Şarj Olduğu halde olmadı uyarısıyla bilgisayarın kapanması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ysncrk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ysncrk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar CASPER W765SUN bir laptopun var bugün açtım şarjı full olmasına rahmen ben sarja taktım ne olur ne olmaz diye 5 dakika şarj bitiyor uyarı sesi verdi ama ekranda yazmadı bitiyor diye sarjda full gözüküyo açıyorum ses geliyor 5 dk sonra kapanıyor ne yapabilirim yardımcı olabilecek varmı ?

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
Pilinde problem olmustur pili doluyken fise takili kullandiysan olmustur yeni bir pil siparis etmeni oneririm ben eger baska bi problem yoksa ama buyuk ihtimal dedigim gibi ;)

ysncrk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Garanti karşılarmı peki?

ysncrk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dolmadı umarım sıkıntı olamz birde ben windows 7 kullanıyorum 1.30 saat kullnabiliyorum sarj dayanmıyor xp yüklesem pek fark olmz herhalde?

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Firmasına göre değişiyor. Çünkü bataryalar aksesuar olarak geçtiği için bazı firmalarda garantisi ilk 6 ay.

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar 1 hafta önce yeni dizüstü aldım ilk gün bataryanın fabrika çıkışındaki doluluğunu bitirdim 1 haftadır hiç doldurmadım, şarj etmek istiyorum ilk şarj önemli lduğu için önerilerinizi almayı düşündüm.

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Lityum iyon piller, nikel tabanlı yeniden şarj edilebilir pillere göre daha verimlidir ve bu piller imalat aşamasında bir formasyon sürecinden geçer. Kullanımdan önce ilk yüklemenin yapılmasına gerek yoktur.

Lityum-İyon pillerini, doluluk oranı %30 ila %50 arasında iken 20°C ila 25°C arasında (68°F ila 77°F) saklayın.

Pilleri, uzun süre yüksek sıcaklıklara maruz bırakmayın. Pilin (örneğin, sıcak bir arabanın içinde) sürekli olarak ısıya maruz kalması, Lityum-İyon hücrelerinin bozulmasını hızlandırır.
Dizüstü bilgisayar, 2 haftadan daha uzun bir süre depolanacaksa (kapatılıp AC gücüne takılmayacaksa) pili çıkartın.

Dizüstü bilgisayar, 2 haftadan daha uzun bir süre (bir duvar adaptörü ya da masaüstü modülü ile) AC gücüne sürekli takılı kalacaksa, pili dizüstü bilgisayardan çıkartın.

Dizüstü bilgisayar, pil gücü ile en son teknolojiye sahip uygulamaları çalıştıracaksa, en yüksek kapasite (Ah) düzeyinde bir pil türü kullanın.

Pili, kullanım modeline göre ayarlayın. Normal kullanımda, piller en az 3 ayda bir ayarlanmalıdır; ancak, nadiren tam boşaltılan bir pil ayda bir kez ayarlanmalıdır.

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2
ben şöyle birşey okudum lityum-iyon pili ilk kullanımda 3 kez doldurulup boşaltılması gerekiyormuş

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
garanti firmaya gore değişir bataryalar aksesuar olarak degerlendiriliyor ve 6 ay garan ti verilir lg netbok larda biosdan kaynaklı sorun nedenıyle pili görmüyordu bios update yapınca duzeldı senın sorununda bios update yapmakla duzelebilir.
birde biıos uzerınde pil ile ilgili birşeyler varsa onlarıda çalıştır.