Pegasus'ta hava parası!

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Pegasus'ta para konuşuyor. Her şeyi paralı yapan şirketin yeni yöntemi şöyle: Klimalar açılıyor. Yolcular üşüyor. Battaniye ya da şal isteyenden para alınıyor.

1376423444697.jpg

'Uçmayı kolaylaştıran havayolu şirketi' sloganı ile hizmet veren Pegasus Havayolları'nın bazı uygulamaları 'pes artık' dedirtiyor. Pegasus uçaklarında adeta para konuşuyor. Paralı ikram uygulaması ile uçaklarda yeme-içmeden ücret alan Pegasus Havayolları'nda artık şal da paralı.

BELEŞ UYKU YOK!

Fakat şal ihtiyacı için gerekli ortam da sağlanıyor. İddialara göre; uçuşlarda klimalar sonuna kadar açılıyor. Soğuk havadan üşüyen yolcular bir battaniye ya da şal isteyince de para devreye giriyor. "Var ama satıyoruz" cevabıyla karşılaşan yolcular ikilemde kalıyor. Ya üşüyüp hasta olacak, ya da istenilen parayı ödeyecek. Sosyal medyada gündem olan şal parasının yanında, Pegasus'ta uyku da ücretli. Suyu 3 liraya satan Pegasus'un mönüsünde yer alan uyku seti dikkat çekiyor. Uyku gözlüğü, battaniye ve şişme yastıktan oluşan uyku seti için yolculardan 15 lira isteniyor. Pegasus uçaklarında ikramın paralı olması, sık sık 'kabin personeli satış elemanına dönüştü' yorumlarına da neden oluyor. Kabin personeli, yolculara yiyecek, içecek satışı yapıyor. Para alıp, üstünü veriyor. Kredi kartı da geçerli.

ALİ BEY İŞİNİ BİLİYOR!

Sabancı ailesinin üçüncü kuşak girişimcilerinden 1969 doğumlu Ali Sabancı, 2004 yılında ana holdingden hisselerini alıp ayrılınca, babası Şevket Sabancı ve ablası Emine Sabancı ile kurdukları Esas Holding'e katıldı. Daha sonra Pegasus Havayolları projesiyle dikkat çekti. 2005 yılında satın aldığı şirket ile ucuz bilet sistemi üzerine kurulu projeyi uygulamaya başladı. Fakat bilet dışındaki tüm hizmetler ve ikramlar da paralı yapılıp kazanç artırıldı. Hatta uçak içi satışlarda fatura vermediği için kayıtdışı satış eleştirileri yapıldı. Sistemden vazgeçmeyen Ali Sabancı, şirketi Nisan ayında halka arz ederek borsaya kote hale getirdi.

SOSYAL MEDYA KONUŞTU

Uçak buz gibi. Şal istedim, 'Var ama parayla' dediler.

Bravo Pegasus. Yolculara hem misafir diyorlar hem de misafirden su parası istiyorlar. Pegasus'la uçarken cüzdanınız dolu olsun.

Bu kadar parayı nereye götüreceksiniz?

SU 3 LiRA

Pegasus'un internet sitesinde yer alan yurt içi mönüsünde yok yok... İşte bazı fiyatlar: Kahvaltı+çay/kahve 15 lira Çocuk mönüsü 13 lira Tavuklu sandviç 10 lira Peynirli sandviç 8 lira Su (33 cl.) 3 lira Soda (33 cl) 4 lira Çay 5 lira Cips (40 gram) 7 lira Uyku seti 15 lira Peluş ayıcık 10 lira Maket uçak 34 lira

Takvim

TosunPasaa

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Yeni yeni piyasa tutulmaya çalışan bir firma için bence çok saçma fikirler.

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
Kendi mezarlarını kazıyorlar yazıkk.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bekara kari bosamasi kolay. goren de bu olumsuz yorum yapanlari zirt pirt ucan sanacak. hic ucmayan adamin dusuncesinin degeri olmaz. surada pegasus la ucuyordum ama simdi protesto ediyorum diyenleri de gormek isterdim. ben sahsen THY disindakileri tanimam. ustune havayolu sirketi dunyada bile az. boyle cakal girisimcileri piyasada yasatmamak lazim.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
THY varken bu kafayla yakında batarlar.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
daha yeni bilet aldım. 115 lira. 2 saat sonra iptal kararı aldım. sitede öyle bir seçenek göremedim. aradım. dediler edemeyiz edince 10-15 lira vergiyi veririz sadece. site kurallarını açtım baktım. iptalle ilgili adam gibi açıklama yok. zorladık filan derken demesinler mi alınan biletler ancak 15 dk içinde iptal edilebiliyor. Sanki bir an yanlışlıkla alıp iptal etmek istiyor sanacak millet. Bir daha da alırsam iki olsun...

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Allaha Şükür Dev gibi Thy var ... 10 yıldır ucarım hiçbir sıkıntı yasamadım... 20 gün sonra bileti iptal ettim 20 tl ceza verdik o kadar .

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
Bu haber şimdi çığ gibi yayılır, o zaman pegasus kendi tükürdüğünü yalayacaklardır adım gibi eminim.

HKKYCL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben genellikle atlat jet i kullanıyorum çok iyiler

servisleri de var uçakta ikram mevcut ve zerre para istenmiyor

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Burdaki arkadaşlardan bile iptal edenler olmuş. Sosyal medyaya da yayıldımı bu haber Pegasus' un işi zor.

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
hep [MENTION=302218]sarikirmiziask[/MENTION] yüzünden :)

pegasus' a girdi orayıda karıştırdı :)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
[MENTION=158637]angel75[/MENTION] sözlerimize dikkat edelim. :P

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Türk Hava Yolları ve Atlas Jet kullanıyorum seyahatlerimde. Pegasus ile öyle fazla bir fiyat farkı da yok. Hatta Atlas Jet , Pegasus'tan ucuza geliyor. Hem de uçak içerisinde hiçbir şeyden ücret alınmıyor ve ikramlar gayet güzel ve kaliteli. Pegasus bu uygulamalar ile yakında çok zarara uğrayabilir.

emkem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Thy çok pahalı.Özel şirketlerden 100tl ye alınan bilet Thy de ort. 200tl.
Uçak içi ikramlar bedavaymış,yine aynıya geliyor,ne anladım bu işten?
Van-İst. 24tl (y-2011) gittim.Ara araştır,sor soruştur,suyunu,çayını,çorbanı yanına al,tuzağa düşme.
Arada 50-100 tl fark olursa yine Pegasus'u seçer,kazak giyerim :mrgreen:

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
[MENTION=19025]AliA[/MENTION];

defalarca mesajımı okudum sözümün neresi yanlış diye..
sarikirmiziask' ı algılayamamışım... :)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Yanlış olmasın bir daha. Görmeyeyim, duymamayayım! :P

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Ona kalırsa hızlı trende bir topkekin fiyatı 10 tl..:)

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Thy çok pahalı.Özel şirketlerden 100tl ye alınan bilet Thy de ort. 200tl.
Uçak içi ikramlar bedavaymış,yine aynıya geliyor,ne anladım bu işten?
Van-İst. 24tl (y-2011) gittim.Ara araştır,sor soruştur,suyunu,çayını,çorbanı yanına al,tuzağa düşme.
Arada 50-100 tl fark olursa yine Pegasus'u seçer,kazak giyerim :mrgreen:

THY'de son 3 hafta kala alırsan pahalıdır. Sitesinden analizini çıkartabilirsin.

Bir ay sonrasının promosyonlu biletleri 64 TL ile 110 TL arasında değişiyor. Gideceğin şehire göre.

Esnek bilet fiyatları ise 110 TL ile 180 TL arası değişiyor.

Reaksiyon puanı
10,315
pegasus'un lejandının ve ana renk hakimiyetinin sarı-kırmızı olduğunu ben de henüz yeni farkettim [MENTION=158637]angel75[/MENTION], sayende öğrenmiş olduk. merak edip sonra da atlasjet'in lejandına baktım, onlar millitakım'lı imişler. :D

mng sarı lacivert, ama onlarda kargo şirketiymiş yav! :)

mesut777

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sürekli pegasusla uçuyorum işim gereği tek kelimeyle sallıyorlar.En uygun fiyat sürekli pegasusta.Hem en ucuz fiyat olsun hem de ikram olsun diyorsan malesef yok öyle bir dünya !

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Bunu öğrendiğim iyi oldu 1 hafta sonra çok işime yarayacak. Tüm nevaleyi çantama doldurup yanıma üşümemek için bir şeyler alacağım hatta belki bir de ufak bir yastıkçık alırım :mrgreen:

disconse

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Sürekli pegasusla uçuyorum işim gereği tek kelimeyle sallıyorlar.En uygun fiyat sürekli pegasusta.Hem en ucuz fiyat olsun hem de ikram olsun diyorsan malesef yok öyle bir dünya !
uzuc olması ayrı insanları keriz yerine koyması ayrı. klimayı son ayarda açıp sonrada battaniye vs. paralı yapmak tek kelimeyle ayıp. bi söz vardır küçük insanlar küçük hesaplar peşinde koşar diye.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Karalama amaçlı olma ihtimali yok mu?

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Karalama ise çıkıp açıklama yapsınlar desinlerki yok öyle birşey diye .