Htc One X veya Samsung Galaxy s3?

oxyopes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaslar telefon almayı düşünüyorum hatta one x e karar vermiştim ama s3 ü bekledim ve s3 ün dün tanıtımı yapıldı test sonuçlarında önde görünüyor fakat htc nin sense arayüzü beni benden alıyor ama s3 de fena özellikler var bende size sormaya karar verdim objektif olarak sizce Htc one x mi yoksa Samsung Galaxy s3 mü?

codding

Asistan
Reaksiyon puanı
13
iphone 4s al bence...Fiyatlar arasında da fazla bir fark olmaz.

oxyopes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok sağım solum iphone dolu + bu telefonlar varken iphone mu alınır :D

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
S3teki fena özellik s voice ve kablosuz şarj benim için. Android 4.0.4le geldiği için one xten performanslı olabilir. Ben de one x derim.

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
s3 siparişini verdim 30 Mayıs'ta test ederiz artık

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
isceçli tmm sipariş verdin bunu anladık 30 mayısta elinde olacak ama her konuya yazmasan arkadas:)))

kingahmet365

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya bende bilemedim one x in tasarimi bence cok şık ama içimden bir ses samsung al diyo ve s voice falan kullanisli mi ve kablosuz şarj özelligi varsa da o aksesuar nekadardir ?

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Tabiki s3, ama arayüzden vazgeçemem dersen işler değişir.

Witcher

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ben olsam One X alırdım S3'ün tasarımı bence güzel değil.

ramaknisnan

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Aynı durumdayım. Çıktığı gün HTC HD2 almıştım. 2.5 yıldır kullanıyorum (son 4 aydır android yüklü) . Aslında çok memnunum , ama şarj ve düşük hafıza ve bir de performansın artık düşük kalması beni yeni cihaz almaya itiyor. Kararım S3 yönünde oldu. Umarım pişman olmam.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
bende de hd2 vardi inan aldigim gün andoride yükledim 2 yildir nerdeyse android kullaniyordum hala vaz gecemedigim bir tel ,esime verdim ve one x aldim sonucta ikisi bir birine yakin telefon ,ama htc dis gürünüm acisindan daha erkeksi ,samsung biraz ucuz duruyor hele arkasi o ne cin mali gibi yapmislar ,birde beats sesi harbiden kendisini gösteriyor eger kulaklikla müzik dinliyorsaniz bir bakin derim

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
htcnin islemci 1.5*4 samsungunki 1.4*4 yani htc buyuk ihtimal daha iyi. ayrica sense arayuzu samsungda yok. ve genelde standart android arayuzu biraz daha adi. ve degisik programlar kullanarak htc sense arayuzune benzer veya daha fazlasi eklenebiliyor. tabi bunlae htc sense'e de eklenebiliyor. o acidan htcnin bu versionu daha kaliteli bence.

kaldi ki samsunglarin kapaklar batarya degisirken kirilicak gibi gorunuyo dayanikli ama nekadar dayanikli kestirmek zor. batarye degisirken biraz ugrastiriyo .

hayalli

Asistan
Reaksiyon puanı
6
htcnin islemci 1.5*4 samsungunki 1.4*4 yani htc buyuk ihtimal daha iyi. ayrica sense arayuzu samsungda yok. ve genelde standart android arayuzu biraz daha adi. ve degisik programlar kullanarak htc sense arayuzune benzer veya daha fazlasi eklenebiliyor. tabi bunlae htc sense'e de eklenebiliyor. o acidan htcnin bu versionu daha kaliteli bence.

kaldi ki samsunglarin kapaklar batarya degisirken kirilicak gibi gorunuyo dayanikli ama nekadar dayanikli kestirmek zor. batarye degisirken biraz ugrastiriyo .

sense ara yüzü htc nin kendi telefonları için geliştirdiği bir arayüz diye biliyorum ve benim bildiğim samsung touchwiz ara yüzü kullanıyor androidin kendi ara yüzünü değil bu arada samsung galaxy S2 nin internetteki videolarında kapağının ne kadar esnek ve sağlam olduğuda gösteriliyordu bence samsung galaxy S3 ün kapağını da aynı şekilde yapmıştır

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
sense ara yüzü htc nin kendi telefonları için geliştirdiği bir arayüz diye biliyorum ve benim bildiğim samsung touchwiz ara yüzü kullanıyor androidin kendi ara yüzünü değil bu arada samsung galaxy S2 nin internetteki videolarında kapağının ne kadar esnek ve sağlam olduğuda gösteriliyordu bence samsung galaxy S3 ün kapağını da aynı şekilde yapmıştır

samsungun arayuzu htcnin tasarladigi arayuz kadar iyi olucak diye bir kaide yok illa onlar da benzer bisey yapti diye.

sonra kapak esnek ve saglam. ama bunu esneterek acip kamak zorunda kalmak. (standard daha saglikli olan klipsler veya acma kapama mekanizmalari yerine) pek saglikli gorunmuyo .

bu gorilla camlar saglam diye sivri biseyle cizmek zorunda kalmak gibi bisey. :P

samsunglar saglam olur genelde ancak bu yaptiklari hersey harkulade veya en iyisi demek degil benc :P

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
yerinde olsam S3 detaylı incelemeleri gelene kadar beklerim. HTC One X'in bataryası çok az gidiyormuş. rom güncellemesinden önce 8-10 saat diyorlardı. rom güncellemesinden sonra biraz daha artmış. ama yine de 1 günü doldurması çok zor. tabi bu kullanıma göre de değişir. akıllı telefon özelliklerini sürekli kullanamayan biri için bataya 1 gün yetebilir. ancak öyle biri de neden bir telefona 2000 lira versin?

Bigmentula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Samsung s2 ile bi patlama yaptı s3 ü 2 yıldır bekliyoruz bu adamlar boşuna iş yapmazlar arkadaşlar atıp tutmayın telefon çıkmadan daha 2-3 özellik gösterildi sadece elinize alıp kullanın öyle yorum yapın bence detaylı olarak, bende çok düşündüm one x mi s3 mü diye ama arkadaşımın ablası one x aldı kasmalar oluşuyo telefonda htc 4 çekirdekli telefonum olsun diye çıkarmış sanki one x i.

yunasyus

Profesör
Reaksiyon puanı
6
bence testlerde herşey açık ve net...

hayalli

Asistan
Reaksiyon puanı
6
samsungun arayuzu htcnin tasarladigi arayuz kadar iyi olucak diye bir kaide yok illa onlar da benzer bisey yapti diye.

sonra kapak esnek ve saglam. ama bunu esneterek acip kamak zorunda kalmak. (standard daha saglikli olan klipsler veya acma kapama mekanizmalari yerine) pek saglikli gorunmuyo .

bu gorilla camlar saglam diye sivri biseyle cizmek zorunda kalmak gibi bisey. :P

samsunglar saglam olur genelde ancak bu yaptiklari hersey harkulade veya en iyisi demek degil benc :P

Benim yanlış anlamamdan dolayı bir karışıklık olmuş kusura bakma ben samsungun android arayüzü kullandığını dediğini sandım ondan dolayı touchwiz arayüzü kullanıyor diye

HTC nin kullandığı sense arayüzüne diyecek lafım yok adamlar güzel bir arayüz yapmışlar samsung touchwiz arayüzünü bence biraz daha geliştirmeli

Samsung en iyi diye bir şey söylemedim ama adamlar kendilerini 2-3 yılda çok geliştirdiler telefon piyasasının lideri olan nokiayı devirip apple a kafa tutmaya başladılar o yüzden takdir ediyorum samsungu bu arada samsung fanı değilim şu anda nokia kullanıyorum yanlış anlaşılmasın

Kapak açılma konusu gerçekten can sıkıcı bir durum ama ben bir kapağın o kadar esnek olmasını beğeniyorum

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
S voice özelliği Türkçe desteklemiyor bence, kablosuz şarjı bizim telefonlar da kullanabilir. Yapar aksesuarı, aksesuarı tanıyacak güncellemeyi gönderir, al sana kablosuz şarj:)
Ikisi de yeni telefon, mutlaka s3te de sorun çıkabilir.

hayalli

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Her iki telefonda donanımsal olarak güçlü telefonlar ama samsung galaxy s3 test sonuçlarına göre biraz daha htc one x den biraz daha iyi ama benim fikrimi sorarsan samsung galaxy s3 ün Türkiye'ye gelmesini bekle sonra her iki telefonu da al eline istediğin özellikleri karşılaştır sonra sen karar ver hangisinin daha iyi olduğuna senin için

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
S3 kesinlikle one xten pahalı olur, note bile hâlâ 2200lerde, o nasıl bir telefondur öyle aylarca fiyatı inmiyor. Gerçi wave 2 mi neydi o bile 900 civarında. Bu samsungda hiç fiyat inmez bizim htc de üç ayda 300 lira fiyat indirir, ah ul*n ah yaktın beni htc:D

elyn_noyt

Asistan
Reaksiyon puanı
1
sgs3 diyorum dostum test sonuçlarında görüldügü üzere açık ara önde 4s diyen arkadaşımda bunların yanında o tlfonmu allah aşkına

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
bu arada (bildiğim kadarıyla) HTC hala türkiyede ofis açmadı. yani bir sorun yaşadığınızda teknik servis ve distribütör dışında kapısını çalabileceğiniz kimse yok. bunu da göz önüne alın derim. :)

v0ld3m0rt1s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
htcnin islemci 1.5*4 samsungunki 1.4*4 yani htc buyuk ihtimal daha iyi.

Bu nasıl bir mantık yürütmedir. Pipelining, Cache gibi kritik şeyleri nasıl pas geçiyorsun :) Bilgin yeterli değilse bu tür tavsiye konularında yorum yapmamanı öneririm. Performans farkı önemli derecede olmasa neyse der geçerdim ama Test sonuçlarına göre ciddi fark var.

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Bu nasıl bir mantık yürütmedir. Pipelining, Cache gibi kritik şeyleri nasıl pas geçiyorsun :) Bilgin yeterli değilse bu tür tavsiye konularında yorum yapmamanı öneririm. Performans farkı önemli derecede olmasa neyse der geçerdim ama Test sonuçlarına göre ciddi fark var.
İşletim sistemi de çok önemli, htc sensationda ICS yüklü, xe de GB var; birinde class 10 hafıza kartı diğerinde de class 4, antutu benchmarkta başa baş gittiler. Xede hafıza kartı performanslı olmasa düz versiyondan geride kalıyordu, çünkü o kart puanıyla geçmişti.
Arkadaş frekansa önem veriyormuş demek ki:)

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
valla bunlari aciklamiyolar genelde zaten bu sebeple is allah kaliyo desek yeridir. simdi sorsak islemci veri bandi ram veri bandi hizi kac diye bu devrenin anakrti veri bandi ne diye cevap gelmez. un fazla islemci modeli uzerinden tahmin yurutebiliyoruz.
ancak veribandi dusuk de olsa islemci hizi toplamda 0.3*4 1.2Ghz hiz farki pek de yabana atilabilecek bir fark degil.
bu ram hizlarina gore degisiklik goster tabi de acik bir ustunluk farki varken digerinin bu ustunlugu ortada olmayan bir faktorden dolayi acikca kapatip one gecmesini beklemek pek mantikli degi.
yani ortada acik olan bi hiz farki var.
bu veribandi geregi gorece performansta gorunen farki gostermese de veri guncellemesi gerektirmeyen ve islemci gucu agirlikli gorevlerde %25 civari bi fark aticak orasi kesin. kesin olmayan kesim zaten detaylarda yok .
ancak test sonuclarina bakarak samsungun bu veribandi hizli diye varsaysak bile bu bir islemci hzi farkini kapatmaz...
yinede testlerde htc ile karsilastirilmadiysa ayni programlarla ayni sartlarda bu sonuclara o kadar da kesin diye bakmamak lazim.
gerci samsungun ram boyutu daha fazlaydi galiba ya neyse. zaten ben su an almayi dusunmuyorum. laptoplarla kiyaslanacak bi seviyede degiller suan.
sadece laptoplara tek avantajlari bataryalarinin ucuz olmasi. laptop bataryalarindaki ucuk fiyatlara oranlar :P

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Samsung diyorum. Htc wildfire S kullaniyor ablam . Guzel telefon lakin s3 kadar bence one x iyi degil. Cok iyi ozellikleri var. Ve soyleyen arkadasim kablosuz sarj senin telefonuna gelmeyecek :) bende s2 almayi dusunuyorum. 3e ayiracak yuksek butcem yok. S2 ve s3tede bence samsung kendini asti.

oxyopes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tabiki s3, ama arayüzden vazgeçemem dersen işler değişir.

Arayüzde süper ama one x le oyun oyna wifi açık telefon 5 saat götürüyor Peki s3 ne zaman Türkiyeye gelir

--- Mesaj Güncellendi ---

S voice özelliği Türkçe desteklemiyor bence, kablosuz şarjı bizim telefonlar da kullanabilir. Yapar aksesuarı, aksesuarı tanıyacak güncellemeyi gönderir, al sana kablosuz şarj:)
Ikisi de yeni telefon, mutlaka s3te de sorun çıkabilir.

aynen 2200mh batarya var diyorlar ama bakalım ne kadar dayanacak ben s2 den yola çıkıyorum onun bataryası uzun süre dayanıyordu