Forumda kişi engelleme

Aeolian

Doçent
Reaksiyon puanı
2
foruma kişi engelleme koyun gözünüzü seveyim. 1 senede 5 bin post atan çocuğu ben görmek istemiyorum forumda. Şuraya birşeyler öğrenmeye paylaşmaya geliyoruz daha yeni yeni beyninin nerede olduğunu öğrenmeye çalışan çocuklara maruz kalıyoruz. Ben demiyorum ki atın forumdan dursun kendi halinde eğlensin
ama 3-5 tane yüzünden forum çocuk parkına döndü iyice. Benim gibi rahatsız olanlar halimi gayet iyi anlıyorlardır bence.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Profil ayarlarınızdan Yasaklı Listeni Düzenlene seçeneğine tıklayınız. Karşınıza çıkan kutucuğa üye ismini yazarak o üyeyi yasaklı listeye alabilirsiniz.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Kişi engelleme var forumda.
Engellemek istediğin kişinin profiline girip yapabiliyorsun işlemi..

Örnek ;

KPlGl9.png

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Bir senede isterse 10 bin post atsın faydalı olduktan sonra. Öyle genelleme yapılmaz. Benim nerdeyse 5 bin mesajım var ve foruma katkıda bulunduğumu düşünüyorum. Daha bir sürü kişi var böyle. Sen üye olduğundan beri bu kadar yazdın diye herkes az mı mesaj yazacak. Tamam boş konuşan da var ama faydalı olanı da var

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Engellersem mesela birini, forumda yazdığı mesajlar görünmez dimi? :D
Var aklımda bir kaç kişi de.

depresan7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben 23 yaşındayım, seni çocuk olarak görüp alay ediyormuyum.
Gereksiz biri oldugun için seni blockladım evlat.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
[MENTION=19025]AliA[/MENTION] , benim yasaklı listemde 7–8 kişi var. Bu şahıslar beni etiketlediğinde veya alıntı yaptığında bildirim geliyor ve ben bu bildirileri görmek istemiyorum. Her gördüğümde istemediğim, sevmediğim yorumlar yapılmış oluyor. Çözülecek bir mesele midir?

Aeolian

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bir senede isterse 10 bin post atsın faydalı olduktan sonra. Öyle genelleme yapılmaz. Benim nerdeyse 5 bin mesajım var ve foruma katkıda bulunduğumu düşünüyorum. Daha bir sürü kişi var böyle. Sen üye olduğundan beri bu kadar yazdın diye herkes az mı mesaj yazacak. Tamam boş konuşan da var ama faydalı olanı da var
Hayır zaten paylaşımlarınızın kaliteli olduğunu düşünüyorsanız neden üzerinize alındınız ki. Benim sözüm çok mesaj yazan insanlara değil siz çok yanlış anlamışsınız. Yoksa söyle rahatlada muhabbet eden kişiler var post sayıları almış başını gidiyor benim onlarla bir sıkıntım yok. Benim derdim forumda başlıklara tek tek tıklayıp ismi tanıdık gelen bütün başlıklara yorum yazmış olmak için yorum yazan insanlar. Zaten benim bahsetiğim kitle son sene içerisinde arttı.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Kişi engelleme var forumda.
Engellemek istediğin kişinin profiline girip yapabiliyorsun işlemi..

Örnek ;
o engelleme olayını uygulamıştım eskiden bir verim alamamıştım özel mesajları alıntıları falan engelliyor sanıp bırakmıştım şimdi düzgün çalışıyor teşekkür ederim.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
düşüncene saygım var ama genelleme yanlış bence. kimisi çok aktfi olur sürekli açıktır hep bir şeyler yazar bazen yardım etmek için bazen gülmek güldürmek için.

mesaj sayısı çok da önemli değil. sohbet vs derken mesaj sayısı baya artıyor ister istemez herkeste.
rahatsız olduğun kullanıcılar varsa kişi engelleme zaten var. engellersin. mesajlarını görmezsin. başka seçeneğin yok.

mesela bende forumda mağazin ve benzeri faydasız şeylerin olduğu bölümü istemiyorum ama yapabilecek bir şey yok :)
o bölümün başlığının yanındaki eksi işaretine tıklayarak o bölümü görmüyorum.

burası paylaşım yeri. herkesi iyi kötü, doğru yanlış, az çok bir şekilde katkı sağlıyor.
burada facebook ya da benzerleri gibi kişi engelleyince sistem engellediğin kişi yokmuş gibi davranmaz. hiçbir forum sitesinde kişiyi tamamen engelleme yok. olması da doğru değil. rahatsız olduğun kişi varsa mesajlarını görmemek için engellersin. engellediğin kişinin attığı mesajın kutucuğunda mesajı göster tuşu var. o kişiden rahatsızdsan o tuşu da zaten kullanmazsın. başka çözüm yok. :)

Aeolian

Doçent
Reaksiyon puanı
2
düşüncene saygım var ama genelleme yanlış bence. kimisi çok aktfi olur sürekli açıktır hep bir şeyler yazar bazen yardım etmek için bazen gülmek güldürmek için.

mesaj sayısı çok da önemli değil. sohbet vs derken mesaj sayısı baya artıyor ister istemez herkeste.
rahatsız olduğun kullanıcılar varsa kişi engelleme zaten var. engellersin. mesajlarını görmezsin. başka seçeneğin yok.

mesela bende forumda mağazin ve benzeri faydasız şeylerin olduğu bölümü istemiyorum ama yapabilecek bir şey yok :)
o bölümün başlığının yanındaki eksi işaretine tıklayarak o bölümü görmüyorum.

burası paylaşım yeri. herkesi iyi kötü, doğru yanlış, az çok bir şekilde katkı sağlıyor.
burada facebook ya da benzerleri gibi kişi engelleyince sistem engellediğin kişi yokmuş gibi davranmaz. hiçbir forum sitesinde kişiyi tamamen engelleme yok. olması da doğru değil. rahatsız olduğun kişi varsa mesajlarını görmemek için engellersin. engellediğin kişinin attığı mesajın kutucuğunda mesajı göster tuşu var. o kişiden rahatsızdsan o tuşu da zaten kullanmazsın. başka çözüm yok. :)
yukarıda fikrimi belirttim zaten benim derdim o postları görmemekti şu anda amacıma ulaştım. Dediğim gibi post sayısı ile veya insanları yargımak gibi bir derdim yok benim. Sadece ne kadar çok spamladığını göstermek için bir örnekti o bütün dikkatler ona kaymış. Bu başlık sayesinde benim gibi o butonun bu işlevi de yaptığından veya o butonun var olduğundan haberi olmayan insanlar da faydalanır.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
ilginc bi yaklasim gercekten kimsenin keyfine karisamassin . ister her mesaja yorum yazar isterse 1ay yazmaz. 5 bin yorum yaptim diye ben kralmi oldum mesela hic bakmiorum bile

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Mesajlarin altina arti eksi konulsa fazla eksi alan mesaj konudan düşse nasil super olurdu. Hep aklimda ama yapilabilir bisey degil heralde

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
ilginc bi yaklasim gercekten kimsenin keyfine karisamassin . ister her mesaja yorum yazar isterse 1ay yazmaz. 5 bin yorum yaptim diye ben kralmi oldum mesela hic bakmiorum bile

O da zaten karışmaktan bahsetmemiş. Kendisinin görmek istemediğinden bahsetmiş ve forumda da zaten böyle bir sistem varmış.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
@AliA , benim yasaklı listemde 7–8 kişi var. Bu şahıslar beni etiketlediğinde veya alıntı yaptığında bildirim geliyor ve ben bu bildirileri görmek istemiyorum. Her gördüğümde istemediğim, sevmediğim yorumlar yapılmış oluyor. Çözülecek bir mesele midir?

Alıntı sisteminde bizim dışımızdaki sorunu çözmediler hala. Bunu arada sağa sola yazıyorlar burada sebebin bizden kaynaklanmadığını yine belirteyim.

Engelli listesindeki üyelerden gelen bildirimler için bir filtre var mıdır bilmiyorum. Onu [MENTION=25391]keyloger[/MENTION]'a sormak lazım.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Alıntı sisteminde bizim dışımızdaki sorunu çözmediler hala. Bunu arada sağa sola yazıyorlar burada sebebin bizden kaynaklanmadığını yine belirteyim.

Engelli listesindeki üyelerden gelen bildirimler için bir filtre var mıdır bilmiyorum. Onu @keyloger'a sormak lazım.

Sen istersin yapmaz mıyız Ali? :wink: Bu akşam olmazsa yarın akşam bir ayar yapayım. :)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
O zaman hayırlı, uğurlu olsun şimdiden. :)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Değişiklikler yapıldı arkadaşlar.

Artık dilerseniz engelli listenizdeki kişilerden bildirim almayacaksınız. :)

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Benim engellediğim bir adet çok bilmiş üye var; fakat ne yazık ki tamamen görünmez olmuyor.