İnternet sitesi nasıl yapılır

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan baba12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

baba12

Doçent
Reaksiyon puanı
9
o kadar araştırdım bir sürü yere baktım doğru dürüst bi internet sitesi yapmak için çağra bulamadım bana yardım edermisiniz:(

--- Mesaj Güncellendi ---

kimse mi bilimiyor

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Ben biliyorum :D.

Nasıl bir site yapmak istiyorsunuz, ne için yapacaksınız?

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Öncelikle sıfırdan istiyorsanız veya hazır paket istemiyorsanız bazı kodlama dilleri öğrenmeniz laızm.
Tercihen PHP/ASP CSS HTML Jquery/Ajax gibi. Host gerekiyor . Web alanı diyebiliriz buna , domain gerekiyor bunada isim hakkı diyebiliriz abc.com gibi. Biraz uğraşmanız gerekicek. Videolu dersler vs izlemelisiniz. Ama okadar kolay değildir. Haftaya programlama yapmayı beklemeyin.

justlive4life

Doçent
Reaksiyon puanı
18
@baba12

o kadar geniş bir konu ki sorduğunuz, ben ev yapıcam bahçeme nasıl yaparım gibi garip.
Bence hazır sitelere bakın derim Joomla, Wordpress gibi.
İş yeri içinse, ücret karşılığı site yaptırmanız ileride teknik destek alma açısından sizin için uygun olur.

baba12

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Öncelikle sıfırdan istiyorsanız veya hazır paket istemiyorsanız bazı kodlama dilleri öğrenmeniz laızm.
Tercihen PHP/ASP CSS HTML Jquery/Ajax gibi. Host gerekiyor . Web alanı diyebiliriz buna , domain gerekiyor bunada isim hakkı diyebiliriz abc.com gibi. Biraz uğraşmanız gerekicek. Videolu dersler vs izlemelisiniz. Ama okadar kolay değildir. Haftaya programlama yapmayı beklemeyin.
öğrendik diyelim bunları nerey yazacaz
ben şöyle bişiy duydum ama
http://www.facebook.com/#!/wsyteam
amic pro diye bi program yapıp yayınlayacaklarmış ve yapılımı videolardaki kadar kolaymış sizce nasıl?
(iş için değil kendim için sadece beleş bi web sitesi kurmak için çözüm arıyorum)
domain paralımı?

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
öğrendik diyelim bunları nerey yazacaz
ben şöyle bişiy duydum ama
http://www.facebook.com/#!/wsyteam
amic pro diye bi program yapıp yayınlayacaklarmış ve yapılımı videolardaki kadar kolaymış sizce nasıl?
(iş için değil kendim için sadece beleş bi web sitesi kurmak için çözüm arıyorum)
domain paralımı?
Paralı ama ücretsiz var .tk domainler örneğin istediğin isim.tk ücretsiz. Öylesine yapacaksanız bazı hazır yazılımlar var onlarla yapın. Yokl ben bunları öğrenmek istiyorum derseniz araştırma yapmalısınız.

justlive4life

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Önce bi site yapmayı öğren.
Site ismini alma ve bunu yayınlayacak bi host bulma en son işin olsun.
Sen yürümeden koşmak istiyorsun ama bu böyle sorularak olacak bişey değil.
Gir web eğitimi sitelerine bol bol video izle ama izlerkende orda yapılanları kendi bilgisayarında yap.

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Önce bi site yapmayı öğren.
Site ismini alma ve bunu yayınlayacak bi host bulma en son işin olsun.
Sen yürümeden koşmak istiyorsun ama bu böyle sorularak olacak bişey değil.
Gir web eğitimi sitelerine bol bol video izle ama izlerkende orda yapılanları kendi bilgisayarında yap.
Wampserver gibi programlarla localhostta çalışmalısın. Ayrıca öyle 10 gün sonra bekleme .

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
arkadaşlar www.vuslathaber.com gibi bi site ne kadara malolur

Arkadaşlar.
Web sitenizin maliyetinin temel unsurları,
1 - Host edecek firmanın maliyetleri,
2 - Yükleyeceğiniz web sitesinin içeriği.

İkinci maddeyi biraz açmak gerekirse, web sitenizde barındıracağınız tüm malzemenin büyüklüğü demek yerinde olur.
Yüklenecek malzemenin boyutu ne kadar fazlaysa, maliyet o kadar artar.

Buna örnek vermek gerekirse, web sitenizde kaliteli duvar kağıtları yayınlamak istediğinizi varsayalım.
Sadece 1600 X 1200 gibi tek boyuttaki bir duvar kağıdının yaklaşık 5.5 Mb yer tuttuğu varsayılırsa, 100 adedi ne kadar tutar vb. hesap edilebilir.
Yani 100 adet kaliteli duvar kağıdı 550 Mb. alan gerektirir.
Bu durumda 1 Gb alan kiralamakla, yüklenecek web sayfalarının boyutlarını da ekleyerek, 180 - 185 duvar kağıdı yükleyebiliriz.

Büyük boyutlı resim, video vb malzeme yüklenmeyecekse, sadece 500 Mb alan harikalar yaratır.

ankarali_gnc"

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Vay Arkadaş ya Web sitesi yapmak bu kadar basit demek:D pehh şimdi asp yada php ogrendin ee sonra? bunun javascripti var jquery'si var ajax sı var sql i var :D Css i var:D olmadı yetmedi asp.net'i var vb.net'i var:D bunların hepsı ayrı ayrı uzmanlık professionellik isterken bakıyorumda ben web sitesi yapacam diyorlar:) gülüyorum ya sonrada çıkıyorlar ben 200tlye yaparım abi diyor 1500-2000tlik bir işi emeğü olan adamlarınkini de yiyorlar:)

Ha daha action script yanı Adobe Flash kodlarını dizaynını soylemedım:D:D 3dmax felanda var:D web sitesi yapılan:D ee Artık sen hangisini istiyorsan ama şöyle deyim C# öğren ordan .net'e geç freamworklerle felan bişiler yaparsın hadi bi öneride ben soyleyım:D:D

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Ah be koçum ne yaptın. 150-200 liraya IDE'nin ikonuna tek bile tıklamam. Düşürmeyin piyasayı gözünüzü seveyim...

Abi, ben düşürmedim piyasayı. Piyasanın hali bu. :D. Ben zaten yapamam, vakit sıkıntısı yaşıyorum. Ama r10 ve diğer webmaster forumlarında piyasa bu. 50-60 liraya bi haber teması alıyor. Geriye kalan 150 lirayı yiyor adam. Ben napim. :D

Reaksiyon puanı
189
Abi, ben düşürmedim piyasayı. Piyasanın hali bu. :D. Ben zaten yapamam, vakit sıkıntısı yaşıyorum. Ama r10 ve diğer webmaster forumlarında piyasa bu. 50-60 liraya bi haber teması alıyor. Geriye kalan 150 lirayı yiyor adam. Ben napim. :D

Piyasanın hali inan bu değil, yaptığımız işlerden biliyorum :) Önüne gelen web master kesildi. Hala table ile tasarım oturtmaya çalışan kamiller var. Hal böyle olunca ve yeni teknolojilerden haberi olmayan çakma web master'lar türedikçe piyasa bu gibi zannediliyor ama emin ol bu değil...

justlive4life

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Hazır kodlar ve siteler herkezi webmaster yaptı. Olacak o kadar :)

--- Mesaj Güncellendi ---

Ama bu yüzden tüm siteler birbirine benzemeye başladı. Haber sitelerine bakıyorum sanki farklı sitede değilim de aynı sitedeyim gibi geliyor.

baba12

Doçent
Reaksiyon puanı
9
işte tam eğitimli bir site bulamıyorum siz biliyormusunuz

ankarali_gnc"

Asistan
Reaksiyon puanı
0
işte tam eğitimli bir site bulamıyorum siz biliyormusunuz
Tam eğitimli site arıyorsun bide:) ozaman insanlar sayfa sayfa kitap boşuna yazıyor..eğitim alıyor:D ben ozaman 16 sene eğitim boşuna aldım:D 1998den beri pc ile ugraşıp hayatımın 9senesini bilişim üzerine ortaokul ve unide boşuna curuttum:D ne gerek varki:D 2sene bir internet sitesinde okusaydım:D:D keşke..

ya sevgili aarkadaşlar pıyasayı bırazda biz içine ettik:) her foruma sorunu olana soru sorana yazı yazıp çözüm ürettik ee abi table komutu ne işe yarar anlat yok benım C# ödevim var nasıl yapılır..v.s v.s biz insanlara devamlı BAALIK YEMEYİ ögrettik BALIK TUTMAYI değil..bunda bizimde suçumuz var..
Bide bilişim sektörü o kadar igrenç bir sektor ki Allah Belasını vermesin bu sektörün:D herkez bi şekil bişiler bildiğini sanıyor ama bi halt bilmiyor:D:D
niye kimse gidip makineci olmuyor elektrikçi yada elektronikçi..nedeni açık maliyeti var ögrenmenin maliyeti var malzeme parça v.s..
Ama bilgisayar öylemi her evde bir pc ve açık kaynak kodu var:D yaz foruma yada arama motorlarına sana yazsın mıllet 100 kısıden 1 kısı sana bişi anlatsa türkiye bazında hesaplasan:D 1milyon kisiden ögrenecegin şeyi dusunsene (1milyon pcden duzgun anlayan adam var olarak kabul edersek..).Vallahi çok gülüyorum şu yazılara ya..
ögrenmesinler demiyorum ama bilmişlik yapmasınlar...
neyse Saygılarımla Ankaradan Sevgilerle...

wpuzman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hazır kurulum sctripler var. Google uyumlu, Kura bilirsiniz.

baba12

Doçent
Reaksiyon puanı
9
tam eğitimli derken video eğitimi (kusurabakmayın bi daha sormayız!!) web sitesi ile ilgili bişiy