Hangi masaüstü- Mart 2010

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Finix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hangi masaüstü

• KDE

Kullanılan: 26 49.1%
  • Gnome

Kullanılan: 17 32.1%
  • Xfce

Kullanılan: 0 0.0%
  • Herhangi pencere yöneticisi(Lütfen söyleyin,Bunlar fluxbox gibi şeyler olabilir.)

Kullanılan: 1 1.9%
  • Enlightenment(e17-e16)

• LXDE

• IceWN

Kullanılan: 1 1.9%
  • AfterStep

• Window Maker

Kullanılan: 6 11.3%
  • Diğer(Lütfen açıklayınız.)

Kullanılan: 2 3.8%

• Kullanılan toplam oy
    53

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bencede.Nasıl olsa ikiside kardeş projeler. Kavga edeceksek HapS,ALMi gibilerini çağıralım :D

Kardeş proje değiller bana göre. En azından başta değillerdi. O zamanlar KDE, Özgür Yazılım Felsefesi'ni temsil eden bir ortam olmadığı için GNOME yapıldı. Kardeş dediğin aynı şeyi savunur. :)

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Çok meraklıyız -cı takısını edinmeye. Linuxçu, KDE'ci, Gnome'cu. Körü körüne bişeye bağlanmaktanda geri durmayız asla. Hangisi kendi gözünüzde daha iyiyse onu kullanın kardeşim.

Nedir bu ya? Çocuk gibi, benimki seninkinden uzun. O bunu döver falan. Bırakın yahu..

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Kardeş proje değiller bana göre. En azından başta değillerdi. O zamanlar KDE, Özgür Yazılım Felsefesi'ni temsil eden bir ortam olmadığı için GNOME yapıldı. Kardeş dediğin aynı şeyi savunur. :)
Doğru,Ancak kde özgür yazılım felsefesi üzerine kurulmadı ki... İnsan istediğini kullanır.Arada kalan bir iki sorundan kim birşeyden vazgeçmiş?

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
ya arkadaş elalem windows bölümünde birbirin yiyor:rolleyes:

siz gelmişsiniz ortak kullandığınız sistemin bölümünde birbirinizi yiyorsunuz:mellow:

e afiyet olsun:huh:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Doğru,Ancak kde özgür yazılım felsefesi üzerine kurulmadı ki... İnsan istediğini kullanır.Arada kalan bir iki sorundan kim birşeyden vazgeçmiş?

Özgür Yazılım Felsefesi üzerine kurulmadı ancak Özgür Yazılım Felsefesi'ni savunan kişilerin tercih ettiği bir masa üstü ortamı?

Kendi içinizde tezatlaşmayı bırakın o zaman. :) Özgür Yazılım Felsefesi üzerine kurulmamış bir masa üstü ortamını, Özgür Yazılım Felsefesi üzerine kurulmuş bir sistemde kullanmak da bir özgürlüktür, haklısınız. :)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
arkadaşlar benim mint in kde si çöktü ve saçmalamaya başladı ne yapsak acep

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
arkadaşlar benim mint in kde si çöktü ve saçmalamaya başladı ne yapsak acep

en sağlam KDE'yi ben opensuse ve mandrivada gördüm,zaten opensuse kullanıyorum...mint ubuntu tabanlı olduğu için ubuntu gb gnome'u çok güzel ve fluxbox'lı sürümü...KDE kullanacaksan bence opensuse yada mandriva derim...
opensusenin gnomu'uda çok güzeldir ama gnom için ubuntu derim...

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
yani ne diyorsun formatlıyayımmı yoksa çaremi arıyayım

xrhymer

Asistan
Reaksiyon puanı
3
KDE geçmişte kapalı kaynak kodu olan QT ile geliştirildiği doğru ama daha sonra QT, Ticari lisansın yanında açık kaynak lisansı da mevcut hale geldi ve yanılmıyorsam bir vakıf ile açık olan lisansı korumaya alındı. KDE'de şu anda açık kaynak lisansı ile korunan QT'yi kullandığına göre ortada özgür yazılım felsefesine aykırı bir şey yoktur.

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
yani ne diyorsun formatlıyayımmı yoksa çaremi arıyayım
özelden attım msj,ama önce bi oturumdan çıkıp geri gir sende kwin sorunu var gb ki kdeyi dediğim dağıtımlarla(opensuse-mandriva) kullan bence...çünkü ubuntu ve türevleri gnome'la çok başarılı...

ve forum da bir arkadaş;
linux sistemimizde kde yada gnome gibi ana masaüstü yöneticimiz harici box tipi yöneticiler,başka terminaller,dosya yöneticiler bulundurmamızın bize getireceği muhtemel(çökme yada mesaüstü yöneticimiz tatile çıktı gb durumlar) faydalar hakkında bir başlık hazırlarsa sevinirim...ben ramboberk arkadaşa anlattım kendimce ama anlatmam zayıftır biraz...
bu sayede herkes faydalanır...

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
ya o kadarda severim kde yi neden böyle yaptıki şimdi

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
KDE geçmişte kapalı kaynak kodu olan QT ile geliştirildiği doğru ama daha sonra QT, LGPL lisansı ortaya çıktı ve yanılmıyorsam bir vakıf ile açık olan lisansı korumaya alındı. KDE'de şu anda LGPL lisansı ile korunan QT'yi kullandığına göre ortada özgür yazılım felsefesine aykırı bir şey yoktur.

Eğer bunu benim mesajıma karşılık olarak yazdıysanız cevap vereyim. Mesajımda zaten "o zaman" ifadesini kullanmıştım. GNOME'un yazılmasına neden olan, KDE'nin Özgür Yazılım Felsefesi'ne aykırı olmasıydı. Ama benim KDE'ye soğuk oluşumun bir sebebi de kirli* geçmişidir. :)

*KDE'ciler hemen atlamasınlar. Sadece şaka yapıyorum.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
benim bu kde çökmesi sorunuma çare bulacak yokmu

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Eğer bunu benim mesajıma karşılık olarak yazdıysanız cevap vereyim. Mesajımda zaten "o zaman" ifadesini kullanmıştım. GNOME'un yazılmasına neden olan, KDE'nin Özgür Yazılım Felsefesi'ne aykırı olmasıydı. Ama benim KDE'ye soğuk oluşumun bir sebebi de kirli* geçmişidir. :)

*KDE'ciler hemen atlamasınlar. Sadece şaka yapıyorum.

o zaman M.S. le birlikte teknoloji geliştiren,M.S.ce destek kuponları satılan novell'in opensuse'sini KDE ile birlikte kullandığım için benim gidişat kötü:clap:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
o zaman M.S. le birlikte teknoloji geliştiren,M.S.ce destek kuponları satılan novell'in opensuse'sini KDE ile birlikte kullandığım için benim gidişat kötü:clap:

O senin seçimin, özgürlük bu. :) Senin MS ile işbirliği içinde olan Novell'in OpenSuSE'unu, zamanında Özgür Yazılım Felsefesi'ne fena halde aykırı olan KDE ile birlikte kullanıyor olman benim özgürlüğümü kısıtlamıyor. :)

zert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gnome her zaman tercihimdir, kendileri mac osx kadar olmasada guzeldir. Forever mac osx

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
mandirivada home alanını yükseltme olayını bilen varsa parmak kaldırsın