- Konuyu başlatan
YellowRed
Rektör
- Reaksiyon puanı
- 27
est. bir kırılganlık durumu yok. ben sadece ilk mesajında yazdığın giriş cümlesine içerledim. amacım kimseyi yanlış yönlendirmek değildi.Kusura bakılacak bir durum söz konusu değil. Burası forum ortamı siz nasıl düşüncelerinizi rahatlıkla yazabiliyor insanları bilgilendiriyorsanız bende düşüncelerimi yazarak insanları bilgilendiriyorum. Ayrıca ben bana inanın demedim zaten. Tartışma yaratmak için söylemedim bu konuları. Yinede ortada kırılganlık veya yanlış anlaşılma varsa affola, yinede deneyimlerimi aktarıyorum.
TTNET'in verdiği modemler nelerdir? AirTies, Exper, Pikatel, ZyXEL.
Şuan dedikleriniz doğrultusunda SüperOnline ile görüştüm.
Şuan TTNET ile görüştüm
Gel gelelim konuya. Sonuçta ADSL firmaları telekom altyapısı kullandığı için fark etmeyecektir. Ama fiber için değer.
TTNET'in fiber fiyatları ile kıyaslıyorum.
TTNET FiberNET 32 Mb 10GB Ayda 43 TL
SUPERONLİNE 20Mbps Limitsiz 69,00 TL (Kampanya ile 49TL)
Şimdi burada TTNET'in yine bir cinlik düşündüğünü sanıyorum ben. 32Mbit hat veriyosun ama 10GB indirme kotası neden koyuyorsun? O hızla o adam 10GB'ı 1 günde geçer.
SüperOnline'nın ise TTNET'e göre 20mbit gibi daha düşük bir hatta indirme limiti olmadan 69TL ve Kampanya ile 49TL ye verdiğini görüyorum. TTNET'te kota aşımını vs sayarsak 69 tl veya 49 tl gibi bir rakamı rahatlıkla aşacağını sanıyorum ki TTNET Adsl kullanırken yaşadım. hiç sabit ücret gelmedi bana.
Gelelim yine modem konusuna. Şimdi dediğiniz doğru olarak kabul edilebilir. Neden 2 adet modemle dayatma yapıyor? Onu ben bilemem. Ama fiber altyapısını kaldırdığı kesin. TTNET'te 4 modemle dayatma yapıyor. Onuda ben bilemem. Ama sözleşmeleri gereği bunları yapmak zorunda. TTNET Fibernet'i sormadım fakat eminim ki fiber de ttnet in verdiği modem markaları da 1'e 2'ye düşecektir.
Bu yazıyı 2 firma ile görüşerek yazıyorum. Sizi yalancı çıkarma gibi bir amacım yok. Hangi hizmeti kulanmak istiyorsanız kullanın bu da beni ilgilendirmez. Ayrıca süper online benim şirketim değil veya orada çalışmıyorum. Yandaş değil vatandaşım
müşteri hizmetleri ile nolur nolmaz diye iki kez görüşmüştüm. bana söylenen süperonline adsl'e kendiliğinden geçiş yapılacağıydı. istemez isek hizmetin durdurulacağı yani sözleşmenin biteceği söylenmemişti. bunu aydınlattığın iyi oldu. bana da saçma gelmişti zaten.
ancak 150 TL kurulum parası bana hala manasız geliyor. en azından fix bir fiyat vermeselerdi. eve ekip gelsin, kaç metre kablo çektiyse, işçiliği ile birlikte hesap etsin ve parasını alsın. 150 TL, bir defaya mahsus da olsa yüksek bir meblağ. :sleep:
modem konusunda ise hala kafamdaki soru işaretleri aynı. neden herkesin bildiği, tanıdığı, güvenebileceği bir marka değil de Tılgın?