Xperia arc/arc s/ray 4.0.4 root ve cwm kurulum rehberi

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
tam olarak versiyonlar şöyle, arc LT15i - android 4.0.4 - 4.1.B.0.587

bu arada sanırım az önce tamamen silmişim telefon ilk günkü haline geri döndü bütün uygulamalar hesaplar gitti. google hesabıyla giriş yapıp super backup ile dünkü yedeklediğim haline geri döndürme şansım var mı?
Super backup ile yedeklediysen evet geri gelir.

İndirdiğin dosyadaki arc s (lt18i) 562 kerneli kullanarak yükle. Daha sonra root ve cwm işlemini yap ve en son arc 587 kernel'i flaşla. Bu kadar :)

merico

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Super backup ile yedeklediysen evet geri gelir.

İndirdiğin dosyadaki arc s (lt18i) 562 kerneli kullanarak yükle. Daha sonra root ve cwm işlemini yap ve en son arc 587 kernel'i flaşla. Bu kadar :)

ama ilk başta şu flashtool olayını çözmem gerek açılmıyor hala :)

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
ama ilk başta şu flashtool olayını çözmem gerek açılmıyor hala :)

Denetim masasından yeni yönetici kullanıcı yarat, flashtoolu bu kullanıcıda tekrar kur, sürücüleri kur. Sorun düzelecektir.

Not : İşlemleri bu kullanıcıda yap.

merico

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Denetim masasından yeni yönetici kullanıcı yarat, flashtoolu bu kullanıcıda tekrar kur, sürücüleri kur. Sorun düzelecektir.

Not : İşlemleri bu kullanıcıda yap.

dediğin gibi sildim, yeni kullanıcı oluşturup ona kurdum fakat aynı şekilde açılımıyor sevdiğimin flashtoolu :)

merico

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hata yok tıklıyorum açılmıyor hiç bir tepki yok pc de.
görev yöneticisi işlemlerden bakıyorum tıkladıktan sonra çalışıyor orda bir kaç saniye sonra kayboluyor.

Ne hatası alıyorsun sen?

tekrar kurdum bu sefer update exe yi kurmadım şimdi açılıyor :)

başlıyorum tekrar..

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
hata yok tıklıyorum açılmıyor hiç bir tepki yok pc de.
görev yöneticisi işlemlerden bakıyorum tıkladıktan sonra çalışıyor orda bir kaç saniye sonra kayboluyor.
tekrar kurdum bu sefer update exe yi kurmadım şimdi açılıyor :)

başlıyorum tekrar..

Tamam , dene olmazsa başka birşey deneyelim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ilk önce kernel 587 yi flashtools yaptım ve olmadı şimdi tekrar kernel 562 yi yapsam tlfna birşey olur mu???

Skyreader

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş 562 o üstteki zaten, onu flaşlayacaksın.

Üstad işlerimin yoğunluğundan bit türlü uğraşamadım. Bugün Flaşlamayı denedim.

Ekranda "For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode. " yazıyor. ve ses kısma tuşuna basılı olarak bekliyorum ama Completed gelmiyor bi türlü. Üstüne rootlamayı denedim ve superuser gelmedi.

Nerede hata yapıyorum acaba?

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Üstad işlerimin yoğunluğundan bit türlü uğraşamadım. Bugün Flaşlamayı denedim.

Ekranda "For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode. " yazıyor. ve ses kısma tuşuna basılı olarak bekliyorum ama Completed gelmiyor bi türlü. Üstüne rootlamayı denedim ve superuser gelmedi.

Nerede hata yapıyorum acaba?

Flashtool/Firmware klasöründeki driveri kurun.

Skyreader

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Flashtool/Firmware klasöründeki driveri kurun.

C:Flastool/driver klasöründeki driverları kurdum. Telefonu kapadım. Flastool u açtım. Flashmode seçtim.Sonra en üstte çıkan ray i çektim ama sonuç alamadım

GJ4u2bz.jpg

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
C:Flastool/driver klasöründeki driverları kurdum. Telefonu kapadım. Flastool u açtım. Flashmode seçtim.Sonra en üstte çıkan ray i çektim ama sonuç alamadım

telefon kapalı şekilde yapıyorsun dimi bu işlemi?
birde telefonu bağladığında aygıt yöneticisinden bak bakalım eksik sürücü görünüyor mu?

Skyreader

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
telefon kapalı şekilde yapıyorsun dimi bu işlemi?
birde telefonu bağladığında aygıt yöneticisinden bak bakalım eksik sürücü görünüyor mu?
Tamam üstad yaptım herşeyi. Şarjı pilini çıkarıp yaptım sırasıyla oldu sefeer. İlginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

sayata

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bende xperia arc var.Root u biliyorum da bu cwm ne oluyor ? Bir de root bu sisteme gömülü gelen programları silme vb falan seylerden baska ne ise yarıyor.GameCIH falan kullanılıyor galiba.Yani gerekli mi gerçekten ?

sayata

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
kimse ilgilenmiyor sanırım bu konuyla ?

kimse ilgilenmiyor sanırım bu konuyla ?

biri yardımcı olabilir mi arkadaşlar işlemi yapmaya başladım ama yapamadım sanırım

sayata

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
istiyosan pm den konusalım burda mesaj kalabalıgı yapmayalım ?

pm atamıyomusum neyse .:D Ben simdi a.562 kerneli firmwares a attığımda flashtoolda mt11 olarak gözüküyo neyse tamam dedim. flaslamaya baslattığımda cihazı bağlamamı istediğinde bağlıyorum ilk önce error aborted diyo sonra da device connected in flash mode diyo flashlamıyo ama

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
istiyosan pm den konusalım burda mesaj kalabalıgı yapmayalım ?

pm atamıyomusum neyse .:D Ben simdi a.562 kerneli firmwares a attığımda flashtoolda mt11 olarak gözüküyo neyse tamam dedim. flaslamaya baslattığımda cihazı bağlamamı istediğinde bağlıyorum ilk önce error aborted diyo sonra da device connected in flash mode diyo flashlamıyo ama

Telefon ne?. Arc ise lt18 562 kernel kullan, root'tan sonra 587 at.
Sorun driver. Flashtool/Drivers içindeki sürücüyü kur. Kurarken fastboot,flashmode ve arc-neo adb driver seç. Şimdi dene olacak.

sayata

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Telefon ne?. Arc ise lt18 562 kernel kullan, root'tan sonra 587 at.
Sorun driver. Flashtool/Drivers içindeki sürücüyü kur. Kurarken fastboot,flashmode ve arc-neo adb driver seç. Şimdi dene olacak.
dediğini yaptım ama yine aynı hata

mblshd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
562 Kernel flaşlama kaç saniye süren bi olay 10 saniye kadar kısa mı ? şimşek işaretine bastım seçtim 10 saniye de %100 oldu bu olmuş demek mi ? çıkardım kabloyu açmaya çalıştım açılmadı logo bile gelmedi bi daha iki saat onarmakla ugraştım duzeldi ama ben rootlamak istiyorum yardım lutfen

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
562 Kernel flaşlama kaç saniye süren bi olay 10 saniye kadar kısa mı ? şimşek işaretine bastım seçtim 10 saniye de %100 oldu bu olmuş demek mi ? çıkardım kabloyu açmaya çalıştım açılmadı logo bile gelmedi bi daha iki saat onarmakla ugraştım duzeldi ama ben rootlamak istiyorum yardım lutfen

dediğini yaptım ama yine aynı hata

Arkadaşlar işlem çok basit. Konuyu açın adım adım yapın. Eğer arc 562 kernel mt11 yazıyorsa ve olmuyorsa ; lt18'in 562 kerneli kulanın. Root ve cwm bitince arc 587 flaşlayın.

mblshd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam sana nasıl teşekkur edecegimi bilmiyorum benim gibi android hakkında sıfır bilgili bi adam root attı :D çok çok sagol oldu eyvallah

sayata

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
şimdi flash tool u falan kaldırıp baştan kurucam olur inşallah. şimdiden teşekkürler

sayata

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar işlem çok basit. Konuyu açın adım adım yapın. Eğer arc 562 kernel mt11 yazıyorsa ve olmuyorsa ; lt18'in 562 kerneli kulanın. Root ve cwm bitince arc 587 flaşlayın.
root işlemi tamam çok sağol da bu cwm ne oluyor gerek var mı yapmaya_

sayata

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
kurdum sağolasın şimdi boş uygulamaları kaldırıyorum çok teşekkür ederim

sayata

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kur bir zararı yok. Forumdaki kilit ekranı , walkman, cybershot kamera gibi modlar kurarsın.
ya root cwm falan her şey tamam da benim rehberime önceden yedeklediğim kişileri yüklüyorum. kişiler içe aktarıldı diyo ama gelmiyo rehbere. Kendim kişi eklediğimde de gelmiyo yanlışlıkla clean up da bi dosya mı sildim acaba ?