Dan Brown Hakkında..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Peter
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Da Vinci Şifresi ve Kayıp Sembol kitabını yazan insan Dan Brown.
Şu günlerde Kayıp sembol adlı kitabını almak istediğim ama önce Da Vincinin Şifresini okumak için beklediğimden kendimi zor tutuyorum.
Mutlaka her iki kitabı okuyan da vardır ama sormak istiyorum ;
Da Vincinin Şifresini okumadan önce Kayıp Sembole başlasam çok şey kaybetmiş olur muyum ?
Yoksa önce Da Vincinin Şifresini mi oku dersiniz ?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Dan Brown'un kitaplarını sırayla okumanı öneririm. :) Hepsini okudum, sırayla okuduğunda daha anlamlı oluyor. Olayların arasındaki bağlantıları yakalayabiliyorsun böylece. :) Önce Da Vinci'nin Şifresi derim ben. Kayıp Sembolü henüz okumadım.

SmiLey

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
55
Öncelikle kitapları sırasıyla okumanı öneririm zira Kayıp Sembol'ü okurken çok boşluklar hissedersin romanda. Öncelikle Melekler ve Şeytanlar daha sonra Da Vinci Şifresi en son Kayıp Sembol'ü okuman gerekiyor. Başka bir çözüm yolu da bu bahsedilen ilk iki kitabın filmlerini izledikten sonra Kayıp Sembol'ü okuyabilirsin. Ama şunu da belirtmekte fayda var film ile kitap arasında farklar mevcut.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Filmleri hiç izlemedim, izlemeyeceğim de. B*k gibi olduklarını duymuştum.

SmiLey

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
55
Evet, zaten ben de belirttim yukarıda. :)

Immune

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Olaylar birbirleriyle bağımsız.İstediğin sırayla okuyabilirsin.Sadece tüm kitaplarda aynı karakter (Robert Langdon) olayları çözüyor.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Nerden bulabilirim ? :D Fikri olan ?
Kayıp sembol tamam ama diğerleri eski olduğundan bulmak zor oluyor..

Immune

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bildiğim kadarıyla baskıları durdu.Çünkü hiç yeni baskısına denk gelmedim o ilk 4 kitabın.Dolayısıyla arkadaşlardan,kütüphanelerden filan bulabilirsin ancak.

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Korsanda basım hiç durmuyor. :D Piyasada bolca mevcut.:tongue:

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Semt ismi veya adres kabuldür :D
Melekler ve Şeytanlar veya/ve Da Vinci'nin Şifresini satan bir yer varsa adresi yollayın arkadaşlar..Memnun olurum :)

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Arkadaşlar Melekler ve Şeytanlar,Da Vinci'nin şifresi ve Kayıp sembol'ü bir açıdan hallettik.ama bu seri bu kadar mı ? daha önceside var mı ?
ben okumaya Melekler ve şeytanlardan mı başlayayım ?
Yoksa bunlarında haricinde diğer birinci bir kitap daha var mı ?

---------- saat 00:52 eklendi ---------- önceki mesaj saat 00:51 eklenmişti ----------

Mesela Vikipedi Şöyle demiş eserlerine ;
* Dijital Kale (1998)
* Melekler ve Şeytanlar (2000)
* İhanet Noktası (2001)
* Da Vinci Şifresi (2003)
* Kayıp Sembol (2009)
Kaynak

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Dijital kale tamamen bağımsız bir kitap ama güzeldir. İhanet noktası'da benim bildiğim da vinci'den sonra çıkmıştı, en azından bizim ülkemizde, ama o'da diğerlerinden bağımsız sayılır, diğer 3 kitabı sırayla okumanı tavsiye ederim, çünkü aynı adamın başından geçen hikayeden bahsediyor, 5 kitabı da okudum. :)

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Tamam en kısa sürede Melekler ve şeytanlar peşinden Da Vinc'nin kodu ve peşinden Kayıp sembol..Ben bunları bitirene kadar sanırım 4.'sü de çıkar :D

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Dijital kale tamamen bağımsız bir kitap ama güzeldir. İhanet noktası'da benim bildiğim da vinci'den sonra çıkmıştı, en azından bizim ülkemizde, ama o'da diğerlerinden bağımsız sayılır, diğer 3 kitabı sırayla okumanı tavsiye ederim, çünkü aynı adamın başından geçen hikayeden bahsediyor, 5 kitabı da okudum. :)

aynen dediğin gibi ilk üç kitap irbiriyle bağlantılı kelimeler kullanılıyor mesela melekler ve şeytanlar sonra da vinci şifresi okumak gekeyiro diğer konu hakkında sözler sarfediliyor fransız kalma durumu olmaması için melekler ihanet da vinci sırayla okunmalı :thumbup1: bu kitapları okuduktan sonra insan 20 dvd film izlemiş gibi oluyor mesela melekler ve şeytanlar filmi kitaptaki gibi değil kardinal baggia kitapta ölüyor ancak filmde kurtarılıyor :)

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
aynen dediğin gibi ilk üç kitap irbiriyle bağlantılı kelimeler kullanılıyor mesela melekler ve şeytanlar sonra da vinci şifresi okumak gekeyiro diğer konu hakkında sözler sarfediliyor fransız kalma durumu olmaması için melekler ihanet da vinci sırayla okunmalı :thumbup1: bu kitapları okuduktan sonra insan 20 dvd film izlemiş gibi oluyor mesela melekler ve şeytanlar filmi kitaptaki gibi değil kardinal baggia kitapta ölüyor ancak filmde kurtarılıyor :)
Şimdi araya İhanet'de mi girdi ?
hani yoktu o ya :D

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Şimdi araya İhanet'de mi girdi ?
hani yoktu o ya :D

Araya ihaneti sokmadım isteyen okuyabilir tabikide :D

ben çıkış tarihlerinden habersiz
1. Melekler ve Şeytanlar
2. Da Vinci Şifresi
3. İhanet Noktası
4. Kayıp sembol ( halen fırsatım oldukça okumaya çalışmaktayım)

Dijital kaleleri almadım ama okumakta isterim :) jea dan kısaca konusunu öğrendim :)

Melekler ve şeytanlarda davinci deki bazı durumlar bahsediliyor ihanet noktasında bahsetmiyor veya ben farketmemiş olabilirim :D ama en güzeli melekler ve şeytanlar tabi filmi berbat Ateş,Su Toprak,Tahta :D

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Tamam mesaj alındı :D

* Melekler ve Şeytanlar
* Da Vinci Şifresi
* Kayıp Sembol
Bunlar beni bekler..

mert__

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Tamam mesaj alındı :D

* Melekler ve Şeytanlar
* Da Vinci Şifresi
* Kayıp Sembol
Bunlar beni bekler..
sırası önemli değildi bence .ben 3 kitabını okudum. vinci, dijital,melekler ayrı olaylar anlatıldı. robert langdon vinci ve meleklerde birbirinden bağımsız olaylara bulaştı yani.

Anxiety

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Sadece Kayıp Sembol'ü okudum. Fransız kaldığım bir durum olmadı. Kitabı da beğendim. İnternette Dan Brown'ın bu kitabının diğerlerine kıyasla biraz kötü olduğu yorumlarını okudum. Dolayısıyla da diğer kitaplarına merak saldım. Ben de tam tersi sırayla okumayı planlıyorum. Eğer en kötüsü 3.sü ise benim yapacağım daha mantıklı geliyor bana. :P