Son Kale yayından kaldırıldı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
115_5edc7.jpg

KANALTÜRK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU

Dün gece Kanaltürk ekranında yayınlanan Son Kale programında yaşananlar tarafımızca üzüntüyle karşılanmıştır.

Topluma hep iyiyi, güzeli ve doğruyu sunma yükümlülüğü içinde olması gereken yayın kuruluşları yaptıkları işin aynı zamanda bir kamu hizmeti olduğunun idraki içinde olmalıdırlar.

Bu sorumluluk düşüncesi içerisinde Yönetimimizce adı geçen programın yayından kaldırılmasına karar verilmiştir.

Kamuoyuna duyurulur.

Kanaltürk Basın ve Halkla İlişkiler

MEDYARADAR / ÖZEL

[video=dailymotion;xiang1]http://www.dailymotion.com/video/xiang1_reha-muhtar-veda-goruntuleri_shortfilms#from=embed&start=97[/video]

sonkalexxxxxx.jpg

Kanaltürk televizyonunda yayınlanan sunuculuğunu Reha Muhtar'ın yaptığı, Ahmet Çakar, Erman Toroğlu ve Ercan Saatçi'nin yorumcu olarak bulunduğu Son Kale adlı program Pazartesi gecesine damgasını vurdu.

21.52'de başlayan program, 22.26'da yayının kesilmesiyle sonlandı.
Programa katılan Eskişehirspor teknik direktörü Bülent Uygun'un soru almayacağını söylemesi üzerine gerilim arttı. Ahmet Çakar'ın "Kişileri buraya pazarlıkla mı çıkarıyorsun" cümlesi fitili daha da ateşlerken Erman Toroğlu Çakar'a "Ben böyle bir şey görmedim" sözleriyle tepki verdi.

Ahmet Çakar ve Erman Toroğlu yayında Eskişehirspor'un Fenerbahçe karşısındaki oyun tarzına yüklenerek benzer yorumlarda bulunmuştu.

Yaşanan gerilimden sonra Reha Muhtar reklam arası vererek programı sonlandıracaklarını duyurdu ve reklama gidildi. Ancak arada spor servisi yönetimi ekibi yayına çıkmak için ikna edemeyince Kanaltürk yayın akışına yabancı film ile devam ettirmek zorunda kaldı.

[SDNTV4]http://cdn.sporx.com/flv/2011/04/11/9146cb68c43a99b258a6175161cbbd89.mp4[/SDNTV4]

Sporx

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Çakar'la Toroğlu Eskişehir Fener'e yattı imalarında bulununca Bülent Uygun verdi ayarı. :D

Sonra bunlar söz istedi vermediler, bir şeyler dediler sessizce Reha Muhtar da delirdi reklama gidiyoruz sonra da programı kapatıyorum dedi. :D

Şimdi Kasımpaşa-Beşiktaş maçıyla ilgili yayın var. Bunlar piyasada yoklar.

---------- Post added at 22:55 ---------- Previous post was at 22:41 ----------

Reha Muhtar tarihinde bir ilk yaşandı. İlk defa meşhur sözünü söylemeden program bitti.

Biz söyleyelim bari ayıp olmasın:

İyi geceler Türkiye. Her nerede yaşanıyor ve yaşatılıyorsan...

:D

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Haber yok ki daha piyasada. :D Elbet videosu çıkar. :D

Not: Son Kale de düştü. :D

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Haha Düştü valla :D

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
darısı telegol ün başına :Dyiyin birbirinizi :D

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
bunları izlemek çok zevkli yaa :D

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Bakalım haftaya Reha Muhtar programı sunacak mı? Bu saatten sonra pek sanmıyorum ya neyse. :D

Bu gece eğlence erken bitti. :D

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Dalmamışlar birbirlerine olmadı ama:D

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
ahahahaha gülmekten öldüm:D:D Kavga edin vurun leyn

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Dört tane bunak mahalle karısı, netice belli.
Hiç şaşırmadım.

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Adamların oraya çıkma amacı belli değil. Ağızlarına geleni söylüyorlar. :@

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
ya böyle adamlarada zorla para kazandırıyorlar günah o paralara aç insanlar var onların bari karnını doyurun...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
manset-son-kale-53424345.jpg

Her şey yorumcu Erman Toroğlu ve Ahmet Çakar'ın Eskişehirspor'un F.Bahçe karşısındaki "oyun tarzıyla" ilgili imalarda bulunmasıyla başladı...

Toroğlu'nun, "Bülent Uygun çok formsuzdu" demesi ve Ahmet Çakar'ın da buna benzer ifadeler kullanmasından sonda Uygun telefonla yayına bağlandı. Uygun'un kendilerine karşılık kullandığı sözlerden sonra programın moderatörlüğünü yapan Reha Muhtar'ın Çakar ve Toroğlu'na "Siz şimdi soru sormayın. Bülent hoca telefonu kapatsın sonra diyeceğinizi deyin" demesiyle gerilim yaşanmaya başladı. Hem Toroğlu'nun hem de Çakar'ın kendisine yüklenmesi üzerine Muhtar, "Reklama girip programı bitiriyorum" dedi.

21.52'de yayına başlayan Son Kale programı 22.26'da Muhtar'ın "Yayın bitmiştir" demesiyle sona ermiş oldu. Reklama gidilmesinin ardından Reha Muhtar hışımla önündeki evrakları toplayarak ve yaka mikrofonunu çıkararak stüdyoyu terk edip üst kattaki Serhat Ulueren'in odasına çıktı.

Spor koordinatörü Ulueren'in stüdyo kapısında Muhtar'ı geri döndürme çabası işe yaramadı. Erman Toroğlu, Ahmet Çakar ve Ercan Saatçi yaklaşık 20 dakika daha stüdyoda kalarak olaya çözüm bulmaya çalıştılar. Serhat Ulueren dahil tüm yorumcular Reha Muhtar'ın yaptığı hareketin yanlış olduğu yönünde hemfikir olunca Çakar, Ulueren'e "O zaman arkadaşlar beyefendinin yerine programı ben yöneteyim, devam edelim. Bu program Reha Muhtar'ın değil burada bulunan herkesin programı. Bunu bitirmeye tek başına o karar veremez, böyle bir şeye hep birlikte karar verilir. Ben programı yönetirim" teklifinde bulundu. Ancak Ulueren, "Bu çok doğru olmaz. Artık bu saatten sonra da Reha Muhtar geri dönmedikten sonra onsuz programa devam edilmesi yanlış, artık olan oldu" diyerek programın bittiğini ve devam etmeyeceğini söyledi.

Üst kata çıktıklarında Reha Muhtar, Ulueren'in odasındaydı. Ulueren'in "Hep birlikte konuşalım" teklifine, Erman Toroğlu, "Arkadaşlar kusura bakmayın ben odaya girersem orada kavga çıkar. Ben arabaya binip otele geçiyorum. Siz konuşun. Odaya girdiğim an birbirimize gireriz, çok sinirliyim, çok gerginim" diyerek yanıt verdi. Bunun üzerine Ahmet Çakar, koridorda gelişen bu diyalog sırasında, "Erman ağabey haklı, sonuna kadar haklı. Reha'nın yaptığı büyük bir yanlış" diyerek Toroğlu'na destek verdi. Toroğlu, Serhat Ulueren'in odasından kıyafetlerini ve çantasını alarak kanaldan ayrıldı. Bunun üzerine Ulueren'in odasında Reha Muhtar, Ahmet Çakar, Ercan Saatçi, Savaş Toprak ve Süleyman Rodop'un da katıldığı ve yaklaşık 1,5 saat süren gerilimli bir toplantı yapıldı.

Ulueren söze, "Erman hoca, Ahmet hoca haklı. Reha ağabey bu programı bu şekilde bitirmen yanlıştı" diye girdi. Bunun üzerine Reha Muhtar, "Bu işi ben yıllardır yapıyorum, bana işimi öğretmeyin. Şu anda olayın üzerinden bir saat geçti, sakinleştim. Aynı olay şimdi olsa yine aynısını yaparım. Ben yaptığımın arkasındayım" dedi. Çakar, "Reha kabul et bu işte haksızsın. Erman ağabey doğru söylüyor. Bu dört kişinin yaptığı bir program. Bu hepimizi, kanal yönetimini, herkesi ilgilendiriyor. Buna tek başına karar veremezsin. Bu senin yaptığın diğer programlara benzemez" dedi. Ulueren, "Reha ağabey belki soru sorsalardı ilerleyen dakikalarda ortayı bulacaklardı. Kavga edeceklerini nereden biliyorsun. Ahmet hocaya, Erman hocaya söz hakkı vermeliydin. Kesinlikle yaptığın doğru değildi, bunu kabul et" dedi. Yaklaşık 1.5 saat süren bu tartışmanın ardından hiç kimse geri adım atmayınca Ulueren, "Şimdi dağılalım hafta içi hep birlikte bir araya gelip bunun kararını verelim" dedi.

ULUEREN "6 HAFTA DAHA DEVAM ETMELİ"

Kanaltürk Spor Koordinatörü Serhat Ulueren, yaşanan olayların ardından Sporx'e konuştu. Ulueren, olayın ardından büyük üzüntü duyduğunu dile getirerek, "Şoke olduk. Reha ağabeyden hiç böyle bir şey beklemiyordum. Bence Reha ağabeyin ‘programı bitirdim' demesi doğru değildi. Bunu kendisine de söyledim. Ancak o da yaptığının doğru olduğunu söylüyor. Ben Erman Toroğlu'nu uzun yıllardır tanırım ilk defa bu kadar sinirli olduğunu gördüm, haklıydı. Ahmet hoca da ben de Reha ağabeyin yaptığının yanlış olduğunu düşünüyoruz. Program en azından sezon sonuna kadar altı hafta daha devam etmeli. Çünkü sponsorluk anlaşması var, reklam anlaşmaları var. Birkaç gün sonra bir araya gelip bunun kararını vereceğiz. Asıl kararı verecek olan Reha Muhtar, Erman Toroğlu ve Ahmet Çakar üçlüsüdür. Tabii yönetimle de konuşacağız. Henüz daha yönetimle konuşmadık. Ama aynı ekiple 6 hafta daha bu programı yapmalıyız" dedi.

Sporx

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
İlk defa bu adamlara katlıyom :mrgreen: Öyle gol mü yenir ya :D

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
SEN KİMSİN REHA MUHTAR?

a255cf2a-bb3d-44e8-8ed1-7d722803f1c4.jpg

Hafta sonu oynanan Eskişehir-F.Bahçe maçından sonra birçok spor yazarı ve futbol yorumcusunun Eskişehirspor'u çok gevşek bulduklarını söylemeleri üzerine Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun adeta küplere binmiş. Kendine göre haklı tarafları var. Bazı yorumlarda Eskişhirspor'un Fenerbahçe'ye karşı kasten oynamadığı algısı çıkıyor.

Bülent Uygun da haklı olarak bunlara reaksiyon göstermek istemiş olabilir. Gelelim Pazartesi gecesi Kanaltürk Televizyonu Son Kale Programı'nda yaşananlara... Programın moderatörü Reha Muhtar... Ben, Erman Toroğlu ve Ercan Saatçi de o programın yorumcuları.Program başlıyor ve Bülent Uygun'un hatta olduğunu öğreniyoruz. Buraya kadar her şey normal. Bülent Uygun çok haklı olarak kendi ve takımıyla ilgili imalara yanıt vermeye çalışıyor. Ama birden yaşadıklarım bana yıllar önce eski RTÜK Başkanı Zahid Akman'la yaşadıklarımı hatırlatıyordu. Uzun yıllar önce devrin FIFA hakemi Selçuk Dereli ile ilgili eleştiri yaparken, yine devrin RTÜK Başkanı Zahid Akman canlı yayına bağlanmış, beni susturmuş ve adeta programı sansüre uğratmıştı. Pazartesi gecesi olay tam olarak böyle olmasa da yine de kendi adıma çok rahatsız oldum.

SEN KİMSİN REHA MUHTAR?

Moderatör Reha Muhtar, bana ve Toroğlu'na Bülent Uygun'a soru sorma ve onunla diyaloğa girme izni vermedi. Futbol sahalarında çeyrek yüzyılı geride bırakmış iki yorumcuya izin vermeyen bir moderatör var stüdyoda!Muhtar'a göre Bülent Uygun konuşacak, her türlü şeyi söyleyecek, sonra telefonu kapatacak ve ardından da Ahmet Çakar ve Erman Toroğlu konuşacaklar. Ama asla Bülent Uygun'a soru sormayıp diyaloğa girmeyecekler.

Sen kimsin Reha Muhtar? Kim oluyorsun da programa bağlanan kişiye soru sormamı engelleyebiliyorsun ve kafana göre programı bitirebiliyorsun! Sudan sebeplerle programı bitirmek, patrona ihanet demektir.O programın reklam geliri var, sponsor geliri var ama sen hem iki futbol adamını sansürlemeye çalışırken çalıştığın kuruma da zarar veriyorsun.

Asla Bülent Uygun'a kızgın veya kırgın değilim. Kendisi ile ilgili imalara yanıt vermeye çalıştı. Üstelik Muhtar'ın göstermediği olgunluğu Bülent Uygun gösterdi.Reha Muhtar programı kapatmadan az evvel "Reha Bey, hocalarımın sorusuna açığım. İstediklerini sorsunlar" diyecek kadar da olgun ve medeni davrandı. Ama yılların habercisinde bu olgunluğu maalesef göremedik.Tekrar söylüyorum; sen kimsin Reha Muhtar? Sen kim oluyorsun da aslanı kediye boğdurmaya çalışıyorsun! Yıllar önce Zahid Akman'ın yaptığı sansür eyleminden ne farkın var? Lütfen bir daha olmasın. Bu programı tırnaklarımızla bir yere getirdik. Kanal yönetimi büyük destek verdi. Senin tuhaf uygulamalarınla çöpe atılacak bir program olmadığını çok yakında göreceksin.

Ahmet Çakar - Sabah

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Sen hiç kendinden utanmayı düşünüyor musun Ahmet Çakar?

136.jpg

Dün aslında yapabileceğini bildiğim, ancak pek de kondurmak istemediğim sözleri sarfetmiş köşesinde Ahmet Çakar...

Ara başlıklar halinde soruyor...

“Sen kimsin Reha Muhtar?..

Muhtar’a göre Bülent Uygun konuşacak...

Her türlü şeyi söyleyecek...

Sonra telefonu kapatacak...

Ardından da Ahmet Çakar ve Erman Toroğlu konuşacaklar...

Sen kimsin Reha Muhtar?..

...

Tekrar söylüyorum sen kimsin Reha Muhtar?..
Sen kim oluyorsun da aslanı kediye boğdurmaya çalışıyorsun?..”

“Sen kimsin?..

Sen kim oluyorsun?..”

Bu leş sözleri, bu Hergele Maydanı’ndaki yeni yetme bıçkınların kafa atmak üzere kavgaya başlamadan ettikleri lafları, en yakın dostlarından birine kamuya açık gazete köşesinde edenkişi bir “doktor”dur...

Sadece kendisi değil, onu yetiştiren rahmetli babası da bir doktordur...

Bir insanın en yakın dostlarından birini “arcayacağım”derken kendi kendini ele vermesi ne acı bir tesadüf...

130420112303122367993_3.jpg

Şu geldiğin noktaya hiç aynadan bakıyor musun Ahmet Çakar?..

Sen kimsin Reha Muhtar diye sorduğun adam, “5 kurşun yediğin gün, ameliyathanede uyandıktan sonra doktordan kendi ailenin arkasından yoğun bakım odasına girmesini ilk istediğin adam...

Sen kimsin Reha Muhtar dediğin adam;

Seni vuracaklarını ima ettikleri günlerde, yazıhane yazıhane dolaşıp, “sakın bir olay olmasın diye kişisel tüm dostluk kredilerini son santimine kadar kadim dostlarına kullanıp başına birşey gelmesin diye çabalayan adam!..”

Sabaha karşı saat 02.30’larda sana “dümdüz giden” tribünlerin, liderlerini toplayıp Etiler’de bir kafede sabahın ilk ışıklarına kadar aranızı bulmaya çalışan adam!..

Sen kimsin Reha Muhtar dediğin adam, “soru soracağım” derken programda galiz küfürlerle kavga edip canlı yayını terkettiğin, Fenerbahçe’nin eski Başkanı’yla aran düzelsin diye, eski Başkanı arabasından çıkartıp kendi arabasına alan ve seninle konuşturmaya çalışan adam!..

seni vurdurtmuş olabileceği ihtimalini düşündüğün eski bir Federasyon Başkanı’nı odasına davet edip “beni sen mi vurdurdun” diye ona soru sormanı sağlayan buluşmanın düzenleyecisi ve tanığı olan adam Ahmet Çakar?..

Beşiktaş’a sonra Başkan olacak o günkü yöneticiye, ağza alınmayacak lafları canlı yayında eden seni, Swiss Otel’de o yönetcilerle buluşturup aranı bulmaya çalışan adam...

Galatasaray’ın şimdi rahmetli olmuş Başkanı’na ettiğin sözlere, onun seni hiçbir zaman affetmeyeceğini söylemesine karşın, senin göründüğün gibi bir adam olmadığını dakikalarca anlatmaya çalışmış bir adam...

Sen kimsin Reha Muhtar dediğin adam?..

Daha geçen hafta hızını alamayıp “İçine etmişim Batı’ya açılan pencerenin” dediğin programın ertesi günü, seni infiale sürükleyen nedenleri ve gerekçeleri sözünü kesmeksizin dinlemiş ve küçük Batuhan’ın hayatını korumak uğruna sana arka çıkmış, senin dilemediğin özrü “senin yaptıklarından dolayı kendi adına Galatasaray Başkanı’ndan özür dilemiş adam...”

Bülent Uygun’un Eskişehirspor’unun, Fenerbahçe’ye karşı “yumuşak” oynadığı iddialarına karşı “Önce onu dinleyelim müdahale etmeyelim... Sonra sizi konuşturacağım... İstediğiniz kadar konuşun 3 saat buradasınız... Ancak Bülent Uygun’la karşılıklı tartışmaya girmeyin...” diyen adam...

Onun için yaşanan bunca olaydan sonra utanmadan diyorsun ki;
“Sen kim oluyorsun Reha Muhtar?..”

Bu sözü söylerken, hiç utanıyor musun acaba?..

Evime geldiğinde ellerini ve yanaklarını öptüğün annemden babamdan?..

Evinde beni beraberce misafir ettiğin karından, kayınpederinden?..

Kurşun yemiş saatlerinde hastane odasında ayılmanı beklerken, kader birliği ettiğim annenden, kızkardeşinden?..
En önemlisi de kendinden?..

Hiç utanmayı düşünüyor musun Ahmet Çakar?..

ERMAN TOROĞLU’NA!..

Sevgili Erman Toroğlu;

Nedir seni bu kadar sinirlendiren bilmiyorum...

Sen sansürlemeyi aklımın ucundan geçirmedim ki bana sinirlenesin...

Üstelik benim böyle bir hakkım da yok...

Onu kim yapmaya çalıştı; sen biliyorsun veya bilmiyorsun...

Ancak benim olmadığımı biliyorsun...

Ne ki bilmediğin başka şeyler var...

Seni bu sene çalıştığın kanalda da göndermek isteyenler oldu...

Hem de en yakın çevrende...

Ancak böyle bir şeyi zinhar kabul etmeyeceğimi söyledim...

Bunu söyleyenlerle günlerce ilişkimi kestim, konuşmadım...

Hiçbir yorumcunun ben olduğum sürece Son Kale’den ayrılamayacağını kesin bir dille “senden kurtulmak isteyenlere” ilettim...

Bunların hiçbirini de bugüne kadar sana söylemeye bile ihtiyaç hissetmedim...

Elbette böyle davranacaktım...

Sana bunu söylemeyi bile “ayıp” saydım...

Seni konuşturmadım iddiası doğru değil...

Ben kafa göz yarmanızı istemedim...

Bülent Uygun, günlerdir üstüne gelindiği için sinirliydi, senin ve Ahmet Çakar’ın sözlerinden ateşlenebilirdi...

Önüne geçemeyeceğim olaylar çıkabilirdi...

Senden veya Ahmet Çakar’dan...

Bunu riske etmek yayını riske etmekti...

Ben gazeteci-moderatör olarak soracak konuşturacaktım...

Siz de yorumcu olarak üzerine saatlerce yorumlayacak, konuşabilecektiniz...

Canlı yayında daha geçen hafta “bir kulübün Batı’ya açılan penceresinin içine edilmekten bahsedildi...”

Bir Kulüp Başkanı’nın belli belirsiz Moskova gecelerinden dem vurulup, büyük olaylar çıkınca aniden çark edildi...

Son Kale’de bu tür riskleri alamazdım...

Mesele bundan ibaret...

Yayını kesmeme gelince...

madem ki beyan ettiğiniz üzre konuşmayacaksınız...

Küseceksiniz...

Tek kelime etmeyeceksiniz...

Bu programın yorumcuları siz olduğunuza göre...

Bu yorumcular da konuşmayacaklarını deklare ettiklerine göre;

Bana da düşen...

Yayını bitirip iyi akşamlar demektir...

Hayatta duruşum hiç değişmez...

Kimseye ukalalık etmem...

Kimsenin ukalalığını da yemem...

İyi Geceler Türkiye...

Her nerede yaşanıyor ve yaşatılıyorsan!..

Reha Muhtar - Vatan

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Reha Muhtar programı bıraktı!

Veda...

Oniki yıl önceydi...

Show Haber ratingleri kasıp kavuruyordu...

Kanalda Genel Müdür Murat Saygı, yapacağı star transferler öncesi bana telefon ederdi:

-”Akşama İbrahim Tatlıses’le buluşacağız... Bize bir dizi yapmasını istiyoruz... Sen de gel... Haberlerin bitiminde başlayacak diziye, haberden dolayı yüksek ratingle gireceklerini, sen söylersen bize daha kolay gelmesini sağlarız...” derdi...

Starlarla transfer buluşmalarına beni de götürmek adettendi...

Bir gün Program Müdürü Meliha Varol telefonla beni aradı...

-”Reha Bey, birazdan Uğur Yücel gelecek... Onunla çok güzel bir televizyon projesi yapmak istiyoruz... Haberlerden hemen sonra başlayacak... Ancak onu ikna edemiyoruz... Siz o geldiğinde bana bir uğramış gibi yapsanız da, onu ratinglerin yüksekliğiyle ikna etsek...”

“Peki Meliha...” dedim “Yaparız...”

Yarım saat sonra Meliha’nın bir üst kattaki küçücük camekan kaplı odasına girdim...

Kırlaşmış saçları dağılmış derin bakan, ancak fazla konuşmayan bir adam vardı karşımda...

Genelde Meliha Varol’un karşısında en sempatik halleriyle oturan sanatçılar gibi değildi...

Huzursuz ve biraz mutsuz duruyordu Uğur Yücel...

“Reha Bey...” dedi Meliha gülerek, “Uğur Yücel’i ikna edemiyoruz... Sizin ratingleriniz yüksek... Onu bu kanalda, nasıl bir ratingin beklediğini bizzat siz anlatsanız...”

Uğur Yücel’le konuşmaya başladım başlamasına, ancak hemen farkettim ki Uğur Yücel fiziken orada olsa da, ruhen orada değil...

Biraz konuştuktan sonra ne söyleyecek diye bekledim...

“Ben” dedi, “Kendimi o havada hissetmiyorum...

Heyecanlanmıyorum...”

Bunları söylerken darmadağınık saçlarını parmaklarıyla iyice karıştırdı...

Çok şaşırmıştım...

Ona iyi bir para teklif ediliyordu...

Rating alacağı da hemen hemen kesindi...

Yayın desteği verilecekti...

O ise uzaklara bakıyor, derin derin, heyecansız bir tonda bu işin pek de olamayacağını izah etmeye çalışıyordu bize...

Hiç üstelemedim...

Ancak odadan çıktığımda içimden şöyle geçirdim:

“Adama bak ya... Her şey var... Hala ‘İçimden gelmiyor...

Beni heyecanlandırmıyor...’ diyor...”

Bu olayı belki Uğur Yücel unuttu, ancak ben hiç unutmadım...

Bir insanın hayatta her şey verilirken “vazgeçebilme iradesinin yarattığı gücü” orada farkettim...

Görüşme yaptığım onlarca sanatçıyı unuttum, Uğur Yücel’in o tavrını bir türlü unutamadım...

O gün onu anlayabilmiş miydim sanmıyorum...

Ancak şok olmuştum onun farkındayım...

Pazartesi gecesinden bu yana, televizyonda yaşadığımız bir olay gündeme oturdu...

Bir televizyon programındaki “yaklaşım farkından” çıkan sorun, gazete köşelerinde ve tüm internet sitelerinde büyük bir tartışmaya dönüştü...

Ben köşemde ilk gün özelilkle yazmadım bu konuyu...

Ancak arkadaşlarım bunu gazete köşelerine taşıyınca, ben de kendimi anlatmak zorunda hissettim...

Neyse...

Tartışma oldu...

Bitti mi bitmedi mi bilmiyorum, ancak dün öğle saatlerinde kanalın spor direktörü Serhat telefon etti, “Abi buluşalım... Pazartesi programında ne yapacağımıza karar verelim...” diye...

Kanal yönetimi elbette programın kaldığı yerden devam etmesini arzuluyor...

Başta patronlar Akın ve Tekin İpek kardeşler olmak üzere; Fatih Karaca ve Ayhan kardeşlerim muhteşem bir olgunluk, parmak ısırtacak bir kriz yönetimi başarısı gösterdiler...

Son duyduğumda, hep beraber bir öğle yemeği düzenlemeyi düşünüyorlardı...

Öyle yemeği olacaksa elbette gideceğim...

Ne ki dün ben taa Uğur Yücel’le o küçücük odada 12 yıl önceki karşılaşmamıza giden uzun bir “içsel yolculuğa çıktım...”

Nelson Mandela Güney Afrika’daki ırkçı rejime karşı, yaklaşık 30 yıl hapiste kalmaya nasıl katlandığını soranlara şu yanıtı vermişti:

“Beni hapse atanların elinden, dışarda yaşayabilme özgürlüğümden vazgeçebileceğimi gösterdim... Onların en önem verdiği şeyden vazgeçebildiğiniz zaman, ellerindeki en büyük silahı alırsınız... Ve siz o zaman kendi içinizde gerçekten özgürleşirsiniz... Özgürleşebilmek için vazgeçmeyi bilmeniz gerekir...”

Uğur Yücel’den Nelson Mandela’ya uzanan içsel yolculuğumun virajlarında şu düşünceler aktı beynimden:

“Televizyon programındaki yaklaşım farkımız neydi Erman Toroğlu ve Ahmet Çakar’la... Ben onların Bülent Uygun’la kavgaya varabilecek tartışmalarını istemiyordum... Bu riski almak istemediğim için, soruları ben sorayım, o cevaplandırdıktan sonra, yorumcular kendi aralarında tartışsınlar istiyordum...”

Televizyon programlarında konuklarla zorunlu hallerde arada bir tartışsanız da esas olanın, “kesinlikle kavga etmek olmadığını” ona evinize gelmiş bir misafir gibi davranarak, ondan bilgi almak gerektiğine inanıyordum... Tartışmayı programın kendi yorumcuları yapmalıydı...

Televizyona çıkan konuk “hizaya sokulmak için televizyona çıkmıyordu...”

Böyle düşündüğüm için, görüş farklılığı yaşamış, olay büyümüştü...

Şimdi herkesin ilgisi programın üzerindeydi...

Herkes “son raundda ne olacak” diye ellerini ovuşturmuş bekliyordu...

Pazartesi gecesi yayınlanacak Son Kale’de...

Reha Muhtar ne yapacaktı?..

Ahmet Çakar nasıl davranacaktı?..

Erman Toroğlu hangisine gider yapacaktı?..

Ercan Saatçi’nin tavrı bu olaylara ne olacaktı?..

Bir boks maçını izlemeyi bekler gibi bekleyecekti seyirci...

Ratingler tavan yapacaktı...

Herkes iyi kötü bu programı konuuşacaktı...

Herhangi bir televizyoncunun arayıp da bulamadığı bir fırsat karşısındaydı...

Pazartesi geceki programın ertesi günü öğle saatlerinde çok güvendiğim bir kadın dostumla sohbet ediyordum:

“Programı reklam arasından sonra nasıl kesebildin?..” diye sordu...

“Eski Reha Muhtar olsa o programı kesmezdi... Çünkü aranızdaki tartışma saatlerce sürer, ratingler de hiç düşmezdi... Herkes beklenti içindeydi... Ancak sen ratinglerden vazgeçtin ve programı kestin... O anda programın tavan yapacak ratingden, göreceği ilgiden, herkesin konuşacağı bir tartışmadan vazgeçebilmek çok büyük bir güç...” dedi...

Sonra döndü bir daha sordu:

“Eskiden olsa o programı keser miydin, yoksa devamını sağlar mıydın?..”

Geçmişe daldım gittim o soru gelince...

Uğur Yücel’le Meliha’nın küçücük odasındaki sohbetimiz gözümün önüne geldi...

“Adama bak yaa...” demiştim, “Her şey var... ‘Ben heyecanlanmıyorum...’ diyor...”

“Geçmişteki Reha Muhtar o programa devam ederdi...” dedim... “Şimdiki etmiyor... Çünkü incir çekirdeğini doldurmayacak daha çok egoların savaşacağı bir tartışma beni heyecanlandırmıyor...”

Dün Ahmet Çakar’a ve Erman Toroğlu’na yazdığım notlardan ve yazılardan sonra, içimde gerçekten ikisine karşı da en ufak bir kırgınlık yok...

Belki bugün, belki yarın belki de çok kısa bir süre sonra yemekler yiyeceğiz onlarla...

Güleceğiz eğleneceğiz...

Fakat ben, o çok rating alacak tartışmayı yapmayacağım bu Pazartesi gecesi...

Erman’la Ahmet nasıl olsa Cumartesi ve Pazar geceleri programlarını yaparlar...

Onların bir kaybı olmaz...

Bana gelince...

Ben “vazgeçtiğim” için zaten bir kaybım yok...

Ne diyordu hapiste geçen yıllarda nasıl sabrettiğini soranlara Nelson Mandela:

“Eğer bir şeyden vazgeçebiliyorsanız, onun sizi tutsak etmesinin de önüne geçersiniz... Evrenin en büyük özgürlüğü o vazgeçilmezden vazgeçip, gerçek özgürlüğe ulaşmaktır...”

Reha Muhtar - Vatan

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Reha Muhtar programı bırakmaktan vazgeçti bu sezon için.

Seneye programda yok.

5-6 bölümlük parasını da almayacak, engelli sporculara verecek.

Birkaç engelli sporcumuz, o program paralarından belki bir tekerlekli sandalyenin, belki de bir protez bacağın sahibi olur...

İncir çekirdeğini doldurmayan tartışma, belki bir protez bacak olup, engelli bir insanın ruhunu doldurur...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Reha Muhtar yine kapatıp gitti. :D

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Kanaltürk'teki Son Kale'de bu hafta neler yaşanacağı çok merak ediliyordu. Program çok gergin başladı.

Reha Muhtar, Erman Toroğlu ve Ahmet Çakar’ın yer aldığı Son Kale geçen hafta yarıda kalmıştı.

Bu akşam Son Kale’de Tolunay Kafkas ile yapılan telefon bağlantısı sırasında, Ercan Saatçi soru sormak üzereyken Ahmet Çakar ve Erman Toroğlu Reha Muhtar’a sözlü sataşmada bulundu.

Geçen haftaki gerginliğin aynen devam ettiği gözlendi.

Ahmet Çakar ve Erman Toroğlu’nun stüdyoyu geren tavırları üzerine önce ekrandan ses kesildi, ardından Reha Muhtar’ın isteğiyle reklam arası verildi.

Uzun reklam arasından sonra Reha Muhtar programı kapattı.

[SDNTV3]http://www.medyafaresi.com/v1/347_730e8.mp4[/SDNTV3]

Medyafaresi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
© MEDYATAVA - Geçen hafta programda yaşanan kavgadan sonra "Aldığım parayı engellilere bağışlayacağım" koşuluyla Son Kale'ye devam etme kararı alan Reha Muhtar, dün gece canlı yayında yaşanan krizden sonra sabahın ilk saatlerinde Medyatava'ya şu açıklamayı yaptı...

Sevgili izleyiciler...

Son Kale programında sizlere verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dilerim...

Bu adamlara birisinin “DUR” demesi gerekiyordu...

Böylesine bir sosyal sorumluluk projesini yerine getirmek zorunda kaldığım için huzurluyum...

Bu iki arkadaşla Son Kale programını bundan böyle hiçbir şekilde yapmayacağım...

Bu programın ay başından itibaren, dün geceki program dahil bana ait tüm ödemelerini Engelli Sporcular Vakfı TEYSEV’e bağışlıyorum...

Hiç olmazsa incir çekirdeğini doldurmayan bu boş tartışma anlamlı bir hizmete vesile olur...

Birkaç engelli sporcumuz, o program paralarından belki tekerlekli bir sandalyenin belki de protez bir bacağın sahibi olur...

İncir çekirdeğini doldurmayan tartışma belki bir protez bacak olup, engelli bir insanın ruhunu doldurur...

Saygılarımla...

Reha Muhtar...

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
http://www.medyatava.com/haber.asp?id=79527

Bu programın ay başından itibaren, dün geceki program dahil bana ait tüm ödemelerini Engelli Sporcular Vakfı TEYSEV’e bağışlıyorum...

Hiç olmazsa incir çekirdeğini doldurmayan bu boş tartışma anlamlı bir hizmete vesile olur...

Birkaç engelli sporcumuz, o program paralarından belki tekerlekli bir sandalyenin belki de protez bir bacağın sahibi olur...

İncir çekirdeğini doldurmayan tartışma belki bir protez bacak olup, engelli bir insanın ruhunu doldurur...

Saygılarımla...

Reha Muhtar...

bugune kadar bu programı yaparken paranı alırken Engelli arkadaşların aklına gelmezken nedense şimdi hatırladın....

ayıp ya ayıp utanmadan işi duygu sömürüsüne çevirmişin...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Aynen öyle. :)

Program daha başlar başlamaz bununla ilgili bir video girdi sonra Erman Toroğlu patladı bu nedir kardeşim diye? :D