MetroNET - Elektrik Üzerinden İnternet

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
arkadaşlar ben ettim siz etmeyin ..ben abone oldum yakamı kurtaramyorum.telekom un en kötüsü bunun en iyisinden iyidir... vaat ettikleri hızı kesinkille sağlamıyorlar.telefon ettinizde 2Mb KADAR yani aşağısı var yukarısı yok demekmiş.. komşuda türknet var 1024 luk fark atıyor vallla ..modemiz bozuldu git komşudan al tak kullan ama bunda öylemi mecbursun onlardan alacan ..
he birde ben internete hızım yok ,çok yavaş diyorum adam utanmasa sigorta kutusundana modemi tak dicek ..
anlarsam destan olur ..
sakın ha bulaşmayın :cursing:

---------- Post added at 22:23 ---------- Previous post was at 22:16 ----------

artı olarak sabir IP veriyorlar .rapidten dosya indireyim reset yemiyor,apartmandaki biri indirdiyse vay halinize ..söylediginizde paylaşım sitelerini tavsiye ediyorlar

Hocam sizde şans yokmuş ya. Ben de kullanıyorum ve o kadar rahat ettim ki. Bir sene boyunca 5 Mbit kullanıp sözde 8 Mbitlik bağnatıya ayda 110TL veriyordum. Metronet bana göre cidden iyi. Sabit ip olayının tek kötü yanı paylaşım sitelerini kullanmak dert. Başka bir götürüsü yok. Sakat durum olsa nasıl tespit edilecek falan denmiş de her bir kullanıcıya sistem içerisinde 253 adet ip adresi tanımlanıyor. Örneğin x abonesi sistemden 172.16.7.xxx gibi y abonesi ise 172.16.5.xxx gibi ip alıyor. Herkesin farklı tabi. Bu yüzden ayırt edilebilir.

Hız olarak da gayet memnunum. Genel olarak 8 Mbitin altına düştüğünü görmüyorum ve Ayda 47.47TL fatura geliyor. Şu an yoğun bir saat ve test yaptım. Sonuç ortada.

1088253685.png

Tabi sizde hız sorunu yaşanıyor olabilir. Evin elektrik tesisati önem taşıyor bu konuda biraz. Modemi prize tek başına takmak lazım. Yoksa parazit oluyor ve hız düşüyor.

redoano

Asistan
Reaksiyon puanı
4
bazı yerlerde ttnet altyapısını kullandıkları söyleniyor, kendi altyapıları var mı? kesin bilgi sahibi olan biri varsa açıklayabilir mi?
Aradığımda bunu da sordum. Kendi altyapımız kesinlikle dediler. Zaten TTnet altyapısını kullanıyor olsalar her yerde hizmet sağlayabilirlerdi. Ankara Kurtuluşta bile yok, şu anda sadece belli sitelerde var Ankara'da. Tabi bi kullanana danışmak gerek.

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Konya'da metronet kullanan arkadaş var mı? Konya'ya geldi dediler ama tam bir bilgiye ulaşamadım.

jonjon

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
54
Arkadaşlar Bugün yine geldiler , apartmana sistem döşenmiş 10 mp 'e kadar 6 ay 9,99 sonrası 47 tl diyorlar .. kullanıp memnun kalan varmı?? kampanya bitmiş güya ama semptimize özel devam ediyormuş geçmek istersem 2 gün içinde haber vermeliyim .. netlimitsiz kullanıyorum..

mr.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Konya'da ön talepler alınıyor. İsteyenler bana ulaşabilir.
Talepleri site veya apartman bazında değerlendiriyoruz. 20 daire (apartman altındaki dükkan/işyeri vs.de daire sayısına dahildir) ve üzerinde olmak kaydı ile.
Site veya apartman yöneticisinden talebi alıyoruz, tamamen ücretsiz bir şekilde altyapıyı getiriyoruz. Site veya apartmana herhangi bir maddi yükümlülük getirmemektedir.

Metronet Konya Protokol Ekibi
Emre Başçıl

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Konya'da ön talepler alınıyor. İsteyenler bana ulaşabilir.
Talepleri site veya apartman bazında değerlendiriyoruz. 20 daire (apartman altındaki dükkan/işyeri vs.de daire sayısına dahildir) ve üzerinde olmak kaydı ile.
Site veya apartman yöneticisinden talebi alıyoruz, tamamen ücretsiz bir şekilde altyapıyı getiriyoruz. Site veya apartmana herhangi bir maddi yükümlülük getirmemektedir.

Metronet Konya Protokol Ekibi
Emre Başçıl

Konya'daki adresinizi alabilirmiyim, boş bir zamanımda gelip sizinle görüşebilirim.

accman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ttnet'in 1 ocaktan sonraki zamlarından sonra geçmeyi düşünüyorum aslında..hem fiber internet hem daha hızlı hem daha ucuz..yani söylenen o ama hizmet kalitesi ne kadar iyidir bilgisi olanlar paylaşırsa...

mr.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Konya'daki adresinizi alabilirmiyim, boş bir zamanımda gelip sizinle görüşebilirim.

lord87,

Yapıcı İş Merkezi. D Blok. Kat:3 No:301

Her türlü soru ve sorunlarınızda ulaşabilirsiniz.
Şirket hattımı özel mesajla atıyorum, oradanda direk bana ulaşabilirsiniz. Teşekkürler.

rdrqz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Metronet, sitemizde yaklaışık 1 ay önce hizmet vermeye başladı, bende 2mbitlik tarifeye abone oldum. Bir ayın özeti
utorrentte download hızının 280 kbpsye dayandığı oldu, normal zamanlarda çok rahat 240 250 kbpsyi görüyor.
upload hızı 220 230 kbpsye çok rahat çıkıyor. Tüm bunların sonucu olarak ul dl hızlarını limitlemek zorunda kalıyorum :)
Diğer kullanıcıların beni etkilediğini sanmıyorum fakat 1 2 kere hafta sonları gereksiz bi yavaşlama söz konusu oldu sonradan geçti.
Bulunduğum bölgeye tek ip atanmış durumda bu sebeple download sitelerinde modemi resetle devam et gibi bir şansınız yok. Aynı sebepten 1 2 özel trackerdan daha üye olmadan ban yedim :) Statik ip için başvuruda bulundum fakat bölgem için çalışmaların devam ettiğini 1 2 aya kadar ip perdesinin genişleyeceğini belirttiler. Olsun bekliyoruz şimdilik.
En güzel yanı ise ekstradan kullanmayacağım bir telefon için telefon parası ödemiyorum. 6 ay boyunca 9.99TL diğer aylar 33,33TL.
Kayıt yaparken konuştuğum müşteri temsilcisi Hakan Bey; şu anda Türk Telekom üzerinden yurtdışına çıkış aldıklarını ve önümüzdeki 5 yıllık planlarında Yunanistan ve İzmir üzerinden tüm Türkiye'ye dağılacak kendi alt yapılarını getirmek olduğundan bahsetmişti. Ne kadar gerçekleşir bilmiyorum ama merakla bekliyorum.

abre06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
işallah yaygınlaşırta ttnet den kurtuluruz

theunnamed

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
benim kayserili bir arkadaşım vardı ve kayseri tvde çalışıyordu.Kayseri tvde metronet kullandıklarını söylüyordu.indirmediği dosya kalmamıştı.ne bulduysa indiriyodu:D ve gerçekten hızlı diyordu.yanii pek sorun olmuyor diyordu..

Sanırım kandırmış arkadaşın seni, web sayfasından baktım Kayseride metronet hizmeti hiç yok ?

metebey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Büyük uğraşlar sonucu oturduğum siteye metronet hattını bugün döşettiriyoruz. TTnet'i kapatıp kullanınca buradan sizlere sistem hakkında yorumumu yapacağım.

ahmtozdmr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bizim siteyede geldiler ama hala tereddütlerim var özellikle şikayetvar.com daki şikayetleri okuduktan sonra büyük bir soru işareti oluştu kafamda

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
bizim siteyede geldiler ama hala tereddütlerim var özellikle şikayetvar.com daki şikayetleri okuduktan sonra büyük bir soru işareti oluştu kafamda

TTNetin sorunlarına katlanıyonda MetroNet olunca mı?? aklına takılıyor :) Bence bir dene denemden ne olacağını bilemezsin :) + diğer kişilerin yaşadıkları sorunlar sende olacak diye bir kaide yok :)

bybarut

Asistan
Reaksiyon puanı
4
bulunduğum şehirde çok az hizmet bölgesi var benim bölgem yok ne yazık yaygınlaşana kadar bayağı bir zaman geçer
fiber de yok o bari gelse :cursing:

ahmtozdmr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
TTNetin sorunlarına katlanıyonda MetroNet olunca mı?? aklına takılıyor :) Bence bir dene denemden ne olacağını bilemezsin :) + diğer kişilerin yaşadıkları sorunlar sende olacak diye bir kaide yok :)
ttnet son zamanlarda oldukça yol kat etti teknik destek konusunda özellikle cumartesi gece arıza kaydı yapılıyor sabah kahvaltı yaparken tt ekibi tamir için geliyor metronete ankarada ulaşabileceğim bir numara bile yok sanırım

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Bİr ay sonra ttnet ile sözleşme bitiyor. Bundaki 10 Mbpse geçebilirim.

---------- Post added at 14:45 ---------- Previous post was at 14:43 ----------

üstelik mantıklı. Telefonla İnternet bağlantılı olan evlerde güç kaynağınız yoksa, elektrik kesildiğinde interneti kullanabiliyor musunuz?

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
ttnet son zamanlarda oldukça yol kat etti teknik destek konusunda özellikle cumartesi gece arıza kaydı yapılıyor sabah kahvaltı yaparken tt ekibi tamir için geliyor metronete ankarada ulaşabileceğim bir numara bile yok sanırım

Selanik caddesi 62/4 Kızılay'da abone merkezi mevcut. Ayrıca telefon numaraları da mevcut.
0312 417 33 14
0312 418 00 28
Ayrıca belirtmek istedim bu metronetin kullandığı sistem site içerisine CAT kablolarla döşendiği için genelde işçilik gerektiren bir sorun vermiyor. Abone olduğunuzda size modemi veriyorlar. Tak-kullan şeklinde çalışıyor. Herhangi bir problem yaşandığında uzaktan çözüyorlar.

kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Bİr ay sonra ttnet ile sözleşme bitiyor. Bundaki 10 Mbpse geçebilirim.üstelik mantıklı. Telefonla İnternet bağlantılı olan evlerde güç kaynağınız yoksa, elektrik kesildiğinde interneti kullanabiliyor musunuz?

2nbhgzs.png

Ben gayet sorunsuz kullanıyorum. Günün her saati 1 MB/s hıza ulaşılabiliyor indirme yapılırken.
Elektrik kesikken interneti kullanmak ise mümkün değil. Verdikleri modemi arada herhangi bir şey olmadan prize takmak gerekiyor. Elektrik hattında internet olsa da modem elektriksiz çalışmadığı için kullanmak mümkün değil.

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Selanik caddesi 62/4 Kızılay'da abone merkezi mevcut. Ayrıca telefon numaraları da mevcut.
0312 417 33 14
0312 418 00 28
Ayrıca belirtmek istedim bu metronetin kullandığı sistem site içerisine CAT kablolarla döşendiği için genelde işçilik gerektiren bir sorun vermiyor. Abone olduğunuzda size modemi veriyorlar. Tak-kullan şeklinde çalışıyor. Herhangi bir problem yaşandığında uzaktan çözüyorlar.

2nbhgzs.png

Ben gayet sorunsuz kullanıyorum. Günün her saati 1 MB/s hıza ulaşılabiliyor indirme yapılırken.
Elektrik kesikken interneti kullanmak ise mümkün değil. Verdikleri modemi arada herhangi bir şey olmadan prize takmak gerekiyor. Elektrik hattında internet olsa da modem elektriksiz çalışmadığı için kullanmak mümkün değil.

bu bilgilendirme iyi oldu:) Sizinle yakın zaman da irtibata geçmeyi düşünüyorum. Tabi isterseniz...

ahmtozdmr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
yavaş yavaş aklıma yatmaya başladı eve lazım böyle upload değeri :) bide verdikleri modem kablosuz dimi?

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
@senar1st
Siteye her gün giriş yapıyorum. Sormak istediklerinizi özel mesaj yoluyla sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olurum.

@ahmtozdmr
Verdikleri modem kablolu. Hatta sadece tek bir kablo çıkıyor modemden. O çıkan kabloyu wireless bir router'a bağlayarak kablosuz hale getirebiliyorsunuz. Örneğin ben önceden kullandığım Airties RT-205 modeme bağlayıp ayarlayarak kablosuz hale getirdim. Metronetin kullandığı sistem tamamen açık. Sistem sizi sanal bir ağa dahil ediyor ve ordan internete çıkış yapıyorsunuz. Routerla kablosuz çıkış aldığınızda teorik olarak 252 adet bilgisayar bağlanabilir. Yalnız önceden bahsi geçtiği gibi metronet kullanabilmek için dahil olduğu sitelerden birinde ikamet etmeniz şart.

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
pekala, elektirk üzerinden kullanıldığı için faturalarla arası nasıl:)

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Prize takılan modem kendi içerisinde adaptöre sahip ve 12V ile çalışıyor. Hatta verilen internet de aynı voltaj değeri üzerinden gönderiliyor. Bu sebeple faturayı etkilemiyor.

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
4 nisan da Metro net le tanışıyorum:):)

Levent2101

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Fiyatları Bana Göre Biraz Fazla Geldi ama Simetrik Upload Hızı Gerçekten Çok iyi
Metro.net Bulunduğum Şehirde yok Superonline bile geçen sene geldi
türk telekomun 8gmbt e kadar paketini kullanıyorum aylık download 300gb yi geçiyor
bağlantı hızında düşme yok :mrgreen: en azından bu düzelene kadar devam diyorum
ama bulunduğum şehire gelirsede denemek isterim

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Fiyatları Bana Göre Biraz Fazla Geldi ama Simetrik Upload Hızı Gerçekten Çok iyi
Metro.net Bulunduğum Şehirde yok Superonline bile geçen sene geldi
türk telekomun 8gmbt e kadar paketini kullanıyorum aylık download 300gb yi geçiyor
bağlantı hızında düşme yok :mrgreen: en azından bu düzelene kadar devam diyorum
ama bulunduğum şehire gelirsede denemek isterim

Kullanmadığım telefon şu bu derken geçen ay tam 75 lira ödedim. bu kazıktır resmen ya! Metronet' i deneyelim. Ona da bir şans verelim. Yakın zamanda kendi omurgasını kullanacakmış zaten.

ahmtozdmr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Metronetten hiç memnun değilim. O kadar para veriyoruz (30 lira) 2mb diye üye oluyorum adamlar ısrarla 10 mbit gönderiyolar yahu bide ttnetten cayma bedelimi ödediler. Bu kadar da olmaz :D