Htc One X veya Samsung Galaxy s3?

Escaper

Asistan
Reaksiyon puanı
0
HTC One X'in tasarımı çok iyi bence. S3'ün tasarımını ben beğenmedim. Hernekadar performansı One X'den daha iyi olsa da ikisi de şuanki uygulamaları sorunsuz çok rahat çalıştırır.

Ben S2 kullanıyorum ve sonraki telefonum daha iyi birşey çıkmazsa One X olacak kesinlikle.

oxyopes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
HTC One X'in tasarımı çok iyi bence. S3'ün tasarımını ben beğenmedim. Hernekadar performansı One X'den daha iyi olsa da ikisi de şuanki uygulamaları sorunsuz çok rahat çalıştırır.

Ben S2 kullanıyorum ve sonraki telefonum daha iyi birşey çıkmazsa One X olacak kesinlikle.

her ikiside güzel telefon fakat one x in şarjı beni idare etmeye bilir 1 günü zor buluyormuş zaten s3 ünde dayanacağıda belli değil şu sarj olayı olmasa direk one x de bilmiyorum yine hala karar veremedim

UngaBunga

Asistan
Reaksiyon puanı
0
akıllı telefonların çoğu 1 günü bulamaz ayni boşuna beklemeyin ayrıca one x!e ne kadar güncelleme gelirse gelsin 15 saati bulamaz hiç boşuna uğraşmayın bence samsung Galaxy S3 he s3'ünde ne kadar götüreceği muamma

v0ld3m0rt1s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
İşletim sistemi de çok önemli, htc sensationda ICS yüklü, xe de GB var; birinde class 10 hafıza kartı diğerinde de class 4, antutu benchmarkta başa baş gittiler. Xede hafıza kartı performanslı olmasa düz versiyondan geride kalıyordu, çünkü o kart puanıyla geçmişti.
Arkadaş frekansa önem veriyormuş demek ki:)

"Test" denilince Olabildiğince eşit koşullar sağlanır. Onun için problem teşkil etmez. Tegra ayrı Dünya Cortex ayrı dünya. Ortada standart birşey yok. Mesela hafıza kartı gibi. Üreticiler ve hızlar değişir. Birçok şey standarttır.

valla bunlari aciklamiyolar genelde zaten bu sebeple is allah kaliyo desek yeridir. simdi sorsak islemci veri bandi ram veri bandi hizi kac diye bu devrenin anakrti veri bandi ne diye cevap gelmez. un fazla islemci modeli uzerinden tahmin yurutebiliyoruz.
ancak veribandi dusuk de olsa islemci hizi toplamda 0.3*4 1.2Ghz hiz farki pek de yabana atilabilecek bir fark degil.
bu ram hizlarina gore degisiklik goster tabi de acik bir ustunluk farki varken digerinin bu ustunlugu ortada olmayan bir faktorden dolayi acikca kapatip one gecmesini beklemek pek mantikli degi.
yani ortada acik olan bi hiz farki var.
bu veribandi geregi gorece performansta gorunen farki gostermese de veri guncellemesi gerektirmeyen ve islemci gucu agirlikli gorevlerde %25 civari bi fark aticak orasi kesin. kesin olmayan kesim zaten detaylarda yok .
ancak test sonuclarina bakarak samsungun bu veribandi hizli diye varsaysak bile bu bir islemci hzi farkini kapatmaz...
yinede testlerde htc ile karsilastirilmadiysa ayni programlarla ayni sartlarda bu sonuclara o kadar da kesin diye bakmamak lazim.
gerci samsungun ram boyutu daha fazlaydi galiba ya neyse. zaten ben su an almayi dusunmuyorum. laptoplarla kiyaslanacak bi seviyede degiller suan.
sadece laptoplara tek avantajlari bataryalarinin ucuz olmasi. laptop bataryalarindaki ucuk fiyatlara oranlar :P

Saat hızı herşey değil. Bir i7 2600k ve Phenom II x4 965 arasında saat hızı olarak çok bir fark olmamasına rağmen performans uçurumunu nasıl açıklayacaksın ? Tegra 3 ile Cortex A9 Mimarisini aynı kefeye koyarak karşılaştıramazsın. Kendine göre avantajları var. Mantıklı olmayan senin düşünme şeklin. Belki çekirdek saat hızında kayıp veriyor ama bellek saat hızında kazanıyor. Dahili belleği veriyi daha hızlı işliyor. Komut Hiyerarşisi iyi ayarlanmış, düzenli... Xeon işlemcileri ele al 2.00 Ghz hızındaki Xeon i5 2500k ile farkı kapatıyor. ARM 11 1 Ghz ile Cortex A8 1 Ghz i bir mi tutacağız yani ?

Sen söyledin yukarıda Samsungun Ram miktarı daha fazlaydı galiba neyse dedin ? Peki performansa niye direkt olarak etki ediyor.

Akıllı Telefonların Notebooklarla kıyaslanacak bir seviyeyede gelemeyecekler zaten. x86 işlemciler yerinde saymıyor. Bu senenin en zayıf mobil işlemcileri geçen senenin orta seviye masaüstü işlemcilerine kafa tutmakta.

Ya Exynos 5450'u küçümsemektesiniz ya da Tegra 3'ü büyütmektesiniz. Ayrıca Tegra 3'te Cortex A9 Mimarisi üzerindedir. Farklı olan şeyler Bellek teknolojileri, Önbellek miktarları ve GPU'dur.

oxyopes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
"Test" denilince Olabildiğince eşit koşullar sağlanır. Onun için problem teşkil etmez. Tegra ayrı Dünya Cortex ayrı dünya. Ortada standart birşey yok. Mesela hafıza kartı gibi. Üreticiler ve hızlar değişir. Birçok şey standarttır.

Saat hızı herşey değil. Bir i7 2600k ve Phenom II x4 965 arasında saat hızı olarak çok bir fark olmamasına rağmen performans uçurumunu nasıl açıklayacaksın ? Tegra 3 ile Cortex A9 Mimarisini aynı kefeye koyarak karşılaştıramazsın. Kendine göre avantajları var. Mantıklı olmayan senin düşünme şeklin. Belki çekirdek saat hızında kayıp veriyor ama bellek saat hızında kazanıyor. Dahili belleği veriyi daha hızlı işliyor. Komut Hiyerarşisi iyi ayarlanmış, düzenli... Xeon işlemcileri ele al 2.00 Ghz hızındaki Xeon i5 2500k ile farkı kapatıyor. ARM 11 1 Ghz ile Cortex A8 1 Ghz i bir mi tutacağız yani ?

Sen söyledin yukarıda Samsungun Ram miktarı daha fazlaydı galiba neyse dedin ? Peki performansa niye direkt olarak etki ediyor.

Akıllı Telefonların Notebooklarla kıyaslanacak bir seviyeyede gelemeyecekler zaten. x86 işlemciler yerinde saymıyor. Bu senenin en zayıf mobil işlemcileri geçen senenin orta seviye masaüstü işlemcilerine kafa tutmakta.

Ya Cortex A9'u küçümsemektesiniz ya da Tegra 3'ü büyütmektesiniz.

Sonuç S3 yada One X ?

UngaBunga

Asistan
Reaksiyon puanı
0
s3 <3 Fiyatı henüz resmi olarak açıklanmadı. Ancak Amerika fiyatının 700 dolar olması bekleniyor. Bu da Türk Lirası olarak 1225 TL yapar.

Vergilerle birlikte muhtemelen Türkiye satış fiyatı başlangıç modeli için 1899 TL civarında olması beklenebilir.

v0ld3m0rt1s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Peki hangisini alırsam içim daha rahat eder :) herşey açısından pişman olmam.

Sonuçta alacak olan sizsiniz :) Şarj süresinden tutunda eldeki tutuş rahatlığına kadar birçok şey var. Ben alıcak olsam iki telefonu da elime alırdım. Kullanım rahatlığına falan bakıp seçerdim. Ne de olsa canavar gibi cihazlar performansdan yana sorun teşkil edeceğini zannetmiyorum. Tabi yanında bi batarya gezdirmek gerek.

Androidden pek hoşlanmadığım için birşey söylemek istemiyorum. Alacak olsam kendim inceleyip alırdım büyük ihtimalle :)

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1

Ya Exynos 5450'u küçümsemektesiniz ya da Tegra 3'ü büyütmektesiniz. Ayrıca Tegra 3'te Cortex A9 Mimarisi üzerindedir. Farklı olan şeyler Bellek teknolojileri, Önbellek miktarları ve GPU'dur.
valla konu cok uzemis. ancak i7 x4 derken x4 4 cekirdekli i7 8 veya 6 tam hatirlamiyorum :P yani ayni hizda islem gucune sahip islemciler degil, onbellek konu disi kaliyo yani burada.

konuya donersek. donmeyelim en iyisi karisik bi konu. :P
ama ben sunu bilirim . arabanin motoru 2 litre ise 2 dir. 1.5litre ise 1.5 litredir. yok o ferrari bu mersedes sahin. orasini bilemem. ama motor hacmi buyukse motor da gucludur dogal olark :D gibi bisey.
yok vitesi farklidir otomatiktir . hizi farkli olur ? ama motoru guclu ise gucludur .

LeoNScooT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence 3310, s3 e kafa tutar nokia 3310 derim en havalı telefon

v0ld3m0rt1s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
valla konu cok uzemis. ancak i7 x4 derken x4 4 cekirdekli i7 8 veya 6 tam hatirlamiyorum :P yani ayni hizda islem gucune sahip islemciler degil, onbellek konu disi kaliyo yani burada.

konuya donersek. donmeyelim en iyisi karisik bi konu. :P
ama ben sunu bilirim . arabanin motoru 2 litre ise 2 dir. 1.5litre ise 1.5 litredir. yok o ferrari bu mersedes sahin. orasini bilemem. ama motor hacmi buyukse motor da gucludur dogal olark :D gibi bisey.
yok vitesi farklidir otomatiktir . hizi farkli olur ? ama motoru guclu ise gucludur .

Sen Baz gücü ele alıyorsun o zaman bende teferruatı :) i7 değilde i5 olsun gene ezip geçmekte :) Ayrıca i7'nin 6 çekirdekli versiyonlarıda mevcut ama 2600k 4 çekirdek.

Motor var motor var :) 1.3 ü var 230 beygir.(RX-8) 2.0'ı var 295 Beygir (Evo XI). 1.6'sı var 105-116 Beygir :)

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Frekans, çekirdek gibi hususları çok takmayın. Sonuçta ilk 10da yer alan cihazlar işinizi muhakkak görecektir. Arada benchmark programını açıp telefonum başkalarının telefonundan şu kadar hızlı demek için alıyorsanız ayrı konu. En hızlısını arıyorsanız şu görüntüye bir bakın. HTC One X, Samsung Galaxy SIII ve Çinli Meizu MX.
Galaxy-S-III-vs-HTC-One-X-vs-Meizu-MX-dh-fx57.JPG

@oxyopes eğer batarya öncelikli ise, çift çekirdek olsada olur diyorsan ve bekleyebileceksen Motorola RAZR MAXX çok iyi seçenek olur. 3300mah batarya ve buna rağmen 8.99mm (Dikkat: Amerika modeli Motorola Droid RAZR MAXX GSM şebekesinde çalışmaz)
Şurada bir haber var. http://www.androidturkiye.net/2012/...-pil-omrunu-gps-testi-ile-gozler-onune-serdi/

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sen Baz gücü ele alıyorsun o zaman bende teferruatı :) i7 değilde i5 olsun gene ezip geçmekte :) Ayrıca i7'nin 6 çekirdekli versiyonlarıda mevcut ama 2600k 4 çekirdek.

Motor var motor var :) 1.3 ü var 230 beygir.(RX-8) 2.0'ı var 295 Beygir (Evo XI). 1.6'sı var 105-116 Beygir :)
valla ben samsung icin boyle bisey gecerli oldugunu zannetmiyorum ya neyse burada kismen hakli sayilirsin :P
ben yinede gozumle gormeden inanmam :D
su program hizli calisiyo bunda bunda yavas olayi bence pek gercekci bir performans analzi yontemi degil ozellikle niye hizli yada yavas calistigini bilmiyorsan .

oxyopes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Frekans, çekirdek gibi hususları çok takmayın. Sonuçta ilk 10da yer alan cihazlar işinizi muhakkak görecektir. Arada benchmark programını açıp telefonum başkalarının telefonundan şu kadar hızlı demek için alıyorsanız ayrı konu. En hızlısını arıyorsanız şu görüntüye bir bakın. HTC One X, Samsung Galaxy SIII ve Çinli Meizu MX.
Galaxy-S-III-vs-HTC-One-X-vs-Meizu-MX-dh-fx57.JPG

@oxyopes eğer batarya öncelikli ise, çift çekirdek olsada olur diyorsan ve bekleyebileceksen Motorola RAZR MAXX çok iyi seçenek olur. 3300mah batarya ve buna rağmen 8.99mm (Dikkat: Amerika modeli Motorola Droid RAZR MAXX GSM şebekesinde çalışmaz)
Şurada bir haber var. http://www.androidturkiye.net/2012/...-pil-omrunu-gps-testi-ile-gozler-onune-serdi/

ya batarya aslında pek önemli değil ama 5 saat de çok az hiç olmazsa 1 gün tamamlasaydı iyi olurdu kafamda 2 telefon var ya s3 ya one x bakıcaz artık önümüzdeki günlerde geliceği tarih belli olcakmıs

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Yav bu testleri yaparken gpu kullanımını zorla mı ne diye birşey var acaba o zımbırtı seçili oluyor mu? Ayrıca one x rahat 11xxx görüyordu.

erci501

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yabancı teknoloji sitelerinin,dergilerinin yüzlerce S3videoları nette dolanırken güzel ülkemde bir tane editör yada site sorumlusu veya gazeteci ya da her kimse bu tanıtıma katılıp bir ön gösterim videosu çekip ilk izlenimlerini bize aktaramadı. ondan sonra da biz işimizi çok iyi yapıyoruz diye atıp dururlar.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
yabancı teknoloji sitelerinin,dergilerinin yüzlerce S3videoları nette dolanırken güzel ülkemde bir tane editör yada site sorumlusu veya gazeteci ya da her kimse bu tanıtıma katılıp bir ön gösterim videosu çekip ilk izlenimlerini bize aktaramadı. ondan sonra da biz işimizi çok iyi yapıyoruz diye atıp dururlar.

Sende şimdi adamların hakkını yeme erci501

Hakkı Alkan taa Las Vegas'lara gitti canlı yayınla bize teknoloji fuarının nabzını tuttu.Varsın S3'üde geç incelesinler.Biz bekleriz 10-15 gün daha.Ne acelemiz var.

ciha_n

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle s3 derim eski bir samsung pda kullanıcısıyım nedense samsung dan vazgeçmek istemedim ve haklı olarak da çıkardığı telefon ortada. Yapman gereken benim de yapacağım gibi telefon çıkacak eline alıp kullanacaksın biraz sonra da kararını vereceksin. Ben henüz telefon çıkmadan kararımı verdim s3 olarak ancak yinede tabiki elime alıp bakacağım sonra da ürünü direk alacağım gibi. Fiyat biraz kasıyor ancak s2 de almak istemiyorum her zaman istediğim şey büyük ekrandır bu yüzden özellikleri ve ekranıyla çok fazla tatmin edici s3 keşke 2000 lirayı geçmese diyeceğim ancak sanırım geçecek gibi. Tahmini çıkış fiyatı bence 2200 civarı olur gibi.

oxyopes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle s3 derim eski bir samsung pda kullanıcısıyım nedense samsung dan vazgeçmek istemedim ve haklı olarak da çıkardığı telefon ortada. Yapman gereken benim de yapacağım gibi telefon çıkacak eline alıp kullanacaksın biraz sonra da kararını vereceksin. Ben henüz telefon çıkmadan kararımı verdim s3 olarak ancak yinede tabiki elime alıp bakacağım sonra da ürünü direk alacağım gibi. Fiyat biraz kasıyor ancak s2 de almak istemiyorum her zaman istediğim şey büyük ekrandır bu yüzden özellikleri ve ekranıyla çok fazla tatmin edici s3 keşke 2000 lirayı geçmese diyeceğim ancak sanırım geçecek gibi. Tahmini çıkış fiyatı bence 2200 civarı olur gibi.

S3 sizce çok mu büyük bir telefon olarak yoksa Htc one x le hemen hemen aynı boyuttamı ?

ciha_n

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
S3 sizce çok mu büyük bir telefon olarak yoksa Htc one x le hemen hemen aynı boyuttamı ?

ürünü elime alıp kullanma fırsatım oldu elde parmakların yetişemeyecek şekilde veya iki el ile kullanma mecburiyetinde bırakan bir telefon değil s2 boyutlarına yakın ama tabi s2 den büyük sonuçta 0,5" fark var ama yan çerçeveler den kısmışlar bununla birlikte ekran büyümüş tel boyutu ise çok idael elde duruşu mükemmel sanırım 2000 liradan çıkacak