Xperia Z Sorunları

grindx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
2 hafta önce S3'ümü satıp Xz. Birincisi şarj çok kötü hemen boşalıyor. Son güncelleme ile bu daha da arttı. Sony Mobile yazılım onarma olmazsa teknik servis diyor. Ben bu telefonu 2 hafta sonra servislere göndermek için almadım. Son güncelleme sonrası aşırı ısınma var ve 3 kez yazılım onarma yapmama rağmen. Ayrıca kilit ekranında müzik dinlerken tuş kilidini açıp ana ekrana dönerken takılma oldu arada. Kulaklık sesi net olmasına rağmen kısık tatmin etmiyor. Dış ses desen vasat. Ekran renkleri Amoled gibi abartı olmasa da cansız. Şarjdayken kullandığımda şarj almak yerine boşalıyor. Çok ilginç. Anti shatter film hemen çiziliyor. Çıkarmak ise dert. Ayrıca güncelleme sözleri havada kalıyor. S3 4.2 alıyorken Sony sözünü tutmayıp hâlâ düzgün bir 4.1 bile veremedi. Sony mobile açıklama yapmıyor. Servise gönderin diyor her şeyde. Eski bir Sony sever olarak geri dönmek istedim ama sonuç hüsran. 2 saatte nette gezmekle şarj %40 düşer mi? S3 gibi sorunlu cihazı arar oldum. Pes Sony pes!

vasooo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
işte bu yüzden samsung 1 numara :D geçmiş olsun.
ama sony gibi bir efsaneden de bu şikayetleri beklemezdim.

Chriminal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Eski telefonlara Güncelleme vermediği için ön yargıladığınız LG ' yi arar oldunuz . Atağa kalkan ve yazılım ekibi değiştirip Jelly Bean Güncellemelerini dağıtan LG en iyisi oldu.

LG OPTİMUS G --------- EN İYİSİ ------

grindx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yazık Sony gibi bir firmaya. 2011 serisi ile atak yapan bir firma nasıl bu hale geldi anlamış değilim. Lansmandan çok kısa bir süre sonra güncelleme sözü verdi ama yaklaşık 4 ay geçti hâlâ ses yok. Bu telefonu değiştirirsem bir daha Sony almam! Sony'nin en iyi telefonu buysa... Peh!

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
üstüne birde xperia honami geliyor
sony alınmaZ
dakka başı aynı telefonu geliştirip yeniden gönderiyor geçen yıl bunu çok yaptı bu yılda yapacak

grindx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sony'den aldığım mail " Sony Xperia Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.

Sorununuzla ilgili olarak, sizi bilgilendirmek isteriz ki Sony Xperia™ Z (C6603) model telefonunuzun tahmini bekleme süresi 550 saat ve tahmini konuşma süresi GSM ağına bağlandığınızda 11 saat kadardır. Bununla birlikte 3G ağında bekleme süresi tahmini 530 saat ve konuşma süresi tahmini 14 saat kadardır LTE modunda bekleme süresi 510 saattir. Ayrıca telefonunuzdan 40 saate kadar müzik dinleyebilir 5.5 saate kadar Video oynatabilirsiniz. Batarya performansı GSM ağınızın durumu, ayarları ve telefonunuzun kullanımı ile ilgili değişiklikler gösterebilir.

Lütfen bekleme süresi hakkında aşağıdaki bilgileri göz önünde bulundurunuz:

Bekleme süresi şartları endüstriyel standartlardır. Amacı aynı şartlar altında farklı marka ve modellerin kıyaslanmasını sağlamaktır. Aynı şartları etkileyen faktörler şebeke, ayarlar, bölge, hareketlilik, sinyal gücü ve hücre trafiği batarya bekleme süresini etkileyen başlıca etkenlerdir. Bekleme süreci özellikleri değişik modeller özel belirlenmiş araştırma laboratuvar tarafından kıyaslanabilir.* Cep telefonu modeliniz gerçek hayatta kullanıldığında yukarıda bahsettiğimiz şartların etkisi altında bir batarya bekleme süresi geçirir. Batarya performansınızı optimize etmek kullanıma bağlıdır. Batarya ömrünü uzun tutmak konusunda bilgili olmak yararlıdır.

Cep telefonunuzda problem yaşamanız durumunda başka bir şey denemeden önce cep telefonunuzu yeniden başlatarak daha fazla boş RAM alanı yaratmanızı böylece cep telefonunuzun performansını arttırmayı deneyebilirsiniz. Telefonunuzu yeniden başlatın. Ayrıca cep telefonunuzu kişisel verilerinizi saklayarak ya da tamamen silerek fabrika ayarlarına döndürmeyi deneyebilirsiniz. Cep telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürmeden önce cep telefonunuzdaki kişisel verilerinizin yedeğini aldığınızdan emin olun. Cihazınızda tüm verilerinizi silmeyi seçecek iseniz telefonunuzu PC Companion üzerinden Yedekle ve Geri yükle menüsünü kullanarak yedekleme yapmanızı öneririz. Ana ekranınızda Uygulamalar ekranı sembolüne dokununuz sonra, Ayarlar > Yedekle ve sıfırla > Fabrika verilerine sıfırla işlemini yapın. Sadece telefonunuzun dâhili hafızasında bulunan bilgileri değil diğer kişisel dosyalarınızı da silmek isterseniz (resimler ve müzikler gibi) Dahili depolamayı ya da SD kartı sil kutucuğunu işaretleyin. Telefonu sıfırla seçeneğine tıklayın. Onaylamak için, Herşeyi Sil seçeneğini tıklayın.* Not: Telefonunuzu bu işlem sırasında zorla başlamaya ya da kapamaya çalışmanız geri dönüşü olmayan sorunlara yol açabilir.

Eğer telefonunuzun pili çok kısa sürede bitiyor ise size şunları yapmanızı öneririz:
•*Kullanmadığınız cep telefonu uygulamalarını ve işlemleri sonlandırın, örneğin Bluetooth™, Wi-Fi®, internet tarayıcısı ve media player. Birden fazla iş yapmak batarya performansınızı etkiler.
•*Sinyal gücünü kontrol edin.* Sinyal gücü zayıf ya da hiç yok ise, sinyalinizi bloke olmayacağı başka bir konuma geçin. Sinyal gücünün zayıf olduğu konumlarda telefonunuz sık sık ağ bağlantısı için tarama yapacağından pilinizin tükenmesine yol açar.
•*Ekran parlaklık seviyesini düşürün.
•*Bazı uygulamalar aşırı pil tüketiyor olabilir. Pil ömrünüz belirli bir uygulamayı indirdikten sonra daha kısa oluyor ise, bu uygulamayı kaldırmayı ya da hafıza kartına taşımayı deneyin.
•*Bazı Market™ uygulamaları arka planda çalışan işlemler ve veri alışverişi istekleri yüzünden beklenmedik şekilde pil gücünüzün bitmesine neden olabilir. Bu uygulamaların Widgetlerini silmek tek başına veri alışverişini sonlandırmayacaktır; uygulamanın kendisinin tamamen kaldırılmış ya da işleminin başka bir uygulama yöneticisi (Task Manager ya da Application Killer) aracılığıyla belli bir süre durdurulmuş olması gerekir. Bu uygulamalara örnek olarak Advanced Task Killer’i verebiliriz.
•*Telefonunuzu sık sık şarj edin.* Bu işlem pilinizin ömrünü etkilemez.* Eğer telefonunuzun pilini bir bilgisayar aracılığı ile şarj ediyor iseniz, şarj etme süreniz kullandığınız bilgisayarın özelliklerine göre farklılık gösterebilir.* Pil seviyesi düşük ise telefonunuzu USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlar bağlamaz pil seviyeniz anında yükselmeyebilir.*

Pil performansınız kullanıma bağlı olduğu için optimize edebilirsiniz. Telefonunuzdaki bazı fonksiyonlar daha fazla enerji kullanabilir ve böylece daha fazla pil tüketimine yol açabilir. Cep telefonunuzun pil performansını en üst düzeye çıkarmak için kullanmadığınız fonksiyonları Bluetooth™ gibi kapattığınızdan emin olun ve ekran parlaklığı seviyesini düşürün.

Ekran parlaklığını ayarlamak için:

1.*Ana ekran öğenizde Uygulama Ekranları simgesine hafifçe vurun.
2.*Ayarlar >Cihaz >Ekran>Parlaklık seçeneğini bulup hafifçe vurun.
3.*Ekran parlaklığını azaltmak için, kaydırma çubuğunu sola sürükleyin.* Artırmak için kaydırma çubuğunu sağa sürükleyin.
4.*Tamam simgesine hafifçe vurun.

Tüm veri trafiğini kapatmak için:

2.*Ayarlar > >Diğer>Mobil şebekeler seçeneğini bulup hafifçe vurun.
3.*Veri etkin onay kutusundan işareti kaldırın.

Bluetooth™ u kapatmak için:
2.*Ayarlar seçeneğini bulup hafifçe vurun.
3.*Bluetooth™ işlevini kapatmak kapatmak için açma/kapama düğmesine dokunun

Pil kullanım menüsüne erişme ve nelerin pil kullandığını izlemek için:

2.*Ayarlar>Güç Yönetimi >Pil kullanımı.

Bluetooth™, GPS ve Wi-Fi™ gibi veri bağlantılarını kullanan fonksiyonları daha hızlı bir şekilde kapatmak için telefonunuzun ana ekranına* "Durum Geçişi" Widgeti tek tek ya da grup halinde çıkarabilirsiniz.

Ana ekrana Durum Geçişi Widgeti çıkarmak için:
1.*Ana ekran üzerinde boş bir alana dokunun.
2.*Geri, Ana Sayfa ve Görev tuşlarının hemen üzeride belirecek yeni çubukta sol köşedeki Wıdgetlar simgesine dokunun.
3.*Araçlar seçeneğini bulup hafifçe vurun Hızlı Ayarlar widgetini ya da tek tek Bluetooth™, GPS ve Wi-Fi™ gibi widgetlerden kendinize uygun seçeneği bulup tıklayın..
4.*Artık daha kolay Wi-Fi ®, Bluetooth ™ ,GPS vb gibi özellikleri açıp kapatabilirsiniz.

Sizi ayrıca Pil STAMINA mod özelliği hakkında bilgilendirmek isteriz.* Pil STAMINA modu Xperia™ telefonlar için Android 4,1 (Jelly Bean) sürümü ile gelen yeni bir güç tasarrufu yöntemidir. STAMINA modu aktifleştirildiğinde çalışan uygulamalar enerji tasarrufu için durdurulacaktır.

Tarafımızdan yapılan testler STAMINA modunu aktif hale getirdiğinizde telefonunuzun batarya bekleme süresinin kayda değer derecede arttığını göstermiştir.

Pil STAMINA modunu aktif hale getirmek için:
1.*Ana ekranda menü öğesine hafifçe vurun ve Ayarları seçin.
2.*Güç Tasarrufu öğesini seçin.
3.*STAMINA modu seçeneğinin yanındaki düğmenin sağ tarafına hafifçe vurun.
Pil STAMINA modu, çalışan hangi uygulamanın bekleme modunda kapatılmaması gerektiğini akıllıca algılar:
•*Telefon stamina moduna geçtiği sırada yapılan indirme ve yükleme işlemleri bitirilir.
•*Walkman veya FM radyo çalışıyor durumda ise STAMINA moduna geçildiğinde bu uygulamalar kapatılmayacaktır.
•*Gelen aramaları, metin mesajlarını ve uyarıları almaya devam edersiniz.

Ayrıca herkesin ihtiyacı farklı olduğundan, bekleme modunda bile hangi uygulamalardan push bildirimleri almak istediğinizi kolaylıkla özelleştirebilirsiniz.
3.*STAMINA modunu seçin.
4.*Uygulama ekle seçeneğine tıklayın.
5.*İstisna uygulama belirlemek için çalışmasının durdurulmasını istemediğiniz uygulama (ların) onay kutusunu etkinleştirin.

Pil STAMINA modunu pil düzeyi belli bir seviyeye geldiğinde otomatik olarak aktive edebilmek için:
3.*STAMINA modunu seçin.
4.*Aktivasyon seçeneğine tıklayın.

Sizi bilgilendirmek isteriz ki Sony Xperia™ Z model telefonunuz ile Google Play Store™ (Android Market™) erişiminiz bulunmaktadır. Bu çevrimiçi uygulama ile mağazamızdan binlerce uygulama ve oyuna erişip cep telefonunuza indirebilirsiniz. Ve onları kendi ihtiyaçlarınız doğrultusunda birkaç tıklama ile istediğiniz şekilde özelleştirebilirsiniz. Uygulamaları, arka alan resimlerini, oyunları, Widgetleri kullanabilir beğeninizi oylayarak ve yorumda bulunarak yayınlayabilirsiniz. Bazı uygulamalar ücret karşılığı indirilebilir iken bazı uygulamalar ücretsizdir. Google Play Store™ (Android Market™) uygulamasını kullanmadan önce telefonunuzda bir Google™ hesabını aktif etmelisiniz. Ayrıca telefonunuz için aktif bir internet bağlantısına (Wi-Fi ya da şebekeniz aracılığı ile) ihtiyacınız bulunmaktadır. Bunun için bir ücretlendirme talep edilebilir.
Not: Lütfen şebeke operatörünüz ile iletişime geçip Mobil Internet bağlantı ücretlendirmeleri hakkında bilgi edinin.
Daha sonra Advanced Task Killer ve benzeri çalışmakta olan uygulamaları sonlandırmak için kullanabileceğiniz yazılımları indirmek için araştırma yapabilirsiniz.*

Yukarıda belirtilen işlemleri yaptığınız halde sorununuzun devam etmesi durumunda lütfen telefonunuzun yeni bir yedeğini alın ve Sony Xperia™ Z model telefonu PC Companion uygulaması ile telefon yazılımının güncellemesini sağlayın. Bu yazılım telefonunuzun hafıza kartında önyükleme olarak bulunurken ayrıca http://www.sonymobile.com/gb/tools/pc-companion web sitemizden download edilebileceğini göz önünde bulundurun. Güncelleme yapmanız için telefonunuzu bilgisayarınızın USB portuna bağlamanız gerekmektedir. PC Companion yazılımının [Support Zone] bölümünden [Başlat] tuşuna basarak adımları takip edin. Eğer uygulama size yazılımınızın en güncel sürüm olduğu bilgisini verirse lütfen [Yazılımı Onar] seçeneğini uygulayın. Sony Mobile telefonunuzun olası veri kayıplarını engellemek amacı ile telefonunuza fabrika verilerini sıfırlama, telefon yazılımı güncellemesi ve teknik servise durumlarında öncesinde veri yedeklemenizi önerir. Genel olarak düzenli aralıklarla veri yedeklemenizi öneriyoruz.* Bu durumda size Android marketten yükleyeceğiniz bir 3cü parti yazılımı ile yedekleme yapmanızı öneririz örneğin “My Backup” ya da “Backup Master”.

Sorununuzun güncelleme sonunda hala devam etmesi durumunda lütfen Sony Xperia™ Z model telefonunuzu yetkili bir teknik servisi tarafından kontrol edilmesi için yetkili bir Sony Mobile bayisine başvurunuz. Ekte yetkili Sony*Mobile teknik servislerinin bir listesini bulacaksınız. Liste bulunduğunuz bölge göz önüne alınarak özelleştirilmiştir. Yanınızda faturanızı (telefonunuzun modeli, seri numarası, IMEI numarası ve tarihi gösteren)* getirmeniz gerekmektedir.

Sony Mobile telefonunuzun olası veri kayıplarını engellemek amacı ile telefonunuzu teknik servise göndermeden önce veri yedeklemenizi önerir.

Cihazınız hakkında teknik destek için +90 212 473 77 77 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ürünlerimiz, servislerimiz ve teknik desteğimiz ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için www.sonymobile.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bilmenizi isteriz ki 7 gün içerisinde yanıtlanmayan e-postalarınız sistemimiz tarafından otomatik olarak kapatılır. Daha sonra ki iletişimleriniz teknik birimimize ulaşmayacaktır bu yüzden yeni bir sorgulama başlatmanız gerekecektir.

Saygılarımızla,
Gokhan Sanivar

Sony Xperia Müşteri Hizmetleri

www.sonymobile.com
email: xperia.tr@support.sonymobile.com
telefon: +90 212 473 77 77

grindx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Mailde o kadar yaratıcı ve bilmediğimiz çözümler üretmişler ki hayran kaldım! Bunları nasıl bilmem diye kendime kızdım! Ah Sony ah! Adam akıllı bir güncelleme vermek yerine roman gibi mail atıyorsun. Güncelleme gelenedek hergün mail atıp arayacağım. Kıllıksa kıllık! Diğer üreticilere tavsiye, çok güzel bir telefon nasıl rezil edilir diye Sony'i örnek alsınlar!

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Abi hafifçe vurun nedir ya insan dokunun yazar koskaca müşteri hizmetleri dokunmatik telefonu vurmatik yaptılar

de_la_vega_66

Asistan
Reaksiyon puanı
34
yaklaşık 1 aydır XZ kullanmaktayım. ısınma konusunda söylediklerine katılıyorum. son güncellemeden sonra ısınma problemi azaldı diyorlar ama ben de daha da arttı. ancak batarya konusunda stamina mod açıkken şarj seviyem %30 un altına hiç düşmedi. stamina mod kapalıyken de %10un altına düşmedi. internetim sürekli açık (stamina mod açıkken internet kesilir biliriyorum :) , ekran parlaklığım %30 seviyelerinde ve oyun oynamayı çok seven birisi olarak batarya beni tatmin etti. ha diğer markaların telefonlarıyla kıyaslandığında belki düşük olabilir. diğer telefonları kullanmadığım için bilmiyorum ama XZ'den önce xperia arc s kullanan birisi olarak batarya beni hayal kırıklığına uğratmadı. güncelleme konusunda da samsung zırt pırt güncelleme çıkarıp sürekli yeni güncellemenin bug'larını gidermeyle uğraşmaktansa stabil bir güncelleme çıkartılması için beklemeyi yeğlerim açıkçası.

sonuç olarak telefondan memnunum ve herkese de tavsiye ederim :thumbup:

draggar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar,

şu an bende xperia z sahibi oldum ve bu benim androidli ilk telefonum androidi hiç bilmediğimden dolayı forumları takip etmem ve yazılanlardan bir şeyler anlamam çok çok uzun sürüyor. size sormak istediğim şey ise şu,

xperia z'te uygulamaları root yapmadan sd karta kurmam mümkünmü? varolan programları taşımak istemiyorum çünkü çok büyük boyutlu değiller anladığım kadarıyla fakat yeni kuracağım programları sd karta kurmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim? oneclick adında bir program denedim fakat başarılı olamadım eğer bilen ve yardım edecek arkadaşlar var ise müteşekkir olurum.

Herkese şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla

de_la_vega_66

Asistan
Reaksiyon puanı
34
Arkadaşlar,

şu an bende xperia z sahibi oldum ve bu benim androidli ilk telefonum androidi hiç bilmediğimden dolayı forumları takip etmem ve yazılanlardan bir şeyler anlamam çok çok uzun sürüyor. size sormak istediğim şey ise şu,

xperia z'te uygulamaları root yapmadan sd karta kurmam mümkünmü? varolan programları taşımak istemiyorum çünkü çok büyük boyutlu değiller anladığım kadarıyla fakat yeni kuracağım programları sd karta kurmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim? oneclick adında bir program denedim fakat başarılı olamadım eğer bilen ve yardım edecek arkadaşlar var ise müteşekkir olurum.

Herkese şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla

normalde android buna müsade ediyodu ama sony garip şekilde bu özelliği kaldırmış. bende gittim class 10 SD kart aldım ama uygulamaları taşıma gibi bişey bulamadım. yani kısaca root olmadan pek mümkün değilmiş gibi görünüyor.

draggar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu çok ilginç sırf bu yüzden bile almayan olacaktır xz'yi ben root etmek istemiyorum çünkü garantisi kalkıyor diye biliyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar ben xperia z yi şarja takıp çıkardıktan sonra ses kısma tuşu bozuldu bunun bir çözümü var mı servise mi yollamam gerekiyor?

de_la_vega_66

Asistan
Reaksiyon puanı
34
bu çok ilginç sırf bu yüzden bile almayan olacaktır xz'yi ben root etmek istemiyorum çünkü garantisi kalkıyor diye biliyorum

bootloader kilidini kaldırıp root olmazsan sıkıntı olmaz. sonuçta unroot olunca tekrar garanti kapsamına giriyo.

karavali

Asistan
Reaksiyon puanı
1
xperia z gibi bi telefon varken plastik oval kasa s3 kıyasladın yaa helal olsun.
kullanım alışkanlıklarına bağlı o telefon seni haketmiyo.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşım şarj az mı gidiyor ben şahsen test ettim s4 vs htc one ile aynı miktarda şarj yiyor hem senin eski samsun gallaxy s3 ün 2 katı özellikli hiç bir tırla taksi aynı mazot yakarmı güçlü alet biraz çekecek illaki şarjı ama kendi kıyaslarına göre aynı şarjı yiyor x peria z

grindx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
xperia z gibi bi telefon varken plastik oval kasa s3 kıyasladın yaa helal olsun.
kullanım alışkanlıklarına bağlı o telefon seni haketmiyo.
Dostum saldırgan bir dil kullanmaya gerek yok. Daha önce Neo V ve Xp S de kullandım. Galaxy Nexus, S3 ve Htc OneX de kullandım. Telefonla çok oynarım ve sarjı düşük gibi geldi. Bu ekran için pil yetersiz bence. Stamia mod çok güzel fakat ekran açıkken pek tatmin etmedi. Anti shatter film olayını da sevmedim. Zor çıkıyor ayrıca alttaki cam sağlam mi bilmiyorum. Ve bu konularda hiçbir firmaya guvenmem. ayrıca çok çabuk çiziliyor. Sony yazısının kaybolması da ayrı bir soru. Gelelim en sinir olduğum kısıma, Sony söz verdi en kısa sürede 4.2 diye ama aylar geçti ses seda yok. Yetmedi 4.1 guncellemesı sonrası telefon daha çok ısınmaya başladı. Bir çok forumda mevcut bu şikayetler. Sözünü tutmak yerine kullanıcılarını kendine kusturen bu tavrına sinir oluyorum. Diyeceksin ki 4.2 senin için niye bu kadar önemli gelse ne olacak, Sony 4.1 konusunda düzgün bir sürüm yaynlamadı ve umudumu kestim. 4.2 ile hataların düzeltilebileceği umudunu taşıyorum. Ve bu kadar para verdiğim telefonum daima güncel kalmasını istiyorum. O zaman Nexus 4 alsaydın diyebilirsiniz, Lg'yi sevemedim. Depolama alanı hoşuma gitmedi ve Sony kalitesini seviyordum. Bu arada Xperia Z ile S3 kıyaslaması yapan ilk kişi değilim. Bit sürü site ve forum var.

grindx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tüm yazdıklarına hak verdim ama saldırgan bi dil kullanmadım lütfen :)
O telefon seni haketmiyor kısmını yanlış anlamışım, pardon benim hatam. :) Maksadım Sony baskı yesin de güncelleme sözünü tutsun. İnan her gün arayıp mail atıyorum. Hem Türkiye hem global. :) Onlar pes etmedikçe ben de etmeyeceğim. Düzgün bir 4.2 vermeli Sony. Yazık olur yoksa bu güzel telefona.

surfking

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum saldırgan bir dil kullanmaya gerek yok. Daha önce Neo V ve Xp S de kullandım. Galaxy Nexus, S3 ve Htc OneX de kullandım. Telefonla çok oynarım ve sarjı düşük gibi geldi. Bu ekran için pil yetersiz bence. Stamia mod çok güzel fakat ekran açıkken pek tatmin etmedi. Anti shatter film olayını da sevmedim. Zor çıkıyor ayrıca alttaki cam sağlam mi bilmiyorum. Ve bu konularda hiçbir firmaya guvenmem. ayrıca çok çabuk çiziliyor. Sony yazısının kaybolması da ayrı bir soru. Gelelim en sinir olduğum kısıma, Sony söz verdi en kısa sürede 4.2 diye ama aylar geçti ses seda yok. Yetmedi 4.1 guncellemesı sonrası telefon daha çok ısınmaya başladı. Bir çok forumda mevcut bu şikayetler. Sözünü tutmak yerine kullanıcılarını kendine kusturen bu tavrına sinir oluyorum. Diyeceksin ki 4.2 senin için niye bu kadar önemli gelse ne olacak, Sony 4.1 konusunda düzgün bir sürüm yaynlamadı ve umudumu kestim. 4.2 ile hataların düzeltilebileceği umudunu taşıyorum. Ve bu kadar para verdiğim telefonum daima güncel kalmasını istiyorum. O zaman Nexus 4 alsaydın diyebilirsiniz, Lg'yi sevemedim. Depolama alanı hoşuma gitmedi ve Sony kalitesini seviyordum. Bu arada Xperia Z ile S3 kıyaslaması yapan ilk kişi değilim. Bit sürü site ve forum var.
arkadaşın dedikleri harfiyen doğru
bizzat s3 ve xperia z var
şarjı 1 günü zor tamamlarsınız onu söyliyeyim.
ısınma bizzat belli ediyor eliniz yanıyor :D
sarj çubuğuna bakarsanız canınız sıkılıyor sürekli düşmekte :D
amma velakin telefonun hızına diyecek hiçbirşey yok 1.2 gb ram boşta 800 mb ını kullanıyor

kadir ion

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Şarkı kötü diyenlere sesleniyorum 12.00 dan 00.00 a kadar bugün biri açık olarak video izledim facebook kullandım müzik dinledim 00.00 da biri Yİ kapatıp 3 g üzerinden internet kullanıyorum şuan saat 00.45 ve şarj % 12 bence gayet iyi ve birde stamina modu var herkese xperia z Yİ tavsiye ederim 10 numara

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ayrıca sony xperia nın rusya dan bir yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre 4.2.2 yi erken vermemelerinin sebebi 4.1.2 de ki eksik hata ve geribildirimlere çözüm üretmekmiş haberleri iyi okuyun

işte bu yüzden samsung 1 numara :D geçmiş olsun.
ama sony gibi bir efsaneden de bu şikayetleri beklemezdim.
samsung firması hatasız mı dostum?

murat_57_

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Alin bir note 2 rahatiniza bakin sarj suresimi istiyorsunuz 24 saatten asagiya dusmez oyun internet mesajlasma konusma yapsan bile . Isinmayimi dert ediyosun oda yok . Kasmayan androidli cihazmi ariyorsun oda note 2 de . Plastik diye dalga gecebilirsin ona katilirim . S1 s2 s3 note 1 lg xperia neo v gibi bir cok cihaz kullandim ama note 2 deki rahati hic birinde bulamadim note 3 cikana kadar bence en iyisi bu :) (not: s4un gunahini almak istemiyorum cunku henuz hic kullanmadim )

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

grindx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şarkı kötü diyenlere sesleniyorum 12.00 dan 00.00 a kadar bugün biri açık olarak video izledim facebook kullandım müzik dinledim 00.00 da biri Yİ kapatıp 3 g üzerinden internet kullanıyorum şuan saat 00.45 ve şarj % 12 bence gayet iyi ve birde stamina modu var herkese xperia z Yİ tavsiye ederim 10 numara

ayrıca sony xperia nın rusya dan bir yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre 4.2.2 yi erken vermemelerinin sebebi 4.1.2 de ki eksik hata ve geribildirimlere çözüm üretmekmiş haberleri iyi okuyun

samsung firması hatasız mı dostum?
Dostum 4.2 geri bildirim için bekletıyoruz açıklaması çok yuvarlak. Politikacı olmalı bu adam bence. Çünkü bunun net bir süresi yok. 2 yıl da geri bildirim bekleyebilirsin. Sana kalmış. CM ekibi beğenirsiniz begenmezsınız bu geri bildirim işlerinin nasıl da erkenden halledılebılecegını gösterdi.Firmalara kalsa mazaret çok. Google 4.2'yi firmalara erken verme kararı almıştı. Sony aylardır elinde tutuyor ama tık yok. Ayrıca madem bu kadar geri bildirim düşkünü firma o zaman neden sağlam 4.1 gelmedi? Geri bildirim yetmedi mi? Palavra bunlar. Pek itimat etmem. Hiçbir firmaya! Kapitalist üretim ilişkisinde benim için yapması gereken belli ama firmalar tekelleşme politikalarındaki saldırganlık ve vahsılesme yüzünden son kullanıcıyı tatmin etmek yerine onu değersiz kılıyor. Onların bize ihtiyacı varken biz onlara ihtiyaç duyuyoruz. LG bunun en güzel örneği. Meta fetişi yerine hak olanın talep edilmesi gerek. Babasının hayrına yapmıyorlar çünkü.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
mrb arkadaslar ben telefonu 10 gun önce aldım ve ilk gün telefonuma güncelleme geldı andr sürümü 4.2.2 gectı ve arama yaparken telefon kulagıma götürdügümde ekran kapanıyordu ve ekrana baktıgımda geri düzelmiyordu ekran yani karsı taraf telefonu kapatmazsa ben kendım kapatamıyordum ve fabrıka ayarlarına döndüm simdi sürümüm 4.1.2 ve böyle bi hata yok şimdi ben güncelleme gelınce tekrar bidaha aynı hayatyı almaktan korkuyorum vede güncelleme gelmemesinin nedenıne bilmiyorum ayarlar - telefon hakkında 4.1.2 ye en son güncel sürümü kullanıyorsunz yazıyoo o ne ayak orasıda ayrı günceeleme ne zman gelıyo bilgisi olan varmı ?

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
şarj konusu sanırım en güzeli .434 sürümünde ben .253 ten geri dönüp rootlu .434 ü kullanıyorum ne kadar gereksiz uygulama varsada sildim. Stamina mod kullanmıyorum bildirim ışığını kaybetmemek için ama 3g her daim açık arada 15 dk kadar oyunda oynarım zaten sürekli whatsapp ı kullanıyorum tahminen 1 saati geçkin görüşmede yapıyorum ama akşam şarja taktığımda %20 civarında oluyor.