Ttnet 16 mbps'e kadar'a geçmek istiyorum.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan iptal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

iptal

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar ben 4 yıldır ttnet 1 mbps limitsiz internet kullanıyorum. Ama artık hız düşük gelmeye başladı hiçbirşey yapamıyorum. Bende 16 Mbps'e kadar olan tarifeye geçmek istiyorum. Geçmeden önce sizede danışmak istedim. Ttnet merkez binasına uzaklığım maksimum 400 metre.
Bunlarda hat zayıflaması felan siz anlarsınız :). Ayrıca modem airties rt-211

adszllm.png

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
en sağlıklı yanıtı bağlı bulunduğun telekom müdürlüğü verir. arayıp sorman lazım.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Merhabalar...

Şuan kullanılan altyapı ve telekom un cihaz vs teknik kapasitesi göz önüne alındığında 16Mbit almamanızı net bir şekilde ifade ederek konuya giriş yapayım... 8 Mbit tercih edin...

Size ne söylenirse söylensin 16 mbit i tam olarak almanız çok çok düşük bir ihtimaldir... tt 8 mbit hızı dahi doğru dürüst vermeyen bir şirkettir ve bunu hat kaldırdığı halde bilerek yapmaktadırlar... ping inizi arttırarak internette kopma sorunu yaşamanıza neden olurlar, böylece sizi mecbur bırakarak 8 mbit 16 mbit tarifelerde mutlak suretle hızınızdan 3-4-5 hatta daha fazla değerler koparmaya çalışırlar ki oluşturdukları havuz sistemi çökmesin...

böyle durumlarda hakkınızı ne şekilde aramaya çalışırsanız çalışın onlar size ne kadarını uygun görüyorsa o hızı alırsınız daha fazlası değil... imzalayacak olduğunuz anlaşma gereğince kullanıcıya hiçbir söz hakkı tanınmamaktadır... kendimden örnek vereyim; hattı bizzat test etmiş hatta hat döşemek konusundan sırf bu kepazeler yüzünden neredeyse uzmanlaşmış biri olarak tüm detayları bir araya getirip bana "Hattınız kaldırmıyor !!!" diye atar yapan müşteri temsilcisini bir güzel madara ettim... telefon kayıtları ile onlara sorduğum tuzak soruları bir güzel bunlara yedirdim ve şöyle bir durum oldu... her yalanı bastırılan temsilci asıl yapması gereken şeyi yapmak zorunda kaldı ve teknik desteğe durumu adam gibi bildirdi...

Her ne hikmetse kaldırmayan net bir anda 8 mbit oldu... hikmeti şurdan geliyor, odunu bol bol esirgemeden veriyorsun oluyor... yalnız 16 mbit hız için orman feda etseniz işiniz sadece şanstan ibaret olur...

iptal

Doçent
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=38252]HRNKC[/MENTION] tavsiyelerin için çok teşekkür ederim ama 8 mbps ile 16 mbps arasında 5 lira fark var ben 10-11 mbps de alsam yeteceğini düşünüyorum ama. son 5-6 aydır 1 mbps bile sürekli kesilmelerim var 1 ay önce düzeldi şuanda birşeyi yok. 16 mbpsi kaldıracağını bende düşünüyorum doğrusu :)

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
@HRNKC tavsiyelerin için çok teşekkür ederim ama 8 mbps ile 16 mbps arasında 5 lira fark var ben 10-11 mbps de alsam yeteceğini düşünüyorum ama. son 5-6 aydır 1 mbps bile sürekli kesilmelerim var 1 ay önce düzeldi şuanda birşeyi yok. 16 mbpsi kaldıracağını bende düşünüyorum doğrusu :)

13 - 14 rahat alırsınız da 15 - 16 için kesin konuşmak zordur... Ki zaten sizin beklentiniz 10 - 11 bu değerleri rahatlıkla görürsünüz... 12 mbit i standart haline getirmiş tt fazlasını isteyene atar yapıyorlar :)

Edit: Santrale 400 metre mesafede olmanız önemli... Ek bir bilgi vereyim ben santrale 6 km mesafedeyim fakat 2 km mesafede olan arkadaşım kopma, düşük hız bu sorunları fazlasıyla yaşıyor... tt ve biri adsl den uzak durmak her daim iyidir... iyi akşamlar...

iptal

Doçent
Reaksiyon puanı
0
13 - 14 rahat alırsınız da 15 - 16 için kesin konuşmak zordur... Ki zaten sizin beklentiniz 10 - 11 bu değerleri rahatlıkla görürsünüz... 12 mbit i standart haline getirmiş tt fazlasını isteye atar yapıyorlar :)

ben kesilmelerim olduğu zaman ttnet binasına gidip arıza kaydı bırakmıştım gelip bakmışlardı doğrusunu söylemek gerekirse ben pek atarlı tavırlarını felan görmedim. zaten ya 1 ya da 2 defa sorunum olmuştur :)
ki yani sen 13-14 diyorsun ben uzaklıktan doyalı alamayacağımı düşünüyordum :)
bilgilerin için teşekkür ederim. yinede gidip sormakta fayda var.
ayrıca doping sitesinde hattın kaç mbps i kaldırıyor diye bi bölüm vardı baktığımda 19 bişeyler çıkmıştı. ne kadar doğru bilmiyorum.

edit: smile değil doping pardon :)

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
ben kesilmelerim olduğu zaman ttnet binasına gidip arıza kaydı bırakmıştım gelip bakmışlardı doğrusunu söylemek gerekirse ben pek atarlı tavırlarını felan görmedim. zaten ya 1 ya da 2 defa sorunum olmuştur :)
ki yani sen 13-14 diyorsun ben uzaklıktan doyalı alamayacağımı düşünüyordum :)
bilgilerin için teşekkür ederim. yinede gidip sormakta fayda var.
ayrıca doping sitesinde hattın kaç mbps i kaldırıyor diye bi bölüm vardı baktığımda 19 bişeyler çıkmıştı. ne kadar doğru bilmiyorum.

edit: smile değil doping pardon :)

hattınızda fazla zayıflama görünmüyor, bende 25 ile 17 arası değişiyor bu değer... Buna rağmen 14 mbit max hız alabiliyorum modem verilerine göre... sizin daha yüksek değerler göreceğiniz aşikar lakin soru şu " TT size bu hızı verecek mi " biz kullanamıyoruz ama 400 metre mesafede size de o hızı versin yani artık... :D

iptal

Doçent
Reaksiyon puanı
0
hattınızda fazla zayıflama görünmüyor, bende 25 ile 17 arası değişiyor bu değer... Buna rağmen 14 mbit max hız alabiliyorum modem verilerine göre... sizin daha yüksek değerler göreceğiniz aşikar lakin soru şu " TT size bu hızı verecek mi " biz kullanamıyoruz ama 400 metre mesafede size de o hızı versin yani artık... :D

sizde 16 mbps e kadar olanı kullanıyorsunuz herhalde :)
sizin uzaklık ne kadar acaba ? ben tam 400 olduğunu bilmiyorum ama en fazla öyledir belki 200 de olabilir yani :D

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
sizde 16 mbps e kadar olanı kullanıyorsunuz herhalde
001_smile.gif

sizin uzaklık ne kadar acaba ? ben tam 400 olduğunu bilmiyorum ama en fazla öyledir belki 200 de olabilir yani
laughing.gif
Santrale uzaklığım 6 km, tarifem 8 Mbit... Ulaşılabilecek maksimum hız değerlerini benim modem sürekli olarak ölçüp güncelliyor... Örneğin şuan 13164 max değer...

Bende 300 metre mesafedeyim sanıyordum da bizim burada bulunan santral değil tutup ta 6 km uzakta olan santralden bağlantımı sağlıyorlarmış, bende öğrendiğimde şaşırmıştım :D olabilir 400 dersiniz 3 km çıkar şaşırmayın... :D

iptal

Doçent
Reaksiyon puanı
0
3 km uzaklıkta başka santral yok :D merkezdeyim zaten 400 metredeki değilse en fazla 800 metreye çıkar yani :D

iptal

Doçent
Reaksiyon puanı
0
1 mbps le istesende olmuyor :). bakalım hayırlısıysa oda olur :D

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bağlantı Kaliten Son Derece İyi Durumda %10-15 Hata Toleransla Birlikte 14 Mbit/S ile 16 Mbit/S Arası Hız Alabilirsin .!

Kolay Gelsin

iptal

Doçent
Reaksiyon puanı
0
16 mbps e güvenemeyip 1 hafta önce internet yoluyla 8 mbps'e kadar olan tarifeye geçtim. 1 haftadır downloadlarda hızım 800'ün altına inmedi nazar değmesin :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba 8 Mb Kullanıyordum 8 mb saglıklı olarak almanız için önce tel 2 (2tel) veya cat 5 bulamazsanız cat 6 kablo almalısınız ben tel 2 kablo aldım metresi 40 kurus. catler daha pahalı olur. sadece kablo daha kalınlasır. kablo cektikten sonra 8 mb tarifem oldugu halde 10 mb geliyordu aradaki fark mükemmel. Nihayet 16 MB Geçtim Çok Şükür. TTNET İle Şahsen Gidip Görüştüm. 16 MB Vergiler Dahil Telefonsuz 70 Lira Ödeyeceğim. Artık Herhangi Bir Sorun Olursa Gidip İptal Ederim. Bana Çok Yakın. Hayırlı Günler.

Qbilay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Merhaba 8 Mb Kullanıyordum 8 mb saglıklı olarak almanız için önce tel 2 (2tel) veya cat 5 bulamazsanız cat 6 kablo almalısınız ben tel 2 kablo aldım metresi 40 kurus. catler daha pahalı olur. sadece kablo daha kalınlasır. kablo cektikten sonra 8 mb tarifem oldugu halde 10 mb geliyordu aradaki fark mükemmel. Nihayet 16 MB Geçtim Çok Şükür. TTNET İle Şahsen Gidip Görüştüm. 16 MB Vergiler Dahil Telefonsuz 70 Lira Ödeyeceğim. Artık Herhangi Bir Sorun Olursa Gidip İptal Ederim. Bana Çok Yakın. Hayırlı Günler.

Cat5 kablo internetin hizini mi arttiriyor? Cat5 ile Cat6 arasindaki farki mi anlatmaya calistin tam olarak ne demek istedigin anlasilamadi...