İphone 5 Mi Htc One X+ mi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yigot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yigot

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Öncelikle merhaba, incelediğim kadarıyla iphone5 in artılarını sana söyleyeyim. App leri kaliteli,işlemcisi one x+ dan daha hızlı (bir çok modelden aslında), grafik kartı gerçekten çok iyi. Oyun konusunda 4s den daha iyi ve ekran kolaylığı var. Siri ile hava atmak istersen daha hızlı ve gelişmiş. İnternet deneyimi tüm telefonlardan daha hızlı. Kamerası one x ile aynı ama yakınlaştırsığında daha keskin çekim ypıyor. Auto focus konusunda android telefonlardan daha iyi. Arayüzü kolay ve havası var. Paraya kıyıyorsan binlerce çeşit aksesuarı var ve dünya çapında özen gösterilen bir tel (yurt dışında otellerde özel aksesuarları var odanızda). Eksileri ise: arayüzü belli bir süre sonra sıkıyor ve sadece resim ve aloo moduna dönmenize sebep olabilir. Kamerada ufak bir pembeleşme sorunu var.karanlık çekimde one x daha iyi. kulaklığı karizmatik güzel fakat one x kadar değil ve ses sistemi.App sayısı az androide göre.Özelleştirme şansınız yok ve jail break yapmanız yada sizi standart kalıplara sokması ve onların dünyasında yaşatması bence bir eksi.Siri de zaten türkçe değil.Map sistemi kötü.Klavyesine tr karakterler eklendi ama dar olduğu için tuşlar minik. One x+ da ise arayüzü çok iyi ve jellybean ile 60 fps kalitesi.Özelleştirmeye çok daha müsait. Ses sistemi ve kulaklığı havalı.Tegra oyunları gerçekten güzel bir deneyim veriyor ama yavaş gelişiyor.2 telefonda ısınıyor ama x+da bu ne kadar belli değil.Kamera konusunda x ile x+ aynı ama bir farklılık yapılmış olabilir. ip5 in ön kamerası çok kaliteli fakat x+da image sense ile daha kaliteli olacak. uygulama sayısı çok fazla fakat yanlış uygulamalar bataryayı belliyor.hız olarak ip5 den geri kalır yanı yok ve grafiği artık daha güçlü.Amfi eklentisi ile beats yazılımsaldan ziyade donanımsal + sağladı.Herkes ip e karizmatik desede bence x+ daha karizmatik ve sexy i andırır bir x taşıyor.şekilsel olarak htc daha başarılı.klavyesi çok daha iyi ve geniş ekranın oyun ve filmde farkı büyük.2 sininde gün ışığında ekranları iyi gösteriyor fakat ip daha iyi bu konuda. aklıma gelenler bunlar gece gece :) htc j butterfly ı da bir düşün eğer büyük ekran seviyorsan.Ama burda devreye note 2 giriyor onuda unutma ki bence oda bir harika :)

Aralık' a kadar bekleye bilirim buterfly gelmez sanmıyom bıde gpu bakımından ıPhone 5 2 ye katlamıs one x+ ı one x+ la s3 un gpu ları aynı gucte ıPhone 5 2 ye katlamıs s3 u oyle bır durumda var...
Yeni snap dragon s4 lü cihazlar geldı onlarda kafamı karıstırmıyo degıl bi yandanda işte butterfly keske gelse dıyorum.
Note 2 yi hiç begenmıyorum afedersınız yarma gibi telefon sımdı butterfly degılmı dıcenız tasarım ve o 0.5 inch den kurtarıyo :)

bu asus padphone incelemesi burda niye yapılmadı anlamıyorum, yoksa yapıldı da ben mi görmedim?
geçen gün dh'de izlemiştim bir incelemesini olağanüstü güzel ve kaliteli buldum.
hem telefon hem de tablet olarak müthiş yapmışlar.
en azından htc kadar iphone kadar konuşulmayı, tartışılmayı hak eden bir ürün yapmış adamlar.
s3 boyutunda bir telefon olarak kullanıyorsunuz, sonra da 10.1" boyutunda tablete dönüştürebiliyorsunuz... ki bu dünyada ilk olan bir teknoloji.

SDN editörlerinden bunu bekliyorum.

Tabletimde yoktu aslında ıyı olur padfone 2 yı bende bılıyorum guzel bır cıhaz ama nezaman gelırkı aralık cıvarına kadar bekleye bılırım en fazla...

bence ikiside çok iyi cihaz ancak teli ne için kullancaksın

Genellıkle oyun,muzık,internette,gezınme,mesaj atma akıllı telefonlarda baska ne yapıla bılır kı :) ama bunların hızı onemlı

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Aralık' a kadar bekleye bilirim buterfly gelmez sanmıyom bıde gpu bakımından ıPhone 5 2 ye katlamıs one x+ ı one x+ la s3 un gpu ları aynı gucte ıPhone 5 2 ye katlamıs s3 u oyle bır durumda var...
Yeni snap dragon s4 lü cihazlar geldı onlarda kafamı karıstırmıyo degıl bi yandanda işte butterfly keske gelse dıyorum.
Note 2 yi hiç begenmıyorum afedersınız yarma gibi telefon sımdı butterfly degılmı dıcenız tasarım ve o 0.5 inch den kurtarıyo :)

Tabletimde yoktu aslında ıyı olur padfone 2 yı bende bılıyorum guzel bır cıhaz ama nezaman gelırkı aralık cıvarına kadar bekleye bılırım en fazla...

Genellıkle oyun,muzık,internette,gezınme,mesaj atma akıllı telefonlarda baska ne yapıla bılır kı :) ama bunların hızı onemlı
bak hacım eğer iphone 5 e jailbreak yaptıracaksan tabiki o ancak yok zaten kırılmadı ben garantiyide bozamam dersen one x plus

yigot

Asistan
Reaksiyon puanı
5
bak hacım eğer iphone 5 e jailbreak yaptıracaksan tabiki o ancak yok zaten kırılmadı ben garantiyide bozamam dersen one x plus

eski 3g vardı sattım nokia c7 aldım ıPod touch 4 var suan apple urunu olarak app store dakı cogu paralı sey ınıdırılı kullanacagım belkı cıktıkca yenı oyun ındırırım yanı dolu dolu bı apple ıd bulunuyor ondan jaılbreak gereksız olarak goruyorum :/

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
eski 3g vardı sattım nokia c7 aldım ıPod touch 4 var suan apple urunu olarak app store dakı cogu paralı sey ınıdırılı kullanacagım belkı cıktıkca yenı oyun ındırırım yanı dolu dolu bı apple ıd bulunuyor ondan jaılbreak gereksız olarak goruyorum :/
yav baştan desene ...
neyse unut one x plus ı
asus padphone 2 bunu araştır bakem
telefon ama tablette oluyor dh den bi bak one x plusı anında unutursun
nokia c7 bende kullandım bundan önceki cihazım oydu:D

yigot

Asistan
Reaksiyon puanı
5
yav baştan desene ...
neyse unut one x plus ı
asus padphone 2 bunu araştır bakem
telefon ama tablette oluyor dh den bi bak one x plusı anında unutursun
nokia c7 bende kullandım bundan önceki cihazım oydu:D

deli ediyo benı c7 ondan degıstırcem :D

One X plus u neden unutayım ?
Geliş tarihi belli degilki padone 2 nın bakmıstım dh ye ıyı cıhaz s4 lu falan fılan ama ne zaman gelcek aralık ın ortasına kadar almazsam c7 delırtıcek benı delı adam da tel kullanmaz ondan aralık ortasına kadar almam lazım ...

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
deli ediyo benı c7 ondan degıstırcem :D

One X plus u neden unutayım ?
Geliş tarihi belli degilki padone 2 nın bakmıstım dh ye ıyı cıhaz s4 lu falan fılan ama ne zaman gelcek aralık ın ortasına kadar almazsam c7 delırtıcek benı delı adam da tel kullanmaz ondan aralık ortasına kadar almam lazım ...
abi hem tel hem tablet sahibi olcan az bekle daaa
hem belki one x plus ondan sonra gelir
belli olmaz bu işler

synchronline

Asistan
Reaksiyon puanı
0
one x plus yarın ingilterede satışa çıkıyor fiyatını çok merak ediyorum türkiye de nekadara satılacak acaba

ScienceNET

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Tam olarak ne yapmak istediğine göre değişir... Özgür bir kuş gibi uçmak istiyorsan Android, Apple'ın kanatları altında uçmak istiyorsan iOS...

Ben olsaydım iPhone 5 alırdım. Bana daha çok hitap ediyor...

saidkara01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Valla kardeş htc dlx çıktı çıkacak.Şunu diyeyim hızı gerçekten çok iyi olacak, pil ömrü one x gibi idare eder (2500 mh) 5 inç ve 1080p ekranla gelecek.işlemcisi de s4 pro.zaten hız yarıştırmanın sana bir faydası olmayacak :) saniyelik farklarla çok etkilemez saniye bile değil hatta. DLX de beats olacak kamera 12mp olabilir 2 gb de ram gayet yeterli. one x+ ap37 gpu farkıyla gelecek onu unutma.yani iphone 2 ye katlar demek yanlış olur bence. İngiltere dede satışa sunuldu ülkemize gelince testler daha net olur. 1 ay olmadan netleşir diye bekliyorum. Ben burda htc ve i phone u konu aldım onun dışında asus lg huawei de güzel ama sen tercih etmemişsin bana da çok sıcak gelmedi işin aslı. Görsellik ön plandaysa htc, hava atacaksan i phone derim.2 si de arada farkla bulunsada yavaş değil performansları gayet iyi :)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
asus padfone 2 bencmark ı sonuçları görünce şaşırmayın :D

[video=youtube;PPj5C-5rxD4]http://www.youtube.com/watch?v=PPj5C-5rxD4[/video]

yigot

Asistan
Reaksiyon puanı
5
asus padfone 2 bencmark ı sonuçları görünce şaşırmayın :D

[video=youtube;PPj5C-5rxD4]http://www.youtube.com/watch?v=PPj5C-5rxD4[/video]
Neden bilmem dh de ki padfone 2 incelemesinde bi ara death triger actilar full ayarlarda nedense bana kasiyor gibi geldi acaba asus un suruculeri mi hazir degil diye dusundum adreno 320 nindeath triger dull ayarlarlarda kasma ihtimali uok cunku...

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
Neden bilmem dh de ki padfone 2 incelemesinde bi ara death triger actilar full ayarlarda nedense bana kasiyor gibi geldi acaba asus un suruculeri mi hazir degil diye dusundum adreno 320 nindeath triger dull ayarlarlarda kasma ihtimali uok cunku...

ürün daha piyasaya çıkmaya hazır halde değil ondan olabilir mi :) gerekli sürücü güncellemeleri yapıldığı zaman sorun kalmayacaktır :)

yigot

Asistan
Reaksiyon puanı
5
ürün daha piyasaya çıkmaya hazır halde değil ondan olabilir mi :) gerekli sürücü güncellemeleri yapıldığı zaman sorun kalmayacaktır :)

Onu dedım ya suruculerı hazır degıldır galıba dedım senın dedıgıne görede dogru demısım :)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
6 kişi olduk bakalım çıktığı gibi alacağım :D

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
@saidkara01 ,

Karanlık ortam çekimlerinde iPhone5 HTC OneX'den ciddi derecede daha başarılı.

OneX+'ın arka değil de ön kamerasıyla ilgili bir iyileştirme var. Mp dışında, arka kameranın kullandığı sensörü artık ön kamera da kullanıyor. one X'de ön kamera ciddi tırt, +'da bu biraz daha iyi olacaktır ama varlığı bile gereksiz benim gibi kullanıcılar için ön kameranın.

yigot

Asistan
Reaksiyon puanı
5
@saidkara01 ,

Karanlık ortam çekimlerinde iPhone5 HTC OneX'den ciddi derecede daha başarılı.

OneX+'ın arka değil de ön kamerasıyla ilgili bir iyileştirme var. Mp dışında, arka kameranın kullandığı sensörü artık ön kamera da kullanıyor. one X'de ön kamera ciddi tırt, +'da bu biraz daha iyi olacaktır ama varlığı bile gereksiz benim gibi kullanıcılar için ön kameranın.

Keşke ön kamera koymayıp malıyetı dusurseler başka yerden yukseltırler ordan artanlarla :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar htc nin iphone dan daha iyi özellikleri var ama iphone nunda htc den daha iyi özellikleri var telefonlar bilgisayar gibi karşılaştırılmaz çünkü iphone la htc birbirinden çok farklı ama ben olsam htc alırım neden diye sorarsanız htc one x le iphone 5 eşit sayılır ama htc nın diğer telefonları iphonenun diğer telefonlarından iyi çünkü paralı oyunları internetten apk yaparak bedavaya yükleyebilir ve oyunda para hackı yapabilirsin ve htc çok sağlam ben ikinci kattan düşürdüm hiç bi çizik bile yok gerçekten sölüyorum yalan deil ben olsam iphone 5 alabilcek bütcem varsa y 5 ya da one x alırım ama param orta seviyede se ıphone 4 4s falan almam ama bu arada htc alırsan teknolojiden iyi anlaman gerek yoksa pek iyi kullanamazsın bu dediklerime göre al bence sen

h.ayyildiz34

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ıphone 5 ın kamerasını ısıga tuttugunuz zaman kenarlarda morluklar olusur.. ama one x te ole bı olay yok kendım bırebır ıncelemıstm

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ses kalitesi için alıyorsan htc ama performans ve oyun için alıyorsan tabikide iPhone 5
baştan söyleyim iphone 5te 16 gb yetmiyor paran yetiosa 32gb yad 64gb al