Samsung NP350E7C-S01tr kasma sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kelaj
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kelaj

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle merhabalar.büyük bir sorunum var ve sizlerle paylaşmak istedim. yalnız lütfen sonuna kadar okuyun çünkü sonradan ekran kartı geçişini yapamıyorsun gibi daha yazdıklarımı tam okumadan saçma sapan yorumlar yapılmasını istemiyorum.

Samsung NP350E7C-S01tr model bir laptopum var.

özellikleri

windows 7 64 bit
8gb ram
intel i5-3230M 2.60 GHZ
ekran kartı intel hd4000 ve ati radeon hd 7600M (toplam 2gb) 17 inç ekran

öncelikle sorunlarımdan bahsedeyim.bilgisayarı mart 2013te sıfır aldık ama ilk güden beri feci performans sorunu var.pcde windows 8 yüklüydü ve şu anki olduğundan bile özellikle oyunlarda ve genel performansı aşırı kötüydü. bütün güncellemeler ve performans ayarları en yüksekte olmasına rağmen. hatta eve interneti kurmaya gelen adam bile bu nasıl i5 felaket kasıyor demişti.heleki pcde daha virüs yok doğru düzgün program bile yoktu nasıl kasabilirdi ki? yinede dayanamadım lanet windows 8i sildim belki dzelir diye. windows 7 ile birlikte oyunlarda olmasada diğer genel performans biraz dha düzeldi.

gta 4 felaket kasıyor (tmm optimizasyon sorunu var hadi bu neyse),Tomb Raider 2013 , CRYSİS 3, Battlefield 4,Assasins Creed 2 ve AC3 ve 4.hatta bazı eski oyunlar bile kasıyor.sadece bu oyunlar değil tabi normalde kaldırması gereken kasamaması gereken hemen hemen bütün oyunlar orta veya yüksek ayarda çok kasıyor.inanılır gibi değil bazen san andreas bile kasıyor! performans ayarları bütün driverlar falan fistan hepsi en sonda en günceller.Bios güncellemesi yapmadım sadece o da nasıl yapılıor sitesinden bulamadım. advanced system care ve gamebooster bile kullanıyorum yinede hayvan gibi kasıyor ve ben bundan bıktım.

benzer özellikli ama 15 iç ekranlı leptop kuzenimde var ve ne hikmetse o Tomb Raider'ı high'da oynuyor!! (hatta onunkinin rami benden düşük 6gb ve ekran kartlarımız işlemcilerimiz modeli modeline herşeyiyle tıpatıp aynı. sadece harddisk hızı benden yüksek biraz ama SSD değil onunkide)

Ati ekran kartımı görmediğini sanıyordum başlarda ama sonra baktım en yükseğe getirdim görüyor heralde.çünkü aygıt yöneticisinden atiyi kapatıp intel ekran kartını kullanınca çok dha felaket kastığına şahit oldum.

işin ilginç yanı evde masaüstü bilgisyarda var ve onun özellikleri laptopuma göre çok çok dha düşük (işlmci hrç) özllikleri win7,4gb ram,intel i 5 3.2ghz,ati radeon 4800 1gb.crysis 3 hariç yukarda saymış olduğum oyunların hepsini o masa üstüyle müthiş kalitede oynayıp bitirmiştim ben..

şimdi soruyorum
1-benim laptopum gerçekten normalmi yoksa bir sorun mu var? (oyunları en yüksekte oynamak değil amacım ama en az orta seviyede kasmadan oynamak istiyorum)
2-Bu laptopun aynısında olupta bu saydığım oyunların çoğunu en az orta seviyede hiç kasmadan oynayabilen varmı?
3-sorun varsa bu oyunlarda tmm en yüksekte açmasanda orta-yüksek arası kasmadan oynaman gerekirken oynayamıyorsun diyorsanız söyleyin bana.
4-Bir sorun varsa nasıl çözerim?

hasansengun

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle MErhaba ,
Aynı ürün bende de var. Ama bence sende bir sorun var çünkü top class oyunları gayet normal şekilde oynuyorum tabiki full ayar değil ama gayet yeterli. Güç / Performans ayarlarını iyice kontrol etmedin galiba. Değiştirilebilir grafikler falan ?

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
hdd sentinel ile harddiskin ömrüne bakmanı şiddetle öneriyorum.