Akıllı telefon alacaklara ALTIN ÖNERİLER

bm1341

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Akıllı telefon mu almayı düşünüyorsunuz? O zaman vereceğim tavsiyeleri cebinize koyup da gidin elektronik marketlere.

Aşağıda verdiğim değerler işinizi tam anlamıyla görebilecek bir akıllı telefonda bulunması gereken asgari(en az) gereksinim ve özelliklere yönelik ALTIN ÖNERİLERdir.

ALTIN ÖNERİ – I
Alacağın akıllı telefonun işletim sistemi Android OS olsun çünkü şuan dünyada iOS (iPhone OS)’tan sonra ticari ağı en geniş ve indirip yüklemek için en çok uygulama (program) barındıran işletim sistemidir.

ALTIN ÖNERİ – II
Alacağın Android OS işletim sistemli akıllı telefonun Android OS sürümü en az 4.0 ve üzeri olsun çünkü daha altı sürümlerin kullanımı pek pratik değil. Örneğin akıllı telefonunuzda çalışıyor durumda olan bazı uygulamaları kapatmanız gerekiyor, bunu yapabilmeniz için ana menüden ilgili alana girmeniz gerekecek. Ya da diyelim müzik dinliyorsunuz. Çalan müziği değiştirmek istiyorsunuz. Yine ana menüden müzik çalara girmeniz gerekecek.
Akıllı telefonunuzu kullanırken düşeceğiniz bu ve benzeri durumlar canınızı bir hayli sıkacaktır.

ALTIN ÖNERİ – III
Alacağın Android OS 4.0 işletim sistemli akıllı telefonun ekran boyutu 4.0 inch veya üzeri olsun aksi halde akıllı telefonunuza yükleyeceğiniz bazı uygulamalar ve telefonunuzda izleyeceğiniz videolar ya ağır çalışır ya da sisteminizin donmasına sebep olur.
Akıllı telefonunuzu kullanırken düşeceğiniz bu ve benzeri durumlar canınızı bir hayli sıkacaktır.

ALTIN ÖNERİ – IV
Alacağın Android OS 4.0 işletim sistemli 4.0 inch akıllı telefonun ekran görüntü çözünürlüğü (pixels) 480x800 veya üzeri olsun aksi halde yüksek çözünürlükteki dosya ve uygulamaları çalıştırmayabilirsiniz.

ALTIN ÖNERİ – V
Alacağın Android OS 4.0 işletim sistemli 4.0 inch 480x800 pixels akıllı telefonun renk derinliği en az 16M (16 Milyon) olsun aksi halde telefonunuzun ekranının, çekeceğiniz fotoğraf ve videoların görüntüsü kalite olarak düşük olacak ve netliği azalacaktır.

ALTIN ÖNERİ – VI
Alacağın Android OS 4.0 işletim sistemli 4.0 inch 480x800 pixels, renk derinliği 16M olan akıllı telefonunuzun işlemcisi en az 1.0 GHz Dual-Core (çift çekirdekli) olsun aksi halde aynı anda çalışan birden fazla uygulama telefonunuzun tıkanmasına ve yavaşlayıp donmasına sebep olacaktır.

ALTIN ÖNERİ – VII
Alacağın Android OS 4.0 işletim sistemli 4.0 inch, 480x800 pixels, renk derinliği 16M, işlemcisi 1.0 GHz Dual-Core (çift çekirdekli) olan akıllı telefonunuzun belleği (RAM) en az 512 MB olsun aksi halde telefonunuz, yüklediğiniz çok sayıda uygulamayı kaldıramayabilecek ve tıkanacaktır.

ALTIN ÖNERİ – VIII
Alacağın Android OS 4.0 işletim sistemli 4.0 inch, 480x800 pixels, renk derinliği 16M, işlemcisi 1.0 GHz Dual-Core (çift çekirdekli), belleği 512 MB olan akıllı telefonunuzun ön tarafında mutlaka kamera olsun aksi halde görüntülü görüşme* yapacağınız kimsenin telefonunuzdaki görüntüsünü görecek şekilde görüşeme yapamazsınız. Ayrıca, telefonunuzun ön tarafında bulunacak kameranın çözünürlüğü olabildiğince düşük yani VGA değerlerinde olmalı aksi halde telefonunuz yüksek çözünürlükteki görüntüyü aktarmakta zorlanacak ve görüntü aktarımında donup takılmalar yaşanacaktır. Daha da kötüsü yüksek çözünürlükte aktarım yapan telefonunuz, internet paketinizin kotasının hızlı şekilde dolmasına sebep olacaktır.

ALTIN ÖNERİ – IX
Alacağın Android OS 4.0 işletim sistemli 4.0 inch, 480x800 pixels, renk derinliği 16M, işlemcisi 1.0 GHz Dual-Core (çift çekirdekli), belleği 512 MB, görüntülü görüşme özelliğine sahip, VGA ön kamerası olan akıllı telefonunuzun JAVA ve Flash (adobe flash) desteği olsun aksi halde gezindiğiniz internet sayfalarındaki ortam dosyalarını (hareketli veya hareketsiz) görüntüleyemeyebilir hatta üye olduğunuz bazı internet sitelerine üyelik ve giriş panellerini dahi açamayabilirsiniz. Bu da, üyeliğinizin bulunduğu sitelere girememenize sebep olacaktır.

ALTIN ÖNERİ – X
Alacağın Android OS 4.0 işletim sistemli 4.0 inch, 480x800 pixels, renk derinliği 16M, işlemcisi 1.0 GHz Dual-Core (çift çekirdekli), belleği 512 MB, görüntülü görüşme özelliğine sahip, VGA ön kamerası, JAVA ve Flash (adobe flash) desteği olan akıllı telefonunuzun toplam hafızası en az 16 GB olabilsin aksi halde kısa sürede hafızası dolan telefonunuz ağırlaşacak, tıkanacak ve donacaktır.

ALTIN ÖNERİ – XI
Alacağın Android OS 4.0 işletim sistemli 4.0 inch, 480x800 pixels, renk derinliği 16M, işlemcisi 1.0 GHz Dual-Core (çift çekirdekli), belleği 512 MB, görüntülü görüşme özelliği, VGA ön kamerası, JAVA ve Flash (adobe flash) desteği, 16 GB hafızası olan akıllı telefonunuzun “eller serbest (sesi ortama vererek görüşme)” özelliği olsun aksi halde uygunsuz veya acil durumlarda telefonunuzu kulağınıza dayayarak konuşmanız sizin için zor hatta tehlikeli olacaktır.

ALTIN ÖNERİLER özetle..
Alacağın telefonda aşağıdaki özellikler en az belirttiğim değerlerde bulunsun:
Android OS 4.0 işletim sistemli 4.0 inch, 480x800 pixels, renk derinliği 16M, işlemcisi 1.0 GHz Dual-Core (çift çekirdekli), belleği 512 MB, VGA ön kamerası, görüntülü görüşme özelliği, JAVA ve Flash (adobe flash) desteği, 16 GB hafıza, eller serbest (sesi ortama vererek görüşme).

ALTIN NOT! SAKIN TUZAĞA DÜŞME!!
*Görüntülü görüşme ve 3G özdeş kavramlar değildir. Bir telefonda görüntülü görüşme olabilir fakat 3G olmayabilir. Şöyle ki, 3G (third generation) yani üçüncü nesil demektir. Ülkemizde 3. Nesil telefonlar, GSM operatörünüzün sağladığı ücretli servis üzerinden görüntülü görüşme yapabileceğiniz özelliğe sahip telefonları ifade eden bir kavram olarak yer edinmiştir.
3G özelliğinin bulunmadığı fakat görüntülü görüşme özelliğinin ve mobil internet paketinizin bulunduğu akıllı telefonunuzda, akıllı telefonunuza ücretsiz olarak yükleyeceğiniz bazı uygulamalar sayesinde tamamen ücretsiz olarak görüntülü görüşmeler yapabilirsiniz.
Somut bir örnek mi istiyorsunuz, buyrun: “Sony” marka, “Xperia ion” model telefonun 3G özelliği bulunmamakla birlikte ön tarafında VGA kamerası ve görüntülü görüşme özelliği bulunmaktadır.

Peki şimdi bana sormuyor musunuz bunları araştırıp yazarken üşenmedim mi diye.. Cevabım asla! Neden mi? Çünkü sizler, elektronik konusunda yeterli teknik bilgi veya tecrübeye sahip olmayabilirsiniz. Bir elektronik markete böyle bir tüketici olarak gittiğinizde bir ürünü, etiket üzerinde yazan özelliklere ya da pazarlama görevlilerinin abartılı sunumlarına aldanarak alırsınız ya da bir elektronik üründe sizin için çok önemli sayılabilecek bir özelliğin o üründe bulunup bulunmadığını o an sormak aklınıza gelmeyebilir. İşte tam burada sizlere yardımcı olacak olan ALTIN ÖNERİLERim cebinizde bulunsun.

Değerli emeğinizle kazandığınız her bir kuruşunuz emeğiniz kadar değerlidir. Aldatılarak ve kandırılarak çalınan her bir kuruşunuza vicdanım razı gelmediği için araştırmaya dayalı bu çalışmayı yapıp siz değerli yurttaşlarımla paylaşmak istedim.

Kazancınız ve şansınız bol olsun..

Araştıran ve Hazırlayan: Av. Mehmet Kürşat GÜNDÜZ

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Ufak bir bilgilendirme yapalım burada. Ne demiş atalarımız hakkımda bilgin yoksa fikrin de olmasın.

Somut bir örnek mi istiyorsunuz, buyrun: “Sony” marka, “Xperia ion” model telefonun 3G özelliği bulunmamakla birlikte ön tarafında VGA kamerası ve görüntülü görüşme özelliği bulunmaktadır

Xperia ION LTE
--------------------------
3G = HSDPA, 21.1 Mbps; HSUPA, 5.8 Mbps; LTE
İkinci kamera = 1.3 MP, 720p@30fps

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Burdan çıkarılacak sonuç : Önerilerin yazıldığı yerde 3G çekmiyor :)

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Hahaha tamamen "Hoca Android seçeceksen eğer gel bak neler diyeceğim sana" gibi olmuş.

Akıllı telefon için tek altın önerim, olabildiğince ufak ekranlı ve büyük pil kapasiteli olana bakın;

Hatta kısa sürede atasözü olmuş bir deyim vardır:

"Akıllı telefonu olanın gözü prizden ayrılmaz"

:)

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Cok ogretici bir yazi olmus, elinize saglik.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Altın önerilerden neredeyse tamamı yanlış :) Hiç güleceğim yoktu.

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Zaten bu kadar altın öneriyi bilen biri mühendis olur.

O kadar da büyütmeyin ya,
Al kafana yatan telefonu kullan gitsin.

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Altın öneriler diye kitap bile çıkabilir, daha sade bekliyordum..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
iyide hiç bir android telefonda JAVA desteği yok ki ? sistem uygulama arkaplanı java dili üzerine kurulmuş fakat java uygulamalarını açan bir sanal makine de yok.. JAR gibi uzantıları açamazsınız

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Avukatların daha önemli işleri olması lazım.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Görende Sağlılklı Yaşam Reçetesi filan sanır.
Bu ne yahu.
Altı üstü Telefon len.:laugh:

kaplan42

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Bu Pahalı telefon al önerisi , bütçesi düşük olan ne yapsın.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Şu "dünyada iOS (iPhone OS)’"kısımı okumam benim için yetti gerisine gerek yok.

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
3g olmadan görüntülü görüşme mi olur yahu :) ayrıca bu ne kadar sıkıcı bir yazıdır. Ben bu yöntemi ayet veya şiir ezberlerken kullanıyordum ilkokulda.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Ufak bir bilgilendirme yapalım burada. Ne demiş atalarımız hakkımda bilgin yoksa fikrin de olmasın.

Xperia ION LTE

arkadaş 3G derken veri bağlantı hızı anlamında değil görüntülü konuşma anlamında söylemiş.
yani haklı ama anlatımı çok karışık :)
sony cihazlarda 3g var ama sadece veri bağlantılarında kullanılıyor. görüntülü konuşma yok malesef.

iyide hiç bir android telefonda JAVA desteği yok ki ? sistem uygulama arkaplanı java dili üzerine kurulmuş fakat java uygulamalarını açan bir sanal makine de yok.. JAR gibi uzantıları açamazsınız

java uygulamalarını (.jar) açabileceğin emülatörler mevcut

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bu daha çok android tel almayın a cevap gibi kardeş yok şöle alın yok böle yannii :)

emrebebek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Çok önemli bir noktaya parmak basmak istiyorum. :)
Alacağınız android tabanlı akıllı telefonda muhakkak ama muhakkak en az 1 GB ram olmasına çok dikkat ediniz, ilerde üzülen siz olursunuz. Kimse beğenmeyebilir ama ben Motorola Atrix kullanıyorum, tek kelime ile harika, parasını son kuruşuna kadar hak eden bir cihaz.

bm1341

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşım, öncelikle bu konuyla ilgilendiğin için teşekkür ederim. yalnız bir sorum olacak; MOTOROLA Atrix'in RAM i sanırım 512 MB. peki bu durum telefonu kullanırken yeterli geliyor mu? bunu sormamın sebebi, 512 MB RAM aynı özelliklere sahip farklı marka telefonlarda bazen farklı sonuçlar veriyor kullanım açısından. bir arkadaşıma önereceğim için tecrübeli bir kullanıcı olmanız dolayısıyla size sormak istedim.
Cevabınızı bekleyeceğim. Şimdiden teşekkür ederim.

merhaba arkadaşım. öncelikle konuya ilgin için çok teşekkür ederim fakat "SONY Xperia ion" telefonun özelliklerinde belirtilen "3G" üçüncü nesil veri aktarım değerlerinde sahip bir telefon olduğunu ifade etmektedir. Bir de 4G telefonlar var ki bunlar daha yüksek değerlerde veri aktarımı yapabilen telefonlardır.
Olayı daha iyi öğrenmeniz açısından aşağıdaki bilgi faydalı olacaktır:

Mobil
teknolojide sıkça rastladığımız "3G" ve "4G" terimleri tam olarak ne anlama geliyor? Yüksek olan her zaman daha mı iyi?
"3G" veya "4G" içerisinde bulunan "G", jenerasyonu temsil ediyor. Genellikle her yeni "G" için yeni bir telefon almanız ve mobil şebekenizin bunu desteklemesi, gerekiyorsa pahalı yükseltmeleryapması gerekir. 1G, analog cep telefonlarını temsil ederken 2G dijital cep telefonlarını temsil ediyordu. Ancak daha sonra işler biraz karıştı. ABD'de 2003'de ortaya çıkan 3G, minimum 144Kbps internet hızı vaadediyor ve "mobil genişbant" sağlamayı amaçlıyordu. Bugün 3G'nin birçok çeşidi var ve bunlar ile 400Kbps ile 4000Kbps arasında hız elde etmeniz mümkün.

4G telefonlar daha da yüksek bir hız vaadetse de, bu hıza ulaşmak her zaman mümkün olmayabiliyor. "4G" adını taşıyan çok sayıda teknoloji mevcut ve bu nedenle terim, neredeyse anlamını yitiriyor. 4G teknolojileri arasında HSPA+ 21/42, WiMAX ve LTE bulunuyor. Bazılarına göre sadece LTE gerçek 4G iken, bazılarına göre hiçbiri yeterince hızlı bir bağlantı sunmuyor.

daha iyi anlamanız, öğrenmeniz ve bilmeniz açısından kaynak:
http://www.chip.com.tr/haber/3g-ve-4g-arasinda-ne-fark-var_32275.html

merhaba arkadaşım. öncelikle konuya ilgili olduğun için çok teşekkür ederim.
eğer bütçeniz kısıtlıysa size PHILIPS W536 telefonu öneririm. özelliklerine göre harika bir telefon.

ayrıca bazı arkadaşlarım için şunu belirtmek isterim; benim amacım en uygun fiyata en işlevli ve kullanışlı telefonda bulunması gereken asgari değerleri paylaşmaktır. elbetteki siz bol paralısınızdır, benim bütçe sorunum yok, ben bir telefona 1000 TL ya da 2000 TL veririm diyorsunuzdur. o zaman SONY Xperia Z veya ZL ya da Iphone 5 almanızı da öneririm elbet :D

ALTIN NOT! SAKIN TUZAĞA DÜŞME!!
*Görüntülü görüşme ve 3G özdeş kavramlar değildir. Bir telefonda görüntülü görüşme olabilir fakat 3G(GSM servisinizin ücretli sağladığı görüntülü görüşme) olmayabilir. Şöyle ki, 3G (third generation) yani üçüncü nesil demektir. Ülkemizde 3. Nesil telefonlar, GSM operatörünüzün sağladığı ücretli servis üzerinden görüntülü görüşme yapabileceğiniz özelliğe sahip telefonları ifade eden bir kavram olarak yer edinmiştir.
3G özelliğinin bulunmadığı fakat görüntülü görüşme özelliğinin ve mobil internet paketinizin bulunduğu akıllı telefonunuzda, akıllı telefonunuza ücretsiz olarak yükleyeceğiniz bazı uygulamalar sayesinde tamamen ücretsiz olarak görüntülü görüşmeler yapabilirsiniz.
Somut bir örnek mi istiyorsunuz, buyrun: “Sony” marka, “Xperia ion” model telefonun 3G özelliği(GSM servisinizin ücretli sağladığı görüntülü görüşme) bulunmamakla birlikte ön tarafında VGA kamerası ve görüntülü görüşme özelliği bulunmaktadır.

bm1341

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Xperia ION LTE

merhaba arkadaşım. öncelikle konuya ilgin için çok teşekkür ederim fakat "SONY Xperia ion" telefonun özelliklerinde belirtilen "3G" üçüncü nesil veri aktarım değerlerinde sahip bir telefon olduğunu ifade etmektedir. Bir de 4G telefonlar var ki bunlar daha yüksek değerlerde veri aktarımı yapabilen telefonlardır.
Olayı daha iyi öğrenmeniz açısından aşağıdaki bilgi faydalı olacaktır:
Mobil teknolojide sıkça rastladığımız "3G" ve "4G" terimleri tam olarak ne anlama geliyor? Yüksek olan her zaman daha mı iyi?
"3G" veya "4G" içerisinde bulunan "G", jenerasyonu temsil ediyor. Genellikle her yeni "G" için yeni bir telefon almanız ve mobil şebekenizin bunu desteklemesi, gerekiyorsa pahalı yükseltmeleryapması gerekir. 1G, analog cep telefonlarını temsil ederken 2G dijital cep telefonlarını temsil ediyordu. Ancak daha sonra işler biraz karıştı. ABD'de 2003'de ortaya çıkan 3G, minimum 144Kbps internet hızı vaadediyor ve "mobil genişbant" sağlamayı amaçlıyordu. Bugün 3G'nin birçok çeşidi var ve bunlar ile 400Kbps ile 4000Kbps arasında hız elde etmeniz mümkün.
4G telefonlar daha da yüksek bir hız vadetse de, bu hıza ulaşmak her zaman mümkün olmayabiliyor. "4G" adını taşıyan çok sayıda teknoloji mevcut ve bu nedenle terim, neredeyse anlamını yitiriyor. 4G teknolojileri arasında HSPA+ 21/42, WiMAX ve LTE bulunuyor. Bazılarına göre sadece LTE gerçek 4G iken, bazılarına göre hiçbiri yeterince hızlı bir bağlantı sunmuyor.
daha iyi anlamanız, öğrenmeniz ve bilmeniz açısından kaynak:
Görüntülü görüşme ve 3G özdeş kavramlar değildir. Bir telefonda görüntülü görüşme olabilir fakat 3G(GSM servisinizin ücretli sağladığı görüntülü görüşme) olmayabilir. Şöyle ki, 3G (third generation) yani üçüncü nesil demektir. Ülkemizde 3. Nesil telefonlar, GSM operatörünüzün sağladığı ücretli servis üzerinden görüntülü görüşme yapabileceğiniz özelliğe sahip telefonları ifade eden bir kavram olarak yer edinmiştir.
Somut bir örnek mi istiyorsunuz, buyrun: “Sony” marka, “Xperia ion” model telefonun 3G özelliği(GSM servisinizin ücretli sağladığı görüntülü görüşme) bulunmamakla birlikte ön tarafında VGA kamerası ve görüntülü görüşme özelliği bulunmaktadır.

bm1341

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zaten bu kadar altın öneriyi bilen biri mühendis olur.

O kadar da büyütmeyin ya,
Al kafana yatan telefonu kullan gitsin.

merhaba arkaşım. öncelikle konuya ilgili olduğun için çok teşekkür ederim. size örnek olması açısından bir olay anlatacağım: bir arkadaşım SONY ERİCSSON Xperia Arc S aldı. telefon tam anlamıyla bir harika fakat çok ciddi bir eksiği vardı o da ön tarafında kamerası yoktu. telefona yüklediği "Tango" uygulamasıyla ücretsiz görüntülü görüşme yapabiliyordu ancak arkadaki kameradan.. Yani görüntülü görüşmeyi arkadaşının, telefon ekranındaki görüntüsünü göremeden yapmak durumunda kalıyordu. Salt bu sebeple o telefonu kısa sürede sattı. tam 400 TL zarar etti.
işte ben de sizlerin bu ve benzeri durumlara düşmemeniz açısında bu konuyu açıp önerilerden bulundum. son olarak önerim, telefon alırken araştırarak ve bir bilene sorarak alın..

3g olmadan görüntülü görüşme mi olur yahu :) ayrıca bu ne kadar sıkıcı bir yazıdır. Ben bu yöntemi ayet veya şiir ezberlerken kullanıyordum ilkokulda.

*Görüntülü görüşme ve 3G özdeş kavramlar değildir. Bir telefonda görüntülü görüşme olabilir fakat 3G(GSM servisinizin ücretli sağladığı görüntülü görüşme) olmayabilir. Şöyle ki, 3G (third generation) yani üçüncü nesil demektir. Ülkemizde 3. Nesil telefonlar, GSM operatörünüzün sağladığı ücretli servis üzerinden görüntülü görüşme yapabileceğiniz özelliğe sahip telefonları ifade eden bir kavram olarak yer edinmiştir.
3G(GSM servisinizin ücretli sağladığı görüntülü görüşme) özelliğinin bulunmadığı fakat görüntülü görüşme özelliğinin ve mobil internet paketinizin bulunduğu akıllı telefonunuzda, akıllı telefonunuza ücretsiz olarak yükleyeceğiniz “Tango” gibi bazı uygulamalar sayesinde tamamen ücretsiz olarak görüntülü görüşmeler yapabilirsiniz.

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Boyle diyorsun ama düşenler düştü bir kere benim ilk androidim galaxy gio olmuştu mesela ve pismanlik diz boyu diyebilirim :/

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bu kadar madde yazıpta kafa karıştırmaya ne gerek var paran varsa özellikte var paran yoksa orta şekerli bir makine alır devam edersin öyleydi böyleydi demeye gerek yok

bm1341

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Altın öneriler diye kitap bile çıkabilir, daha sade bekliyordum..

Akıllı telefon alacaklara ALTIN ÖNERİLER (SADELEŞTİRİLMİŞ VE KISALTILMIŞTIR)

Aşağıdaki Altın Öneriler, bütün ihtiyaçlarınızı 100% e yakın şekilde karşılamasını istediğiniz özelliklere asgari değerlerde sahip olması gereken ve fiyatı 500 TL ile 1000 TL arasında değişen akıllı telefonlar içindir.

ALTIN ÖNERİ – I
İşletim sistemi Android OS olsun çünkü şuan dünyada iOS (iPhone OS)’tan sonra ticari ağı en geniş ve indirip yüklemek için en çok uygulama (program) barındıran işletim sistemidir.

ALTIN ÖNERİ – II
Android OS sürümü en az 4.0 ve üzeri olsun çünkü yeni çıkan uygulamaların birçoğu Android’in en az 2.3 ve üzeri sürümünü istiyor. Ayrıca daha altı sürümlerin kullanımı pek pratik değil. Örneğin akıllı telefonunuzda çalışıyor durumda olan bazı uygulamaları kapatmanız gerekiyor, bunu yapabilmeniz için ana menüden ilgili alana girmeniz gerekecek. Ya da diyelim müzik dinliyorsunuz. Çalan müziği değiştirmek istiyorsunuz. Yine ana menüden müzik çalara girmeniz gerekecek.

ALTIN ÖNERİ – III
Ekran boyutu en az 4.0 inch veya üzeri olsun aksi halde akıllı telefonunuza yükleyeceğiniz bazı uygulamalar ve telefonunuzda izleyeceğiniz videolar ya ağır çalışır ya da sisteminizin donmasına sebep olur.

ALTIN ÖNERİ – IV
Ekran görüntü çözünürlüğü (pixels) 480x800 veya üzeri olsun aksi halde yüksek çözünürlükteki dosya ve uygulamaları çalıştırmayabilirsiniz.

ALTIN ÖNERİ – V
Renk derinliği en az 16M (16 Milyon) olsun aksi halde telefonunuzun ekranının, çekeceğiniz fotoğraf ve videoların görüntüsü kalite olarak düşük olacak ve netliği azalacaktır.

ALTIN ÖNERİ – VI
İşlemcisi en az 1.0 GHz Dual-Core (çift çekirdekli) olsun aksi halde aynı anda çalışan birden fazla uygulama telefonunuzun tıkanmasına ve yavaşlayıp donmasına sebep olacaktır.

ALTIN ÖNERİ – VII
Belleği (RAM) en az 512 MB olsun aksi halde telefonunuz, yüklediğiniz çok sayıda uygulamayı kaldıramayabilecek ve tıkanacaktır.

ALTIN ÖNERİ – VIII
Ön tarafında mutlaka kamera olsun aksi halde görüntülü görüşme* yapacağınız kimsenin telefonunuzun ekranındaki görüntüsünü görecek şekilde görüşeme yapamazsınız. Ayrıca, telefonunuzun ön tarafında bulunacak kameranın çözünürlüğü olabildiğince düşük yani VGA değerlerinde olmalı aksi halde telefonunuz yüksek çözünürlükteki görüntüyü aktarmakta zorlanacak ve görüntü aktarımında donup takılmalar yaşanacaktır. Daha da kötüsü yüksek çözünürlükte aktarım yapan telefonunuz, internet paketinizin kotasının hızlı şekilde dolmasına sebep olacaktır.

ALTIN ÖNERİ – IX
JAVA (MIDP emülatörü ile) ve Flash (adobe flash) desteği olsun aksi halde gezindiğiniz internet sayfalarındaki ortam dosyalarını (hareketli veya hareketsiz) görüntüleyemeyebilir hatta üye olduğunuz bazı internet sitelerine üyelik ve giriş panellerini dahi açamayabilirsiniz. Bu da, üyeliğinizin bulunduğu sitelere girememenize sebep olacaktır.

ALTIN ÖNERİ – X
Toplam hafızası en az 16 GB olabilsin aksi halde kısa sürede hafızası dolan telefonunuz ağırlaşacak, tıkanacak ve donacaktır.

ALTIN ÖNERİ – XI
“Eller serbest (sesi ortama vererek görüşme)” özelliği olsun aksi halde uygunsuz veya acil durumlarda telefonunuzu kulağınıza dayayarak konuşmanız sizin için zor hatta tehlikeli olacaktır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaş 3G derken veri bağlantı hızı anlamında değil görüntülü konuşma anlamında söylemiş.
yani haklı ama anlatımı çok karışık :)
sony cihazlarda 3g var ama sadece veri bağlantılarında kullanılıyor. görüntülü konuşma yok malesef.

java uygulamalarını (.jar) açabileceğin emülatörler mevcut

------
kesinlikle java emulatörü yok hocam.
bana kanıt gösterin.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
------
kesinlikle java emulatörü yok hocam.
bana kanıt gösterin.

screenshot1mvk.png

screenshot2no.png

Jbed 1.20 android 2.2 java emulator.apk

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Hahaha tamamen "Hoca Android seçeceksen eğer gel bak neler diyeceğim sana" gibi olmuş.

Akıllı telefon için tek altın önerim, olabildiğince ufak ekranlı ve büyük pil kapasiteli olana bakın;

Hatta kısa sürede atasözü olmuş bir deyim vardır:

"Akıllı telefonu olanın gözü prizden ayrılmaz"

:)

Galaxy Note 2 kullanıcıları sana güler dostum. Alette 5.5 inç ekran var ama piyasadaki bütün akıllı telefonlardan daha çok dayanıyor alet. Bende de Nexus 4 var 4.7 inç ekranlı ve 2100 Mah pilli. 5 saat ekran açık kalma süresi ile 24 saati çıkarıyor. Ekranı küçük ama pili büyük cihazlar bile bu kadar dayanmıyorlar.

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Galaxy Note 2 kullanıcıları sana güler dostum. Alette 5.5 inç ekran var ama piyasadaki bütün akıllı telefonlardan daha çok dayanıyor alet. Bende de Nexus 4 var 4.7 inç ekranlı ve 2100 Mah pilli. 5 saat ekran açık kalma süresi ile 24 saati çıkarıyor. Ekranı küçük ama pili büyük cihazlar bile bu kadar dayanmıyorlar.

Varsın gülsünler. Ama akıllı telefon diye bize 24 saat giden telefon satıyorlarsa işin "TÜKETİM" boyutunu anlatmaya çalıştım.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Varsın gülsünler. Ama akıllı telefon diye bize 24 saat giden telefon satıyorlarsa işin "TÜKETİM" boyutunu anlatmaya çalıştım.

Bugünün teknolojisi bu kadar. Daha iyisi olmadıktan sonra adamlar nereden çıkarıp sunsunlar sana. Bunun tüketim boyutu ile falan ne alakası varsa. 1 hafta dayanacak piller gelişti de adamlar zorla 24 saat dayanan telefon satıyormuş gibi konuşuyorsunuz. Ben Nexus 4'ü örnek olarak verdim. Note 2'nin pili Nexus'un pilinin 1.5-1.7 katı falan. Zaten bekleme modunda bırakırsanız ya da sadece konuşma için kullanırsanız o dayanmıyor dediğiniz akıllı telefonlar 4-5 gün dayanıyor. Kullandığınızda tabi ki pili tüketecek alet. Sizinki de aynı ben arabayı sürdüm, içinde 3000-V8 motor var ama benzin bitti demek gibi. Neden acaba?

Buyrun Note 2'nin neredeyse yarısı kadar pili olan Nexus 4 bekleyerek ne kadar dayanmış:
b0PkN58.png

Şimdi neden beklemeyi sunuyorsun ki demeyin bana. Akıllı olmayanlar telefonların yaptığı bu çünkü. Akıllı telefon alıyorsanız kullanacaksınız. Kullandığınız zaman pil bitiyor diye de şikayet etmeyeceksiniz. Sabah dolu olarak elinize aldığınız telefon eğer geceyi çıkarıyorsa o telefon bugün için iyidir. Sizi yarı yolda bırakmaz. Geceden geceye doldurur sorunsuz kullanırsınız.