Windows Vistayı Hızlandırmak

Alican Doğu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar Ubuntu Kurmuştum Hiç beğenmedim.Xp Cdm Vardı Bunuda Arkadaşa Verdem.Şimdi Ben Windows Vista Kuracağım Bu Vistanın Hızlı Çalışması İçin Ne Yapmalıyım.Özellikle Vista Kullananlardan Yorum Bekliyorum Lisanslı Windows Vista Home Basic.Lütfen Eğer Hızlı Çalışırsa Hepinizden Duacı Olurum Valla:blushing:

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Vistanın hızlı çalşmasına Bill Gates bile çare bulamadı bence vistayla zaman kaybetme windows 7 indir kur gayet hızlıdır...

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Xp diyorum başka bişi demiyorum :d

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
2 gb rami varsa ve güzelce optimize edersen , sorunun kalmaz.

Alican Doğu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar Sistem Özelliklerim Şunlar:
1 Gb Ram
256 Mb Ekran Kartı
80 GB harddisk
Kuracağım İşletim Sistemi:Windows Vista Home Basic

---------- saat 10:03 eklendi ---------- önceki mesaj saat 09:56 eklenmişti ----------

Bu Arada Bişey Daha Eklemek İstiyorum Vista Boştayken Bile 700 MB RAm Yiyor.Bunu Düzeltmenin Bir Yolu Yok Mu.Lütfen Yardımlarınızı Bekliyorum.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
İşte WinXp'den sonra Windowsu sevmememin nedenlerinden biride bu.

Durduğu yerde 400-500MB RAM'dan kullanıyor.Sebebi ise gereksiz birçok Hizmetler servisi.İnternetten arattrıp bulabilirsin.Google "Vista gereksiz hizmetleri kapatma" yaz.Orda zaten yazar neyin ne olduğunu.Ama bunu yaparken dikkatli ol,Mesela yazdırma biriktiricisi hizmeti yazıcısı olmayanlar için bilgisayarına extradan bir yük.Bunu kapatırsan yazdırma hizmeti çalışmaz.

Vista ve Windows7 kullandığımda gereksiz servisleri kapatarak RAM kullanımını 50-100MB indiriyordum...

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Arkadaslar hizlandirma yolu gibi hicbir seye inanmayin gozle gorulebilir bir artis hic bir zaman olmayacaktir...

Alican Doğu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar İlk Geldiğinde Gayet Hızlı Çalışıyordu Acaba Ben Mi Bişi Yaptım Ne Olur Bir Şey Önerin.

---------- saat 11:47 eklendi ---------- önceki mesaj saat 11:45 eklenmişti ----------

İşte WinXp'den sonra Windowsu sevmememin nedenlerinden biride bu.

Durduğu yerde 400-500MB RAM'dan kullanıyor.Sebebi ise gereksiz birçok Hizmetler servisi.İnternetten arattrıp bulabilirsin.Google "Vista gereksiz hizmetleri kapatma" yaz.Orda zaten yazar neyin ne olduğunu.Ama bunu yaparken dikkatli ol,Mesela yazdırma biriktiricisi hizmeti yazıcısı olmayanlar için bilgisayarına extradan bir yük.Bunu kapatırsan yazdırma hizmeti çalışmaz.

Vista ve Windows7 kullandığımda gereksiz servisleri kapatarak RAM kullanımını 50-100MB indiriyordum...
Abi Yaptıklarını Söle Bizde Yapalım Belki Bizde Memnun Kalırız.İnternetten Bir Sitede Bakmıştım Dediklerini Yaptım Eski Sistemde İndirme İnternet Hızı Felan Çok Düşmüştü Şİmdi Vistayı En Baştan Kuracam Lütfen Sölede Bizede Bi Faydası Olur Belki

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Arkadaşlar İlk Geldiğinde Gayet Hızlı Çalışıyordu Acaba Ben Mi Bişi Yaptım Ne Olur Bir Şey Önerin.
Isletim sisteminin icinde bir sey olmayinca tabikide hizli calisir.. Kur Windows 7 yi en az sisen Windows kendisidir.... Pro VL surumun linklerini de gonderdim dalga geciyorsun benle ....

Alican Doğu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Isletim sisteminin icinde bir sey olmayinca tabikide hizli calisir.. Kur Windows 7 yi en az sisen Windows kendisidir.... Pro VL surumun linklerini de gonderdim dalga geciyorsun benle ....
Windows 7 Kurdum Çeşitli Problemler Çıktı Örneğin Birşey İndirirken "Sunucuyla Bağlantı Sıfırlandı" Diye Bir Hata Alıyordum Bende Kullanmaktan Vazgeçtim

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşım kendi bilgisayarın adına konuş, bilgisayarın yemiyosa vistaya saldırma:sleep:

• Masam da duran PC hakkında bu tarz bir düşünceye nereden kapıldınız...
• Cevap verirken bak benim PC'm en son teknoloji ürünü bir cihaz diye söze başlayarak hava mı atmam gerekiyordu ! :bored:
• Bu kanıya varmak hususunda En üst seviye cihazlar kullanarak test yaptığımın havasını da mı atmam gerekiyordu...
• Ayrıca Vista 'nın stabil olmayan bir çalışma olduğu konusunda Bill Gates bile hemfikirken hatta Vista'yı bir başarızlık hikayesi olarak tarihe gömmek üzere Win7 yi piyasaya sürmüşken siz neyden nameler çalıyorsunuz...

Bilinçsiz kullanıcı kitlesinin bu tarz çıkışlarına artık alıştığım için sizi de pek yadırgamadım... İyi forumlar , bir şeyleri öğrenmeniz dileğiyle hoşçakalın...

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
• Cevap verirken bak benim PC'm en son teknoloji ürünü bir cihaz diye söze başlayarak hava mı atmam gerekiyordu ! :bored:
• Bu kanıya varmak hususunda En üst seviye cihazlar kullanarak test yaptığımın havasını da mı atmam gerekiyordu...
• Ayrıca Vista 'nın stabil olmayan bir çalışma olduğu konusunda Bill Gates bile hemfikirken hatta Vista'yı bir başarızlık hikayesi olarak tarihe gömmek üzere Win7 yi piyasaya sürmüşken siz neyden nameler çalıyorsunuz...

Bilinçsiz kullanıcı kitlesinin bu tarz çıkışlarına artık alıştığım için sizi de pek yadırgamadım... İyi forumlar , bir şeyleri öğrenmeniz dileğiyle hoşçakalın...

Ben birşeyler öğrenceğini sanmıyorum vistayı savunan ilk defa biri gördüm :D bizede evet vista iyidir vista kıldır vista tüydür demek kalıyor...:D

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Windows 7 Kurdum Çeşitli Problemler Çıktı Örneğin Birşey İndirirken "Sunucuyla Bağlantı Sıfırlandı" Diye Bir Hata Alıyordum Bende Kullanmaktan Vazgeçtim
Evet her seyi sorarsin bize onu sormassin.Sonra Vista yavasladi.

Microsoft ,Windows 7 yi Vista yavas oldugu icin cikartmadi mi sayin arkadasim...

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Bu sistem ile sakın kurma küfürbaz olursun.

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Sistemi Windows 7 icin gayet yeterli....

2. sayfadaki yorumlara bakmadım. Vista için konuşmuştum. Ki bence de Windows 7 gayet stabil çalışabilir.

1 gb'lık bir ram taktın mı tık demez. 50 lira şunun şurası. :thumbup1:

Alican Doğu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Evet her seyi sorarsin bize onu sormassin.Sonra Vista yavasladi.

Microsoft ,Windows 7 yi Vista yavas oldugu icin cikartmadi mi sayin arkadasim...
Tmm Soruyorum Sebebi Nedir ? Çözümünü söle Hemen Windows 7 Kuram

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Tmm Soruyorum Sebebi Nedir ? Çözümünü söle Hemen Windows 7 Kuram
Sorunu ne yaparken aldın?

Sorunu yazdığın anda çözüm bulabilen kimse yoktur bu forumda hatta Microsoft'u ara onlara da böyle sorarsan bir şey anlamazlar.Windows 7 yi kur ekran görüntüsü gönder bize senin sorununa çözüm bulabilen mutlaka çıkacaktır.Hadi "abicim" kur...

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28

Bay bilinçli kullanıcı; bu saydığın sebepler vistayı çok kötü bir sistemmi yapıyor? Bu mu araştırma sonucun? Bill gates ne zaman ''vista kötü oldu, onu tarihe gömmek için win7 yi çıkartıyoruz'' dedi???
bunları rüyandamı gördün?
Şu birşeyleri öğretmeye başlada yadırgayacağın çıkışlar yapmak zorunda kalmayalım:closedeyes:

vegatürk arkadaşım sende ilk kez vista yı beğenen birisi görüyorsan ya başka bir alemde yaşıyorsundur yada sana baya bişeyler öğretenler olmuş demektir..

talatcaner

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Win 7 ( 32 bit,64 bit ) kullandım evet hızlı ama vista dan bariz olarak hızlı değil,görsellik olarak daha gelişmiş.Şu an vista premium kullanıyorum çok memnunum.2gb ram,2.5 ghz core2duo işlemci,250 gb hdd,laptop.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
vegatürk arkadaşım sende ilk kez vista yı beğenen birisi görüyorsan ya başka bir alemde yaşıyorsundur yada sana baya bişeyler öğretenler olmuş demektir..

By bilinçli kullanıcı sağa sola laf atma başını kumdan çıkar vista nın nasıl bir sistem olduğu ortada 2 gb lik remin 1 gb sini tükettiğide kesin dünyanın en iyi editörleri bilmiyor sen biliyorsun bence savunmak için kendine başka bir işletim sistemi seç bende vista lisanslı var evde köşede duruyor istiyorsan sana satabilirim madem bukadar seviyorsun :D lisansım var diye kendini vistaya mecbur hissettin galiba windows 7 nin reklamını izlidinmi bilmem sennin gibi takip etmeyenlere anlatayım raflarda xp vista ve benzeri işletim sistemleri var adam windows 7 yi raftan alıp en iyi işletim sistemi diyor sence vistayı bunca insan neden bıraktı? nedenin söyliyeyim ; iyi sistemlerini vista kurarak hantal vista kullanmak istemedikleri için... bence vistayı bir araştır banada boş boş savunma sistemi... ayrıca bana kimse birşey öğretmedi diyemem 95 yılından beri kullanırım bilgisayarı gerek Mac gerek Pc :D insanları tanımadan bilgili olup olmadığını söylemen yanlış.. Elbet insanlar birisinden birşeyler öğrenecek bilgi paylaştıkça güzeldir benimde bilmediğim pek çok konu olabilir herşeyi bileceksin diye bir kaide yok !

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Windows Vistayı hızlandırmak = Hemen o bilgisayardan kaldırmak :)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
BİOS'a haksızlık etme, hemen her menüyü gezip takılmadan, soru sormadan, tamam diyebilirsin, VİSTA öylemi Allah aşkına :D
En iyi sistem olarak MAC
En mükemmel olarak Windows'u savunuyordum ama BiOS'u unuttuk.Windows'a elveda diyelim artık :)