LG G2 Kullanıcıları Kulübü

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ben de Optimus G3 v1.1 ROM'u kurulu ve denedim, olmadı. Tuş kombinasyonun da içine ettik ya. Hard resete hayır. :S

- - - Mesaj Güncellendi - - -
[MENTION=374275]Bloother[/MENTION] reis senin cevabını bekliyorum, bilmiyorsan reset atacağım ne yazıkki.

full wipe yapıp romu yeniden kur telefona. en temizi bu şekilde normale dönersin.

OxyGEN

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Smart Noticenin ayar yeridemi varmış :P

Galiba ayar yeri yok, varsada ben hiç denk gelmedim. Üstüne falan tıkla bakalım birşey olucakmı :P
agadyqab.jpg

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
TWRP'ye nasıl giriyorduk? Hard reset tuş kombinasyonu değil mi? Telefon kapalı bir şekilde güç tuşu+ses kısma sonra logo gelince ses kısma + ses açma tuşu demi? Yapıyorum da bir türlü giremedim.

Optimus G3 v1.1 ROM.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
TWRP'ye nasıl giriyorduk? Hard reset tuş kombinasyonu değil mi? Telefon kapalı bir şekilde güç tuşu+ses kısma sonra logo gelince ses kısma + ses açma tuşu demi? Yapıyorum da bir türlü giremedim.
yeniden başlat dedikten sonra recovery'e basacaksın. önce telefonu normal aç

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
yeniden başlat dedikten sonra recovery'e basacaksın. önce telefonu normal aç

Ha doğru, tamam yapıyorum şimdi. Eyvallah.

TWRP'den çıkmak için nereye basmak lazım? Bi hard reset deneyim dedim de. Wipe'ye girdim ve o mavi şeyi çektim. Sonra bitti ve kaldı öyle.

Ha, tamam. Telefonu yeniden başlatacağım.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91

TWRP'den çıkmak için nereye basmak lazım? Bi hard reset deneyim dedim de. Wipe'ye girdim ve o mavi şeyi çektim. Sonra bitti ve kaldı öyle.

TWRP ana ekranına gel sağ en alttaki seçeneye tıkla orda reboot seçeneği varsa ona bas eğer yoksa Power off de do not install'a tıkla telefon kapanıcaktır sonra elle açarsın.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327

hayır romu yeniden yükleyeceksin. ondan önce advanced wipe'a girip dalvik cache ve cache yapman gerek.

SahabMert

Doçent
Reaksiyon puanı
0

Sakın yeniden başlattım deme benim yaptığım hatayı yapmış olucan uğraşacan sonra :(

brkytml

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=374275]Bloother[/MENTION] abi su gizli ayar dedigin sey nedir anlatabilir misin? Knock on icin

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
hayır romu yeniden yükleyeceksin. ondan önce advanced wipe'a girip dalvik cache ve cache yapman gerek.

Bu işi ezberledim artık ya. Hard reset atmıştım ama senin dediğini yapayım en iyisi abi. Şimdiden hata vermeye başladı. Şuan ROM'u yüklüyor.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
[MENTION=374275]Bloother[/MENTION] abi su gizli ayar dedigin sey nedir anlatabilir misin? Knock on icin

telefon numara çevirmeye girip 3845#*802# yapıyorsun settings'e girip update touch firmware yapacaksın. 10 saniye bekledikten sonra dokunmatik tekrar devreye girecek. o zaman çalışması gerekir.

brkytml

Asistan
Reaksiyon puanı
0
telefon numara çevirmeye girip 3845#*802# yapıyorsun settings'e girip update touch firmware yapacaksın. 10 saniye bekledikten sonra dokunmatik tekrar devreye girecek. o zaman çalışması gerekir.
Allah allah yaziyorum acilmiyor hicbisey.. Arama da yapiyorum yine acilmiyor optimus 1.1 yuklu

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
[MENTION=374275]Bloother[/MENTION] reis eyvallah. İlk hard reset atmıştım ama hemen hatalarla karşılaştım. Senin dediğini yaptım ve hata yok oldu. Eyvallah.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Allah allah yaziyorum acilmiyor hicbisey.. Arama da yapiyorum yine acilmiyor optimus 1.1 yuklu

sen istersen full wipe yapıp romu yeniden yükle. aroma ekranından yüklenecek uygulamaların hepsini seç. (lg stock boot animasyon hariç)
ben cloudyg3 ile giriyorum. [MENTION=388749]ata1996[/MENTION] da optimusg3 ile giriyor.
ya yanlış yazıyorsun ya da romda sorun var.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
@Bloother reis eyvallah. İlk hard reset atmıştım ama hemen hatalarla karşılaştım. Senin dediğini yaptım ve hata yok oldu. Eyvallah.

Gerekli uygulamalarını falan herşeyini indir ardından yedeğini al, yedek dosyanı bilgisayarına at. xposedten modül yüklediğin zaman bazen custom romlar kafayı sıyırıyorlar ve mecbur wipe yapıp rom atmak gerekiyor tekrardan, bunu önlemek için aldığın yedeği yüklersin hem tekrar ayar yapıp uygulamaları tekrar indirmekle uğraşmazsın :)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Cloudy G3, Optimus G3, CM11, SlimKat gibi romların hepsini kur ayarlarını ve indirmen gereken uygulamaları indirip hepsinin yedeğini alıp bilgisayarına at. Bir romdan sıkılınca yeni bir romun yedeğini telefona atıp twrp den restoreye girip flashlarsın ve ayar yapmaktan uygulamaları tekrar indirmekten kurtulursun.

Ben böyle kullanıyorum hep.

customlarda hard reset sağlıklı değil zaten.

Pek işe yaramıyor genelde

brkytml

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sen istersen full wipe yapıp romu yeniden yükle. aroma ekranından yüklenecek uygulamaların hepsini seç. (lg stock boot animasyon hariç)
ben cloudyg3 ile giriyorum. [MENTION=388749]ata1996[/MENTION] da optimusg3 ile giriyor.
ya yanlış yazıyorsun ya da romda sorun var.
Twrpde full wipe nasil yapiliyordu abi

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Twrpde full wipe nasil yapiliyordu abi

Full Wipe (Wipe Date/Factory Rest, Wipe Cache,
System​
, Data)

TWRP Recovery'e girip wipeye giriyorsun ordan advanced wipeye giriyorsun, herşeyi işaretleyip internal storgeyi işaretlemiyorsun bu full wipe oluyor.

brkytml

Asistan
Reaksiyon puanı
0
System​
, Data)

TWRP Recovery'e girip wipeye giriyorsun ordan advanced wipeye giriyorsun, herşeyi işaretleyip internal storgeyi işaretlemiyorsun bu full wipe oluyor.
Onu yapmistim zaten ama olmadi

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
System​
, Data)

viko sen az bi kenarda dur. yanlış yönlendiriyorsun milleti

Onu yapmistim zaten ama olmadi

twrp'de full wipe için yapman gereken şey sadece şu kadar:

Wipe'a girip önce "Swipe to factory Reset" yapıyorsun. sonra Advanced Wipe'a girip sadece dalvik cache ve cache'i seçiyorsun. Swipe to wipe yapıyorsun. Full wipe için bu kadarı yeterli. Sen daha önce bu işlemi yapmış olabilirsin sorun bu işlemde olmayabilir, sorun kurulumdadır. bu işlemi tekrar yapıp romu yeniden kur. kurulumda sana hangi uygulamaların kurulacağını sorar. hepsini seç, en alttan lg stock'u seçme ve devam et.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91

Ne alakası var? xdada böyle söyleniyor bende böyle anlatıyorum. Full wipe nasıl yapılır?; wipe date,wipe cache,system,data bunlar söyleniyor.

Daha azını işaretleyip yapmak birşey ifade etmiyor, sonuç olarak temiz bir kurulum için internal storge hariç herşeyi işaretleyip full wipe yapmamız gerekiyor.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
[MENTION=380082]Vikings[/MENTION] sağdan soldan okuduğun beni ilgilendirmez. full wipe bu kadardır. daha fazlasına gerek yok.

brkytml

Asistan
Reaksiyon puanı
0

twrp'de full wipe için yapman gereken şey sadece şu kadar:

Wipe'a girip önce "Swipe to factory Reset" yapıyorsun. sonra Advanced Wipe'a girip sadece dalvik cache ve cache'i seçiyorsun. Swipe to wipe yapıyorsun. Full wipe için bu kadarı yeterli. Sen daha önce bu işlemi yapmış olabilirsin sorun bu işlemde olmayabilir, sorun kurulumdadır. bu işlemi tekrar yapıp romu yeniden kur. kurulumda sana hangi uygulamaların kurulacağını sorar. hepsini seç, en alttan lg stock'u seçme ve devam et.
Abi peki klasorlerin duzenini falan kaydedemiyomuyuz programlari elle tek tek yukledim otomatik yuklenmiyor mu bunlar [emoji17]

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Ben de İnternal S. hariç diğerlerini işaretleyip Full Wipe yapmayı daha sağlıklı buluyorum. Düşüncem böyle, ama siz bu işlerle kaç aydır belki kaç yıldır uğraşıyorsunuz. Yani bugün ROM atmış birisinden ne beklersin? :)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
@Vikings sağdan soldan okuduğun beni ilgilendirmez. full wipe bu kadardır. daha fazlasına gerek yok.

Sağdan soldan? xdadan bahsediyoruz burası sağ solmu oluyor Tuna abi açıklarmısın?

Az yaparsan elimize ne geçiyor bana bunu açıklayabilirmisin lütfen?

Senin dediğin yönetimi yapıp rom kuruyoruz dimi? benim dediğimide yapıp rom kuruyoruz ve ilk defa full wipe işlemini böyle yapmayı senden duyuyorum abi.

Temiz bir kurulum için internal s. hariç herşeyi seçip telefonu temizleyip rom atmak en sağlıklısı.

Stock roma geri dönerken yhgy yapıyoruz yada stock romu el ile flashlıyoruz, sonuç olarak azını seçmek bize birşey kazandırmıyor.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Abi peki klasorlerin duzenini falan kaydedemiyomuyuz programlari elle tek tek yukledim otomatik yuklenmiyor mu bunlar [emoji17]

google hesabına yedek alıyorsan başlangıçta otomatik olarak uygulamalarını geri yükler. ya da telefona yedek alırsın, geri yüklersin. ancak ben her rom kurulumunda bütün uygulamalarımı tek tek kendim kurarım. en temizi budur. yıllardır böyle yaparım tek sorun yaşamadım.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Ben de Full Wipe'yi daha sağlıklı buluyorum. Düşüncem böyle, ama siz bu işlerle kaç aydır belki kaç yıldır uğraşıyorsunuz. Yani bugün ROM atmış birisinden ne beklersin? :)

Wipe; silmek temizlemek olarak geçiyor, yani hard reset diyebiliriz.

Full wipe demek herşeyi kökünden temizlemek demek adı üstünde FULL wipe.

Telefonun Internal s. sanırım telefonun hafızası oluyor ve advanced wipeden onu seçersek telefona attığımız rom vs kalmıyor.

Sağlıklı bir yükleme yapmak için sistemdi dataydı vs herşeyi silip telefonu boş hale getirip romu kurmak en sağlıklı yöntemdir.

Her yerde full wipe böyle geçmekte ve ben bunu doğuru buluyorum açıkcası.