Sobanın gizemi.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SaTa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SaTa

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Beş bilim adamından oluşan bir heyet araştırma yapmak için bir köye gitmiştir.. Birden yağmur
bastırır.Yakındaki bir eve sığınırlar. Ev sahibi misafirlerine bir şeyler ikram etmek için biraz ayrılır. Hepsinin dikkati soba üzerinde toplanır.Soba yerden 1 m. kadar yukarda, altına taşlar dizilmiş olarak kurulmuştur. Bilim adamları sobanın neden böyle kurulmuş olabileceğine dair varsayımlarda bulunmaya başlarlar ..
Kimyacı, -adam sobayı yükselterek aktivasyon enerjisini düşürmüş, böylece sobayı daha kolay yakmayı amaçlamış.Fizikçi, -adam sobayı yükselterek konveksiyon yoluyla odanın daha kısa sürede ısınmasını sağlamak istemiş.Jeolog, -burası tektonik hareketlilik bölgesi olduğundan herhangi bir
deprem anında sobanin taşların üzerine yıkılmasını sağlayarak yangın olasılığını azaltmayı amaçlamış. Matematikçi, -sobayı odanın geometrik merkezine kurmuş, böylece de odanın düzgün bir şekilde ısınmasını sağlamış.Antropolog, -adam ilkel topluluklarda görülen ateşe tapmanın daha hafif
biçimi olan ateşe saygı nedeniyle sobayı yukarıya kurmuş. Bu sırada ev sahibi içeri girmiş beş bilim adamı merakla sobanın neden bu şekilde taşlar üzerine kurulduğunu sormuşlar.
Adam cevap verir:
- Boru yetmedi.

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
guzelmıs kasmayın yanı dıyor

mert__

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bizim proce kitabında yazıyodu ne gülmüştük :D:D

nur29

Doçent
Reaksiyon puanı
5
bu kadar basit yani
ds mosx avatarın çok hoş

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
sürekli öğrencilerime söylediğim bir söz var;
buradan sınava girecek olanlara da söyleyeyim

Karşılaştığınız problemler karşısında BASİT Düşünün

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Duymuştum :D Süper ama :D

dejawu

Asistan
Reaksiyon puanı
6
bende daha önce duymuştum ama tekrardan yerlere yattım yani :)