TTnet Bana torpil mi yapıyor ?

ProgramLama41

Doçent
Reaksiyon puanı
0
:D :D arkadaşlar dün saat 7 8 gibi kotayı aşmıştım :D bu gün saat 10 oldu yinede bir hız düşüşü söz konusu değil aceba 50gb mı yükseltildi ? 100 filan mı oldu :D Bu arada faturalarda düşüş başladı benim fatura eskisi gibi 55 oldu siz de de aynı mı ? Yoksa torpil altında mıyım ? :P :P :glare:

c9tv5.png

Muvahhid

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Valla ben böyle seviniyordum düşürmüyorlar diye sonra bir düşürdüler 4.5 mpbs yi geçemiyorum.. :D

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Torpilin nereden geldiğine iyi bakmak gerek. Yanlış yerde patlamasın sonra. :)

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
:) sizi bilmem ama benim her ay min 100gb, 500gb download yaptığım aylar da çok oluyor. Şuana kadar hızım hiç kesilmedi. Hatta 8mb internetim olmasına rağmen hep 12mb hızında bağlanıyorum. Aramızda kalsın ;)

tooclose

Asistan
Reaksiyon puanı
0

ProgramLama41

Doçent
Reaksiyon puanı
0
:D :D abi bu torpil beni tedirgin etti :P :D :D benim suçum ne ? :D

:D :D abi bu torpil beni tedirgin etti :P :D :D benim suçum ne ? :D

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Geçen ay da ben 50 gb'ı geçtim ama ayın 28'i 29'u falandı; düşürmediler hızı.

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
stabil degıl halen daha ...bende soyle bır durum sozkonusu ıdı...ttnet onlıne ıslemlere gırıp kotaya baktıgım zaman hızım dusuyordu...kotaya bakmadıgım zamanlar dusus sozkonusu olmuyordu...ttnet onlıne ıslemler sankı bır uyarı mekanızması gıbı...oraya gıren kontrol edılıp hızı gerekırse dusuyor...dıye dusunuyorum

felekut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
stabil degıl halen daha ...bende soyle bır durum sozkonusu ıdı...ttnet onlıne ıslemlere gırıp kotaya baktıgım zaman hızım dusuyordu...kotaya bakmadıgım zamanlar dusus sozkonusu olmuyordu...ttnet onlıne ıslemler sankı bır uyarı mekanızması gıbı...oraya gıren kontrol edılıp hızı gerekırse dusuyor...dıye dusunuyorum
Bunu bende farkettim de fazla dillerdirmeyelim

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33

aynısını bende düşündüm, kotama bakmaya korkuyorum :D

KemalALKIN

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Eğer düşürürlerse bakmasanızda kotaya düşer!.. Eskidendi o...

felekut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
birde arac cubugu var ttnetın sakın kurmayın.......daima sizi kontrol edıyor :D

birde arac cubugu var ttnetın sakın kurmayın.......daima sizi kontrol edıyor :D

Zaten ben hiçbir araç çubuğu kurmuyorum. hatta Modem yazılımı bile kurmuyorum modem default ip numarası üzerinden tüm işlemler yapılabiliyor.

SkyDance

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
En son ben demiştim AKK kalktımı diye hatta konuda açmıştım 1 saat sonra düştü :D

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Belki bulunduğunuz santralde sıkıntı vardır o sebepten sınırlama yapamıyorlardır.
Arada olabilecek bişey.
O sebepten ay sonlarında kotayı aşmaktan çekinmeyin derim.

Kaldıki şimdi 1mbit değil 3mbit e düşüyor internet.
300kbps yola devam. 3mbit ile her türlü işlem yapılabiliyor internette rahatlıkla...

Ben hiç bir ay 120-130gb altına inmem. Geçen ayın yarısında İstanbul'da değildim o ay bile 130gb görmüşüm :D

KemalALKIN

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Belki bulunduğunuz santralde sıkıntı vardır o sebepten sınırlama yapamıyorlardır.
Arada olabilecek bişey.
O sebepten ay sonlarında kotayı aşmaktan çekinmeyin derim.

Kaldıki şimdi 1mbit değil 3mbit e düşüyor internet.
300kbps yola devam. 3mbit ile her türlü işlem yapılabiliyor internette rahatlıkla...

Ben hiç bir ay 120-130gb altına inmem. Geçen ayın yarısında İstanbul'da değildim o ay bile 130gb görmüşüm :D

HDD/SDD vereyim mi :D. Sığmaz be :D

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Bu fatura olayı can sıkıcı, kiminde 53.50 kiminde 55 bize de 59 yerine 60 gelir. Sabır Allah sabır.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
HDD/SDD vereyim mi :D. Sığmaz be :D

Evde 5tb den fazla depolama alanım var yetiriyoruz :D :D

ilk 8mbit aldığımda 6-8 ay falan hız düşümü yoktu ortalama 400-500gb veri indiriyordum. Baktım ne HDD kaldı ne flash bellek.
Dedim birinin buna son vermesi lazım.

Neyse ki TTNET imdadıma yetişti hızımı düşürmeye başladı bende o zamandan beri sık download yapmıyorum :D

Ancak inanın bana şuan sunduğu hizmet gayet yeterli "gibi"...

İnsanların yurt dışında yok internet bedava, yok kota yok, yok şu yok, yok bu bedava dediğine bakmayın külliyem yalan.

Yüzölçüm olarak küçük ülkelerde Bulgaristan-Romanya-Lüksemburg-Kore gibi yerlerde fiber optik döşeme maliyeti düşük o sebepten sağlam altyapı yapılıyor.

İstanbul sanırım lüksemburg un 2 katından bile büyük.
İstanbul un en büyük dezavantajı ise düz bir kent değil.
heryeri dağ taş toprak altyapıya uygun değil.

İşte yüz yıllardır boğaz-deniz-manzara-iklim yüzünden büyük şehir olmuş.

İnternet.
Evet internet olayı Türkiye de yeterlidir. Kimse elin japonuna bakıp yorum yapmasın.
O adam japon dünyayı icat etmiş
Ama Bizim de "bor"umuz var, gelecek bizim elimizde...
Olabilir ama internetin borusuda onların elinde :D :D

Avrupa ile kıyasladığımızda.
Biz bir Almanya - İngiltere - Fransa ile kıyaslanacak düzeyde değiliz ancak onlara yakınlaşıyoruz iyice.
256k DSL lerden 16mbit lere çıktık.
Sanırım Almanya da 32mbit DSL de var ancak basit telli bağlantı ile 32mbit ne kadar sunulur? Orası tartışılır.
Onun üzeri kablo net, uydu net, fiber optik net olayına giriyor.
Bunlarda da onlardan geri kalmıyoruz.
İngiltere de 100mbit fiber hatta 50gb kota vardır... kimse bilmez bunu ingilizlere sorun küfür ederler 100mbite 50gb kota mı konulur diye...
Bizim tek sıkıntımız fiber altyapıyı + telli alt yapıyı henüz onlar kadar yayamadık.
İstanbul gibi şehir merkezleri hadi neysede anadoluda 3-5-10km den belki daha uzaktan telli DSL hizmeti veriliyor.
8mbit sinyal 10km de elbette düşecek. Daha sık santral kurulması lazım ama buda hemen olacak şey değil.

Biz 90 yıllık ülkeyiz onların geçmişi kim bilir kaç seneye dayanıyor.
Biz 1920 de sıfırdan başladık, onlar otomobil üretimine başladı.
Kabul etmek lazım biz onlardan çok gerideydik, açığı baya baya kapattık ama hala gerideyiz.
Artık onları yakalarmıyız? Geçermiyiz zaman gösterecek inşallah.