Sony xperia z resmi güncelleme 4.2.2 başladi

kadir ion

Asistan
Reaksiyon puanı
8
sony_xperia_z_angle_211337278409_640x360.jpg

Geçtiğimiz günlerde Xperia ZL için Android 4.2.2 Jelly Bean güncellemesinin dağıtımını gerçekleştiren Sony, dünya genelinde daha yaygın olarak satışa sunduğu amiral gemisi Xperia Z için ilk aşamada Avrupalı kullanıcılara güncellemeyi sunmaya başladı. Yazılım geliştirme sürüm numarası 10.3.A.0.423 olan güncellemenin İspanya, Avusturya, Hollanda ve Çek Cumhuriyeti’nde kullanıcılara ulaştığı rapor edilirken, önümüzdeki birkaç hafta içerisinde tüm Xperia Z kullanıcılarının güncellemeyi tecrübe etmesi bekleniyor.
Sponsorlu Bağlantıar
Sony PC Companion’ın yanı sıra “Ayarlar> Telefon> Yazılım güncellemeleri> Sistem güncellemeleri hakkında” sekmesinden güncelleme kontrolü yapabilirsiniz. Güncelleme kapsamında sunulan yeniliklere değinilmese de, Xperia ZL’de yer bulan yeniliklerin Xperia Z’ye sunulduğu tahmin ediliyor.
Yazılım noktasında sağlanan iyileştirmeler, Sony’nin son sürüm medya uygulamalarında sorunsuz entegre hizmeti, hızlı ayarlar menüsü, özelleştirilebilir bildirim ekranı, kilit ekranda widget desteği, Daydream ekran koruyucu ve daha şeffaf bir arabirim yenilikler arasında sayılabilir.

kaynak

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
büyüksün hocam gece gece beklenen haber geldi

edit: bize hala .307 gelmedi umarım tez vakitte 4.2.2 gelir böyle olmaz.

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bize de çabuk gelse güzel olucak B-)

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
xperia z tamamen dekorasyon telefonu gibi geliyor bana, amiral olamaz gibi =)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar yaklaşık 1 saat önce güncellemeyi yükledim ilk baktığım şey kilit ekranı oldu fakat umduğumu bulamadım hiç kullanışlı değil, bildirim bölümüne özellik ekleyebilme başarılı ve kullanışlı olmuş, wireless ile dualshock bağlama özelliğini denemedim ama xperia sp nin videolarını izledim güzel bir özelliğe benziyor.

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
xda da root u kaybetmeden nasıl flaşlancağı anlatılmış dosyasıda verilmiş denemek lazım.

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
Güncellemesini gerçekleştirdim. Sade tasarım hoş oldu :D

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
Cihazım yurt dışından geldiği için direk güncelleme geldi.

Uygulamaları optimize yaptıktan sonra cihaz açıldı.

İlk izlenim;

Simgeler biraz daha büyümüş ve sadeleşmiş durumda. Aynı zamanda Fontlarda da büyüme mevcut.

En büyük gelişme kamera tarafında olmuş sanırım onuda sabah incelerim artık.

Çok aşırı bir gelişme yok.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
root lu olan bir arkadaş /system/app içindeki walkman/movie/album apk atabilirmi

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1

İlk izlenim;

Simgeler biraz daha büyümüş ve sadeleşmiş durumda. Aynı zamanda Fontlarda da büyüme mevcut.

hocam sizden pil performansı bekliyorum forumda biri alıntılamıştı 10 gün kadar sonra pil kendini kalibre edince daha iyi pil performansı diye acaba böyle mi olucak?

hussun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güncellemenin dosya boyutu ne kadar bilen var mi?

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24

İlk izlenim;

Hangi ülkeden aldınız?

aproL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güncelleme yaptım fakat bir sorun oluştu, Süreli ya da Power butonu ile uyku moduna geçince aptallaşıyor ve bir süre (10sn.) kendine gelmiyor (Ekran açılmıyor).

Güncelleme yapan arkadaşlar deneyebilir mi bu sorunu?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
telefon dun ulastı elime gold bilgisayardan aldım ve dun bi guncellestirme gerceklestirdi. acaba beklenen guncelleme mi yoksa daha onceden varolan bir guncellemeyi mi yapmıstır?

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Güncelleme yaptım fakat bir sorun oluştu, Süreli ya da Power butonu ile uyku moduna geçince aptallaşıyor ve bir süre (10sn.) kendine gelmiyor (Ekran açılmıyor).

Güncelleme yapan arkadaşlar deneyebilir mi bu sorunu?
bir de şöyle bir şey dene . cihazı fabrika ayaralarına geri döndür. düzeliyormu diye. korkmayın cihazınız yine en son sürüm olarak kalacaktır.

aproL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir de şöyle bir şey dene . cihazı fabrika ayaralarına geri döndür. düzeliyormu diye. korkmayın cihazınız yine en son sürüm olarak kalacaktır.

Cihazı fabrika ayarlarına çevirmiştim güncellemeden sonra, herhangi bir değişiklik olmadı. Sorun halen devam ediyor. Bir de şöyle bir şey oldu mümkün mü yoksa sadece görsel mi :)
1045225_10201477011437205_1747772604_n.jpg

necatitasar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
telefon dun ulastı elime gold bilgisayardan aldım ve dun bi guncellestirme gerceklestirdi. acaba beklenen guncelleme mi yoksa daha onceden varolan bir guncellemeyi mi yapmıstır?

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Cihazı fabrika ayarlarına çevirmiştim güncellemeden sonra, herhangi bir değişiklik olmadı. Sorun halen devam ediyor. Bir de şöyle bir şey oldu mümkün mü yoksa sadece görsel mi :)
1045225_10201477011437205_1747772604_n.jpg
Bazen sacmalıyor. yada yeni şarj dan çektiğin içinde olabilir.

Bende sana bir soru sorayım telefonu yurdısından mı getirttin?

aproL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şarjdan çekince yapmadı bunu, 9 saat' i %74 seviyesinde gösteriyordu. Telefonu Bimeks'ten aldım, ithalatçı garantili.

Diğer sorunu çözdüm "power button" aklınızda bulunsun, Yeni güncelleme ile gelen hafif uyku mod'u açık olunca power bug'a düşüyor. Bunu farketmemişler sanırım. İlerleyen zamanlarda sony'nin bunu düzelteceğini umuyorum. Hafif uyku modu'unu kapattım, telefon eski halini aldı tekrar.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Dün gerçekleşen güncelleştirme, 4.2.2 sürümü. Yani beklenen güncelleştirme, bayağı erken geldi :)

Sana yazacaktım, yanlış alıntı olmuş..

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
"En yeni kullanılabilir yazılım
Satın alma tarihine bağlı olarak elinizde yazılımın en son sürümü bulunuyor olabilir. Yazılım güncellemeleri, operatöre ve/veya bulunduğunuz ülkeye bağlı olarak farklı zamanlarda kullanıma sunulabilir. Bu nedenle, size belirli bir güncelleştirmenin cihazınızda ne zaman kullanılabileceğiyle ilgili kesin bir tarih veremiyoruz.
Android sürümü: Google Android 4.2 (Jelly Bean)

En yeni kullanılabilir yazılım: 10.3.A.0.423

Yayınlama başladı: 2013-06-24"

sonymobile.com/tr da 4.2.2 diyor ama hala güncel diyor benim makine.

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
[MENTION=58793]REDFOKS[/MENTION] bende de aynı durum geçerli bekliyorum bende.

necatitasar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şarjdan çekince yapmadı bunu, 9 saat' i %74 seviyesinde gösteriyordu. Telefonu Bimeks'ten aldım, ithalatçı garantili.

Diğer sorunu çözdüm "power button" aklınızda bulunsun, Yeni güncelleme ile gelen hafif uyku mod'u açık olunca power bug'a düşüyor. Bunu farketmemişler sanırım. İlerleyen zamanlarda sony'nin bunu düzelteceğini umuyorum. Hafif uyku modu'unu kapattım, telefon eski halini aldı tekrar.

Dün gerçekleşen güncelleştirme, 4.2.2 sürümü. Yani beklenen güncelleştirme, bayağı erken geldi :)

Sana yazacaktım, yanlış alıntı olmuş..

beklenen guncellemeyse gelmesi beklenen uygulamalar gelmedi bana bu 4.2.2 de gelecek yenililikler yani. Kilit ekranında widget yok mesela?

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ben en son TR romunu yüklemiştim TR'ye gelmesini beklicem dayanamazsam ama flashlarımda :D

en güzeli sony servisini arayıp cihazın nerden geldiğini öğrenmek ona göre beklemek daha güzel.