Samsung Galaxy S III'ü Odin İle Güncellemek

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Allah nasip ederse Ocak ayında telefonum elimde olacak bu yüzden güncelleme işlerine bakıyorum ama bir türlü anlamadım bu mereti kusura bakmayın rahatsız ettim ama tekrar bilgilendirirseniz sevinirim :)

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Allah nasip ederse Ocak ayında telefonum elimde olacak bu yüzden güncelleme işlerine bakıyorum ama bir türlü anlamadım bu mereti kusura bakmayın rahatsız ettim ama tekrar bilgilendirirseniz sevinirim :)
Çok kolay kardeşim gelince kayıt olursun foruma sorarsın çok zor değil. Biraz zor gözükebilir de :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
emeğin için kutlarım lordarcual insanlığa faydalı şey yapmısında ben de senın telefonun aynısından var ve tam olarak rom rotun telefona dezavantajını öğrenemedım acıklarsan sevınırım

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
emeğin için kutlarım lordarcual insanlığa faydalı şey yapmısında ben de senın telefonun aynısından var ve tam olarak rom rotun telefona dezavantajını öğrenemedım acıklarsan sevınırım
Root'un dezavantajı yok. Sadece garantide sorun çıkarabilirler belki. Rom'unda hiçbir dezavantajı yok.

har3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaslar s3 miniye su 4.1.2 guncelleme yapcamda bi kac sorum ollcak odinle mesela sam mobileden herhangi ulkenin 4.1.2 sini yuklesek sorun olurmu .garantidenn cikmiyo galba yarinda kesilme brick olma fln olurmu cok acemiyim.

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Arkadaslar s3 miniye su 4.1.2 guncelleme yapcamda bi kac sorum ollcak odinle mesela sam mobileden herhangi ulkenin 4.1.2 sini yuklesek sorun olurmu .garantidenn cikmiyo galba yarinda kesilme brick olma fln olurmu cok acemiyim.
Hiçbir şey olmaz düzgün şekilde yaparsan yok yanlışlıkla Re-Partition seçeneğini seçersin Odin'den o zaman bir daha açılmayabilir. Veya Rom'u yüklerken yanlışlıkla kabloyu çıkartırsın yükleme yarıda kesilir ondada bir şey olmaz yeniden atarsın. Diğer soruna gelirsek istediğin ülkenin Rom'unu yükleyebilirsin :) Dikkat Odin'de Re-Partition seçeneğini asla seçme​.

talhakaymaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş ilk önce çok teşekkürler bu kadar uğraşıp emek harcamış bu çalışmayı yapmışsın tebrikler! Simdi ben senin dediğin şeyleri aynen uygulayacagim telefon:) daha yeni daha önce hiç böyle bir işlem yapmadım inşallah bi sıkıntı çıkmaz verilerimin gitmeme gibi bir şansı var mi ayrıca sen burda 4.0 sürümüne uygulamissin bu işlemi ben telefonu 4.1.1 'den 4.1.2 ye yukseltecegim bir sorun çıkar mı

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Kardeş ilk önce çok teşekkürler bu kadar uğraşıp emek harcamış bu çalışmayı yapmışsın tebrikler! Simdi ben senin dediğin şeyleri aynen uygulayacagim telefon:) daha yeni daha önce hiç böyle bir işlem yapmadım inşallah bi sıkıntı çıkmaz verilerimin gitmeme gibi bir şansı var mi ayrıca sen burda 4.0 sürümüne uygulamissin bu işlemi ben telefonu 4.1.1 'den 4.1.2 ye yukseltecegim bir sorun çıkar mı
Sorun çıkmaz kardeşim istediğin sürüme bu şekilde yükseltebilirsin. Belirttiğim gibi ben en sağlam olanını yaptım hiç bir işlem yapmadan direk Download Mod'a girip yapabilirsin bir sorun olmaz :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kardeşim bu işlem yasal mi ayrıca bir soru daha soracağım bu işlemi kies ten yapabiliyormuyuz

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Kardeşim bu işlem yasal mi ayrıca bir soru daha soracağım bu işlemi kies ten yapabiliyormuyuz
Kies'tende yapılıyor tabi. Ama çıktığı zaman bu şekilde daha çabuk yapabilirsin. Türkiye'nin Rom'larını yüklediğin sürece yasal ama gidip Amerika'da çıkmış olan 4.1.2'yi yüklersen yasallıktan çıkar :)

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6

konsept

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar, bahsi geçen site bana ait, forumun başka bir konusunda da belirtmiştim. Çoğunlukla bizzat kendim konu ekliyorum ama bazen arkadaşlarım da yardımcı oluyor. Bu konuyu da bir kız arkadaşım eklemiş. Kendisine ulaştım ve bana sayın Lordarcual'ın kaynak belirtmek koşuluyla alıntılanabileceğine dair yazısını gördüğünü, ayrıca direk copy/paste değil, alıntılanan siteye zarar vermemek için elinden geldiğince yeniden yazarak konuyu yayınladığını belirtti. Özetle konuyu açan arkadaş, belli bir koşulla alıntılanma izni vermişken ve koşulu yerine getirilmiş ve üstüne özgünleştirilmeye çalışılmışken çalıntı imasını ya da şakasını doğru bulmuyorum.

3-4 ay içinde kişisel çabamla 500'ün üzerinde konu eklediğim sitede, (kaidelere uyularak) yapılmış 3-5 alıntı var diye, sitemize hırsız muamelesi yapılması, en hafif deyişle emeğe haksızlık olur. Alıntıdan rahatsız iseniz, konunuzu derhal siteden kaldırabilirim.

Saygılar.

NOT: Bu konuyu sitenin istatistiklerini incelerken gördüm. Çalıntı imanızı ya da şakanızı merak eden pekçok kullanıcı tıklamış linke :)

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Merhaba arkadaşlar, bahsi geçen site bana ait, forumun başka bir konusunda da belirtmiştim. Çoğunlukla bizzat kendim konu ekliyorum ama bazen arkadaşlarım da yardımcı oluyor. Bu konuyu da bir kız arkadaşım eklemiş. Kendisine ulaştım ve bana sayın Lordarcual'ın kaynak belirtmek koşuluyla alıntılanabileceğine dair yazısını gördüğünü, ayrıca direk copy/paste değil, alıntılanan siteye zarar vermemek için elinden geldiğince yeniden yazarak konuyu yayınladığını belirtti. Özetle konuyu açan arkadaş, belli bir koşulla alıntılanma izni vermişken ve koşulu yerine getirilmiş ve üstüne özgünleştirilmeye çalışılmışken çalıntı imasını ya da şakasını doğru bulmuyorum.

3-4 ay içinde kişisel çabamla 500'ün üzerinde konu eklediğim sitede, (kaidelere uyularak) yapılmış 3-5 alıntı var diye, sitemize hırsız muamelesi yapılması, en hafif deyişle emeğe haksızlık olur. Alıntıdan rahatsız iseniz, konunuzu derhal siteden kaldırabilirim.

Saygılar.

NOT: Bu konuyu sitenin istatistiklerini incelerken gördüm. Çalıntı imanızı ya da şakanızı merak eden pekçok kullanıcı tıklamış linke :)
Ben neden (Ç)alıntı dedim sitenin reytingini yükseltir biraz :) Neyse Kardeşim altında yazdığım gibi konunun isteyen alıntı yapabilir Lordarcual'a teşekkürler. Yazarak bir sorun yok yani :)

Sonunda yazmışım zaten : Shiftdelete Forum’undan Lordarcual‘a Teşekkürler. Yazmışlar tamam sorun yok :D

konsept

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Art niyetli olmadığınızı ve şaka amaçlı yazdığınızı biliyorum ama web sitem hakkında da yanlış intiba uyanmasını istemedim açıkcası. Ortada sorun yok, başarılı paylaşımlarınızın devamını dilerim :)

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Art niyetli olmadığınızı ve şaka amaçlı yazdığınızı biliyorum ama web sitem hakkında da yanlış intiba uyanmasını istemedim açıkcası. Ortada sorun yok, başarılı paylaşımlarınızın devamını dilerim :)
İnşallah Kardeşim :)

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
ya kac gundur bunun icin bilgi topluyorum. sitedeki uyelerimizden @lordarcual @sirnatli21 ve @__kadıköyRAP__ i rahatsiz ediyorum ama gel gor ki hala daha bi romu yukleyemedim.
anlatilan tum adimlari uyguluyorum. yuklemek istedigim orjinal ingiltere romu.telefon rootsuz. android surumum 4.1.2.
telefonu download moda alip odin e bagliyorum ama telefon odin modunda oldugu halde pc ye takinca odin programinin onu gordune dair bir isaret yok. ben yinede isleme basliyorum pda kismindan dosyayi secip start diyorum aldigim netice su:

<OSM> Enter CS for MD5..<OSM> Check MD5.. Do not unplug the cable..
<OSM> Please wait..
<OSM> KIES_HOME_I9300XXELL4_I9300OXAELL4_566833_REV00_us er_low_ship.tar.md5 is valid.
<OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..
<OSM> Leave CS..
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 0)

Telefonu cikarip normal bi sekilde aciyorum degisen hic bir sey yok. belki odine bagli yarim saat da bekledim. sorun nerde arkadaslar acaba ?

Yarimlarindan dolayi da baslarini agrittigim bu arkadaslara bir kez de buradan tesekkurlerimi iletirim.

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
evet rom buydu. simdi lordarcual baglandi pcye halledecek ins :)

yahu diyordum kesin en basit isi yapmiyorum diye. ne yapmadigimi soylemiyeyim gulmeyin bana :)