20 bin 24 bin Arası Araç Tavsiyesi

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
20 kuruştan aşağı nasıl yakıyomuş merak ettim şimdi. İmkanı yok öyle bişeyin.
1Litre lpg yle 13km gittiğini söylemişsin de, bizimki şehiriçi 9-10 arası, şehir dışı maksimum 11,5km gidiyo. Komşu üç-dört yıl önceki halini söylemiş galiba :D

180 190 diyordu 6 7 ay önce :) ama 90 100 u geçmeyen biri :D

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
180 190 diyordu 6 7 ay önce :) ama 90 100 u geçmeyen biri :D

Doğruysa o arabayı bulun, alın :D 1.6 motor o kasada o kadar az yakıyosa çok çok iyi.

Bu arada sanki Megane istemiyoumuşsunuz gibi bi hava oluşmuş da, güzel arabadır. Satarken sorun yaşamadan hızlıca satabilirsiniz, parçası da bol bulunur.

Bu arada illa Focus diyosanız ikna etmek için güvenlik boyutunu kullanın. Focus EuroNcap testlerinden 5 yıldız almışken hatırladığım kadarıyla Megane 4 yıldız almış :)

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Babam aylık 800-1000 km arası kullanacağı için az yakmasini istiyor, teyzemlerde de megane 2 vardi 200 kuruş yakıyordu onlarda da, simdi de yaksin 230 kurus :) bu tanidiklarimiz hep yavaş kullanıyor araclari onlarin da etkisi olabilir :)

chad87

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Valla bu dediğiniz yakıt tüketimlerini hiç görmedim bir çok araba kullandım. 1.5dci Symbol ve 1.3 multijet Punto Evo en az yakan araçlardı onlar bile şehir için 25 kuruştan aşağı düşmedi. Söylenen araçların neredeyse hepsini kullandım. Jetta çok rahat ve geniş bir araç ama LPG de bile 30-35 kuruştan aşağı düşmedi (otomatik vites), Focus (otomatik) 25-30 kuruş arası, 1.5dci Symbol (uçan teneke diyorum ben onlara) 25 kuruş, 1.3 multijet Punto Evo 25 kuruş. Bir tek Megane II kullanmadım onunda 1.5dci (90 HP turbosuz) Symbolden farkı daha ağır ve motoru 110 HP turbolu o aracında Symbol den daha az yakıcağını sanmıyorum.

soru işareti kalmaması adına söylüyorum Rent a Car işi yaptığım için bir çok arabayı kullandım.) Şuana kadar gördüğüm en çok yakan araç 2008 model 1.6 Otomatik Fiesta mübarek 60 kuruşa yakın yakıyor. LPG li Lincoln Navigator var 5.4 motor 4x4 o bile 65 kuruş yakıyor şehir içinde :)

Araç alıcak arkadaşa tavsiyem babanızı ikna edin Ford dan şaşmasın ve ya Toyota Coralla dan bu söylenen araçların hepsi güzel araçlar ama bir şekilde Ford ve Toyota nın kalitesiyle işçiliğiyle, yedek parça fiyatlarıyla, servis ağlarıyla boy ölçüşemezler. VW alsanız çok fazla servisi var ama bir bakıma girdiğinizde neredeyse Ford'un 2 3 katı bedel ödemek zorunda kalıyorsunuz. Renault servisi ise bundan yaklaşık 2 yıl önce 10.000 bakımını 400 TL ye yapıyordu (Symbol için).
1.5 dci motorların bir de hastalık gibi bir şeyleri var 3-4 defa kötü mazot yani motorin koyarsanız enjektörlerle beraber servisin yolunu tutarsınız. Enjektörlerin taneside 1250 tl idi (işçilik hariç) 2 yıl önce symbol için. Eğer İzmir tarafındaysanız boş bir vaktinizde Koparan Pompa vardır enjektör tamiri yapan en iyi servis diyebiliriz. Bi vakit ayırıp uğrayın oraya günde kaç tane 1.5 dci araç geliyor sizde fark edersiniz.

chad87

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Yapmayın böyle şeyler lpg li Lincoln Navigator mü :D :D hehehehe

Aracı İstanbul'dan aldık ilk aldığımızda LPG yoktu. İstanbul'dan İzmir'e dönerken yolda karar verdim LPG takmaya. 600 km yol yaptık toplam 570 TL benzin yaktı.Bahsettiğim yakıt tüketimi 2011 yılı Mart ayına ait rakamlardır. Meraktan baktım o zaman benzin 97 oktan 4.18 TL miş. Şuanki fiyatlara göre hesaplarsak eğer 683 TL yapıyor :)