Nexus 5 mi LG G2 mi ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bence G2. Daha çok kişiselleştirme ve dolu arayüz. Daha iyi kamera. Daha iyi batarya. Daha fazla özellik.
teşekkür ederim kardeşim öncelikle ama ögrenciyim ve g2 ben 3-4 yıl götürürmü romsuz rootsuz çünkü o tip işlerle işim olmaz yani g2 anca 1 sene götürür diyen çok kişi var o yüzden

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bence G2. Daha çok kişiselleştirme ve dolu arayüz. Daha iyi kamera. Daha iyi batarya. Daha fazla özellik.

kardeşim ben ögrenciyim yani aldıgım telefon beni 3-4 yil götürmeli.. Bu yüzden s4 düşüncesi var aklımda kullanışlı düzenli güncelleme vesaire..sana asıl sorum bu g2 beni 3-4 yıl götürürmü forumlarda anca 1 yıl yazıyolar kafam karışmış durumda güncellemeya laf atıyolar lg nin bende root rom ile işim olmaz onu göz önünde bulundurarak cevaplarsan sevinirim...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sen bilirsin. 4.4.2'den sonra telefonlar ART'ye geçecek. Eskisi gibi güncelleme ihtiyacı kalmaz.

kardeşim g2 almayı düşünüyorum bende ama alırsam 3-4 sene götürmesi lazımki bazı kişilerden güncelleme sabıkalı 1 sene dayanmaz türünden sözler işittim rom ve root ile işim olmaz sen ne dersin el bebek gül bebek bakarım telefonuma ama 3-4 sene götürürmü?

brkytml

Asistan
Reaksiyon puanı
0
LG G2 kullanicisiyim bircok ozelligi var forumda bulabilirsin. Nexusun one cikan yani en once guncelleme almasi ve saf android kullanmasindan oturu performans artisi ama batarya, performans, tasarim konusunda G2 cok cok iyi. Kamerasi 2sininde ayni sayilir G2 13mp fakat odaklama sorunu var yazilimla duzeltilebilir birsey bekliyoruz martta gelecekmiş.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
LG G2 kullanicisiyim bircok ozelligi var forumda bulabilirsin. Nexusun one cikan yani en once guncelleme almasi ve saf android kullanmasindan oturu performans artisi ama batarya, performans, tasarim konusunda G2 cok cok iyi. Kamerasi 2sininde ayni sayilir G2 13mp fakat odaklama sorunu var yazilimla duzeltilebilir birsey bekliyoruz martta gelecekmiş.

peki hocam bu lg g2 3-4 sene götürürmü root ve rom atmadan

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327

Odaklama sorunu kalmadı artık. Hatta sorun demeyelim buna, az ışıkta 1sn geç odaklanıyor. Sorun dersek yanlış anlaşılır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
LG G2 1600 Tl nexus 5 1400 tl arada 200 tl var bu açıdan bile G2 daha üstün, peki arkadaşın dediği gibi 3 4 sene götürür mü G2....

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
LG G2 1600 Tl nexus 5 1400 tl arada 200 tl var bu açıdan bile G2 daha üstün, peki arkadaşın dediği gibi 3 4 sene götürür mü G2....

Arkadaşım hiçbir android cihaz seni 4 yıl götürmez (Nexus 5,6 belki). Diyelim ki 4 yıl kullandın telefon ölür kasmalarla boğuşursun ki sanmıyorum o kadar dayanamazsın.
Benim düşünceme göre G2 seni 2 yıl götürür. Belki daha fazla orası bilinmez ama 2 yıl kullanırsın.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
1. Telefona tonla para veripte kılıfsız kullanmayız hepimiz. Aman zarar görmesin diyip, en ince slim case'ten alırız ve koruruz telefonu. Bunu yapmayanımız yoktur herhalde.
2. Güncelleme dediğiniz olay her zaman + değil arkadaşlar. Nexus 4 e gelen ilk güncelleme de telefon bugtan geçilmiyordu. 4.4.1 geldi yine aynı sonra da 4.4.2 yayımlandı ve şu an stabil. Kitkat a daha güncelleme vermezler, verirlerse de performans adına olur. Ayrıca n5 ve g2 samsung değil ki bootloader kilidi yüzünden custom rom yüklemeye çekinesiniz? Çok mu sıktı seni arayüz, custom rom yükle oldu bitti. Ayrıca custom romların stabilleri var. Hiç dert etmeyin o kısmı. Bir çok geliştirici hobi olarak ve ek gelir sağlamak adına bu işi yapıyor. pa denersin, cm11 denersin, çok mu sıkıldın yine? miui denersin :) Kısaca güncelleştirmeyi hiç dert etmeyin derim... Ben de nexus 4 kullanıyorum ama bu sadelik sıktı artık diye cm11 yükledim :)

3. Donanım olarak aynı her şeyi, Dediğiniz gibi tek fark pil ve kamera. Benim için önemli nokta pil; çünkü sabah 8 de evden çıkıyorum. Mesaim olduğunda gece 10-11 gibi anca eve giriyorum. Günde en az 1-2 saat telefon görüşmesi. Sürekli nakliyeci-gümrükçü-müşteri şeytan üçgeniyle bıdı bıdı yapıyorum. Ee onca para verdin telefona, Adamlar sırf mükemmel olmasın diye küçük pil koydu ve dizaynı harika yaptı diye gidip n5 alacağım ama ikide bir nerede yahu bu şarj kablosu mu diyeceğim? Bu yüzden kesinlikle G2!! Benim için tabi.
Ayrıca kamera performansına değinmek gerekirse bu yüzden yine g2 seçerim.

4. Kasa kalitesine hiç dikkat etmedim. G2 den gelen gıcırtı seslerini 3-4 farklı yerde de okudum. Bu yüzden şüphedeyim, tedirgin yaklaşıyorum g2 ye. Bu akşam teknosaya uğrayıp bir deneyeyim diyorum. En azından elimde duruşuna felan bir bakayım. Yine tatminkarlığa kalacak bu kısmı da.

Son sözüm, güncelleme diye yırtınıp. Seneye nasıl kasacak o telefon gör diyenlere. Lütfen cahillik yapıp da başkalarını da hataya sürüklemeyin. Ben nexus 4 kullanıyorum memnunum ama bu işin güncelleme ile hiç bir alakası yok. Ben bu telefonu aldığımda en iyi donanıma sahip ama en ucuz cihazdı. Sırf yazılımı için insanları bir yerlere sürüklemeye çalışmayın. En önemli olan her zaman donanımdır. Yazılım 10 dakikadan ibaret bir şey. Nokia dönemleri geçti artık, hatırlatırım.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Benim cihazım en çok gıcırdayan G2'lerden. Normal insan gibi kullanırsanız, kılıfsız dahi en ufak gıcırtı duymuyorsunuz.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Yazılım 10 dakikalık işmiş. İnsanlar 10 dakikalık iş için aylarca bekliyor boşuna desenize :lol: Sanırım 10 dakikalık iş olduğu içinde dünyada yazılım firmaları donanım firmalarına göre daha çok kazanıyor.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Yazılım 10 dakikalık işmiş. İnsanlar 10 dakikalık iş için aylarca bekliyor boşuna desenize :lol: Sanırım 10 dakikalık iş olduğu içinde dünyada yazılım firmaları donanım firmalarına göre daha çok kazanıyor.

Yazılım 10 dakikalık iş değil de şu güncellemeye göre telefon alınmayacağı bir gerçek. :mrgreen:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Nexus 5 al kafan rahat olsun hem 4.4 KitKat kullanırsın hiç kasmıyor cihaz yani saf android kullanıyor ben senin yerinde olsam gider Nexus 5 alırım suan fiyatı 1400 TL ayrıca Google cihazları Samsung dan HTC den falan daha güzel güncelleme desteği daha iyi Samsung dangalağı gibi değil

obmann

Asistan
Reaksiyon puanı
2
MWC 2014'deki ürünler tanıtılıncaya kadar telefon kıyaslamaları yapılmasın bence.Artık eski model cihazlar alınmaz yenilere yönelin.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Ben LG G2'yi alalı rahat 4 ay civarı oldu ve şimdiye kadar ufacık bir problem ile karışlaştım oda kilit ekranında yukardaki kısayol çubuğunu aşağıya çekerken donma yaşıyordum ve V10 diye bir güncellememi ne geldi ondan sonra böyle bir sorunum kalmadı. Şu an oyunlarda cok stabil çalışıyor normal kullanımda da gerçekten hiç donma takılma olmadan kullanabiliyorum. Ayriyetten 4.4 android bir devrim gibi bişi olucak android dünyasında ve telefonlar cok daha iyi çalışacaklar. 5.0 android alıcak diye düşünüyorum G2. Zaten şu anda hiç bir Yazılım güncellemesi almadan sorunsuz kullanıyorum ve bir sıkıntım yok + olarak 4.4 aldıktan sonra hiç bir sorun cıkmadan kullanacağımı düşünüyorum. Nexus sadece güncelleştirmesinden dolayı G2 den daha iyi sanılıyor fakat G2 şu anda her yönü ile cok cok daha üstün. Çerçevelerin inceliği bana o kadar güzel bir şekil mi desem görsellik mi desem bilemedim güzel bir hava veriyor ve diğer telefonları elime aldığım zaman tırnağım kadar kalın çerçeveleri görünce takoz gibi geliyor, Sadece LG G2 yi yan çerçeveleri için bile alabilirdim ki aldım :):)

S

SDN Okuru

SDN Okuru

lg g2 ile yapıp s4 ile yapamayacagın şey yok...+güncelleme var s4 de ama g2 4.4 alıcak ve orda kalıcak g2 1.5 sene anca dayanır s4 güncel bir cihaz oldugu için 3 sene gider s4 almıstım satıp g2 aldım sonra satıp tkrar s4 aldım..

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
lg g2 ile yapıp s4 ile yapamayacagın şey yok...+güncelleme var s4 de ama g2 4.4 alıcak ve orda kalıcak g2 1.5 sene anca dayanır s4 güncel bir cihaz oldugu için 3 sene gider s4 almıstım satıp g2 aldım sonra satıp tkrar s4 aldım..

kaybol bence sen. G2 ile yapıp da S4 ile yapamadığın şey yokmuş.. neremle güleyim bilemedim...

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
kaybol bence sen. G2 ile yapıp da S4 ile yapamadığın şey yokmuş.. neremle güleyim bilemedim...

öyle deme adam haklı

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Evet dostum sana %100 katılıyorum bence G2 çook kötü bir telefon. Bende s3 vardı sattım g2 aldım sonra sattım s4 aldım sonra sattım note 3 aldım sonra sattım g2 aldım şimdi yine satmayı düşünüyorum. 4.4 alıcak diyorlarda hikaye be abi telefonlarını satmak için uydurulan yalan en fazla 4.3 verirler ve bırakırlar. Bende şimdi g2 yi satıp note 3 alcam nasıl olsa full güncelleme veriyor beni bi 2 3 yıl idare eder. İnanırmısın s3 kullanırken 7 saat içerisinde 7 tane güncelleme aldım abi bu kadar stabil bir telefon bu kadar sağlam güncelleme veren bir marka görmedim. Bazı yerlerde donma vardı samsung'a söyledim bana özel güncelleme hazırladılar bu kadar iyi hizmetleri var bence samsungtan gerisi yalan.

mucho

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öyle deme adam haklı

Evet dostum sana %100 katılıyorum bence G2 çook kötü bir telefon. Bende s3 vardı sattım g2 aldım sonra sattım s4 aldım sonra sattım note 3 aldım sonra sattım g2 aldım şimdi yine satmayı düşünüyorum. 4.4 alıcak diyorlarda hikaye be abi telefonlarını satmak için uydurulan yalan en fazla 4.3 verirler ve bırakırlar. Bende şimdi g2 yi satıp note 3 alcam nasıl olsa full güncelleme veriyor beni bi 2 3 yıl idare eder. İnanırmısın s3 kullanırken 7 saat içerisinde 7 tane güncelleme aldım abi bu kadar stabil bir telefon bu kadar sağlam güncelleme veren bir marka görmedim. Bazı yerlerde donma vardı samsung'a söyledim bana özel güncelleme hazırladılar bu kadar iyi hizmetleri var bence samsungtan gerisi yalan.

Aynen bence de abi. Bende önce S4 aldım sattım sonra G2 aldım sattım sonra Nexus4 aldım baktım kesmedi hepsini tekrar alıp sattım Blackberry aldım güncelleme falan vermiyor rahatım

SuperMod

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nexus tabii ki daha iyi. İşlemciden hızından da anlaşılıyor zaten bkz. Nexus 5 : 2.30 Ghz LG G2 : 2.26 Ghz. Yani nereden baksan bi %2 civarında daha hızlı. Tartışmaya bile girilmez :tt2::lol:

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
öyle deme adam haklı

Aynen bence de abi. Bende önce S4 aldım sattım sonra G2 aldım sattım sonra Nexus4 aldım baktım kesmedi hepsini tekrar alıp sattım Blackberry aldım güncelleme falan vermiyor rahatım

Hahaha. Siz çok yaşayın emi. :lol:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hocam iyi diyorsun da ben de düşündüm bekleyeyim kongreyi diye ama kim bilir o cihazlar Türkiye'ye ne zaman gelir ve gelse yeni model oldukları için kaç lira ile gelir bütçe de önemli aylarca beklemekte sıkıcı olur sanki..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
güncellemeyi firmanın kendisi bile daha karar vermemişken siz yorum yapıyorsunuz bilip bilmeden.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Yazılım 10 dakikalık iş derken, custom romları kastettim hocam. :)))

fatih.soylu88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ikside LG ürünü fakat bence G2 nexus u katlar özellikleri ve donanımı çok iyi ve kitkat güncellemesiyle müthiş bir performans yakalamış

Fr3aky

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öyle deme adam haklı

Beyler ben bugün üye oldum bende g2 almayı düşüyodum ama cok kararsız kaldım ???Heleki sizin yazılarınıza.. Simdi ben seçimleri bekliyorum seçim zamanı tlfn fiyat düşmesi ile para meblam olan max 1350 ytl lik tlfn alıcaktım
Biraz arastırdım sürüm ve güncelleme varmıs kitkat 4.4 gerçekten iyimiş hızlandırmış yani 28-29 marta yetisirmi ?=

ve s3ne (http://kiyas.la/tr/cep-telefonu/karsilastir/LG-G2-vs-Samsung-I9500-Galaxy-S4)

g2 vsde s4 ü alırken ?

Ben pek telefon meraklısı değilim bilgim yok :S Öğrenciyim tek isteğim
Performans ve kasma sorunu olmasın..Pixelide iyi olsun

Konuya uygunda yorum olsun ;

tabiki g2 ama saf sadelik fln filn dersen n5 derim ama gel gör ki ileriyi de düşüncem diyorsanız yine g2 bir uptade bir telefonu ne kadar ileriye taşıyabilirki donanımı zayıfsa ?

tecrübesizim k.b