Wndows 8 Kurulum Sorunu

nonameaccount

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar halihazırda Windows 7 kurulu laptop bilgisayarıma Microsoft MSDN'den indirmiş olduğum Windows 8'i kurmak için 50GB boş yer kalan C'yi bölerek 30GB'lık W: diye yeni bir birim oluşturdum. Neyse DVD yi takıp yükleme işlemine başladım yükledi falan sonra bir ekran geldi Windows 8 ve Windows 7 diye tıkladım Windows 8'e "Cihazlar hazır duruma getiriliyor" diye bir yazı çıktı %4 deyken bilgisayar kapanıp açıldı ve siyah ekran geldi dakikalardır bekliyorum hiçbirşey olmuyor. Sitemim çok yeni. Casper BMD2410C i5 2410M 2.30 GHz, 8GB Ram Nvidia GeForce GT540M 2GB Ekran Kartına falan sahip. Bu sorunu nasıl çözebilirim. Daha önceden aynı DVD ile HP Compaq Pentium işlemcili 2GB Rami olan ve Ekran Kartı olmayan dandik bir bilgisayara sorunsuz kurdum ve inanılmaz performans aldım. Önceden bu sorunu benim gibi yaşayanlar olduğunu okumuştum birkaç yerde ama çözümünü hatırlamıyorum konularda silinmiş yada ben bulamıyorum. Lütfen yardım edin :( Teşekkürler...

nonameaccount

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar lütfen bir bilen sorunuma çözüm bulsun şuan kullanamıyorum laptop bilgisayarımı masaüstü bilgisayarıma kaldım. Buna da yüklemeyi denedim boot etmedi bios update yaptım yine işe yaramadı 3 yıllık PC ve Windows 7 Ultimate yüklü. Kesinlikle DVD de bir sorun yok MSDN'den indirdim ve daha önce bir laptop bilgisayarada sorunsuz yükledim. Biraz araştırma yaptım 2 tane ekran kartı olan PC lerde bu sorun yaşanıyormuş. Biostan aktif erkan kartını kapatın diyorlar ama biosta öyle birşey yok! Kaldı ki bios update de yok! Chipset Pegatron A15... Ben şimdi kullanamayacakmıyım Windows 8 ? :( Böyle iş mi olur ya...

nonameaccount

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yapmayın ya 118 kişi bakmış hiç kimse cevap vermemiş, yardım edin lütfen :(

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kardeş benim gibi aynı sorunu yaşayan binlerce kişiden biriside sensin, sorun laptopunda 2 grafik işlemci olması, intel hd graphic 3000 bu sıkıntıya sebep oluyor, bizde çözüm için bekliyoruz.. türk sitelerden ziyade yabancı siteleri takip etmeni öneririm

nonameaccount

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş Casper'dan destek bekliyorsan yandık demektir. Buna microsoft'un bir çözüm bulması lazım!

nonameaccount

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Virtual Box yardımıyla sorunsuz kurulum ve etkinleştirme yaptım ama sıfırdan kurulum gerek bize... Konuyla ilgili Casper'a mail attım ve bilgisayarımın seri numarasını istediler geri dönüş bekliyorum... Aldığım yanıtı burada paylaşırım ve araştırma içerisindeyim.

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
aynı sorun bendede var :( off ekran yarıda kalıyor siyah olarak bekliyor :S,

cngzkyz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
276
Kardeş benim gibi aynı sorunu yaşayan binlerce kişiden biriside sensin, sorun laptopunda 2 grafik işlemci olması, intel hd graphic 3000 bu sıkıntıya sebep oluyor, bizde çözüm için bekliyoruz.. türk sitelerden ziyade yabancı siteleri takip etmeni öneririm

Bende böyle bir sorun olmadı.

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
Bende de 2 grafik işlemcisi var ama Win8'i kurdum.

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
olutor sadece Casper marka laptoplarda windows 8 yüklenmiyor,mzellikle nirvalara 1 ay oldu i7 işlemci 2 grafik işlemci Pc aldım ama windows yüklenmiyor

nonameaccount

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Casper dışında bu sorun yaşayanlar da olmuş. Sadece Casper'a özgü bir sorun değil. Şanslı olanlar sorun yaşamadan yüklüyor ama bizler yükleyemiyoruz. Konuyla ilgili Casper'a tekrardan mail atmama rağmen hala geri dönüş yapmadılar. Kendileri bilir, müşteri kaybediyorlar bundan sonra hayatta Casper'dan bilgisayar almam... Gider Apple alır ABD'ye para kazandırırım ama bizim Türklere para kazandırmam. Gönül ister ki Türk Malı kullanalım ama bunlar böyle yaptığı sürece çok zor. Teknoloji özürlü bir ülkeyiz. Yabancı bir firma olsa çoktan destek verip sorunu çözmüştü. Windows 9 çıkar biz daha Windows 7 de kalırız. Ya bilgisayarları satıp başka bir bilgisayar alacağız ya da Casper'ı sıkıştıracağız. Başka çözüm yok gibi görünüyor...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
casper sadece kasa üretir azıcık araştır asıl üreticiyi bul ordan bios indir kur olmazsa daha yetkin (mümkünse yabancı) bir foruma danış

nonameaccount

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sistem üreticisi (Anakart) Pegatron Corparation Chipset Modeli A15... Bul bakalım bulabilecekmisin arkadaşım ? Her yerden indirilen bios'u da yüklememek lazım. Ayrıca ingilizcem çok ileri düzey değil ama yine de bakıyorum yabancı forumlara ve sonuç, yok.

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
ingilizcem ileri düzey araştırıyorumm bende yok bulamadım kimse yardımcı olmuyor forumda.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
:
null
Arkadasim ben de optimus teknolojisine sahip nvidia 540 m ve intel 3000 ekran kartina sahip notebook kullaniyorum, microsoft sitesinden indirdigin orjinal windows iso dosyasini flash diske yaz ve kurulumu o sekilde yap, dvd den yapma, kurulumun tamamlanamamasinin sebebi optimus teknolojisi degil, win 8 in en uyumlu oldugu teknoloji optimus teknolojisi desem dogru soylemis olurum. bios ayarlarini kontrol et, ayrica windowsu kurmadan once notebook usb portuna takili donanim vs varsa onlari da cikar, kurulumu o sekilde yap.

axpe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Uygulanacak adımlar;

*Ürün sürücülerinin bulunduğu CD den Winflash uygulamasını windows 7 işletim sistemine kurunuz.
*Program çalıştırıldığında yüklenecek bios dosyasını isteyecektir.
*Ekteki dosyayı bulunduğu dizinden seçip, bios update işlemi uygulayınız.
*Bilgisayar yeniden başladıktan sonra Win8 DVD takılarak kurulum yapabilirsiniz.

Winflash uygulamsı ve yeni bios dosyası aşağıdaki linktedir sorunun tam çözümü buyrun.Alternatif 3 link verdim.(Bios version 303 kesin çözüm)

http://www.mediafire.com/?za2r5gp1gnv545a
http://s3.dosya.tc/server4/mDu10S/casper-win8.rar.html
https://rapidshare.com/files/2491313477/casper-win8.rar

Ancak sana önerim caspera mail atarak biligsayar modelinin biosunu istemen mail adresi: mhb@casper.com.tr

brkpls

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim senin yine iyi ben windovs 8 yüklü sifir bilgisayar aldim sany vaio .. Ilk gün sikintisiz kullandim ikinci güncelleştirme yapti ayni siyah ekran geldi dondu kullanamadim .. Pc yi değiştim ikinci bilgisayarda yine güncelleme yapti yine donuyorr.. Napacağimi bilmiyorum .. :((