İphone 5 Mi Htc One X+ mi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yigot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yigot

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar 2 siminde benı cezbeden yanları var karar veremıyorum

ıPhone 5 in cezbedıcı yanları

1 gb ram ın 200 mb ını sıstem kaynaklarına kullanması 800 unun bos olması. (Sıkıntı olmadan çoklu işlem)
işlemcisi ve gpu su özellikle gpu su.
32 nm işlemcisi.
Appstore un google play den daha iyi olması.(ŞAHSİ FİKRİM)
Alırsam 32 gb alıcam.
iOs 6

HTC ONE X + in cezbedıcı yanları

64 gb depolama alanı.
4.7 inch rgb dizilimli Super Ips Lcd 2 Ekran
2100 miliaper pili.
BeatsAuido ses yönetimi. (One x+ alırsam ıBeats kulaklık da alıcam)
HTC Sense ara yüzüne hayranım android dünyasındakı tek sevdıgım arayuz.
Tegrazone Market Özel grafikli oyunlar

-Leri (2 sinide aynı yere yazıcam)

ıPhone 5 ın kamera problemı var bazı acılardan pembemsi bir görüntü cıkıyor.Vede iOs bir süre sonra sıkıcı oluyor (farklılık olmadıgı ıcın sol sag sol sag) okadar para verdıkten sonra jaılbreak yapmam yani parayla ındırırım alayını
One X+ ın 40 mı 45 mı nanometre bır cpu var ısınırmı ısınmazmı bıde tegra 3 cıkalı baya sure gectı nvıdıa tegra 4 bu yıl bıtmeden cıkar dıye 1 kac makale okudum falan.

Arkadaşlar yardım edin lutfen fıkırlerınızı Sunun (ASLA GALAXY S3 AL DEMEYIN)

Şimdiden yorumlarınız ıcın tesekkurler :)

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Kendinde belirtmişsin S3 almayın diye. Geriye tek seçenek kalıyor HTC. Ben özellikle iP5'ten uzak durulması kanaatindeyim. Çünkü telefonu gidip gördüm kullandım az. Hem görünüşü iP 4s'ten kötü hemde yine iP 4S'ten çok fazla bi fark yok . O kadar fark içinde 3000 TL'lerde para bayılmaya hiçmi hiç gerek yok.

Yani bir çok açıdan HTC diyorum en azından Android ile çok fazla canınız sıkılmaz. Tabi yinede tercih sizin.

Ayrıca küçük bir not : 3000TL iPhone 5 alacağınıza 1500TL iPhone4s 16gb + Bir adet Galaxy S3 alınabilir. En azından çift telefonunuz olur hem AndroidOS hemde iOS kullanmış olursunuz . Canınızın sıkılması gibi bir durumda söz konusu olmaz :wink:

yigot

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Kendinde belirtmişsin S3 almayın diye. Geriye tek seçenek kalıyor HTC. Ben özellikle iP5'ten uzak durulması kanaatindeyim. Çünkü telefonu gidip gördüm kullandım az. Hem görünüşü iP 4s'ten kötü hemde yine iP 4S'ten çok fazla bi fark yok . O kadar fark içinde 3000 TL'lerde para bayılmaya hiçmi hiç gerek yok.

Yani bir çok açıdan HTC diyorum en azından Android ile çok fazla canınız sıkılmaz. Tabi yinede tercih sizin.

ram olayında sıkıntı yasarmıyım coklu ıslemde ? birde one x + ın ıslemcısı hakkıdna bıraz yorum yaparmısın uzun bır konu olacaga benzıyor :)

yigot

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Yorumlarınızı beklıyorum arkadaslar ...

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Yorumlarınızı beklıyorum arkadaslar ...

Yani İphone5 İos sistemine göre üretilmiş bir telefon dedigin gibi İos'a bu telefon hayli yeterken aynı şey android için mümkün olmuyor bu nedenle iyi bir sistem gerekiyor android için (abartılacak olmasa da iyi bir sistem) One X + hoş güzel +64 gb dahili özellikleri cok cezbedici ama İos rahatlıgı da başka ama İphone5 de sorunlar bitmiyor o da ayrı bir şey :) Ben One X + dan yana kullanırdım tercihimi ha Xperia S 'imi seviyorum orası ayrı :D :D

yigot

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Sony nin telefonlari bana guzel gelmiyo gorunusu yorumun icin sagol

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
One X+ varken başka telefon düşünmek hata olur. İşlemci teknolojisinin eskidiği doğrudur ancak pilin yükseltilmiş olması bu dezavantajı ortadan kaldırıyor. Bana göre tek olumsuz tarafı tek renk yani sadece siyah çıkacak olması. Genelde beyaz renk telefonlara basit bir hava katıyor ancak One X'de telefon beyaz renk ile bambaşka bir havaya bürünüyor. Yinede belli olmaz beyaz rengini de çıkarabilirler.

yigot

Asistan
Reaksiyon puanı
5
One X+ varken başka telefon düşünmek hata olur. İşlemci teknolojisinin eskidiği doğrudur ancak pilin yükseltilmiş olması bu dezavantajı ortadan kaldırıyor. Bana göre tek olumsuz tarafı tek renk yani sadece siyah çıkacak olması. Genelde beyaz renk telefonlara basit bir hava katıyor ancak One X'de telefon beyaz renk ile bambaşka bir havaya bürünüyor. Yinede belli olmaz beyaz rengini de çıkarabilirler.

İslemci 32 nm oldu dıyolar tegra3+ da ne kadar dogru bılmem one x+ dusunuyorum bende.

maxirabit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şu bir gerçek yakın bir zamanda androidin daha üst modelleri çıkacağından,güncelleme oyun vs yönünden sorun çekiceksiniz ama para yönünden sıkışık değilim 1-2 yıl idare etsin güncelleme oyun vs yönünden dert çekmeyeyim dersiniz tabi ios derim. Neden mi? Şu anda galaxy w ye bile güncelleme kesildiğini düşünürsek hüsran olabiliyor android bazen. Tabi eski olmasına rağmen 3gs bile ne güncellemeler aldı

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
htc kullanmış birisi olarak şunu söyleyebilirim "htc pişmanlıktır." git iphone 4s al

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Arkadaşlar 2 siminde benı cezbeden yanları var karar veremıyorum

ıPhone 5 in cezbedıcı yanları

1 gb ram ın 200 mb ını sıstem kaynaklarına kullanması 800 unun bos olması. (Sıkıntı olmadan çoklu işlem)
işlemcisi ve gpu su özellikle gpu su.
32 nm işlemcisi.
Appstore un google play den daha iyi olması.(ŞAHSİ FİKRİM)
Alırsam 32 gb alıcam.
iOs 6

HTC ONE X + in cezbedıcı yanları

64 gb depolama alanı.
4.7 inch rgb dizilimli Super Ips Lcd 2 Ekran
2100 miliaper pili.
BeatsAuido ses yönetimi. (One x+ alırsam ıBeats kulaklık da alıcam)
HTC Sense ara yüzüne hayranım android dünyasındakı tek sevdıgım arayuz.
Tegrazone Market Özel grafikli oyunlar

-Leri (2 sinide aynı yere yazıcam)

ıPhone 5 ın kamera problemı var bazı acılardan pembemsi bir görüntü cıkıyor.Vede iOs bir süre sonra sıkıcı oluyor (farklılık olmadıgı ıcın sol sag sol sag) okadar para verdıkten sonra jaılbreak yapmam yani parayla ındırırım alayını
One X+ ın 40 mı 45 mı nanometre bır cpu var ısınırmı ısınmazmı bıde tegra 3 cıkalı baya sure gectı nvıdıa tegra 4 bu yıl bıtmeden cıkar dıye 1 kac makale okudum falan.

Arkadaşlar yardım edin lutfen fıkırlerınızı Sunun (ASLA GALAXY S3 AL DEMEYIN)

Şimdiden yorumlarınız ıcın tesekkurler :)

Ben kesinlikle HTC derdim: Appleda market harici uygulama yükleyemiyorsun ama HTC de böyle bir sınır yok. Root gerektirmeyen her şeyi rahatlıkla yüklersin. Performans olarak çok daha önde olacak HTC. ios6'yı kullanan pek çok arkadaşım durumdan aşırı mutsuz. Sense arayüzü ve Beats desteği harika bir deneyim sunuyor. Setten beats kulaklık çıkmıyorsa dahi hemen git bir Tour vs al (iBeats alma) müzik nasıl olurmuş gör ;) Gerçi 15$a HTC kulaklıkları var ancak beats firması hazırladı. Yassı kablo kullanıyorlar, o da muhtemelen harikadır. Kamera problemi lensle alakalı sanıyorum iPhone da onu da uygulamaların ne derece düzelteceği tartışılır. HTC alüminyum olanlarında ısınma hiç yaşatmıyor. Çok extreme durumlar olsa bile hemen soğuyor. Şimdilik bu kadar. Muhtemelen HTC daha ucuz olur iPhonedan o yüzden hangisini seçeceğin daha da açıkça belli olur :D

htc kullanmış birisi olarak şunu söyleyebilirim "htc pişmanlıktır." git iphone 4s al

Bu yorum doğru ancak eski modeller için. Şuan ben Desire S kullanıyorum ve ICS yeni çıktı. Belki gelmez bile JB ama şuan gidip Onex+ alırsan uzunca bir zaman sorun çekmezsin güncelleme konusunda. E bu konuda sorun yaşamazsan HTC her yönden oldukça pozitif. Bir sorun olduğunda hemen arıyorlar vs ben müşteri hizmetlerinden oldukça memnunum. Şimdiye kadar tek sorun çok model olmasından dolayı zor güncelleme fixliyorlar

yigot

Asistan
Reaksiyon puanı
5
ben kesinlikle htc derdim: Appleda market harici uygulama yükleyemiyorsun ama htc de böyle bir sınır yok. Root gerektirmeyen her şeyi rahatlıkla yüklersin. Performans olarak çok daha önde olacak htc. Ios6'yı kullanan pek çok arkadaşım durumdan aşırı mutsuz. Sense arayüzü ve beats desteği harika bir deneyim sunuyor. Setten beats kulaklık çıkmıyorsa dahi hemen git bir tour vs al (ibeats alma) müzik nasıl olurmuş gör ;) gerçi 15$a htc kulaklıkları var ancak beats firması hazırladı. Yassı kablo kullanıyorlar, o da muhtemelen harikadır. Kamera problemi lensle alakalı sanıyorum iphone da onu da uygulamaların ne derece düzelteceği tartışılır. Htc alüminyum olanlarında ısınma hiç yaşatmıyor. çok extreme durumlar olsa bile hemen soğuyor. şimdilik bu kadar. Muhtemelen htc daha ucuz olur iphonedan o yüzden hangisini seçeceğin daha da açıkça belli olur :d

bu yorum doğru ancak eski modeller için. şuan ben desire s kullanıyorum ve ics yeni çıktı. Belki gelmez bile jb ama şuan gidip onex+ alırsan uzunca bir zaman sorun çekmezsin güncelleme konusunda. E bu konuda sorun yaşamazsan htc her yönden oldukça pozitif. Bir sorun olduğunda hemen arıyorlar vs ben müşteri hizmetlerinden oldukça memnunum. şimdiye kadar tek sorun çok model olmasından dolayı zor güncelleme fixliyorlar

tour u sevmiyom ya seklini neden ıbeats almayim ?

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Beats da kulaklıklar sonuçta zırhlı falan değil Philips kulaklık ne kadar kolay kopuyorsa Beatsler de o kadar kolay kopuyor. Verdiğin onca para ile kalıyorsun. Çok kaliteli iBeats o konuda şüphen olmasın ancak seyehat ederken falan kullanıcaksan çok kolay kopar. Tourda bu ihtimal biraz daha düşük zaten onu sağlıyor yassı kablo. Çözülmeyi de oldukça kolaylaştırıyor. Eğer headset alırım diyorsan o daha da iyi çünkü kablosu tak çıkar yapılıyor. O konuda da orjinal almaya dikkat etmelisin imitasyonları çok fazla

yigot

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Beats da kulaklıklar sonuçta zırhlı falan değil Philips kulaklık ne kadar kolay kopuyorsa Beatsler de o kadar kolay kopuyor. Verdiğin onca para ile kalıyorsun. Çok kaliteli iBeats o konuda şüphen olmasın ancak seyehat ederken falan kullanıcaksan çok kolay kopar. Tourda bu ihtimal biraz daha düşük zaten onu sağlıyor yassı kablo. Çözülmeyi de oldukça kolaylaştırıyor. Eğer headset alırım diyorsan o daha da iyi çünkü kablosu tak çıkar yapılıyor. O konuda da orjinal almaya dikkat etmelisin imitasyonları çok fazla

d&r veya bellı magazalardan alırım oyle sey olacagını sanmıyorum seyehat degıl ya otobuste gezerken spor yaparken bos derslerde vs vs zaten hatırlıyosam kutusundan cantada cıkıyo cantasında tasırım sıkıntı olmaz dıye dusunuyorum.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Yok hiç öyle düşünme ne kadar özen göstersen de kolay hasar alıyorlar. 5 liralık bir şey olsa üzülmezsin ama çok para. Ben turkcellden almıştım Tour 100tl idi orjinaldi. O bile sorun çıkardı garantiye yolladım. Neticede o kulaklık konusunda konuşulur. Telefonu HTC seç;)

yigot

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Yok hiç öyle düşünme ne kadar özen göstersen de kolay hasar alıyorlar. 5 liralık bir şey olsa üzülmezsin ama çok para. Ben turkcellden almıştım Tour 100tl idi orjinaldi. O bile sorun çıkardı garantiye yolladım. Neticede o kulaklık konusunda konuşulur. Telefonu HTC seç;)

Tour 100 tl mıydı turkcellde yarın 5 adet alayım kar bıle ederım 4 unu satsam :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kesinlikle htc one x hiç kuşku yoq:D ama yinede sana kalmıs ama ben memnunum htc one x den:D

Tekno Çocuk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben Apple iPhone 5 isterdim bütçen büyükse al.Ayrıca çoğu uygulama üreticisi uygulamalarını iOS'a çıkartmak istiyor,alternatif olarak da Android'e ve sonra da diğerleri.Ayrıca iPhone 5 uzun süre insanlar tarafından konuşulan bir cep telefonu,ama bir yandan da o kadar para vermek içine oturabilir,HTC One X+ da tahminimce çok güzel bir cep telefonudur,özellikle işlemcisi :)

debir

Asistan
Reaksiyon puanı
2
tabiki htc one x+ diyorum

diyorum çünkü htc one x ve x+ tasarımını seviyorum, özellikleri ise öyle roket olmasına göre yok, kişinin ihtiyaçlarına cevap veriyorsa yeter diye düşünüyorum. android, kamera, gibi özelliklerini de düşünürsek one x+ derim

bu arada ıphone 5 ile htc one x+ da batarya aynı güçte

htc one x+ kendi adıma eksikliği beats kulaklık vermemesi ve sadece siyah rengi olması görüyorum, diğer özellikler benim işimi görüyor...:lol:

muratal

Doçent
Reaksiyon puanı
1
iphone bu sefer kaliteli olmuş iphone 5 daha uygun bence.

plaksan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
One X+ derim bende ama s3 nie olmaz dediniz anlayablmiş değilim.Acı bir tecrübeniz mi oldu?

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Dikkat ettiysen One X+'la ilgili saydığın eksiler eski teknoloji midir, ısınır mı gibi senin aslında kullanım çıktılarınla ilgili olmayan şeyler. :)

iOS6'ya bir artı diyip sonra benim de paylaştığım iOS sıkıcılığından bahsetmen biraz garip olmuş. Bence buna odaklan, ki dediğin kadar Sense hayranıysan özellikle OneX+'la gelecek olan Sense 4+ senin için bitirici olacaktır. Çok daha güzel hale gelmiş, ama tabi bu benim kişisel fikrim.

Fotoğraf konusu çözülemeyecek gibi bir his var içimde. Apple'ın üretim sürecine asla müdahale etmediğini biliyoruz ki fotoğrafçılıkla ilgilenen bir çok arkadaşla tanıtıldığı akşam benzer şeyleri konuştuk. Daha küçük elementler kullanmak bu tip problemlere davetiye çıkartmaktır. Apple da resmi cevap olarak "kamerayı döndertiverin" demiş, 5S'le anca çözerler gibi düşünüyorum. Belki gelişmiş bir yazılım müdahalesi o pembe/mor kısmı azaltır ama, lensin üzerine o şekilde bir ışık geldikten sonra, pardon sensörün :), yapacak çok bir şey de kalmıyor. Elle ışığı kesmek vb çözümler de her zaman mevcut ama.

Benim sana tavsiyem, iOS ve Sense arasında bir karar vermen, belirleyici etken bu olacaktır. Genelde bu iki telefon arasında kalan insanlara benzer tavsiyeler veririm ama senin biraz daha yetkin bir kullanıcı olduğuna dair bir hissiyata kapıldım neden bilmyiorum=) o nedenle Android'in biraz daha zor olduğunundan bahsetmeyeceğim. Ama misal, iPhone düşünenler genelde daha "end-user" olduklarından bunu söylerim, misal ablam bana ne alayım dediğinde düşünmeden iPhone demiştim.

Oldukça fazla app kuran ve kullanan birisiyim ve şimdiye kadar RAM'le ilgili bir sıkıntım olmadı, açıkçası Android'in etkin hafıza kullanımında başarılı olduğunu düşünüyorum ama sesli düşünerek iOS çok fazla uygulama açık olduğunda bunları ekrana getirmede daha hızlı mı olur diye sorarsak, olabilir derim.

S3 de demeyin demiş işte kurcamalamayın :D, belli ki bir ton para verdiği şeyin elinde ucuz plastik hissi vermesini istemiyor ki bu benim de sebeplerimden biri.

pardon ısınma kısmını unutmuşum. Öyle çok oyuncu olduğumu söylemem, günde 30-50dk Bike Race ve Angry Birds oynarım zaman öldürmek için. Isınıyor lens altı bölgede ama öyle rahatsız edecek bir ısınma hissetmedim. Ama sen tegra3 optimized oyunlardan da bahsediyorsun, orada durum değişebilir.

muratal

Doçent
Reaksiyon puanı
1
iphone 5 diyorum ben kaliteli bir iş çıkarılmışa benziyor.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
başka bir alternatif sunayım ben :D asus padfone 2 :) htc alırsan yanında şarz makinasını hatta harici batarya cihazını eksik etme :D one x faciasından sonra bi daha htc ile işim olmaz :)

saidkara01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhaba, incelediğim kadarıyla iphone5 in artılarını sana söyleyeyim. App leri kaliteli,işlemcisi one x+ dan daha hızlı (bir çok modelden aslında), grafik kartı gerçekten çok iyi. Oyun konusunda 4s den daha iyi ve ekran kolaylığı var. Siri ile hava atmak istersen daha hızlı ve gelişmiş. İnternet deneyimi tüm telefonlardan daha hızlı. Kamerası one x ile aynı ama yakınlaştırsığında daha keskin çekim ypıyor. Auto focus konusunda android telefonlardan daha iyi. Arayüzü kolay ve havası var. Paraya kıyıyorsan binlerce çeşit aksesuarı var ve dünya çapında özen gösterilen bir tel (yurt dışında otellerde özel aksesuarları var odanızda). Eksileri ise: arayüzü belli bir süre sonra sıkıyor ve sadece resim ve aloo moduna dönmenize sebep olabilir. Kamerada ufak bir pembeleşme sorunu var.karanlık çekimde one x daha iyi. kulaklığı karizmatik güzel fakat one x kadar değil ve ses sistemi.App sayısı az androide göre.Özelleştirme şansınız yok ve jail break yapmanız yada sizi standart kalıplara sokması ve onların dünyasında yaşatması bence bir eksi.Siri de zaten türkçe değil.Map sistemi kötü.Klavyesine tr karakterler eklendi ama dar olduğu için tuşlar minik. One x+ da ise arayüzü çok iyi ve jellybean ile 60 fps kalitesi.Özelleştirmeye çok daha müsait. Ses sistemi ve kulaklığı havalı.Tegra oyunları gerçekten güzel bir deneyim veriyor ama yavaş gelişiyor.2 telefonda ısınıyor ama x+da bu ne kadar belli değil.Kamera konusunda x ile x+ aynı ama bir farklılık yapılmış olabilir. ip5 in ön kamerası çok kaliteli fakat x+da image sense ile daha kaliteli olacak. uygulama sayısı çok fazla fakat yanlış uygulamalar bataryayı belliyor.hız olarak ip5 den geri kalır yanı yok ve grafiği artık daha güçlü.Amfi eklentisi ile beats yazılımsaldan ziyade donanımsal + sağladı.Herkes ip e karizmatik desede bence x+ daha karizmatik ve sexy i andırır bir x taşıyor.şekilsel olarak htc daha başarılı.klavyesi çok daha iyi ve geniş ekranın oyun ve filmde farkı büyük.2 sininde gün ışığında ekranları iyi gösteriyor fakat ip daha iyi bu konuda. aklıma gelenler bunlar gece gece :) htc j butterfly ı da bir düşün eğer büyük ekran seviyorsan.Ama burda devreye note 2 giriyor onuda unutma ki bence oda bir harika :)

Reaksiyon puanı
10,315
bu asus padphone incelemesi burda niye yapılmadı anlamıyorum, yoksa yapıldı da ben mi görmedim?
geçen gün dh'de izlemiştim bir incelemesini olağanüstü güzel ve kaliteli buldum.
hem telefon hem de tablet olarak müthiş yapmışlar.
en azından htc kadar iphone kadar konuşulmayı, tartışılmayı hak eden bir ürün yapmış adamlar.
s3 boyutunda bir telefon olarak kullanıyorsunuz, sonra da 10.1" boyutunda tablete dönüştürebiliyorsunuz... ki bu dünyada ilk olan bir teknoloji.

SDN editörlerinden bunu bekliyorum.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
bence ikiside çok iyi cihaz ancak teli ne için kullancaksın