Windows 7 Yavaşladı Sebebi Ne Olabilir ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Alican Doğu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar Windows 7 Yavaşlamaya Başladı.Acaba Diyorum Ram Yüzünden mi ?Virüsde Yok Hızlandırmak İçin Çözümlerinizi Bekliyorum.İşte RAM Kullanımı:

14ij5hz.png

Problem Nedir Sizce ?

---------- saat 12:35 eklendi ---------- önceki mesaj saat 12:34 eklenmişti ----------

Bu Arada RAMim 1 GB

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
"yavaşlamaya başladı" dediğine göre önceden yavaş değilmiş heralde..
arka planda fazla yazılım çalışıyor olabilir.. son kurduğun yazılımları kontrol et..
ayrıca ramin çok düşük bilgisayarından adam akıllı performans almak istiyorsan fazla uzatmadan linux ya da windows xp kur.. o ramle w7den adam akıllı performans alamazsın.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Görsel efektlerden kaynaklaniyor, birkac efekti kapatarak bu durumu cözebilirsin.
Sana tavsiyem 1 GB ram daha alip, takman.
34q7jm1.jpg

---------- saat 12:53 eklendi ---------- önceki mesaj saat 12:50 eklenmişti ----------

Aero Peek özelligini kapat, baslangicta acilan bütün programlari devredisi birak (antivirüs haric) Bütün bunlari yaptin hala yavas calisiyorsa, sistem geri yüklemeyi calistir, olmadi XP yükle ya da 1 GB ram al..

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Son kurduğun progamları kaldırmayı dene. Olmadı gereksiz bütün programları kaldırıp, başlangıçta çalışan programlarıda azalt işe yaramayanları ve sonra bilgisayarı baştan başlatıp, Disk birleştirici'yi çalıştırıp, bitince tekrar baştan başlat, düzelmesi elzem.

furkanfindik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Görsel efektlerden kaynaklaniyor, birkac efekti kapatarak bu durumu cözebilirsin.
Sana tavsiyem 1 GB ram daha alip, takman.
34q7jm1.jpg

---------- saat 12:53 eklendi ---------- önceki mesaj saat 12:50 eklenmişti ----------

Aero Peek özelligini kapat, baslangicta acilan bütün programlari devredisi birak (antivirüs haric) Bütün bunlari yaptin hala yavas calisiyorsa, sistem geri yüklemeyi calistir, olmadi XP yükle ya da 1 GB ram al..

Arkadadşın dediği işlem işe yarayabilir.

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
"yavaşlamaya başladı" dediğine göre önceden yavaş değilmiş heralde..
arka planda fazla yazılım çalışıyor olabilir.. son kurduğun yazılımları kontrol et..
ayrıca ramin çok düşük bilgisayarından adam akıllı performans almak istiyorsan fazla uzatmadan linux ya da windows xp kur.. o ramle w7den adam akıllı performans alamazsın.

işlemcisi çift çekirdek ise rahat performans alır :) ama tek çekirdek ve sanal çekirdek özelliğide varsa 2gb-2.5gb ram tavsiye ederim :) ve sakın sitem geri yükleme yapma format at daha iyi :)

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Benim sistemimde de çift çekirdek bir işlemci ve 3GB ram olmasına rağmen belli bir yavaşlama var. TuneUp gibi programlar kullanmanı tavsiye ederim. Bilgisayarın başlangıcında açılan gereksiz programları kapatman da sistemin açılışını hızlandırır. Disk birleştirme de başka bir yöntem.

Virüs yok demişsin fakat tavsiyem kullandığın antivirüs programını güncelleyip tam sistem taraması yaptırman. Ayrıca daha iyi bir performans almak istiyorsan, bilgisayarına ram takviyesi yapmanda fayda var. Kolay gelsin.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Bellek takviyesinden daha önemli olan, işlemci kullanımın % 27 görünüyor. Bu bilgisayarı belirgin oranda yavaşlatır. İşlemciyi sömüren process'e bir bak önce.

Alican Doğu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar Xp Kurudm.Bi İki Hafta Sonra İnşallah Bi Problem olmazsa 2Gb Ram Alıcam..Ozaman Windows 7 kurabilirim.xp de işlemci kullanımım %15-50 Bu Xpyi yavaşlatırmı yavaşlatırsa nasıl çözebilirim.ayrıca benim sistemin çift çekirdek işlemcili.xp bu çift çekirdek işlemciyi kullanmıyomuş.bu çift işlemciyi nasıl tanıtabilirim.Sistemim:Windows Xp Sp3

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
XP çift çekirdeği kullanır sadece Windows 7 kadar verimli olmaz.Onu da gözle fark edemezsin...

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Sürekli %27 kullanımda ise arka planda yoran bir program vardır.

bohongtw

Doçent
Reaksiyon puanı
27
abiler ben 64 bitlik sistem ile , 500 kusur gb tek c diskim var 4 gb ram amd x4 955 , 3.20 ghz islemci ile calsiyorum sadece internet browser acik ve film izlerken bakiyorum neredeyse 3.5 gb ram kullaniyor o kadar kasiliyor ki bilgisayar resetlemek zorunda kaliyorum bir oneriniz var mi ? bu svchost.exe lerden hangileri gereksiz acaba kapatsak ?

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
abiler ben 64 bitlik sistem ile , 500 kusur gb tek c diskim var 4 gb ram amd x4 955 , 3.20 ghz islemci ile calsiyorum sadece internet browser acik ve film izlerken bakiyorum neredeyse 3.5 gb ram kullaniyor o kadar kasiliyor ki bilgisayar resetlemek zorunda kaliyorum bir oneriniz var mi ? bu svchost.exe lerden hangileri gereksiz acaba kapatsak ?

Ne yaparsak yapalım temiz bir Windows halini almaz.Tavsiyem format ve doğru format diskini seçmelisiniz...

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Durduk yere sistem bostayken cpu kullanimi okadar yüksek olmaz, oluyorsa arka planda calisan davetsiz misafir var.

1. baslat-calistira services.msc yaz acilan pencerede ki hizmetleri tek tek kontrol et eger yükledigin program disinda bir hizmet varsa o hizmeti kapat.

2. Görev yöneticisinden islemler sekmesinde CPU yazan yerin altindaki rakamlardan büyük olana bak, ise yaramiyorsa kapat.

Sorunun devami halinde hjack gibi ayrıntılı process görüntüleyici kullan..
Kolay Gelsin...

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Alican konuyu kapattır bir moda zaten formatını attın yardıma gerek yok...

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Konu sahibinin isteği üzerine kapanmıştır.
Bu arada arkadaşlar bu bölümde benimde yetkim var,herhangi bir durumda banada mesaj atabilirsiniz :)
Kolay gelsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...