısınma sorunu oluyormuş. Asphalt 8'de 45 dereceye 15 dk'da çıktığını hatırlıyorum bir incelemeden. Eğer telefonda yüksek grafiklerle uzun süre oyun oynayacak biri iseniz daha üst seviye telefonlara bakmanızı tavsiye ederim. Fakat benim gibi ufak tefek, vakit geçirmek için oyun oynayan ve genelde internet-sosyal medya, e-posta, haberler v.s. günlük kullanım ve işe yardımcı bir araç olarak kullanacaksanız Asus Zenfone5/6 şuan için orta seviyenin en iyi telefonudur fiyat/performans ve kalite üçgeninde. GM Discovery 2 F/P olarak daha iyi olsa bile kaliteden ödün veren bir firma olduğu için çok yanaşmamak gerekiyor.
Yorum gayet güzel açıklayıcı olmuş sağol kardeş ben yüksek grafik isteyen oyunları oynayan birisi değilim malesef fakat orta segment telefonlar içerisinde Zenfone 5 kraldır bu bir gerçek.

byzeyd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Söyle söyleyeyim Didcoveryden %35 daha uzun dayanıyor.
Bunu öğrendiğim iyi oldu ve beni çok rahatlattı.
720p ekran olması, işlemcinin 1.6Ghz'de kalması ve ASUS'un özel olarak pili optimize etmesi çok iyi olmuş. Bu sayede optimum kullanımda günü rahatlıkla kurtaracaktır.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
görüntülü görüşme var mı? anlamanın kolayı samsung marka görüntülü görüşme olan bir telle aramak eğer varsa cevaplayabilir yoksa samsung'ta hata veriyor dark evopad 3g m7200'ü ch@t527 ile aramıştım olmuştu.

alieroglu04

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Görüntülü konuşma özelliğinin olduğunu sanıyordum. Burada o şekilde belirtilmiş.
http://www.mobiletisim.com/telefonl...ral-mobile-discovery-2-asus-zenfone-5-3743515

Bazı yerlerde ise bilgi olmadığı belirtilmiş. Güncelleme ile gelebilecek bir özellik. Kitkat ve L güncelleştirmelerini bekleyeceğiz sanırım.

Ben de 1 aya kadar Zenfone5 almayı planlıyorum. Umarım kronik sorunlar yoktur veya olsa da çok azdır. GMD gibi sorunlu olmayacağını düşünüyorum.
Hocam ben de almayı düşünüyorum ama ses boğukluğu ve görüntülü görüşme olmaması benim için çok kötü oldu. Aslında güncelleme ile düzeltilebilecek sorunlar ama Asus bu güncellemeyi verebilecek mi aceba? :confused1: