Uçaklarda alkol yasağı başlıyor

murat_57_

Asistan
Reaksiyon puanı
2
içkinin, alkolün kötülüğünden bahsederiz, buna kimse mani olamaz. tıpkı sigara için millet nasıl koro halinde baltasını çekip vuruyorsa, alkole de diyeceği var bu insanların elbet. ne ki, şimdiye kadar kimseden içki içenin dinden çıktığı yolunda bir fetva okumadım bugüne kadar, ne ben böyle bişey yazdım, ne bir başkası.

yazılanlar hoşunuza gitmeyince fena abartma huyu depreşiyor sizlerde sanırım.
siz kötülüğünden bahsedin buna bir şey dediğim yok sizin düşüncenizdir ama insanların bunu içme özgürlüğünün kısıtlanması sizi ilgilendiren bir konu değil siz içmiyorsunuz diye kimsenin içmemesi gibi bir şey olamaz . Sigara içinde balta vurulur ama içme özgürlüğü içeni ilgilendirir. ( tabi başkasının yanında içip zararını ona yansıtmadığı sürece ). Nedense ben çok okudum forumda yorum yazmam ama takipciyimdir sürekli ve bu tür konulara dayanamıyorum yorum yazıyorum. Bu arada fetva vermeye yetkiniz olduğunu bilmiyordum işte en büyük sorun bu her ağızdan fetva çıkmasıdır bırakın da yetkisi olan versin .
Her görüşe saygılıyımdır benim haklarımın sınırlarına geçmediği sürece ... Abartma huyum da yoktur siz iyi olur diye fetva verince içki sektörüne büyük yasaklar gelmeyeceğine göre en ufak bir hoşuma gitmeme durumumda olamaz sadece fetva vermeyi kendine görev edinmiş insan görüyorum .

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
23
siz kötülüğünden bahsedin buna bir şey dediğim yok sizin düşüncenizdir ama insanların bunu içme özgürlüğünün kısıtlanması sizi ilgilendiren bir konu değil siz içmiyorsunuz diye kimsenin içmemesi gibi bir şey olamaz . Sigara içinde balta vurulur ama içme özgürlüğü içeni ilgilendirir. ( tabi başkasının yanında içip zararını ona yansıtmadığı sürece ). Nedense ben çok okudum forumda yorum yazmam ama takipciyimdir sürekli ve bu tür konulara dayanamıyorum yorum yazıyorum. Bu arada fetva vermeye yetkiniz olduğunu bilmiyordum işte en büyük sorun bu her ağızdan fetva çıkmasıdır bırakın da yetkisi olan versin .
Her görüşe saygılıyımdır benim haklarımın sınırlarına geçmediği sürece ... Abartma huyum da yoktur siz iyi olur diye fetva verince içki sektörüne büyük yasaklar gelmeyeceğine göre en ufak bir hoşuma gitmeme durumumda olamaz sadece fetva vermeyi kendine görev edinmiş insan görüyorum .

Ee bu mantıkta gidersek esrar,eroin, her türlü uyuşturucu da serbest olmalı zararlarından bahsedilmeli ama içene özgürlük tanınmalı, bu mudur yani ?

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Bi 70 lik içmeden olmaz :D

AHMT06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
zaten bu uygulama türkiye'deki çoğu hava yolu firmasında gerçerliydi.

Reaksiyon puanı
10,327
sadece fetva vermeyi kendine görev edinmiş insan görüyorum .

yahu arkadaş, yine çok içmiş falan olmayasın inşaallah!:)
benim fetva verdiğime dair sözüm ne ola ki, anlamadım valla...
yazıları çift falan görmüyon demi?!:laugh:

"ne ben yazdım" derken, "içen dinder çıkar" diye bişey yazmadığımı kasdetmiştim.
bu fetva değil, sadece bir durum tespitidir.
istersen yarın gel, öyle yaz olur mu?
ama sağlam gel!:)

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Uçakta saçma sapan içeni alırsın kara listeye, ilk seferde 2 sene, ikinci seferde 5 sene, üçüncü seferde ömür boyu uçuş yasağı verirsin çözülür biter, kimse bu riski alıp saçmalayamaz.
Uçuş güvenliği de bununla riske atılmaz, komik komik şeyler yazmasın haberciler. Kokpit kapıları kilitli içeriden, içki içilince açılıyor mu? :)

İçkiyi günah olarak emreden dinin başka öğütlerinden biri de dinin insan ile yaratıcı arasında olduğudur. Kimseyi bu kurallara uymaya zorlayamazsınız. Bireysel özgürlüktür içki içmek, içkinin malum sonuçlarını öngöremeyip yanlış tüketip sorun çıkartan olanları engellemeye yönelik düzenleme yaparsınız. İçkiyi yasaklayamazsınız.
O yüzden eve, içki konusu bir rejim konusudur. Zira içkiyi yasaklama konusundaki dayanak islam kurallarıdır, devletin islam kurallarına göre yönetmelikler/kanunlar oluşturması da rejim konusudur. Sizin için değersiz veya kötü diye, arkasında barındırabileceği anlamları görmezden gelemezsiniz.

murat_57_

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ee bu mantıkta gidersek esrar,eroin, her türlü uyuşturucu da serbest olmalı zararlarından bahsedilmeli ama içene özgürlük tanınmalı, bu mudur yani ?
arasındaki farkı ayırt edemiyorsanız devletimizin yasalarında ayrıntılı açıklama var sadece sataşmak için yapılmış bir yorum.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

yahu arkadaş, yine çok içmiş falan olmayasın inşaallah!:)
benim fetva verdiğime dair sözüm ne ola ki, anlamadım valla...
yazıları çift falan görmüyon demi?!:laugh:

"ne ben yazdım" derken, "içen dinder çıkar" diye bişey yazmadığımı kasdetmiştim.
bu fetva değil, sadece bir durum tespitidir.
istersen yarın gel, öyle yaz olur mu?
ama sağlam gel!:)
Öncelikle seviyeli yorum yapmaya davet ediyorum siz bana böyle yaparsanız karşılığınıda aynen alırsınız. İçerimde üstelik size ne içkiliyken de yazarım ki içiyorum da şuan ne olmuş korkmayın sadece alkol bu. :)
Siz kendiniz dediniz öyle bir fetva vermedim diye siz içmeden de iyisiniz demektir :) Çift falan görmem ağzımla içerim haddimi bilirim her türlü .

Ben hep sağlamım merak etmeyin ama sizin gibi değilim ben içerkende sağlamım içmezkende .
Bu arada yaşınızı bilmiyorum ama içki o kadar da kötü değil bir deneyin size anlatılanlar gibi çift görme sağlamlık çürüklük gibi etkileri olmaz herkeste tabi içmesini bilene ;)

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
23
arasındaki farkı ayırt edemiyorsanız devletimizin yasalarında ayrıntılı açıklama var sadece sataşmak için yapılmış bir yorum.

Sende bizim söylediklerimizi anlamayıp kendi kafana göre tartışma çıkarıcak cümlelere yoruyorsun.

Sigarayı nerede ne şekilde içersen iç başka insanlara zarar verdiği için tamamen yasaklanmalı. (kendi evinde tek yaşayanlara zararı kendine ama istisna)

Alkole gelicek olursak, bu melete her isteyen ulaşınca sıkıntı büyüyor. İçmeyi bilen var bilmeyen var. Bunları ayırt edebilecek bir sistem yok.

Haberleri azıcık izliycek olursanız neredeyse tüm kötü senaryolu olayların içinde ya alkol ya da belli maddeler var.

Diyeceksin ki adam akıllı adabıyla içenler niye etkilensin bu işten ?

Bazı kötü olaylara engel olabilmek düzen sağlamak için kurunun yanında yaşta yanıyor ..

Meyhanelerle sınırlayalım görüşü çıkacak bu seferde ortaya, ee ordaki millet birbiriyle daha çok kavga ediyo.

Yani bunu sınırlandırmanın da bi orta yolu yok maalesef.

Halkın huzuru düzeni için bazı katı kurallar şart.

Ama alkole sigaraya olay gelmeden önce yasalarımızın baştan aşağıya sıfırdan elden geçmesi konusu var tabi. O ayrı dava.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Kur'an okuyup transa geçip, başı açık kadınları katletmeye başlayan insanlar çıkarsa, Kur'an yasaklansın der misiniz?
Buna samimiyetinizle cevap verebildiğiniz zaman eşit bir tartışma ortamı oluşur.

Hiç Kur'an alkol bir mi gibi kaçamak konulara girmeyin. Kur'an üstünlüğü, kutsallığı sizin kalbinizde olan bir şeydir. Somut bir devlet yönetim kuralını bağlamaz. İçki içip milleti rahatsız edenlermiş. Bu kadar komik bahane görmedim. İnsanı rahatsız edeni buna göre yaptırımlarla engellersiniz olur biter. Yasak fetişi olmanın alemi yok.

murat_57_

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Sende bizim söylediklerimizi anlamayıp kendi kafana göre tartışma çıkarıcak cümlelere yoruyorsun.

Sigarayı nerede ne şekilde içersen iç başka insanlara zarar verdiği için tamamen yasaklanmalı. (kendi evinde tek yaşayanlara zararı kendine ama istisna)

Alkole gelicek olursak, bu melete her isteyen ulaşınca sıkıntı büyüyor. İçmeyi bilen var bilmeyen var. Bunları ayırt edebilecek bir sistem yok.

Haberleri azıcık izliycek olursanız neredeyse tüm kötü senaryolu olayların içinde ya alkol ya da belli maddeler var.

Diyeceksin ki adam akıllı adabıyla içenler niye etkilensin bu işten ?

Bazı kötü olaylara engel olabilmek düzen sağlamak için kurunun yanında yaşta yanıyor ..

Meyhanelerle sınırlayalım görüşü çıkacak bu seferde ortaya, ee ordaki millet birbiriyle daha çok kavga ediyo.

Yani bunu sınırlandırmanın da bi orta yolu yok maalesef.

Halkın huzuru düzeni için bazı katı kurallar şart.

Ama alkole sigaraya olay gelmeden önce yasalarımızın baştan aşağıya sıfırdan elden geçmesi konusu var tabi. O ayrı dava.
o kadar çok farklı konuya temas etmişsin ki hepsine tek tek cevap veremeyeceğim haklı olduğu noktalar var fakat yasaklama taraftar olman malesef beni üzdü bu ülkeye kurulduğu tarihten beri yasaklar her zaman zarar vermiştir en basit konuda bile kesin yasaklar koymak hiçbir zaman sorunları çözme miştir. bu arada bir de bizi demissin burada olay sanal ortam dayanışmasına döndü çok saçma yerlere gideceği için bu konda daha fazla yorum yazmayacağım.

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
karada bile ağızıyla içmeyi beceremeyen halkımız için gayet yerinde bir karar bizim neyimize uçakta alkol

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Kur'an okuyup transa geçip, başı açık kadınları katletmeye başlayan insanlar çıkarsa, Kur'an yasaklansın der misiniz?
Buna samimiyetinizle cevap verebildiğiniz zaman eşit bir tartışma ortamı oluşur.

Hiç Kur'an alkol bir mi gibi kaçamak konulara girmeyin. Kur'an üstünlüğü, kutsallığı sizin kalbinizde olan bir şeydir. Somut bir devlet yönetim kuralını bağlamaz. İçki içip milleti rahatsız edenlermiş. Bu kadar komik bahane görmedim. İnsanı rahatsız edeni buna göre yaptırımlarla engellersiniz olur biter. Yasak fetişi olmanın alemi yok.

Savunduğun alkolü kullanmanın etkisiyle yazdın ilk paragrafı sanırım ..

Kur'an ile başı açık kadınları katletmeyi nasıl bağdaştırdın ?

Alkol dediğin kullandığın zaman dozunu ayarlayamadığında bilincini kaybetmene etken olan bir madde. İstemdışı şeyler yapmana sebebiyet verebiliyor .

Bunun dozunu ayarlayamayan tonla insan varken şu sokaklarda satmak mantıklı mı ?

Reaksiyon puanı
10,327
Öncelikle seviyeli yorum yapmaya davet ediyorum siz bana böyle yaparsanız karşılığınıda aynen alırsınız. İçerimde üstelik size ne içkiliyken de yazarım ki içiyorum da şuan ne olmuş korkmayın sadece alkol bu. :)
Siz kendiniz dediniz öyle bir fetva vermedim diye siz içmeden de iyisiniz demektir :) Çift falan görmem ağzımla içerim haddimi bilirim her türlü .

Ben hep sağlamım merak etmeyin ama sizin gibi değilim ben içerkende sağlamım içmezkende .
Bu arada yaşınızı bilmiyorum ama içki o kadar da kötü değil bir deneyin size anlatılanlar gibi çift görme sağlamlık çürüklük gibi etkileri olmaz herkeste tabi içmesini bilene ;)

yok, yok, kızmana gerek yok. gece biraz gergin geçti sanırım, biraz şaka olsun dedim. yaşımı sorarsan yarım asır geride kaldı, Allahıma şükürler olsun, hayatımda tek damla dahi tatmış değilim, içenlerle dostluğum, arkadaşlığım da olmadı. Allahın haram kıldığı herşey benim kitabımdan silinmiştir hamdolsun.

içenlerle bir sorunum yok, kızmam da, sadece bu haramdan kurtulması için dua ederim. yalnız, kendi içtiği yetmezmiş gibi bunu başkalarına tavsiye edenlere pek iyi gözle bakmam, iyi niyetli bulmam. bu doğru değil, insanın kendi günahına başkalarını da ortak etmesi cidden çok büyük bir günahtır. içen birine teklif etmesinden bahsetmiyorum, içmeyen birini alıştırma, onu teşvik etme gayretinden bahsediyorum.

sizin de bu günahtan kurtulmanızı dilerim, Allah yardımcınız olsun.

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
içkinin, alkolün kötülüğünden bahsederiz, buna kimse mani olamaz. tıpkı sigara için millet nasıl koro halinde baltasını çekip vuruyorsa, alkole de diyeceği var bu insanların elbet. ne ki, şimdiye kadar kimseden içki içenin dinden çıktığı yolunda bir fetva okumadım bugüne kadar, ne ben böyle bişey yazdım, ne bir başkası.

yazılanlar hoşunuza gitmeyince fena abartma huyu depreşiyor sizlerde sanırım.
içki içmek değil sapıtınca yapılanlar dinden çıkarabilir bu konuda hadisler yeterlidir daha fetva aranmaz ki.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Geçenler bir arkadasimın çalıştığı siteye sarhoşun biri koşarak giriyor derdi ;önde giden araç bana çamur sıçratmis güya güvenlik görevlileri kırk dakika kovalıyor yakaldikları zaman güvenli personelinin birinin burnunu kırıyor asıl Komedi bundan sonra başlıyor malum jandarma bölgesi jandarma alıp götürüyor savcılık falan savcılık o Ayyasi savunmasını mağdur sıfatı ile alıyor sebep alkollü olduğu için bilinci yerinde değil bıçaklandigini idda ediyor bıçaklandim dediği olay ise giriş kapısında ayak bileğini bariyere çarpmış alın size kanunlar bile Ayyasları korurken biz sivil inşanları bu canılerden kim koruyacak .

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Savunduğun alkolü kullanmanın etkisiyle yazdın ilk paragrafı sanırım ..
Kur'an ile başı açık kadınları katletmeyi nasıl bağdaştırdın ?
Alkol dediğin kullandığın zaman dozunu ayarlayamadığında bilincini kaybetmene etken olan bir madde. İstemdışı şeyler yapmana sebebiyet verebiliyor .

Bunun dozunu ayarlayamayan tonla insan varken şu sokaklarda satmak mantıklı mı ?

Ben ve hiç bir tanıdığım da alkol alıp sapıtmadık, bilinç kaybetmedik, sen nasıl bağdaştırdın?
Kendi bildiklerinizle toplum şekillendirmeye kalkıyorsunuz işte olmaz.
Cuma namazında kendinden geçip, sokaktaki başı açık kadınlara bağıran çağıran insanlar gördüm ama ne olacak şimdi? Bağdaştırmakla ne alakası var bunun?

Olmayacağını anladın mantığın, şimdi hiç Kur'an okuyan öyle olur mu diyorsun. Olsa olsa doğru okumamıştıra falan gelirsin en fazla, zira Kur'an 'a konduramıyorsun. Kur'an 'a bir şey diyen yok ki burada? Garantisi var mı okuyup kafayı yemeyeceği kimsenin?

Alkol istemdışı şeyler yapmaya sebebiyet vermez. Alkol, kişinin otokontrol mekanizmasını ve düşünme kabiliyetini zayıflatır. Gelişmemiş bireyler, daha sonra pişman olacakları şeyler yaparlar. İnsanlar içlerindeki ezik, zavallı karakterlerin yoksunluklarını alkole vururlar sonra, suçlaması kolay diye. Kendi zavallıklıklarına alkolü bahane ederler.

Sokaklarda satmak mantıklı mı derken? Evde içsin içen demiştin sanırım daha önce, nerden satın alacak? :)
Evde kendi başına içip evde de kafayı yiyebilir, sonra apartmana kan kusturabilir, o zaman ne olacak? :)
İnsanları eğitmek yerine otu boku yasaklayın.. Burası bir teknoloji sitesi değil mi? Herhangi bir mutfak/banyoda var olan malzemeler ve burada delisi olduğumu elektronik cihazlar ile bomba da yapılabilir. Marketlerde satılan onlarca malzeme ile bomba yapıbabilir.

Bomba yapılabilen malzemeleri şu sokaklarda satmak mantıklı mı?

Reaksiyon puanı
10,327
kanunlar bile Ayyasları korurken biz sivil inşanları bu canılerden kim koruyacak .

bu cümleyi okuyunca, geçenlerde izlediğim ve ismi aklıma gelmeyen bir stallone filmi geldi. filmin finalinde stallone ıssız bir yerde azılı suçluyu yakalıyor, onu öldürmek istiyor, fakat kanunlar korkusuyla biraz çekinceli davranınca acayip tipli suçlu "beni öldüremezsin, kanunlar benden yana!" diyor. stallone gemileri yakıyor ve "ama ben değilim" diyor ve kurtarıyor insanları bu zalimin şerrinden, işini bitiriyor.

galiba bu gidişle bizde de böyle gelişmelerin yaşanması kaçınılmaz olabilir gelecekte....

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Hayır bunu kabul etmek mümkün değil yani ülkemizde
Eğer bu Günah-ı kebaireden vergi alıpta beyt-ül mala yani hazineye aktarıyorsan içkiyi yasaklayamazsın.Atamızın siluetini rakı şişelerine koyarsan yasaklayamazsın her çeşit içki reklamını gizli veya açık yapıyorsan yine yasaklayamazsın
Sen kavga çıkmasın diye yapıyorsan hiç yapma
önemli olan Allah[cc]rızası için sevmek.yine onun rızası için buğz etmek Fefirru ilallah deyip kötülerden Allah[cc]a kaçmak sığınmak tır
Yabancılara gelince onların mizan derdiyok yani içerlerse farkeden birşey olmaz

Osmanlı döneminde de benzer uygulamalar vardı diye biliyorum. İçkiden ve meyhanelerden vergi alınıyordu. Ecdadımız da böyleymiş sanırım, armut dibine düşer :)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
@REDFOKS, haberi tam okudun mu bilmem ama, farkındaysan bu kısıtlama bizim değil, yabancı ülke havayollarının tasarrufu olarak haber olmuş. hassaten rusya ve özbekistan konunun öznesi durumunda...

noktalarla belirttiğin amacı onlar gerçekleştirmek istiyor olabilir mi acaba?! :)

haberi okudum hocam uzun uzun yazmak istemedim sadece ama bahsi gecen ülkelerin (özellikle Rusya)alkol tüketimi ile alakalı sorunları olduğunu daha önceden çıkan haberlerden okumuştuk zaten. Türkiye için olsaydı tamda sizin anladığınız gibi olurdu orası da ayrı konu.

erldkbs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İç hat uçaklarının koltukları birbirine çok yakın. İçkili birinin kokusu sizi çok rahatsız edebiliyor.
Daha önce ben ve çevremin uçaklarda yaşandığını gördüğü tatsız olayların çoğu içki kaynaklıydı.
Bence uçağa zilzurna sarhoş binilmesi ve iç hatlarda içki satışı engellenebilir.

poyrazl

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şu yorumlara bakın.. içkinin adı bile fetva verdirmeye yetiyor. maşallah birçoğumuz din adamı sanki..

Reaksiyon puanı
10,327
şu yorumlara bakın.. içkinin adı bile fetva verdirmeye yetiyor. maşallah birçoğumuz din adamı sanki..

yanlış anlamışsın, kimsenin fetva verdiği falan yok, vaziyeti yaşamış insanların görüş belirtmesini fetva olarak nitelemek yanlış ve haksızlıktır arkadaşım. alkol bardakta durduğu gibi dursaydı kimsenin söyleyecek sözü olmazdı.

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Ben ve hiç bir tanıdığım da alkol alıp sapıtmadık, bilinç kaybetmedik, sen nasıl bağdaştırdın?
Kendi bildiklerinizle toplum şekillendirmeye kalkıyorsunuz işte olmaz.
Cuma namazında kendinden geçip, sokaktaki başı açık kadınlara bağıran çağıran insanlar gördüm ama ne olacak şimdi? Bağdaştırmakla ne alakası var bunun?

Olmayacağını anladın mantığın, şimdi hiç Kur'an okuyan öyle olur mu diyorsun. Olsa olsa doğru okumamıştıra falan gelirsin en fazla, zira Kur'an 'a konduramıyorsun. Kur'an 'a bir şey diyen yok ki burada? Garantisi var mı okuyup kafayı yemeyeceği kimsenin?

Alkol istemdışı şeyler yapmaya sebebiyet vermez. Alkol, kişinin otokontrol mekanizmasını ve düşünme kabiliyetini zayıflatır. Gelişmemiş bireyler, daha sonra pişman olacakları şeyler yaparlar. İnsanlar içlerindeki ezik, zavallı karakterlerin yoksunluklarını alkole vururlar sonra, suçlaması kolay diye. Kendi zavallıklıklarına alkolü bahane ederler.

Sokaklarda satmak mantıklı mı derken? Evde içsin içen demiştin sanırım daha önce, nerden satın alacak? :)
Evde kendi başına içip evde de kafayı yiyebilir, sonra apartmana kan kusturabilir, o zaman ne olacak? :)
İnsanları eğitmek yerine otu boku yasaklayın.. Burası bir teknoloji sitesi değil mi? Herhangi bir mutfak/banyoda var olan malzemeler ve burada delisi olduğumu elektronik cihazlar ile bomba da yapılabilir. Marketlerde satılan onlarca malzeme ile bomba yapıbabilir.

Bomba yapılabilen malzemeleri şu sokaklarda satmak mantıklı mı?

Sen veya senin tanıdıkların sapıtmıyor diye sapıtan onbinlerce insanı görmezden gelebilir misin ?

Olanı söylüyoruz, aksini değil.

" Bunun dozunu ayarlayamayan tonla insan varken şu sokaklarda, satmak mantıklı mı ? " virgül koymamışım..

Sen çok yüzeysel bakıyorsun olaylara. Öyle ha değince olmuyor her şey. Öyle her fırsatta oturduğun yerden sisteme çatmakla olmaz bu işler, eğitimmiş. O kadar kolay mı sandın ? Hayat bir bilgisayar gibi komut vererek yürütülmüyor.

Keşke ağzımızdan her çıkacak olumsuz eleştiriden sonra sorunlar çözülse, ama öyle basit değil.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Kiyafetten sonra alkol yasağı bekleniyordu zaten. :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yahu arkadaşlar, başlığa bakarak yorum yazıyorsunuz, haberin detayını okumadan...
dikkat edin, haberde rusya ve özbekistan'dan bahsediyor.
korkmayın, lâiklik koruyor sizi, bizde kimse aklına bile getiremiyor bunu maalesef, korkularından.
garibanın sigarasına var güçleriyle abanan kırmızı plakalıların sizin kadehlerinize yan bakma lüksü bile yok bu ülkede,
merak etmeyin siz! :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

furkancım, âlemsin yahu, güldürdün beni gece gece...
bu vatandaş hristiyanmış, hoşgeldin dedik, merhaba dedik, gel gör ki adam elinde balta, takıldı peşimize... gördüğü yerde vurmaya yelteniyor, hatta birkaç konumuzu ya sildirtti, ya kilitlettirdi, bu rijit tavırlarıyla... yaşı ufaktır falan zannettik, hep hoşgörü göstermeye çalıştıksa da, tam aksine o hep öfkeyle, kinle ve ağzındaki köpürmüş nefretiyle peşimizi takip etti hep.

sağolsun bunu farketmiş olmalı ki, bi haftalık tatile yollamış. :)

gücünüz bi bana yetiyor heralde sayın yönetim ):(

cuhadar

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Geçenlerde birisi uçakta sarhoştu. TVlere çıktı. Birini ölesiye dövdüler.

Aklı başındamıydı sizce

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Hayır bunu kabul etmek mümkün değil yani ülkemizde
Eğer bu Günah-ı kebaireden vergi alıpta beyt-ül mala yani hazineye aktarıyorsan içkiyi yasaklayamazsın.Atamızın siluetini rakı şişelerine koyarsan yasaklayamazsın her çeşit içki reklamını gizli veya açık yapıyorsan yine yasaklayamazsın
Sen kavga çıkmasın diye yapıyorsan hiç yapma
önemli olan Allah[cc]rızası için sevmek.yine onun rızası için buğz etmek Fefirru ilallah deyip kötülerden Allah[cc]a kaçmak sığınmak tır
Yabancılara gelince onların mizan derdiyok yani içerlerse farkeden birşey olmaz

hocaya bak hele. muhalefet edicem diye içkiyi bile savundu ya la.

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Şimdiye kadar yasak olmaması saçmalıkmış zaten

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
92
Uçağı olan düşünsün.

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
sigara içeceğime hergün alkol alsam keşke..

konuya gelince; alkol alan insanların çoğu, uçak stresinden alıyordur diye düşünüyorum.. tamamen yasaklanmayıp, kısıtlandığı sürece bence sıkıntı olmamalı.