My Xperia'm Uygulaması Sızdırılmış

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Sony tarafından geliştirilen uygulama Xda formunda ortaya çıktı.Bu yeni uygulama ile telefonunuz kaybolursa yada içindeki bilgilerin güvenliğinden şüphe ettiğinizde uygulama sayesinde telefonun o anki konumun tespit edebilir, kilitleye bilir yada içindeki verileri komple silebilirsiniz.

Uygulamayı buradan indirdikten sonra telefonumuza kuralım. Kurulum esnasında bir çok izin isteyecektir.

Uygulama yüklendikten sonra, Ayarlar> Xperia içinde bulabilirsiniz.

My Xperia yazısına tıklayıp uygulamayı aktif ediyoruz.

Hizmet şartlarını kabul ediyoruz.

Bunları yaptıktan sonra Sony den bir mail alacaksınız. Ardından https://myxperia.sonymobile.com/ adresine gidip telefonunuzdaki google hesabınızla oturum açın ve telefonunuzun o anki konumu karşınızda.

Bu arada sızdırılan bu uygulamanın henüz beta olduğunu da belirtelim.

kaynak

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
:) denedim harika birşey. Telefonu kilitleyip haritada gps ile konumunu buluyor.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
İşte budur. :)

Yükledim ve gördüm kendimi. Unutmalara ve ev halkının nerelerde olduğunu bulmaya birebir :D

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Yalnız bu kilit olayını anlamadım. Deneme cesareti olan biri varsa açıklayabilir mi?

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Denedim ben. pin kodu girdip siteden 4 haneli ve telefonumda ekran klidi çıktı ve o pin kodunu istedi. açıldı telefon hemen.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

lock sapıttı bende :) telefonumu açmama rağmen hala 15sn sonra ekran koruyucu devreye girdiğinde benden daha önce belirlediğim 4 haneli pin kodunu istiyor. Çözebilen var mı sorunu?

--

Güvenlik ayarlarından tekrardan kaydırma seçeniğini girince eskisine döndü :)

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Evet. gönderilen kilit ile kilidi açınca, bir bildirim geliyor yukarıya. Tıklayınca ekran kilidi açma seçeneklerine gidiyor. Bende de desen vardı. Tekrar çizmek ve güvenlik sorusunu girmem gerekti.

Mevcut kilit açma işleminin yerine gönderilen şifre alıyor.

Yalnız bir kilitleme işlemi yaptığımızda ekrana gönderilen mesaj türkçe olaymış daha iyiymiş. Anlamaz ki şimdi onu bulan kişi :(

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Evet. gönderilen kilit ile kilidi açınca, bir bildirim geliyor yukarıya. Tıklayınca ekran kilidi açma seçeneklerine gidiyor. Bende de desen vardı. Tekrar çizmek ve güvenlik sorusunu girmem gerekti.

Mevcut kilit açma işleminin yerine gönderilen şifre alıyor.

Yalnız bir kilitleme işlemi yaptığımızda ekrana gönderilen mesaj türkçe olaymış daha iyiymiş. Anlamaz ki şimdi onu bulan kişi :(

Ekrana gönderilen mesajı biz belirliyoruz, siteden lock seçeneğini işaretlediğimizde çıkan pencerenin üst kısmında telefona gönderilecek mesajı yazınız diyor ve ordaki default mesajı silip kendi türkçe mesajımızı yazabiliyoruz :)

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Aaa evet fark etmemişim. Heyecandan olsa gerek :P

Son olarak ,

Orada bir Erase var. Uzak durmak lazım. Yani inşallah son çare olarak onu kullanmak zorunda kalmayız.

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
hah.. benim ion' um olacak ve ben onu kaybedeceğim.. oldu....

bu arada ion'um nerede? :)
şaka bir yana yararlı bir uygulama..

Y!LM@Z

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Sanırım Samsung DIVE tarzı bir uygulama ancak bu uygulamaların tek sıkıntısı internet bağlantısı ve GPS açık olmadığı sürece çalışmıyor olması :) Kısaca kullanıcı bunları kapattığın an yazılım işlevsiz hale geliyor

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Sanırım Samsung DIVE tarzı bir uygulama ancak bu uygulamaların tek sıkıntısı internet bağlantısı ve GPS açık olmadığı sürece çalışmıyor olması :) Kısaca kullanıcı bunları kapattığında yazılım işlevsiz hale geliyor

Kapalı olsa bile GPS'i geçici olarak devreye alıp sana konum bilgilerini gönderiyor ve sonra tekrardan kapatıyor. İnternet konusun birşey diyemiyorum, faturanı düzenli ödeyip, çekmesi için dua ediceksin. Zaten işini bilen hırsız hemen bataryasını söker atar cebine. Bu daha çok biryerlerde unuttuğunda işine yarayabilecek cinsten :)

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Benim telefonun pili çıkmıyor. Eline tornavida filan alıp baya bir parçalaması lazım :D

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Bu uygulamayı kullanmak için illa sony marka telefon mu olması gerek? Bu soru ile ne kadar telefon özürlü olduğum ortaya çıkmıştır. :D

Gerçekten böyle şeylere ilgim yoktur ve bir başka soru: Bunu anroind versiyonu var mı? kardeşimin telefonuna kurayım. :)

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Bu uygulamayı kullanmak için illa sony marka telefon mu olması gerek? Bu soru ile ne kadar telefon özürlü olduğum ortaya çıkmıştır. :D

Gerçekten böyle şeylere ilgim yoktur ve bir başka soru: Bunu anroind versiyonu var mı? kardeşimin telefonuna kurayım. :)

Bu soru ile ne kadar telefon özürlü olduğum ortaya çıkmıştır.
+1 :)

Bunu anroind versiyonu var mı? kardeşimin telefonuna kurayım. :)
Sony xperia telefonlar android işletim sistemini kullanırlar, yani bu zaten bir android uygulaması ve muhtemelen sadece sony marka telefonlar için çalışan bir uygulama. Kardeşinin telefonu sony xperia serisi bir telefon ise bu uygulamayı kurup, daha sonrada kardeşinin telefonunda kullandığı gmail ve şifresini ele geçirmen gerekmekte :) Yoksa internet sitesinden giriş yapamazsın.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Şu root denen olayı yapmam gerekir mi? Onu yapacaksam hiç uğraşmayayım böyle bir işle.

Çocuk telefonu yeni aldı zaten. Root işlerine girmeyeyim.

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
24 saat internet ve gps açık duracaksa faydalı ve güzel. Ancak onun dışında birini izlemek için iyi bir fikir :D.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Kapalı olsa bile GPS'i geçici olarak devreye alıp sana konum bilgilerini gönderiyor ve sonra tekrardan kapatıyor. İnternet konusun birşey diyemiyorum, faturanı düzenli ödeyip, çekmesi için dua ediceksin. Zaten işini bilen hırsız hemen bataryasını söker atar cebine. Bu daha çok biryerlerde unuttuğunda işine yarayabilecek cinsten :)
Uğraşmaya gerek yok. Telefonun mobil verilerini kapatmak yeterli :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben az önce denedim sıkıntı yok...
kilitlerken girdiğin şifreyi telefon ekranından etkinleştiriyorsun, kilit açılıyor.