- Reaksiyon puanı
- 91
Optimus mu Cloudly mi kararsız kaldım.
Cloudy G3 v1.1 açtığım konudaki romu yükle. Ben çok memnunum hiç bir sorunum yok gayet stabil hızlı çalışıyr ve hiç sorun çıkmadı

Optimus mu Cloudly mi kararsız kaldım.
Bu durten seytan degil hocam hayirli bir isBeni de durtuyo root 😄 kararsızım 😣
Bakalım artık kafam yerine gelince düşünüyorumBu durten seytan degil hocam hayirli bir is![]()
Cloudy G3 v1.1 açtığım konudaki romu yükle. Ben çok memnunum hiç bir sorunum yok gayet stabil hızlı çalışıyr ve hiç sorun çıkmadı![]()
Tamam kaptan. Sen ne dersen o.Link atsana. Birde şu Almanya 20d linkini at sana zahmet.
Firmware'da birsürü Almanya 20d var.
Buyrun videolu anlatım yaptım; TIKLA
İstediğiniz o X simgesi için photoshoptan anlayan birine o simgeyi verin, arka tarafını kare kare yapsın .png uzantılı olması lazım.
Ayriyetten belirtmek isterimki videoda demiştim Home yani ortadaki tuşa basılı tuttuğumuzda arka planda çalışan uygulamalar kısmı çıkmıyor bunun için yeni bir tuş eklememiz gerekiyor demiştim fakat bu sorunu çözdüm.
G2 xposed'de 2ci tuş yani home tuşunuzun sağ tarafında Select Long Press yazıyor ona tıklayın ve karşınıza gelen seçeneklerden Recents Key'i seçiyorsunuz.
Telefonu yeniden başlattığınızda koyduğumuz simge logo artık neyse hazır oluyor ve home tuşuna basılı tuttuğumuzda arka planda çalışanlar kısmı çıkıyor.
hocam geçenlerde face te görmüştüm bunu zaten ama ben rootsuz kullanıyorum telefonu bu kullandığımda rootsuz navigasyon bar apk ile yükleniyor
NFC bugu falan giderilmis yenilikleri arasinda,ek ozellikler falanda getirmis v1.1 e oyle yaziyor.indiriyorum suan flaslicam inince,paylastigin icin tesekkurler dostum l.Arkadaşlar optimusg3 romunun v1.1 sürümü çıkmış isteyenler yükleyebilir http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2788077
Ya kardeş işin bitince bana yardımcı olman mümkün mü g3 rom kuracam da hangisi en iyisiyse ondan işte adım adım ne yapmam lazım ?NFC bugu falan giderilmis yenilikleri arasinda,ek ozellikler falanda getirmis v1.1 e oyle yaziyor.indiriyorum suan flaslicam inince,paylastigin icin tesekkurler dostum l.
Dostum sen telefonunu rootla twrp falan yukle v1.1 ve kerneli indir flashliyalim.root u atmayi yapamazsan iftardan sonra halledelim bunuYa kardeş işin bitince bana yardımcı olman mümkün mü g3 rom kuracam da hangisi en iyisiyse ondan işte adım adım ne yapmam lazım ?
NFC bugu falan giderilmis yenilikleri arasinda,ek ozellikler falanda getirmis v1.1 e oyle yaziyor.indiriyorum suan flaslicam inince,paylastigin icin tesekkurler dostum l.
Ya kardeş işin bitince bana yardımcı olman mümkün mü g3 rom kuracam da hangisi en iyisiyse ondan işte adım adım ne yapmam lazım ?
Dostum facebook sayfanin linkini atabilir misin ?Konu açtım ordan yapabilirsin, [MENTION=388749]ata1996[/MENTION] Cloudy G3 ile Optimus G3'ü karşılaştırıp sonuçları söyleyecekmiş.
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Foruma 2 adet konu açtım, optimus ve cloudy G3 diye. [MENTION=388749]ata1996[/MENTION] ikisini karşılaştırıcakmış hangisi daha iyise onu kurarsın.
Facebook sayfama gir orda Root ve TWRP yükleme videolarım var orda anlattıklarımı yaparak Rootla ve TWRP kur, sonra [MENTION=388749]ata1996[/MENTION] karşılaştırması bittikten sonra hangisi iyise hangisine kanın ısınmışsa romu indir ve kk basebandını indir. Açtığım her 2 konudada yükleyişini Türkçe şekilde anlattım + olarak facebook sayfamda Custom rom yani bu g3 gibi orjinal olmayan romları TWRP üzerinden nasıl yükleriz tarzında bir video çektim açıp izlersen neler yapman gerektiğini anlarsın.
ilk kk baseband sonra romu kurucaksın. Videoda verdiğim linklere falan takılma onlar farklı romlar, sen sadace kk baseband ve romu Install bölümünde yükleyeceksin.
Not: videoda 2 dosyayıda aynı anda seçtim ama sen tek tek seçerek yükle, ilk kk baseband.
Tamam o zaman ben 2 rom u da indireyim [MENTION=388749]ata1996[/MENTION] karşılaştırıncaya kadar rom du ve diğer lazım olan şeyleri indireyim hazır bekleyeyim o zaman . Bide şarj dolu olması mı lazım bide bilmiyorum mazur gör root yapınca benim zaten paralel ithalat garantide sorun olmaz dimi zaten geri dönebiliyoruz kolayca ?Konu açtım ordan yapabilirsin, @ata1996 Cloudy G3 ile Optimus G3'ü karşılaştırıp sonuçları söyleyecekmiş.
Foruma 2 adet konu açtım, optimus ve cloudy G3 diye. @ata1996 ikisini karşılaştırıcakmış hangisi daha iyise onu kurarsın.
Facebook sayfama gir orda Root ve TWRP yükleme videolarım var orda anlattıklarımı yaparak Rootla ve TWRP kur, sonra @ata1996 karşılaştırması bittikten sonra hangisi iyise hangisine kanın ısınmışsa romu indir ve kk basebandını indir. Açtığım her 2 konudada yükleyişini Türkçe şekilde anlattım + olarak facebook sayfamda Custom rom yani bu g3 gibi orjinal olmayan romları TWRP üzerinden nasıl yükleriz tarzında bir video çektim açıp izlersen neler yapman gerektiğini anlarsın.
ilk kk baseband sonra romu kurucaksın. Videoda verdiğim linklere falan takılma onlar farklı romlar, sen sadace kk baseband ve romu Install bölümünde yükleyeceksin.
Not: videoda 2 dosyayıda aynı anda seçtim ama sen tek tek seçerek yükle, ilk kk baseband.
Şu videolar olmasa hiç düşünmezdim ROM atmayı falan. Bu videolar özgüven getirdi bana. Gerçi daha bilmediğim birçok şey var ama zamanla öğreneceğim inşallah.
Tamam o zaman ben 2 rom u da indireyim @ata1996 karşılaştırıncaya kadar rom du ve diğer lazım olan şeyleri indireyim hazır bekleyeyim o zaman . Bide şarj dolu olması mı lazım bide bilmiyorum mazur gör root yapınca benim zaten paralel ithalat garantide sorun olmaz dimi zaten geri dönebiliyoruz kolayca ?
Ben ikisinide indirme başlattım optimus g3 kurarım o zaman diğe root programı hazır kkbaseband hazır d802autorec ne oluyor öyle bir adım da göremedim ama inmiş herşey hazır bi rom inmesi kaldı sonra başlıyacam kurulumaŞu videolar olmasa hiç düşünmezdim ROM atmayı falan. Bu videolar özgüven getirdi bana. Gerçi daha bilmediğim birçok şey var ama zamanla öğreneceğim inşallah.
https://www.facebook.com/LGG2TR/videos
Yükseltme hatalarını geri yüklersin. Hem root silinir hem orjinal ROM'una dönersin. Bildiğim kadarıyla şarj dolu olması gerekmiyor.
@ata1996 'nın karşılaştırması: Evet arkadaslar karsilastirma geliyo,karsilastirmanin sonuna istediklerinizi eklerseniz editlerim yazimi:
Oncelikle sunu soyliyim iki rom cok benzer,arada ufak farklar seciminizeyardimci olur umarim.Oncelikle smart notice dil degistirmekle taktigiyle sorunsuz calisiyo,optimusta hem g2 hem g3 kamera arayuzu var hangisi severseniz onu kullanabilirsiniz cloudyde sadece G3 kamerasi var,optimus kamerasi v1de sikintiliydi bunda duzelmis cok guzel cekiyo,optimus bana cok az daha stabil geldi optimusta cloudy'e ek olarak stock ram silme widgeti var ve kilit ekraninda widget kullaniliyo.
Optimusta cloudy'e ek olarak radyo da calisiyo ister g2 ister g3 radio arayuzu mevcut,cloudydeki kulaklik cizirtisi optimusta yok sesler sorunsuz,bunun disinda tum ozellikler ayni diyebilirim suanda optimusta bug bulamadim ben tavsiyem optimus.
Ben de Optimus G3 ROM'unu düşünüyordum zaten.![]()
Ben ikisinide indirme başlattım optimus g3 kurarım o zaman diğe root programı hazır kkbaseband hazır d802autorec ne oluyor öyle bir adım da göremedim ama inmiş herşey hazır bi rom inmesi kaldı sonra başlıyacam kuruluma![]()
Ben ikisinide indirme başlattım optimus g3 kurarım o zaman diğe root programı hazır kkbaseband hazır d802autorec ne oluyor öyle bir adım da göremedim ama inmiş herşey hazır bi rom inmesi kaldı sonra başlıyacam kuruluma![]()
Ben Çarşamba günü kurarım sanırım. Belki korkudan da kurmayabilirim veya beceremem. Ama kuracağım sanırım ya. Biraz görsellik lazım şu telefona.
Custom rom atmak,flashtoolla atmaktan kolay,flashtool offline fixi ayarlamak biraz zahmetli.Ben Çarşamba günü kurarım sanırım. Belki korkudan da kurmayabilirim veya beceremem. Ama kuracağım sanırım ya. Biraz görsellik lazım şu telefona.
Autorec TWRP Recovery'i kurmamız için gerekli APK.
Telefonu rootladıktan sonra Autorec apksını açıyorsun ve kuruyorsun.
Cesarete davet ediyorumböyle herşeyden korkarsan hiç birşey öğrenemezsin
![]()
![]()
Cm11 de bir iki şey farkettim. Sadece Cm11 ile mi alakali bilmiyorum. Telefon performans modunda islemcinin full çalışmasına rağmen pil tasarrufu ve dengeli moda gore daha az ısınıyor. Ve haliyle pil daha hızlı bitiyor. Neden daha az ısındığını anlayamadım ?
telefonu kapalı şarj edemiyorum. Kapatıp sarja takınca pil simgesi görünüyor ekran ışığı sönüyor 2 dk sonra telefon kendi kendine açılıyor.
.![]()
Birde bu işlemci modlarının her birinin özelliklerini bilen var mi ?
Şimdi yukarda yazdıklarım yani rom dışında 3 öğe yeterli demi kurulum için ?
Powersave yapınca işlemci sırf 300 le çalışıyor telefon kasmaya basladi[emoji1][emoji1]Powersave yapıp deneyin bakalım ne olucak
Rootladıktan sonra 3 dosya yeterli, g3 romu kk baseband ve autorec.
Rootladıktan sonra 3 dosya yeterli, g3 romu kk baseband ve autorec.
KK Baseband'ı biliyorum, videonda söylemiştin ''Google uygulamaları'' diye. Autorec ne oluyor?
Powersave yapıp deneyin bakalım ne olucak
Baseband google uygulamalari degil,gapps google uygulamalaridir,baseband flashlamana gerek yok.KK Baseband'ı biliyorum, videonda söylemiştin ''Google uygulamaları'' diye. Autorec ne oluyor?