Sony Xperia Z1 Compact Kullananlar Kulübü

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
[MENTION=16260]__kadıköyRAP__[/MENTION] aklıma gelmişken sorayım z1c ye asphalt 8 kurup biraz oynadıktan sonra kamera açılışı yavaşlıyor. Benim arkadaş bu durumdan biraz rahatsız var mı sende benzer bir durum.

Deneyince söylerim. Kamerayla çok işim olmuyor akşam bakayım. :)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
G2 mi Z1 Compact mı sence?

Tamamen zevk meselesi. Büyük ekran sevenler g2 küçük sevenler z1c almalı. G2 stabilite sorunları yaşatıyor şu müzik, arama yerleri ve ayarlar kısmında yukardaki kutucuklara basıp rehber çağrı geçmişi vs vs hızlı hızlı basınca takılmalar oluyor. Benim gibi stabilite sorunlarından hoşlanmayanlar z1c alsın, stabiliteye o kadar takılmayanlar g2 alabilir. Bunların haricinde her iki telefonda kendi çapında cok iyiler.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Tamamen zevk meselesi. Büyük ekran sevenler g2 küçük sevenler z1c almalı. G2 stabilite sorunları yaşatıyor şu müzik, arama yerleri ve ayarlar kısmında yukardaki kutucuklara basıp rehber çağrı geçmişi vs vs hızlı hızlı basınca takılmalar oluyor. Benim gibi stabilite sorunlarından hoşlanmayanlar z1c alsın, stabiliteye o kadar takılmayanlar g2 alabilir. Bunların haricinde her iki telefonda kendi çapında cok iyiler.
Peki z1c mi 5s mi :)

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Ben G2 yerine Z1 Compact alacaktım ama çerçeveleri çok kötü. Ekran kaybolmuş resmen. Bu yüzden G2 aldım.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
[MENTION=16260]__kadıköyRAP__[/MENTION] aklıma gelmişken sorayım z1c ye asphalt 8 kurup biraz oynadıktan sonra kamera açılışı yavaşlıyor. Benim arkadaş bu durumdan biraz rahatsız var mı sende benzer bir durum.

Kamera telefon ilk açıldığında rame daha yazılmamışken 2 3 saniyede açılıyor ramdeyken daha hızlı açılıyor, oyundan sonra da 2 3 saniyede açılıyor bunun sebebi oyunun rami kendine ayırıp uygulamaları ramden silmesidir diye düşünüyorum.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Kamera telefon ilk açıldığında rame daha yazılmamışken 2 3 saniyede açılıyor ramdeyken daha hızlı açılıyor, oyundan sonra da 2 3 saniyede açılıyor bunun sebebi oyunun rami kendine ayırıp uygulamaları ramden silmesidir diye düşünüyorum.

Teşekkürler muhtemelen öyle bir şeyler oluyor zaten oyunu kaldırınca düzeldi

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
n11'de bu telefon için güzel fiyat yakaladım.

http://www.n11.com/sony-xperia-z1-compact-16-gb-cep-telefonusony-eurasia-garantili-P25275767

linkte 1734 tl kargo dahil ve sony eurasia garantili. n11'in hesaplara tanımladığı 44 tl'lik indirimle 1695 tl'ye geliyor.. 111 tl bonusu da eklersek 1584 tl'ye mal oluyor. gün içerisinde siparişi vereceğim galiba..

@__kadıköyRAP__ telefonla ilgili görüşlerin nelerdir? çizilme dışında başka bir problemi var mı? siyah mı tavsiye edersin beyaz mı? (benim aklımdan beyaz almak geçiyor :) )

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
n11'de bu telefon için güzel fiyat yakaladım.

http://www.n11.com/sony-xperia-z1-compact-16-gb-cep-telefonusony-eurasia-garantili-P25275767

linkte 1734 tl kargo dahil ve sony eurasia garantili. n11'in hesaplara tanımladığı 44 tl'lik indirimle 1695 tl'ye geliyor.. 111 tl bonusu da eklersek 1584 tl'ye mal oluyor. gün içerisinde siparişi vereceğim galiba..

@__kadıköyRAP__ telefonla ilgili görüşlerin nelerdir? çizilme dışında başka bir problemi var mı? siyah mı tavsiye edersin beyaz mı? (benim aklımdan beyaz almak geçiyor :) )

Ben her zaman siyahtan yanayım :D

Problem olarak genelde kasa açıklığı ve flaş sızmasından şikayetçi kullanıcılar ama ya ben o açıklığı göremiyorum ya da millet çok ayrıntılı inceliyor. Dh deki kullanıcı kulübüne bi göz gezdir istersen.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Ben her zaman siyahtan yanayım :D

Problem olarak genelde kasa açıklığı ve flaş sızmasından şikayetçi kullanıcılar ama ya ben o açıklığı göremiyorum ya da millet çok ayrıntılı inceliyor. Dh deki kullanıcı kulübüne bi göz gezdir istersen.

Millet cok işsiz telefonu ameliyat edecekler nerdeyse.
Limon rengi bence bu modelin en iyi rengi canlı gördüm onayladım

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Z1c için bir kaç ülkede 4.4.4 yayınlanmış Z1 ve ultra için de fw sertifikalanmış çok sürmez yayınlanır onlar içinde :)

Bilgi için çok çok teşekkürler sabırsızlıkla bekliyorum. Bu arada Android L alırmı z ultra?

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Bilgi için çok çok teşekkürler sabırsızlıkla bekliyorum. Bu arada Android L alırmı z ultra?

Z serisinden s800 işlemcili versiyonların alacağını düşünüyorum sonrası belli olmaz zaten sonymobile'in blogundan duyurusunu yaparlar şu modeller alacak şunlar almayacak diye..

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Z serisinden s800 işlemcili versiyonların alacağını düşünüyorum sonrası belli olmaz zaten sonymobile'in blogundan duyurusunu yaparlar şu modeller alacak şunlar almayacak diye..

Anladım, umarım alır bilgi için sonsuz teşekkürler kolay gelsin :)

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1

Bence sony xperia ion,s, acro s gibi modellerde yaptığı eşşekliği telafi etmek için xperia z'ye de verip kullanıcılara bir jest yapabilir. Pek mümkün gibi durmasada LG zamanında 2x, 3d gibi modellerde yaptığı güncellememe hatasını L serisinin hepsine JB verip telafi ederek kullanıcılara iyi bir jest yapmıştı

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Bence sony xperia ion,s, acro s gibi modellerde yaptığı eşşekliği telafi etmek için xperia z'ye de verip kullanıcılara bir jest yapabilir. Pek mümkün gibi durmasada LG zamanında 2x, 3d gibi modellerde yaptığı güncellememe hatasını L serisinin hepsine JB verip telafi ederek kullanıcılara iyi bir jest yapmıştı
Ion ve S gibi modeller androidin dört tuşlu tasarımdan üç tuş olayina geçişinin kurbanı oldular ama sp için aynısını söyleyemem 4.4.2 nin verilmemesi sony nin ayıbı muhtemelen Z serisi 4.4.4 alır ama android L güncellemesi s800lü cihazlara gelir diğer modeller dışarıda kalır gibi bence

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ion ve S gibi modeller androidin dört tuşlu tasarımdan üç tuş olayina geçişinin kurbanı oldular ama sp için aynısını söyleyemem 4.4.2 nin verilmemesi sony nin ayıbı muhtemelen Z serisi 4.4.4 alır ama android L güncellemesi s800lü cihazlara gelir diğer modeller dışarıda kalır gibi bence

Bende sadece öyle düşünüyorum ama sony yıllardır yaptığı hatayı Z serisi ile düzeltmeye başlamıştı şimdi Z'ye L güncellemesini verirse imajını büyük ölçüde düzeltir zaten sony'nin tek sorunu bu

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Resmi kanaldan da gelmiş türkiye'ye arkadaşımın telefonunu güncelliyorum :)

qq7Jb3.png

nereloyka13

Asistan
Reaksiyon puanı
6
ben rusya versiyonunu kurdum ama pc companiondan güncellememe gerek var mı

42patriot42

Asistan
Reaksiyon puanı
30
yavrum sony ya.gerçekten 1350 liraya almıştım gram pişman değilim lg g2 nin 3000 lik bataryası ile bile karşılaştırdım ekran bizim onun kadar yemediği için şarj ondan daha fazla gitti.performans zaten harika.küçük telefon sevip iphone sevmeyenlere gerçekten birebir.ön ve arkaya jelatin taktım kılıfsız kullanıyorum canavar gibi.Yanlız her sürümde illa bi sıkıntılar oluyor ya 4.4.4 de sıkıntı bulan var mı ?

Kaya26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
550
yavrum sony ya.gerçekten 1350 liraya almıştım gram pişman değilim lg g2 nin 3000 lik bataryası ile bile karşılaştırdım ekran bizim onun kadar yemediği için şarj ondan daha fazla gitti.performans zaten harika.küçük telefon sevip iphone sevmeyenlere gerçekten birebir.ön ve arkaya jelatin taktım kılıfsız kullanıyorum canavar gibi.Yanlız her sürümde illa bi sıkıntılar oluyor ya 4.4.4 de sıkıntı bulan var mı ?

Bende iPhone 5 den Z1C ye geçtim pil konusunda o kadar rahatladım ki. Ben şu anda Android 4.4.2 kullanıyorum gözle görülür bir sıkıntı yok, iPhone performansı aratmıyor.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=296334]Kaya26[/MENTION] yukardaki arkadaş 4.4.4'de sıkıntı bulan varmı? demiş sanırım Z1C'ye 4.4.4 gelmiş sizde 4.4.2 kullanıyorum demişsiniz belki geçmek istersiniz. Siz iostan android'e geçtiniz ben Androidden iosa geçtim :D arada bir elim GERİ tuşu arıyor :P

Kaya26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
550
@Kaya26 yukardaki arkadaş 4.4.4'de sıkıntı bulan varmı? demiş sanırım Z1C'ye 4.4.4 gelmiş sizde 4.4.2 kullanıyorum demişsiniz belki geçmek istersiniz. Siz iostan android'e geçtiniz ben Androidden iosa geçtim :D arada bir elim GERİ tuşu arıyor :P

Ben şu anda kullandığı sürümü 4.4.2 diye düşündüm 4.4.4 e geçsem sıkıntı çıkar mı anlamında anladım. Vallahi iOS'u aratmıyor şu anlık cihaz. iPhone dan caydıracak bir cihaz oldu benim için. Bende sessize alma tuşunu arıyorum arada :D

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar Z1'de kamera ve kamera özellikleri(örn:Infoeye) çok geç açılıyor Z1C'de bu sorunu yaşayan ve çözen birisi var mı?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar telefonun flash ve kamera sorunundan şikayet ediyolar. bu eksiklik giderildi mi yoksa yeni piyasaya sürülen telefonlarda da aynı problem var mı?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bu cihazı sakın almayın. alanlara da artık sabır diliyorum. 4.4.4 yükledim ışık sensörü çalışmıyor ekran güneşte görünmüyor bu yüzden. dışarı çıkınca manuel açıyorum ışığını. kamera demişsin beş paralık değil. çekilen fotoyu büyüt çektiğin adamın yüzüne bak ne kaşı belli ne gözü. çamurlu bir surat. yazık bu kadar paraya gidin başka marka alın. bunu 7 yıl sony kullanan biri olarak söylüyorum. ben artık değiştireceğim bu markayı. yazık ya acıyorum veriğim paraya. almadan önce gidin inceleyin kamerasını çekin iki metreden arkadaşınızı görün yüzünü. doğru mu diyorum yanlış mı diyorum. hem update service hem flashtool ile ayrı ayrı yükleme yaptım. sıfırladım kurdum telefonu hep aynı sorun değişmedi. telefon hızlı karizmatik ona laf yok ama kullanamadıktan sonra tat vermedikten sonra hızı da bir işe yaramıyor. elden çıkaracağım ben bu telefonu ya ios ya wp bundan sonra. hakkaten android pişmanlık.