Windows 8'de klasik başlat menüsü

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Tabletler için tamam ama masaüstü bilgisayarlar için BAŞLAT menüsü olmadan olmuyor. O yüzden Stardock Start8 diye küçük bi ek programcık yapmış eski başlat menüsünü geriye getiriyor.. Hatta isterseniz o Başlat menüsü simgesinide zevkinize göre değiştirebiliyorsunuz... Ben yaptım çok güzel durdu..

2012030800h1218.png

Features

• - Adds a “Start” menu to the Windows 8 taskbar
  • - Enables quick access and searching of your installed applications
  • - Adds Run... option via right-click menu
  • - Adds Shutdown... option via right-click menu
  • - Choose a custom Start button image
System requirements

• - Windows 8 Consumer Preview
İNDİRİN

KAYNAK

m6i4r7a2c2

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
çok çok yararlı oldu kardeş.inş orijinal sürümde de böyle bi arayüz seçeneği koyarlar en azından metro arayüzü istemeyenler için.Metro ve Klasik Birleşimi Yapmış Süper De Olmuş Program Öneririm.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Kullanıcılar metro arayüzünün opsiyonel olarak seçilmesi yönünde geri bildirim yaparlarsa ve bu bildirimler yeterli olursa microsoftta bunun için bir seçenek koymayı düşünebilir .
Ama diyelimki microsoft bunu yapmadı, elbet bunu yapacak kişiler olur :) üstteki programı yapmışlar mesela.@m6i4r7a2c2

Bilgi için teşekkürler. @muratflash

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
İyi güzel de Microsoft bunu masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda niye kendi sunmuyor da bizi delirtmeye çalışıyor, herkesin tableti mi var zannediyorlar?

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Rica ederim arkadaşlar... Microsoft un w8 i çıkarırken bu özelliği standart hale getireceğini düşünüyorum... Böyle çok daha güzel ve kullanışlı çünkü...

Hwoarang

Doçent
Reaksiyon puanı
0
o program hiç kullanışlı değil.Yine metro arayüzünü açıyor.

Aşağıda verdiğim program alışık olduğumuz şekilde start menüsüne sahip
http://lee-soft.com/vistart/

Start-Menu.jpg

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Bunun neresi klasik başlat menüsü allah aşkına yine aynı yeri açıyor.Sağdan değilde sol alttan.Bize başlat butonu lazım değil işlev önemli.

Hwoarang

Doçent
Reaksiyon puanı
0
3.parti bir yazılıma göre bence de başarılı. Umarım Windows son sürümde klasik başlat butonunu eklememiz için bir seçenek verir de 3. parti yazılım kurmak zorunda kalmayız.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Ben kaldırmaya çalışıyorum, millet geri getirmeye çalışıyor :D

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Ben kaldırmaya çalışıyorum, millet geri getirmeye çalışıyor :D
Sen neden kalırmaya çalışıyorsun??. W8 e benzemesi için mi??..

Birde arkadaşlar metro arayüzü w8 in bi özelliği onu tamamen kaldırmakta uygun değil bence... Tabii herkesin kendi kişisel tercihi..

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Sen neden kalırmaya çalışıyorsun??. W8 e benzemesi için mi??..

Birde arkadaşlar metro arayüzü w8 in bi özelliği onu tamamen kaldırmakta uygun değil bence... Tabii herkesin kendi kişisel tercihi..

Başlat butonunu hiç ama hiç tıklamadığım için :D Ayrıca, orada kullandığım programlar nadiren açılıyo. Benim ihtiyacım yok yani :) o olmadan daha güzel oldu benim için. Zaten klavyeden kullanıyordum. :)

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Başlat butonunu hiç ama hiç tıklamadığım için :D Ayrıca, orada kullandığım programlar nadiren açılıyo. Benim ihtiyacım yok yani :) o olmadan daha güzel oldu benim için. Zaten klavyeden kullanıyordum. :)
O zaman Microsoft W8 i seni düşünerek yapmış..:D İlk defa başlat menüsünün varlığından şikayetçi birisiyle karşılaşıyorum... Sen bi radikalsin..:D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
selam benim merak ettiğim başka bir konu ilk resimde yanda disk bilgilerini gösteren gadget e nasıl ulaşırım

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Gadgetlar gerçekten muhteşem yüklemenizi tavsiye ederim arkadaşlar..

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Sol taraftaki gibi gerçek zamanlı bildirimler Vista'da çalışacak, uygun olanlar var mı bildiğiniz ?

NEFER

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Hocam RP_Enabled 0 yapınca tekrardan başlattığımızda yine metro arayüzü geliyor mu yoksa metro arayüzünden masaüstüne mi tıklayacağız yine ?

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Sol taraftaki gibi gerçek zamanlı bildirimler Vista'da çalışacak, uygun olanlar var mı bildiğiniz ?
Gadgetlardan söz ediyorsanız hepsi bütün windowslarda çalışırlar..

Hocam RP_Enabled 0 yapınca tekrardan başlattığımızda yine metro arayüzü geliyor mu yoksa metro arayüzünden masaüstüne mi tıklayacağız yine ?
Onu hiç denemedim bilemiyorum deneyen arkadaşlar cevaplasın.. Ama w8 in özelliğini neden bozalımki??.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Windows 8 Başlat Menüsü ve Başlat Butonu Ekleme Programları

1. StartMenu 7: Windows 8 Başlat Menüsü İndir

Windows 8 Başlat Menüsü görünümünü eklemeye yardımcı piyasada bazı uygulamalar vardır. StartMenu 7 de böyle bir program. Uygulama kısayolları sağlar ama sürükle ve bırak özelliği desteklemiyor. Windows 8 Başlat Menüsü Eklemek için kullanabilirsiniz.

Programın Basic sürümünü ücretsiz indirebilirsiniz. Eğer daha fazla özellik almak isterseniz, yaklaşık maliyeti 20$ olan Pro sürümü satın alabilirsiniz.

2.ViStart: Windows 8 Başlat Menüsü İndir

Windows 8 Başlat Menüsü Eklemek için ViStart kullanabilirsiniz. ViStart Windows için bir başlangıç ​​menüsü yerine gelmiştir ve Windows 8 üzerinde çalışıyor. Bilgisayar, Belgeler, Resimler, Müzik, Video, Denetim Masası, Çalıştır komutunu ve Ağ için kısayollar sağlar.

Ve daha fazlası – sol tarafında internet tarayıcı, e-posta istemcisi, kullandığınız en son on programları ve bilgisayarınızda yüklü tüm programların listesini içerir.
ViStart yüklerken, RegClean veya Babylon araç çubuğu kurmanız istenir. Onay kutusu işaretini kaldırmayı unutmayın.

3.MetroStart8: Windows 8 Başlat Menüsü İndir

MetroStart8 programı diğer programlar gibi Windows 8 Başlat Menüsü, Başlat Butonu eklemeyi sağlar.

4. Start8: Windows 8 Başlat Menüsü İndir

Start8 de Windows 8 Başlat Menüsü eklemeyi sağlar. Windows 8 görev çubuğunda Başlat Menüsü ekleyerek yüklü uygulamalara hızlı erişim ve arama sağlar, sağ tıklayın ve menüden seçenek ekler, sağ tıklama menüsü üzerinden Shutdown … seçeneği ekler ve size özel bir Başlat düğmesi resmi seçmenize olanak sağlar.

5. Classic Shell: Windows 8 Başlat Menüsü İndir

Classic Shell klasik başlat menüsü geri almak ya da başlat düğmesi eklemek için, başlık çubuğunu gösterir. Classic Shell yeni bir özelleştirilebilir başlangıç ​​düğmesi ve Windows 8 için çalışan bir başlangıç ​​menüsü ekler.

senTeez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
muratflash : Kardeş Başlat Menüsünü Kurdumda Simgesini Değiştiremiyom mesela Resimde 4 kare Var Onu Felan ve Rengini Nasıl Ayarlarım Söylermisin ?

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Başlat simgesi üzerinde sağı tılayıp pick a different start button image seçeneğini seçip açılan menüden istediğimiz simge resmini seçip aç dedikmi tamamdır..

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Evet Kardeş Senin Önerdiğini Kurdum Fakat Senin Paylaştıgın REsimdeki Gibi Değiştirmek İstiyorum.
Başlat simgesine sağ tıkla ve pick a different start button image ye tıklayarak istediğin simgeyi seç oradan.
AxA6.png

Ayrıca on login go to desktop seçili olursa bilgisayar açılınca masaüstü açılır direk.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
On login go to the desktop

Bu seçenek bende yok bendeki eski sürümü sanırsam.. Ama istemiyorum o şekilde açılmasını metro iyi..

senTeez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başlat simgesi üzerinde sağı tılayıp pick a different start button image seçeneğini seçip açılan menüden istediğimiz simge resmini seçip aç dedikmi tamamdır..

Teşekkürler Oldu Fakat Rengini Nasıl Değiştirebilir Resimde Kırmızıya O Bölge Nasıl Değişilir ?

Başlat simgesine sağ tıkla ve pick a different start button image ye tıklayarak istediğin simgeyi seç oradan.
AxA6.png

Ayrıca on login go to desktop seçili olursa bilgisayar açılınca masaüstü açılır direk.

Bende de On Login Seçeneği yok :S