YGS İncelikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lordare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Ya Arkadaşlar art arda 4 şıkkı ÖSYM sormuyormuş diye bir söylenti dolaşıyor ortalarda. Zaman gazetesi açıklamış herhalde. Bir de her şıktan en fazla 8 tane olur bundan çok bir derste farklı sorularla aynı şık olamaz diye bir olay var. Yaşayanlar bilir, veya var mı böyle bir şey ? :confused1:

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
yaşamadım ama böyle şeyler odluğunu sanmıyorum.

önceki yıllara ait sınav sorularını incele.
doğru şıkkın yeri bile değişiyor.

ard arda 4 şık gelmesi zaten küçük bir ihtimal. ama olmayacak şey de değil.
denemelerde bile oluyor. 5 tane D gördüm ben. sanırım fem denemesinde tam hatırlamıyorum. ve 5 i de doğru :)

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Denemelerde ben de yaşadım dostum ama işte gerçeğinde olur mu böyle bir şey diye aklım takıldı

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Denemelerde ben de yaşadım dostum ama işte gerçeğinde olur mu böyle bir şey diye aklım takıldı
4 5 şık arka arkaya gelir mi bilmem ama zaten çok düşük ihtimal :). öyle bi şey olsa bile pek karışma genelde doğru olan şıkkı silip yanlış yaparsın :)

ama uzun işlem soruları genelde ya 0 ya da 1 çıkıyor :)

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Bendeki en büyük sorun değiştirdiğim veya kesin budur diyip emin olmadığım için boş bıraktığım sorular yanlış geliyor o çok koyuyor umarım gerçek ygs de bu olmaz :yes:

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
4ü 5i ard arda gelince çakallık seziyor insan :-D

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Soruyu çözebilirsen her türlü doğru şıkka ulaşırsın zaten üst üste de gelse şıklar.

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Ama insan tabi denildiği gibi çakallık seziyor bir değil iki değil üç değil 4 olunca artık bir şey var diyor. Bir de o gerçek sınavın verdiği heyecanla bununla karşılaşınca kesin yanlış diye düşünürüm ben.

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Arka arkaya dört şık gelmez ve bir testte eşit miktarda şık oluyor diye biliyordum mesela 10 A 10 B gibi :) ama takılma sen bunlara en doğru geleni işaretli stres yaşamadan

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
YGS den birkaç gün önce son önerileri olan ? :D

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Soruların yerleri değiştiği gibi, doğru şıklar da yer değiştiriyor kopyayı önlemek için. Bilgisayar yazılımı rastgele atıyor. Peş peşe gelmemesine dikkat ediyor. Ancak neden olmasın? 4 tane gelir ama 5 tane gelmez ... Ben en tuhaf yıllardan birinde girmiştim, şu türkçe bölümü 100 temel eser kadar uzun olan... Benim için hayat kurtarıcı olan sakinliğimdi. Herkes 1 buçuk saatte Türkçeyi bitirince ağlamaya falan başlamıştı. Ben de dedim burası bu kadar uzunsa Mat çok kısadır. Aynen de öyle oldu, iyi bir netice aldık. Karşına çok tuhaf şeyler gelebilir. Sen onları yönetmekle mükellefsin. Zaten sorular hep aynı...

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arka arkaya dört şık gelmez ve bir testte eşit miktarda şık oluyor diye biliyordum mesela 10 A 10 B gibi :) ama takılma sen bunlara en doğru geleni işaretli stres yaşamadan

Aynen abinin dediği gibi.Mesela 39 soru yaptın 1 soru çok zor geldi,şıkları say işe yarıyor :)
4 şık art arda yapılmaz.En fazla 3 tür.Öneri olarak,otur ders çalış.

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Soruların yerleri değiştiği gibi, doğru şıklar da yer değiştiriyor kopyayı önlemek için. Bilgisayar yazılımı rastgele atıyor. Peş peşe gelmemesine dikkat ediyor. Ancak neden olmasın? 4 tane gelir ama 5 tane gelmez ... Ben en tuhaf yıllardan birinde girmiştim, şu türkçe bölümü 100 temel eser kadar uzun olan... Benim için hayat kurtarıcı olan sakinliğimdi. Herkes 1 buçuk saatte Türkçeyi bitirince ağlamaya falan başlamıştı. Ben de dedim burası bu kadar uzunsa Mat çok kısadır. Aynen de öyle oldu, iyi bir netice aldık. Karşına çok tuhaf şeyler gelebilir. Sen onları yönetmekle mükellefsin. Zaten sorular hep aynı...

Türkçe matematik onları inşallah yaparım fen benim sıkıntı sadece, feni atlatırsam daha iyi olur bnim için :)

Fen yapamayan bir sayısalcıyııım :D

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Bence gireceğim işallah hayırlısıyla bildiklerimizi yapar bilemediklerimizi tuttururuz :D

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Boş da nereye kadar :D

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Alakası yok zaten kişiye ozeldi kitapçık sanırım artık 4 de çıkar 5 de eminsen yap gitsin kaç denememde o çelişki yuzunden hata etmiştim ygs nin incelikleri deyince sınava girdiğimde hastaydım arkadaki kız kendisinin naneli şekerini vermişti benimki bitince çok inceydi :D

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Ben olsam sınavdan sonra tanışırdım :)

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ki gün sonra sınav var derdinize bakın :)

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Yalnız harbiden biz ne yapıcaz sınavda yaa :( birden stres bastı :D
Düşünsene yanındaki bayılıyor öbür sıradaki kusuyor diğeri sürekli burnunu kınkırıyor hoca topuklu giyiyor bütün aksilikler olabilir o sınavda.. :angry:

theotto

Asistan
Reaksiyon puanı
3
YGS den birkaç gün önce son önerileri olan ? :D

Ygs nin totalde puanin % 30 u gibi bir getirisi varmis yani yani dikkatli bi sekilde girin atlatin sonra lys ye abanirsiniz
Rahat olun kelime oyularina dikkat edin fen de soru koku degil direk soruyu okuyun

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Ygs nin totalde puanin % 30 u gibi bir getirisi varmis yani yani dikkatli bi sekilde girin atlatin sonra lys ye abanirsiniz
Rahat olun kelime oyularina dikkat edin fen de soru koku degil direk soruyu okuyun

%40
zaten mecbur işimiz lys ye kaldı :(

Fende kökten önce soru okuma olayını hiç denemedim :D

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
%40
zaten mecbur işimiz lys ye kaldı :(

Fende kökten önce soru okuma olayını hiç denemedim :D
ygs den 400 alınca bu yerleştirme sınavına 100 puan olarak yansımayacak :)
atıyorum mf_4 de ygs mat ın yüzdesi %14, lys mat %22.
toplamda mat ın, mf_4 için %36 lık bi değeri var.

ygs çok zor olmaz da lys den korkun :) sınavdan bir hafta sonra ya ben bu soruyu nasıl çözemedim dersiniz :)

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Gencler stres yapmayın bakın basit bir olay bu zaten bu sınavda başarılı olan hayatta başarılı olacak diye bir şart yok yuzde 90 patronunuz lise ya da ilkokul mezunu olacak :D

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Onların sülalesi rahat :D

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Konu daha 3 gün güncel.

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Herkese başarılar..

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Sonumuzun hayır olmasını isteyenler,dualarınızı eksik etmeyin..Allah razı olsun.