G2'nin Güzellikleri ve İnce Detayları

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bu konuda; dikkatinizi çeken, hoşunuza giden, içinizde telefona karşı hayranlık uyandıran, "vay be adamlar bunu bile düşünmüş koymuş" dediğiniz G2 güzelliklerini paylaşalım. Hem alacak olanlara bir rehber oluruz, hem de düşmanlarını çatlatırız. =)))

Ben ilk olarak alarm kısmına değineceğim.

a6e8y2e9.jpg
u4a3ybug.jpg

1. Alarmı kurdunuz, sabah kalkıp işe gideceksiniz. Sabah alarm çalıyor, uyanıp kapatıyorsunuz. Kapatır kapatmaz örn.hava durumu açılıyor ve dışarı çıkmadan önce hemen havanın durumunu yataktan kalkmadan, telefonda ekstra işlem yaptırmadan gösteriyor. Ya da mail trafiği yoğun olan biriyseniz, doğrudan mailleriniz karşınıza geliyor.
2. Uyanmakta güçlük çeken biriyseniz, kilitli alarm kurun. Aklınız başınıza gelene kadar çalsın. =)

Evet, genelde bu tür şeyleri 3. parti yazılımlarla sağlarsınız. G2'niz varsa ekstra programa gerek yok. =)

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Süpermiş.

Deffall

Doçent
Reaksiyon puanı
42
Bi discovery deki sallayıp açık olan uygulamaları ve bildirimleri kapatma özelliği kadar güzel bir şey görmedim :)
Ama g2 nin bu özellikleri de güzelmiş..

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bi discovery deki sallayıp açık olan uygulamaları ve bildirimleri kapatma özelliği kadar güzel bir şey görmedim :)
Ama g2 nin bu özellikleri de güzelmiş..

Güzel bir özellik gibi görünüyor. Ancak kullanışlı mı? Bu işlemi nasıl yapıyorsunuz? Home tuşuna basılı tuttuktan sonra mı sallıyorsunuz? Yoksa hiçbir şeye basmadan sallayınca direkt arkaplanı kapatıyor mu?

Deffall

Doçent
Reaksiyon puanı
42
Dediğiniz gibi Home tuşuna basılı tuttuktan sonra sallayınca gidiyor.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Dediğiniz gibi Home tuşuna basılı tuttuktan sonra sallayınca gidiyor.

Keşke tuşa basmadan kapatılabilseydi.
Bu konu diğer cihaz kullanıcılarına da teşvik olabilir. Siz de kullandığınız telefonun kendine has özelliklerini bu şekilde konu açarak anlatabilirsiniz. Bu konuda sadece G2'den bahsedelim mümkünse. Çünkü daha çok rehber amaçlı açtım bu konuyu. =)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Bilgi için çok teşekkürler bro, alarm hiç kurmamıştım şimdiye kadar ve bu özellikleri görünce şaka falan sandım :D şifre falan koymak aman kafayı yedirtir adama :D
Ek bilgi: http://forum.shiftdelete.net/lg/350...rcekten-cok-onemli-bir-bilgi.html#post3157182
Ek bilgi: Telefonun ayar yerlerinde kurcaladığınız zaman görüceksinizki Alarm ve Telefon çaldığında, Telefonu ters çevirdiğiniz zaman Alarm ve Arama kapatılıyor otomatik :D Verdiğim linktende Ram temizleme ve Arkada istemsiz çalışan programları durdurmak için telefonun bize sağladığı kendi özelliklerini kullanıyorsunuz arkadaşlar.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Daha çok şey paylaşacağız zamanla. =)

3xpired

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Herhangi bir ekranda bildirim çubuğuna çift tıklarsanız kilitlenir ana ekranda olduğu gibi. Kilidi açınca da kapattığınız ekrandan açılır.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Gelelim QSlide özelliğine.

1. Ekranda maksimum 2 adet küçük pencerede uygulama açabilirsiniz.

a9y9a4ej.jpg

2. Bu pencereleri tamamen saydamlaştırıp ya da kısmen saydamlaştırıp, arka planda istediğiniz başka bir uygulamayla meşgul olabilirsiniz.

2u2e4ura.jpg

3. Ekranda ne kadar saydam da dursa gözünüzü rahatsız ediyorsa ve arada eliniz saydamlık ayarlayan butonlara dokunuyorsa bu pencereleri ekranın kenarına sürükleyip küçük simgelere dönüştürerek ekranın istediğiniz bi köşesinde hazırda durmalarını sağlayabilirsiniz.

8usanu9e.jpg

4. Daha sonra lazım olan uygulamayı, butonuna basarak ekrana geri getirip kullanabilir, pencere boyutlarını da köşesinden tutup çekiştirerek istediğiniz boyutlara getirebilirsiniz.

8emamybu.jpg

Kolaylık üstüne kolaylıklar.. Nasıl istiyorsanız öyle kullanın.. =)

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Ne yapalım şimdi gidip lg g2 mi alalım :D

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Sırada yine size saygısı olan, telefonu kullanırken tercihlerinize müdahele etmeyen bir özellik var. =)

1. Siz bir programda gezinirken birisi sizi ararsa şak diye karşınıza arama ekranı çıkmaz, işleminiz yarım kalmaz, size ufak, kibar bir ekranda arayanı gösterir ve yine tercihi sizin elinize bırakır. Telefon çalarken isterseniz bu pencereyi yukarı ittirerek telefonun arka planda sessizce çalmaya devam etmesini sağlayabilir, işinize hiç ara vermeden devam edebilirsiniz.

Not: Ekran görüntüsü almak için power+home tuşuna basınca aramayı reddetti. Reddederken pencere yukarı doğru kaybolduğundan arayan bilgilerini çekemedim. Bu görüntüyü de son anda yaklayabildim. Normalde 2 satır daha aşağı iniyor, arayanın ismi ve numarası da görünüyor. =)

aga5ysum.jpg

2. Aynı durum mesajlarda da geçerlidir. İster oyun oynayın, ister internette gezinin, bir mesaj geldiğinde köşeden aşağı küçük pencere iner, mesajı gösterir. Bu pencere üzerinden mesajlara girebilir veya girmeden doğrudan gelen mesajı cevaplayabilirsiniz. Evet bunu oyun oynarken bile yapabilirsiniz. Oyununuz asla yarıda kesilmez. =)

upesahu7.jpg

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Sadece konunun ilk mesajındakiler değil sürekli paylaşıyorum gördükçe. =) son mesajlara bakmadığını varsayıyorum bu yorumuna bakarak. :P

Hepsine bakarak söyledim, neredeyse her cihazda bu bahsettiğin ''güzellikler'' mevcut. :mrgreen:

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Hepsine bakarak söyledim, neredeyse her cihazda bu bahsettiğin ''güzellikler'' mevcut. :mrgreen:

Burada marka tartışmasına girmeyeceğim. Şuan elimde 3 ayrı sürümde(4.1.2, 4.2.2, 4.3) 5 model samsung var ve bu özellikler hiçbirinde yok. Ve bildiğim kadarıyla diğer cihazlarda da yok.. Bunları diğer cihazlarda 3. parti yazılımlar kurarak yapabiliyorsunuz. Eğer kastın buysa ben telefonun kendisine ait özellikleri paylaşıyorum. :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bir diğer özellik önbellek temizleme özelliği.

Bu işlem için marketten içi reklam dolu önbellek temizleme programları yükleriz. Bu programlar aynı zamanda doğru düzgün temizleyemez bile. G2 bunu da kendi içinde barındırmış ve önbelleği programa gerek kalmadan topluca temizleme imkanı sunmuş.

Bunun için Ayarlar>Genel>depolama bölümüne giriyoruz.

3azubysu.jpg

hyjeteru.jpg

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Bir diğer özellik önbellek temizleme özelliği.

Bu işlem için marketten içi reklam dolu önbellek temizleme programları yükleriz. Bu programlar aynı zamanda doğru düzgün temizleyemez bile. G2 bunu da kendi içinde barındırmış ve önbelleği programa gerek kalmadan topluca temizleme imkanı sunmuş.

Bunun için Ayarlar>Genel>depolama bölümüne giriyoruz.

3azubysu.jpg

hyjeteru.jpg
Yazı stilini değiştirebiliyor musun ?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Sizi kablolara bağlı kalmaktan kurtaran bir özellik: Wifi Depolama

Bunun için bilgisayarınızın ve telefonunuzun aynı wifi ağına bağlı olması gerekiyor. Gelelim yapacaklarımıza.

1. Öncelikle telefonumuzdan Wifi Depolama özelliğini aktif ediyoruz.

v8shy.jpg

2. Sonra bilgisayara dönüp bir "windows gezgini" açıyoruz, yani herhangi bir klasörü açıyoruz ve en üstteki adres satırını temizleyip telefonda bize verilen ip adresini aynen resimdeki şekilde adres satırına yazıp "enter"a basıyoruz.

v8sn4.jpg

3. Daha sonra karşımıza bir güvenlik penceresi çıkacak. Burada kullanıcı adı ve şifre'yi telefondaki bilgilere göre dolduruyoruz.

v8sr2.jpg

4. Bağlantı kuruldu. Artık cihazınız bilgisayara sanki bir kabloyla bağlıymış gibi tüm klasörlerinize erişebilirsiniz.

v8ssc.jpg

Normalde bu işlemi, marketten Airdroid uygulamasını kurarak yapıyorsunuz. Tabi airdroid daha kapsamlı bir program. Ancak sadece veri aktarımı için telefon size bu imkanı sunuyor. Böylelikle cihazınızı ekstra programlar kurarak yormamış oluyorsunuz. =)

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Sizi kablolara bağlı kalmaktan kurtaran bir özellik: Wifi Depolama

Bunun için bilgisayarınızın ve telefonunuzun aynı wifi ağına bağlı olması gerekiyor. Gelelim yapacaklarımıza.

1. Öncelikle telefonumuzdan Wifi Depolama özelliğini aktif ediyoruz.

v8shy.jpg

2. Sonra bilgisayara dönüp bir "windows gezgini" açıyoruz, yani herhangi bir klasörü açıyoruz ve en üstteki adres satırını temizleyip telefonda bize verilen ip adresini aynen resimdeki şekilde adres satırına yazıp "enter"a basıyoruz.

v8sn4.jpg

3. Daha sonra karşımıza bir güvenlik penceresi çıkacak. Burada kullanıcı adı ve şifre'yi telefondaki bilgilere göre dolduruyoruz.

v8sr2.jpg

4. Bağlantı kuruldu. Artık cihazınız bilgisayara sanki bir kabloyla bağlıymış gibi tüm klasörlerinize erişebilirsiniz.

v8ssc.jpg

Normalde bu işlemi, marketten Airdroid uygulamasını kurarak yapıyorsunuz. Tabi airdroid daha kapsamlı bir program. Ancak sadece veri aktarımı için telefon size bu imkanı sunuyor. Böylelikle cihazınızı ekstra programlar kurarak yormamış oluyorsunuz. =)
Evet Airdroid den sonra çok yenilikçi bir yaklaşım tebrik ediyoruz Lgyi

sevket_19

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Evet Airdroid den sonra çok yenilikçi bir yaklaşım tebrik ediyoruz Lgyi
Bende seni adam sanıp birde sorunu yanıtladım amacın fesatlıkmış lg ile özel sorunun olduğu kesin kişisel sorunlarını kendin hallet burası forum bilgi paylaşım yeri kimsenin senin saçmalıklarını dinlemeye ihtiyacı yok burada lg g2 ile ilgili yararlı bilgiler paylaşılıyor ben eminimki a bu özelliğide varmış diyenler olacak !!!

ahmetfx

Doçent
Reaksiyon puanı
18
LG arayüzü güzel düzenlemiş, beğendim.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Biraz da uygulama çekmecesinin güzelliklerinden bahsedelim.

Bunu bir video ile anlatmak istedim bu kez.

1. Simgelerin görünümünü büyültebilirsiniz, bu işlem sütun sayısını 4'e düşürüyor. Ekranda daha az uygulama görüntülüyor. Bu sizin tercihinize bırakılmış.

2. Uygulama çekmecesinin arka plan resmini de değiştirebilirsiniz. Ya da istemiyorsanız saydam olarak kullanır ana ekran duvar kağıdıyla görüntüleyebilirsiniz.

3. Uygulamalarınızı tek tuşla düzenleyebilir, kaldırabilir, bilgilerini görüntüleyebilirsiniz, birbiri üstüne sürükleyerek klasörlendirebilirsiniz. Bunda ne var diyebilirsiniz. Normalda bu işlemleri "Menü" tuşuna basarak, ayrı ayrı "Klasör oluştur", "Düzenle", "Kaldır" seçenekleriyle yapıyorduk. (örn.Touchwiz) Bu arayüzde hepsini sadece köşedeki ayar simgesine basarak kolayca yapabiliyoruz. Oldukça kolaylaştırılmış ve zevkli hale getirilmiş. =)

[video=youtube;D-hCuI-YcoQ]http://www.youtube.com/watch?v=D-hCuI-YcoQ&feature=youtu.be[/video]