Galaxy S3 şarj sorunu yaşayanlar

kayseri398

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,benim telefonda yavaş şarj oluyordu.Çözümü nokia usb kablosu ile çözdüm fakat nokianın kablosu kısa oldugundan yeni orjinal şarj aleti almaya karar verdim.

Bazı forumlarda galaxy s4 şarj cihazı alın diyor.DAha hızlı dolduruyormuş.Acaba galaxy s4 şarj cihazı alsam.S3'e zarar verir mi?

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Mini usb uçlu olan olan tüm şarj cihazları 5 volt tur. Adaptörün çıkış miliamperine bakın (mA.) Ne kadar yüksek ise o kadar hızlı şarj edebilirsiniz.

kayseri398

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Mini usb uçlu olan olan tüm şarj cihazları 5 volt tur. Adaptörün çıkış miliamperine bakın (mA.) Ne kadar yüksek ise o kadar hızlı şarj edebilirsiniz.

Galaxy s4'ün şarj aleti 2A

Galaxy S3'ün şarj aleti 1A

Sorun orası acaba telefona zarar verir mi?

mehmetfurkan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bendede sık sık bu sorun peydahlanıyor. geçen gece %5 iken taktım sabah kalktım baktım %8 olmuş. Sonra söktüm geri taktım 5 dk sonra kontrol ettim %13 olmuş. Yani söküp geri takınca kendine geliyor fakat bununla uğraşmak gıcık oluyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben de yasadım netpa marka sarj aletı aldım 5 tl ye 6 aydır tık yok hiç bir sıkıntı yasamıyorum normal sarj suresınde dolduruyor.s4 sarj aletı buldum geçenlerde gerçekten cok hızlı dolduruyor.

kayseri398

Asistan
Reaksiyon puanı
0
işte galaxy s4 şarj cihazının,benim telefona zararı olur mu ki?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
kablodur sıkıntı, güzel şarj ediyor dediğiniz cihazın kablosunu şarj etmiyor dediğinize takın bir de öyle deneyin büyük ihtimalle düzelir

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Galaxy s4'ün şarj aleti 2A

Galaxy S3'ün şarj aleti 1A

Sorun orası acaba telefona zarar verir mi?

Sorun yok kullanın.

Şimdi bunlar elektik kavramları. Dilim döndüğünce ve bildiğim kadarıyla anlatmaya çalışayım.

Amper (A) Akımdır. Adaptörün üzerinde yazılan 2A 2000 mA demek. Yani cihaz tarafından 2 amperlik bir akım çekilmesine kadar dayanabilir demek. Örneğin siz 3 amper çeken bir cihaza 1 amperlik bir adaptör takarsanız, adaptör bu çekilen akımı kaldıramayacağı için bozulacaktır. Ancak maximum 1 amper akım çeken bir cihaza siz 5 amperlik bir adaptör de bağlasanız. Çekilen artmayacağı için hiç bir sıkıntı olmaz.

Burada önemli olan cihaza gönderilen voltajdır. Amperi yüksek olan adaptörleri gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Ben iphone adaptoru ile sarj ediyorum s3u .iphonuda ipad adaptoru ile sarj ediyorum.:

kayseri398

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sorun yok kullanın.

Şimdi bunlar elektik kavramları. Dilim döndüğünce ve bildiğim kadarıyla anlatmaya çalışayım.

Amper (A) Akımdır. Adaptörün üzerinde yazılan 2A 2000 mA demek. Yani cihaz tarafından 2 amperlik bir akım çekilmesine kadar dayanabilir demek. Örneğin siz 3 amper çeken bir cihaza 1 amperlik bir adaptör takarsanız, adaptör bu çekilen akımı kaldıramayacağı için bozulacaktır. Ancak maximum 1 amper akım çeken bir cihaza siz 5 amperlik bir adaptör de bağlasanız. Çekilen artmayacağı için hiç bir sıkıntı olmaz.

Burada önemli olan cihaza gönderilen voltajdır. Amperi yüksek olan adaptörleri gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Tmm anladım çok sagolun. :)

mehmetfurkan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sorun yok kullanın.

Gerçekten açıklayıcı oldu üstad ((: Sıkıntıya girersem bu dediğinizden yola çıkarak tereddütsüz alırım (:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim adaptöre bağlı bi şekilde bir gece şarj ettim yüzde 50 yi zor gördü usb ile daha hızlı şarj ediyor. bide bi oyun oynayıp whatsappta geziyim hemen yiyo şarjı lütfen yardım edin neden acaba :((

ilhanabi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
telefon üzerindeki şarz oketini kontrol ettirip degiştirin bir şeyi kalmaz ben soketi degiştirdim olmayan şarz cihazları bile oluyor kolay gelsin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sajımı taktıgımda %85 di yarım saat sonra baktım 80 olmus . daha sonra 10/15 dakka sonra baktıgımda sajım %77 oldu. hasar telefonumda mı acaba ?? servise yollamayı dusunuyorum. ondan once yapabileceğim sey var mı sizce ??? yardım edin lutfen :((

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar farklı yüksek amperli bir şarj cihazı ile şarj edilirse cihaz aşırı ısınma yaşarsınız bunun nedeni ise gereginden fazla işlem görmesdir. samsung şarj cihazları artk eskisi gibi bulunmuyor bulunursa cok pahalı bataryanızı yersiniz birde telefona zararı dokunabilir. benim bi telefonum vardı samsung s2 farklı şarj aleti ile şarj edince anakartının o şarj giriş diyotumu ne yanmıstı we yaptırmak için telefon parasını çekmişlerdi bna. forumlarda her yerde araştırınki orjinal şarj aleti ile edin YAWAŞ ŞARJ EN FAYDALISIDIR.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
netpa şarj aleti baya bi gürültüyle patladı aman diyim kullanmayın