G2 mi Nexus 5 mi

TARIK KFY

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaslar oncelikle selamlar yaklasik 1-2 ay sonra yeni bir telefon alicagim g2 ve nexus 5 arasinda kaldim.Islemci ve grafik islemci olarak iki telefon da ayni fakat kamera ve batarya farki g2 yi farkli kiliyor ancak nexus 5 in tasarimi ve saf android olmasi da beni cezbediyor.Arkadaslar kisaca aklim cok karisik arada kaldim sizce hangi telefonu almaliyim ?

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Benim tercihim nexus 5 olurdu ama g2 daha iyi bir telefon

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Nexus daha ıyı yada kötü dıye alınmaz, herkeste almasın zaten

metas53

Doçent
Reaksiyon puanı
1
İlk güncellemeleri sen almak istiyorsan nexus. Şık görünsün şarj daha fazla gitsin kamerası daha iyi olsun ekran daha büyük olsun ama çerçeve küçük olsun diyorsa G2...

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Burda iş sana kalmış sağlamlık olarak bakarsak ikiside aynı diyebiliriz ama nexus avantajı güncel bir telefon olması g2 ise batarya yönünden karlı ama arkadaşta g2 var ram 1.5 gb boşta dururken bile onu anlamadım o yüzden bende nexus düşünüyorum

Don't Be Normal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bende nexus 4 var fakat memnun değilim
bahsi geçen cihazda zaten nexus 5 olduğuna göre
sen en iyisi lg g2 al :D
ne alakaysa :D

TARIK KFY

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Burda iş sana kalmış sağlamlık olarak bakarsak ikiside aynı diyebiliriz ama nexus avantajı güncel bir telefon olması g2 ise batarya yönünden karlı ama arkadaşta g2 var ram 1.5 gb boşta dururken bile onu anlamadım o yüzden bende nexus düşünüyorum
bu ram sikintisi butun androidlerde var sanirim bende s4 vardi bostayken 1.3 gb dolu gozukuyordu :((

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ben nexus kullaniyom rami bostayken bir bucuklarda sarj max 8 saat ses berbat

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
herşey tamamda nexusta ram 1.5 larda olayını anlayamıyorum, dünyalar yüklü ram falanda boşaltmam 700-800mb'ı geçmedi alet.

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Ben bu saatten sonra sadece sırf güncellemeler için bile olsa nexsus alırdım..

TARIK KFY

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ah ah keske 13 mp kamera ve en azindan 2700 mah batarya olaydi ah ah ....

serkay1578

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bu rami takanları ben çok garipsiyorum ya :D Telefon düzgün çalışıyor mu ? Uygulamalar arası geçiş hızlı mı ? Bunlarda sorun yoksa (ki çoğunda yok) size ne ne kadar ram kullanırsa kullanır bırakın onu düşünmesi gerekenler düşünsün :)

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Ah ah keske 13 mp kamera ve en azindan 2700 mah batarya olaydi ah ah ....
O zaman emin ol fiyatda 1700 olurdu D:

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bu rami takanları ben çok garipsiyorum ya :D Telefon düzgün çalışıyor mu ? Uygulamalar arası geçiş hızlı mı ? Bunlarda sorun yoksa (ki çoğunda yok) size ne ne kadar ram kullanırsa kullanır bırakın onu düşünmesi gerekenler düşünsün :)
Ama bataryayı etkiliyor :D

TARIK KFY

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Aynen oyle

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Kıyaslanacak en zor 2 telefon olunca ikisinden birini alsanda zarar etmezsin o yüzden kura en mantıklısı :D

Aslinda lg nin arayuzune de pek alisamadim dogrusu ne biliyim cok uzak geliyor

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
[MENTION=56637]mendocino[/MENTION] ya olum kafa yapıyoruz

Forumda aynı konudan atmış iki tane var acmayin artık

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
arkadaşlar nexus felsefesini tam çözememişsiniz, google nexusları diğer telefonlara kafa tutsun, amiral gemi olsun çok satılsın bilmem ne olsun diye çıkartmıyor hatta telefondan/tabletten para bile kazanmıyor google.

Nexuslar uygulamaların donanıma ve yazılıma uygun yapılması için çıkan referans telefonlardır. Yani Google bakın android telefonlar böyle olacak böyle donanımlarda böyle bir yazılıma uygun böyle program geliştirin diye yapıyor kabaca.

O sebepten mümkün olan ucuz maliyete telefon yapıp daha doğrusu fason yaptırtıp piyasaya sürüyorlar. Ee ucuz oluncada kamerası en iyi, sesi en iyi, malzemesi en iyi aramayın beklemeyin öyle bir nexus olmayacak. İşlemci, ram, gpu vs gibi ölümcül şeyler iyi olsun sistem iyi çalışsın yeter ki zaten androidte nexustan stabili mi var?

İnanın Nexusların satılıp satılmaması bile umrunda değildir google'nin yoksa çoktan kepengi vurması lazımdı nexuslara. Google parayı telefonun kendisinden değil içindeki sistemden ve hizmetlerinden yani dolaylı yoldan kazanıyor ki zaten amaç androidi en çok kullanılan sistem yapmak olduğu için artık görev tamamlanmış oldu.

Bakmayın nexus 5'in 1300 lira olduğuna o ülkeminiz dandikliğinden kaynaklı hiçbir nexus 1000 lira üstü para etmez. Alacaksanız bunu bilerek android sevdiğiniz için alın yoksa o paralara ne telefonlar var. O yüzden herkes kulanmasın dedim başta.

Google nexustan para kazanmak istese lgye bilmem neye yolmu verirdi. Yapardı motorola nexus androidi de ios gibi kendi telefonuna özel yapardı kamyonla parayı götürürdü. Ama google donanım değil yazılım daha doğrusu internet firması, öylede kalmaya kararlı.