Samsung Galaxy S III'ü Odin İle Güncellemek

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
kies i yuklememistim :)

Bak benim de hiç aklıma gelmemişti :) Kies hizmetlerinin çalışması lazım tabi.

Tamam da Kies ile Odin arasında herhangi bir bağ yok ki. Kies olmadan da yine Odin ile güncelleyebiliyorsun. Yanlış mı anladım yoksa ? :)

Telefonun aygıt yöneticisinde gözükmesi lazım. Bu driveri sağlayan da kies. Ya da Samsung USB Drivers var bunun için.
Download Samsung USB drivers

gs3r5n.jpg

[MENTION=272847]lordarcual[/MENTION] ilk mesajda kies ile ilgili bir bilgi yok onu da eklesen güzel olur. :)

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Bak benim de hiç aklıma gelmemişti :) Kies hizmetlerinin çalışması lazım tabi.

Telefonun aygıt yöneticisinde gözükmesi lazım. Bu driveri sağlayan da kies. Ya da Samsung USB Drivers var bunun için.
Download Samsung USB drivers

gs3r5n.jpg

@lordarcual ilk mesajda kies ile ilgili bir bilgi yok onu da eklesen güzel olur. :)
Teşekkür ettim inşallah en kısa zamanda ekleyecekler :)
[MENTION=185315]Snipertr[/MENTION] Kardeşim inşallah oldu senin işlemler :) Buradan bizi bilgilendirirsen sevinirim :)

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
geldim :) cok sukur hersey halloldu. hicbir sorun yok; eline saglik @lordarcual.

simdi herseyi tekrar yukluyorum. rootladigimda bilgiler gitmez diye biliyorum. giderse soyleyinde roottan sonra yuklerim herseyi tekrar :)

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
geldim :) cok sukur hersey halloldu. hicbir sorun yok; eline saglik @lordarcual.

simdi herseyi tekrar yukluyorum. rootladigimda bilgiler gitmez diye biliyorum. giderse soyleyinde roottan sonra yuklerim herseyi tekrar :)
Önemli değil Kardeşim her zaman :) Root'layınca hiç bir şey gitmez :)

BMG

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Galaksy S3 ile Avea Mobilvizyon üyeliği yaptım Avea teknik servisle ayarlarını yaptığım halde açmıyor.
Google play store da başka tv yükledim problem yok ama netkotasından alıyor. O da pahalı bu yüzden mobilvizyon açmak istiyorum yardımcı olabilirmisiniz....

doublemage

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=272847]lordarcual[/MENTION] bişey sormak istiyorum.Ben bu olayları yapmıştım hatırlıcaan üzere ama ilk polonya 4.1.2 yi yüklemiştim hatta 1 count yazıyo neyse bende yine bana güncelleme gelmediği için garantiye vermiştim bana 4.1.2 türkiye sürümünü yüklemişler.Bitmedii şimdide cihazdan güncellemeleri kontrol et diyince sunucuya bağlanıyo yazıp 'En yeni güncellemeler zaten yüklendi' yazıyo fakat pc yi açtğımda kies dan uyarı geliyo 'i9300 için üretici yazılım indirme işlemi tamamlandı hangi modeli kullandığınızı kontrol edin ve önceden indirilen üretici yazılımını hemen yükseltmek için buraya tıklayın' yazıyo sağ alt tarafta galiba yeni güncelleme geldi telefon için ama telefonda 'güncelleme kısmında hala en son sürüm yüklü' yazıyo. kiesdanda güncelleme yapmıyo 'Cihazınız, Kies aracılığıyla yazılım yükseltmesini desteklemiyor' diyo şimdi benim kafama takılan bu sorun 1 counts yazdığı içinmi yani bi kere başka ülkenin romunu yüklemiş olduğum içinmi böyle oluyo? TriangleAway237 yükleyip 1 counts'u silsem düzelirmi? ve onun içinde root atmam lazımmış root atınca garantim gidiyomu? root atmayıda bu konu gibi resimli anlattınmı? anlatmadıysan anlatırmısın?:) kafamdaki saçma ve olağan üstü fazla sorular bunlar abi yardımcı olursan ne mutlu bana anlatmaya çalıştım umarım anlatabilmişimdir:)

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
@lordarcual bişey sormak istiyorum.Ben bu olayları yapmıştım hatırlıcaan üzere ama ilk polonya 4.1.2 yi yüklemiştim hatta 1 count yazıyo neyse bende yine bana güncelleme gelmediği için garantiye vermiştim bana 4.1.2 türkiye sürümünü yüklemişler.Bitmedii şimdide cihazdan güncellemeleri kontrol et diyince sunucuya bağlanıyo yazıp 'En yeni güncellemeler zaten yüklendi' yazıyo fakat pc yi açtğımda kies dan uyarı geliyo 'i9300 için üretici yazılım indirme işlemi tamamlandı hangi modeli kullandığınızı kontrol edin ve önceden indirilen üretici yazılımını hemen yükseltmek için buraya tıklayın' yazıyo sağ alt tarafta galiba yeni güncelleme geldi telefon için ama telefonda 'güncelleme kısmında hala en son sürüm yüklü' yazıyo. kiesdanda güncelleme yapmıyo 'Cihazınız, Kies aracılığıyla yazılım yükseltmesini desteklemiyor' diyo şimdi benim kafama takılan bu sorun 1 counts yazdığı içinmi yani bi kere başka ülkenin romunu yüklemiş olduğum içinmi böyle oluyo? TriangleAway237 yükleyip 1 counts'u silsem düzelirmi? ve onun içinde root atmam lazımmış root atınca garantim gidiyomu? root atmayıda bu konu gibi resimli anlattınmı? anlatmadıysan anlatırmısın?:) kafamdaki saçma ve olağan üstü fazla sorular bunlar abi yardımcı olursan ne mutlu bana anlatmaya çalıştım umarım anlatabilmişimdir:)
Hadi hayırlısı canım inşallah :) Bak şimdik aşağıgaki sorulardan başlayayım :) Tringle Away için Custom Rom yüklemen lazım veya Siyah Kernel yüklemen lazım ki onunla bir alakası yok. Root atarsan garantisi tabii ki gider. :) Root atmayı anlatmadım ama burada zaten anlatımı mevcut. O yüzden anlatmaya ihtiyaç duymadım. Diğer sorununa gelirsek onun hakkında pek bir bilgim yok ama 'i9300 için üretici yazılım indirme işlemi tamamlandı hangi modeli kullandığınızı kontrol edin ve önceden indirilen üretici yazılımını hemen yükseltmek için buraya tıklayın' bu galiba Kies'i güncellemen gerektiğini söylüyor gibi :) 'Cihazınız, Kies aracılığıyla yazılım yükseltmesini desteklemiyor' Buda galiba telefonun nereli olduğunu değiştiriyorsun öle bir kod var ama şimdi hatırlamıyorum bulamadım da. Tur var onu seçiyorsun belki seninki belki farklı bir şey olabilir Kardeşim hiç bilmiyorum yaf :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben kacak samsung s3 aldım gunceleme nasıl yapa bilirim yardımcı ola bilirmısınız

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
ben kacak samsung s3 aldım gunceleme nasıl yapa bilirim yardımcı ola bilirmısınız
EFS yedeği almalısınız. Veya Arıza arkadaşımız Arıza Patch çıkardı onun yardımı ile güncelleyebilirsiniz. Ki ben bu olaylardan pek anlamıyorum (Benimki kaçak olmadığı için yoksa diğer her konusunu bilirim :) ). Anlayan bir arkadaşımız vardı. Hatırladığım kadarıyla güncellemeyi yaptıktan sonra telefonunuzu Root'luyorsunuz daha sonra Arıza Patch uygulamasını indiriyorsunuz. Ve telefonunuzda Arıza Patch uygulamasını çalıştırmanız yeterli olmalı diye okudum :) Buradan indirebilirsin :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
[MENTION=272847]lordarcual[/MENTION] Odin ile yükleme yapmak için root'a gerek yok ilk mesajda root'lu olmalı yazıyor :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Önce buradaki adımlarla güncelleme, sonra root, sonra Arıza Patch.

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
@lordarcual Odin ile yükleme yapmak için root'a gerek yok ilk mesajda root'lu olmalı yazıyor :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Önce buradaki adımlarla güncelleme, sonra root, sonra Arıza Patch.
Yaf Gardaş ben en güvenilir olanı yazdım :) Yani isterseniz alıp telefonu direk güncelleyebilirsiniz ama "Tam stabil olur mu ? yok şurası bozuk olur mu ? yok böyle ? yok şöyle ?" diye sorunlar olmasın diye en güvenli olanını yazdım :)

Buradaki adımlarla GÜNCELLEME ? Niye güncellemesin başka adım varsa sen söylede bizde bilelim :P

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Yaf Gardaş ben en güvenilir olanı yazdım :) Yani isterseniz alıp telefonu direk güncelleyebilirsiniz ama "Tam stabil olur mu ? yok şurası bozuk olur mu ? yok böyle ? yok şöyle ?" diye sorunlar olmasın diye en güvenli olanını yazdım :)

Buradaki adımlarla GÜNCELLEME ? Niye güncellemesin başka adım varsa sen söylede bizde bilelim :P

rootun bi alakası yok, adam officialden çıkmak istemiyor ki stock yüklüyor sen root yapmalısın demişsin sayacını arttıracaksın adamın :D
güncelleme yap demek o yani önce güncelle sonra root sonra arıza patch :D

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
[MENTION=272847]lordarcual[/MENTION] kardeşim ellerine sağlık güzel anlatım olmuş :) yakın zamanda S3 alacağım denerim artık :D

burdurlu1988

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir şey soracağım. benim telefonumun şuanki sürümü 4.0.4 şimdi 4.1.2 guncellemesine gelebilmek için arada 4.1.1 var sanırım güncellemeleri sirasiyla mi yapılacak yoksa 4.0.4ten direk 4.1.2 sürümünü güncellersem eksileri artıları olur mu? (telefonum: imei li klonlu s3). yardımcı olursanız çok sevinirim. birde bu güncelleme olayı kaç saat sürer ilk defa güncelleyen için :) şimdiden teşekkür derim..

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Direk güncelleyebilirsiniz. Ama klon imeili ise şebeke gidecektir.

MesutCULCUL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Note 2 ye odin ile orjinal sürümü yüklemek garantiye zarar verir mi? çünkü kies ile güncellemede sorun alıyorum klon imei olmadığı halde.ya kies cihaz bilgilerini alamıyor bağlantı sorun gidericisini denediğim halde ve ii üç dea sanki hiç güncellememiş gibi aynı yazılımı yüklüyor yada cihazdan güncelleme deyince olmadığı halde cihaz yazılımı modifiye edilmiş diyor.ne yapabilirim?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Odin ile Official Firmware yüklemekle "Custom Binary Download" sayacı artmaz. Yani Odin ile güncellemekle orjinallik bozulmaz ama yükleyeceğiniz firmware TUR kodlu olsun olur da daha sonra kies'e bağlamak isterseniz tanıması için. Şu videoda örneği var. http://www.youtube.com/watch?v=_8Tga_yKywc

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
şebeke giderse geri getirebiliriz değil mi? geri getirince de yeni güncelleme gidip de eski haline mi döner yoksa hicbirsey olmaz mi? ilgilendiğiniz için şimdiden teşekkürler..
Arıza Patch ile evet geri getirebilirsiniz. Eski haline dönmez. Ama Root'lamanız gerekir.

burdurlu1988

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Birde rootlama çıktı desene isim çok zor girdik bi işin içine hadi hayirlisi bakalım daha hicbirseyde bilmiyorum bakalım nasıl çıkacağız bu işin içinden :( bu işlemlerin hepsi kaç saat sürer bilmeyen birisi için?
lordarcual kardeş Allah yolunu açık edip vatana millete hizmetlerini arttirsin inşallah. :) eline gönlüne sağlık..

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
şebeke giderse geri getirebiliriz değil mi? geri getirince de yeni güncelleme gidip de eski haline mi döner yoksa hicbirsey olmaz mi? ilgilendiğiniz için şimdiden teşekkürler..

geri getirmek için root yapman ve arıza patch yüklemen gerekir, roottan çekinme zaten garantili değil telefonun

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Birde rootlama çıktı desene isim çok zor girdik bi işin içine hadi hayirlisi bakalım daha hicbirseyde bilmiyorum bakalım nasıl çıkacağız bu işin içinden :( bu işlemlerin hepsi kaç saat sürer bilmeyen birisi için?
lordarcual kardeş Allah yolunu açık edip vatana millete hizmetlerini arttirsin inşallah. :) eline gönlüne sağlık..
Sağ ol :) Kardeşim bak bunlar en fazla 12 dakika filan sürer :) Hiç bilmeyen biri için 12 dakika :) Mesela şuradan Root dosyasını indirip telefona aynı Odin ile günceller gibi yapıp Root'u kuracaksın. Sonrada buradan ARIZA Patch'ı indireceksin işte sonra açacaksın ARIZA Patch'i sonra İzin ver diyeceksin çıkan pencereye bitti. Hepsini program halledivericek. Güncelledikten sonra bu dediklerimi yap iş tamamdır. :)

burdurlu1988

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yapma yav :) ben en az 5saat sürer diye düşünüyordum :) oh be içim ferahladı ;) Allah razı olsun sizden çoook teşekkür ederim tamam güncelledikten sonra yapacağım inşallah.

eko44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iyi günler ben galaxys3 ve yurt dışından aldım telefonu odin ile güncelledim ama şebeke gitti ne yapmayalım yardım da bulunursanız sevinirim

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
iyi günler ben galaxys3 ve yurt dışından aldım telefonu odin ile güncelledim ama şebeke gitti ne yapmayalım yardım da bulunursanız sevinirim

Bugün bu kaçıncı oldu bilmiyorum. :)

Önce telefonu root et. Sonra Arıza Patch yükle.

burdurlu1988

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vay arkadaş yapılır mi bu bana. kaydettikleri imei le bakarmisiniz söver gibi :)

IMEI SORGULAMA

IMEI : ******461555770

Durumu : IMEI numarası kayıtlı

Kaynak : İthalat yoluyla kaydedilen IMEI

Üretici : Üretici: Ericsson Mobile Comms AB

Pazar Adı: A1018s Model Bilgileri: 1100901-BV Sorgulama Tarihi 10.02.13

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Vay arkadaş yapılır mi bu bana. kaydettikleri imei le bakarmisiniz söver gibi :)

IMEI SORGULAMA

IMEI : ******461555770

Durumu : IMEI numarası kayıtlı

Kaynak : İthalat yoluyla kaydedilen IMEI

Üretici : Üretici: Ericsson Mobile Comms AB

Pazar Adı: A1018s Model Bilgileri: 1100901-BV Sorgulama Tarihi 10.02.13
Hakkaten ana avrat yani :)