Virüssüz İşletim Sistemi :D

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Size ne desem dinlemeyeceksiniz. Siz yanlış tanıtın, adam sorun yaşasın, gelsin burada biz düzeltiriz. Ne de olsa işimiz bu.
sen birileriyle tartışırken 4-5 mesaj sonrasına seviyen en altlara düşüyor nedense.. neyse karıştırmayayım şimdi.. kahya beyin haklı olduğu noktalar var bence şimdi ben mesela onun yaptığı halk-dili sayesinde linux mint'i denemek istiyorum bir dahaki formatada ilk mint-windows7 dual boot yapmayı düşünüyorum.. tabii bir linux sürümünün benim bilgisayarımda kalıcı olacağını düşünmüyorum ama "compiz,codecler içinde beraber geliyor" dediği için merak uyandırdı bende..

insanın başına ne gelirse ya merakdan aman nerden çıktı bu cümle :D

modras

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Size ne desem dinlemeyeceksiniz. Siz yanlış tanıtın, adam sorun yaşasın, gelsin burada biz düzeltiriz. Ne de olsa işimiz bu.

forum.shiftdelete.net/linux

İyi günler.

Yanlış tanıtılan birşey yok. Virüsten zarar görmüyorsa virüssüz diye bilir normal kullanıcı.

Sorun yaşayan da sizi değil beni bulur. Benimle iletişim halinde oluyor kuranlar hep merak etmeyin. Bu topiği siliniz lütfen. Veya ne yapılmaya çalışıldığını anlamaya çalışınız.

DEDİĞİM GİBİ BEN İLK KULLANICILARDAN 200-300 kişiyi linuxa gecirdim ya siz? Hangi yöntem daha faydalı ortada... Bırakın millet detaylarını kendi öğrensin...

Şöyle örnek vereyim...
Eğer siz herkese linux kurup verseniz ve ortada windows olmasa , insanlar google dan arastırıp arastırıp öğrenir. Yani insanların çogu siz ne veriyorsanız onu kullanır.
Şu anda windows nedir? linux nedir? Bilmeden windows kullandığı gibi..

Çünkü ellerine verilen o... Windowsta herseyi biliyorlar mı? Hayır... Ama google vs. öğreniyorlar...

---------- saat 14:56 eklendi ---------- önceki mesaj saat 14:53 eklenmişti ----------

sen birileriyle tartışırken 4-5 mesaj sonrasına seviyen en altlara düşüyor nedense.. neyse karıştırmayayım şimdi.. kahya beyin haklı olduğu noktalar var bence şimdi ben mesela onun yaptığı halk-dili sayesinde linux mint'i denemek istiyorum bir dahaki formatada ilk mint-windows7 dual boot yapmayı düşünüyorum.. tabii bir linux sürümünün benim bilgisayarımda kalıcı olacağını düşünmüyorum ama "compiz,codecler içinde beraber geliyor" dediği için merak uyandırdı bende..

insanın başına ne gelirse ya merakdan aman nerden çıktı bu cümle :D

Linux MINT müthiştir arkadaşım,
PES 2010 kurdum oynadım hatta sorunsuz.
Ha bu çok bilmiş arkadaşlar daha PES 2010 oynandığını bile bilmiyordur linuxta belki...

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Antalyalı aarkadaşı sonuna kadar destekliyor ve siz ona gülen cahillerin ne denli cahil olduğunu anlamış oluyorum. siz format atmayı biliyorsunuz diye herkes bilicek diye bir kanunmu var? ben öyle insanlar gördümki ve duydumki sizden daha cahil değillerdi. siz insanları kendiniz gibi sanarak cahillik yolunda büyük adımlar atarken onlar mouse kullanmayı bilemeyen cahillerdi (bilmiyorum anlatabildimmi) bazı şeyleri bazı insanlara anlatabilmek için sade ve yönlendirici konuşmanız lazım. tıpkı modras arkadaşımızın yaptığı gibi.

calvaria

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Serdar Beyin Linuxdan para almadığını varsayarak şunu söyleyebilirim ki bence yaptığı çok güzel bir şey. Ben şahsım adına bu yaptığı için kendisini destekliyorum ve saçma sapan komik facebook gruplarıyla bir tutup bu konuyu açan arkadaşı kendi iç dünyası ile baş başa bırakıyorum.

Saygılarımla...

modras

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Serdar Beyin Linuxdan para almadığını varsayarak şunu söyleyebilirim ki bence yaptığı çok güzel bir şey. Ben şahsım adına bu yaptığı için kendisini destekliyorum ve saçma sapan komik facebook gruplarıyla bir tutup bu konuyu açan arkadaşı kendi iç dünyası ile baş başa bırakıyorum.

Saygılarımla...

İnsanlık İçin Linux...
Benim insanlardan bir beklentim yok, Allah rızası yeterli.
Milleit korsan kullanımdan kurtarmak önemli.
İnsanlara faydalı olmak önemli...

Destekleyenlere teşekkürler.

KAÇIRANLAR İÇİN NOT :
Linux MINT müthiştir arkadaşım,
PES 2010 kurdum oynadım hatta sorunsuz. Tabi kurup oynamak işini sonraya atın , ilk aşamada normal acıp kapatmayı nete girip çıkmayı çözün.

Sayfamızda gerekli bilgiler var : kahyainsaat.com/ubuntu

Ha bu çok bilmiş arkadaşlar daha PES 2010 oynandığını bile bilmiyordur linuxta belki...

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147

Saygılarımla...
serdar beye destek tam hepimiz serdarız hepimiz kahyayız :thumbup1:

bu arada linux-windows dual boot yapıcam dediğim gibi kahya bey..
minti online işlerimde kullanırım windowsu oyunlarda.. directx11 görselliğini hiçbir emülatöre değişmem.. wayn iz nat emülatör (wine) emülatör değil diyorlar ama linuxda performans düşeceğine inanıyorum oyunlarda.. wine directx11 efektlerini kullanabiliyormu onuda bilmiyorum.. neyse dediğim gibi windowsda oyun - mintde online işlem yaparım netde gezerim vs..

minti önerdiğiniz için sağolun tekrar.. banada mint gibi codecler içinde gelen bir linux sistemi lazımdı.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Yorumlara tek tek cevap vermeyeceğim. Amacımın ve niyetimin ne olduğunu bildiğinizi sanıyorum, bilmiyorsanız da benim için böyle şeylerin önemsiz olduğunu biliyorsunuzdur.

Çok bilmiş arkadaşlar her şeyi biliyorlar zaten. Dert etmeyin, PES'in Linux altında çalıştırıldığını da biliyorlardır.

modras

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
serdar beya destek tam hepimiz serdarız hepimiz kahyayız :thumbup1:

bu arada linux-windows dual boot yapıcam dediğim gibi kahya bey..
minti online işlerimde kullanırım windowsu oyunlarda.. directx11 görselliğini hiçbir emülatöre değişmem.. wayn iz nat emülatör (wine) emülatör değil diyorlar ama linuxda performans düşeceğine inanıyorum oyunlarda.. wine directx11 efektlerini kullanabiliyormu onuda bilmiyorum.. neyse dediğim gibi windowsda oyun - mintde online işlem yaparım netde gezerim vs..

minti önerdiğiniz için sağolun tekrar.. banada mint gibi codecler içinde gelen bir linux sistemi lazımdı.

Rica ederim. Aynen ben de sayfamda onu diyorum. Başta windows ile yanyana kurun, oyunları windowstan oynayın, arada linuxu acıp kurcalayın , nete ondan girin... Sayfayı detaylı okursan mentalteyi anlarsın arkadaşım.

Ben linuxa alıştırıyorum milleti, diğer arkadaşlar linuxu karışık karmaşık gösteriyorlar farkında değiller...

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Ben linuxa alıştırıyorum milleti, diğer arkadaşlar linuxu karışık karmaşık gösteriyorlar farkında değiller...

kesinlikle.. öğreteyim derken insanların gözünü korkutuyorlar..
sizin gibi empati yapabilen halkın anlayacağı şekilde anlatan kişiler lazım ülkemize..

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
Bizim güldüğümüz kısım "virüssüz işletim sistemi" kısmı. Ayrıca "Ubuntu Windows gibi bir işletim sistemidir" ifadesi de yanlış, insanları yanlış bilgilendiriyorlar çünkü Ubuntu bir işletim sistemi değil, Linux tabanlı bir dağıtımdır. :)
işletim sisteminin İ sinden anlamayan sevgili halkımızda zaten linux tabanını dağıtımını vs herşeyini biliyo

forum.shiftdelete.net/linux

İyi günler.

tanıtımın iyisi kötüsü olmaz adamın amacı burda yaygınlaştırmak ayrıca sana kimse bu forumda kal linux bölümünde adamlara linuxu öğret ya da al sana şu kadar para göster şunlara neyin ne olduğunu diye bişi demiyo
bi sana bakıyorum bi de Rise a aranızda ne kadar büyük bi fark olduğunu görüyorum bence biraz onu örnek al

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
işletim sisteminin İ sinden anlamayan sevgili halkımızda zaten linux tabanını dağıtımını vs herşeyini biliyo

tanıtımın iyisi kötüsü olmaz adamın amacı burda yaygınlaştırmak ayrıca sana kimse bu forumda kal linux bölümünde adamlara linuxu öğret ya da al sana şu kadar para göster şunlara neyin ne olduğunu diye bişi demiyo
bi sana bakıyorum bi de Rise a aranızda ne kadar büyük bi fark olduğunu görüyorum bence biraz onu örnek al

İşletim sisteminin i'sinden anlamayan halkımıza işletim sistemi ve Linux dağıtımı terimlerini aynı anda öğretemeyeceğiz diye bir kural yok, bu bir. İkincisi, kimse salak değil. Teknolojiyle iç içe bir toplumuz ve Linux'un da zor kavranan bir kısmı yok. Üçüncüsü ise "tanıtımın iyisi kötüsü olmaz" lafına gelsin. Tanıtımın iyisi kötüsü olur, doğrusu yanlışı da olur. Bu tanıtım (!) yanlış ve komik, ben de bunu burada paylaştım. Eleştirebilirsiniz, eleştiriyorsunuz da. Ben de eleştiririm ve eleştiriyorum. Burada anlaştık sanırım?

Bana kimse Linux bölümünde Linux'u öğretmemi söylemedi. Ben elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. İfadelerimde aksi bir yargıya mı rastladın da böyle söyledin, bilemiyorum. Bir bana bak, bir de rise'a. Bakmak da bedava. :) Ama neden başkasıyla karşılaştırıldığımı anlayamadım. Ben burada kimseyi rakibim olarak görmüyorum. Bin kere söyledim, hala da söylerim. Hayallerim ve amaçlarım var, bunlardan biri de Linux'u daha fazla insana tanıtmak. Bu uğurda başkalarıyla sebepsiz bir yere karşılaştırılacaksam, eyvallah. Ama ben sana bir şey söyleyeyim. O sözlerin hiç hoş olmamış. Sanmıyorum ki rise da adının böylesine bir ifadede geçmesini isterdi. Ben bile bu kadar rahatsız olmuşken... rise benden 5-6 yaş büyük sanırım ve ilgilendiği alan Windows. Ben ise Linux'la ilgileniyorum. Beni biriyle karşılaştırmak istiyorsan forumda Linux-sever çok. Eminim aralarından biri benimle benzer yanlar taşıyordur. Lütfen karşılaştırmalarını daha dikkatli yapmaya çalış. rise'ı tanıyor olabilirsin ama beni tanımıyorsun. Metin tabanlı bir ortamdayız, mimikler yok, sadece yazılanlar var ve sadece yazdıklarıma, adıma, yaşıma, oturduğum yere ve tepkilerime bakarak beni tanıyamazsın. Beni tanısaydın da böyle konuşmazdın, eminim (kendimden). O sebeple lütfen insanları tanımadan konuşmayın. Konuşacaksan da hakkında konuştuğun kişi olmayayım.

Virüssüz işletim sistemi diye tanıtılan Linux, sandığınız gibi bir şey değil. Umarım çok bilmiş olduğum düşüncesini bir kenara bırakırsınız da birazcık yazdıklarımı okursunuz. İnsanlara bir şeyi 0'dan öğretecekseniz, lütfen doğru öğretin. Bir öğretmen bir öğrencisine okuma yazmayı öğretirken en temelden ve en doğrudan başlar. Çünkü ileride öğreteceği veya öğrencinin kendisinin öğreneceği tüm şeylerin bu temele bağlı olduğunu bilir. Anadolu Öğretmen Lisesi'nde okuyorum. 4 yıldır eğitim dersleri alıyorum. Bu bahsettiğim durumu, ayrıntılarıyla 4 yıldır okuyorum. Forumda öğretmen arkadaşlar da mevcut, onlar da size bu konuda aynı şeyleri söylerler. O sebeple "Nereden biliyorsun sanki?" gibi bir ön yargıyla yaklaşmamanız temennimdir. Umarım açıklayıcı olmuşumdur.

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
rise ın alıncağını sanmıyorum çünkü karşılaştırmayı davranışlar üzerinden yaptım işletim sistemi üzerinden değil şöyle söyliyebilirimki burda seni eleştirdiğim tek konu biri linux a bişi dediği zaman iyi ya da kötü anında savunma durumuna geçiyosun bunu bana da yaptın başkalarına da yaptın ve hala yapıyosun

madem kararlısın bir amacın bir hedefin var eyvallah gerçekleştirmek için elinden geleni yap ama bunları yapmadan önce bi etrafına bak bi kavramaya çalış bu adam neden bahsediyo neyi amaçlıyo nerde yanlış yapıyo

bu soruları sorduktan sonra gel yazını yaz düzgün bir dille

bunları yaptığı görsem zaten benim eleştirilerimi okumak zorunda kalmazsın

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
rise ın alıncağını sanmıyorum çünkü karşılaştırmayı davranışlar üzerinden yaptım işletim sistemi üzerinden değil şöyle söyliyebilirimki burda seni eleştirdiğim tek konu biri linux a bişi dediği zaman iyi ya da kötü anında savunma durumuna geçiyosun bunu bana da yaptın başkalarına da yaptın ve hala yapıyosun

madem kararlısın bir amacın bir hedefin var eyvallah gerçekleştirmek için elinden geleni yap ama bunları yapmadan önce bi etrafına bak bi kavramaya çalış bu adam neden bahsediyo neyi amaçlıyo nerde yanlış yapıyo

bu soruları sorduktan sonra gel yazını yaz düzgün bir dille

bunları yaptığı görsem zaten benim eleştirilerimi okumak zorunda kalmazsın

Linux'u savunuyor olmamın kötü bir yanı yok. Ben nerede ne dediğimi iyi biliyorum.

Etrafıma da emin ol çok iyi bakıyorum.

Beni yazdıklarıma göre değerlendiriyorsun ya, ben de sana diyorum ki "metin tabanlı bir ortamdayız ve sen beni tanımıyorsun".

Yazdıklarımı okuduğunu biliyorum ama demek istediğimi anladığından şüpheliyim. :)

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Jeaquares kusura bakma ama bu konuya bakınca Senin sözlerinle değil arkadaşın yazdıklarıyla daha çok linux sempatisi oluşuyor...

Sen tıpkı Devlet Daireleri gibi olayı bürokrasiye boğuyorsun... Önce şunu öğren sonra şunu şuraya imzalat sonra onu şurda mühürlet sonra sonra sonra...

Ama arkadaş ise teşvik ediyor aç bir bak diyor... Ondan sonra uğraşan kişi merak yoluyla zaten yavaş yavaş öğrenir...

Baştan bu konuda herşeyi bilmek zorunda değiliz...

1998 yani bundan 12 yıl önce ben internete nasıl giriyordum biliyor musun?

Masaüstünde internet simgesine tıklayıp bir internet sitesi açıp onunla işim bittiğinde onu kapatıp yeniden bir sayfa açarak...

aynı anda birden çok internet sitesi açılabileceğini dahi bilmiyordum...

O gün birisi gelip sen ne yapıyorsun... Önce o internete girdiğin programın adı İnternet Explorer. İnternet Explorer sayesinde şunu şunu yapabilirsin... Sadece internete girmek için değil bilgisayarındaki dosyaları görüntülemek resimleri açmak için de kullanabilirsin... şöyle şöyle ayarlar var... internet bağlantısı şu şekilde kurulur ayarlar şu şekilde yapılmalıdır ip adresi nedir bilmelisin vıdı vıdı vıdı gibi bir ton laf saysa emin ol bu gün ben bu forumda olmazdım...

Bırak yanlış öğrensinler her yanlış zamanla düzelir...

İnsanları korkutmak yerine basitleştir teşvik et...

Bu konuyu da illa haklı çıkacam diye uzatmana tartışma haline getirmene gerek yok...

Reaksiyon puanı
189
Tartışmalardan uzak ve gerçekçi yaklaşmak gerekirse eğer virüssüz işletim sistemi yoktur. Dandik symbian cep telefonlarında bile bir sürü virüs var. Linux'de de virus ve daha çok exploidler var. Sistem'e root olup anasını ağlatmak hiç de zor değil.

Diğer yandan bakacak olursak da insanları teşvik etmek gerekir. Ama doğru bilgileri kullanıp o bilgileri sadeleştirerek.

finalfreeze

Asistan
Reaksiyon puanı
5
En iyisi kaldır at bilgisayarları ne virüs kalır ne bişey :D

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
arkadaşlar reklamcılıkta ilk unsur nedir?
Dikkat çekmek...

Arkadaş Ücretsiz ve Virüssüz diyor ve dikkat çekmeyi amaçlıyor...

Mesela reklamlara bakalım...

SINIRSIZ ÖZGÜRCE slogan bu...
Altta küçücük minicik harfler kurşun hızıyla geçiyor ŞU KADAR DAKKAYA KADAR, ŞU KADAR LİMİT VS VS

Arkadaşın oradaki amacı Virüssüz olduğunu Kanıtlamak ya da İddia etmek değil...
Sadece normal bilgisayar kullanıcılarının dikkatini çekip bu neymiş diye gruba girmesi ve bir kaç cümle de olsa Linux hakkında bir şeyler okuması...

Belki bu okudukları sonucunda merak edip bir Linux dağıtımını bilgisayarına kurup tanışması...

Olay bu kadar basit...

Arkadaş orada ne bir cahillik ne bir komedi yapmış...

Sadece bir başlık atarım 1000 kişinin dikkatini çeker...

100 kişi okur...

10 kişi merak eder Linux kullanır...

1 kişi beğenir Linux kullanmaya devam eder...

Yine komik olmaya gelince...
Bir çok reklam filmi ürün tanıtımı için komedi yolunu seçmiyor mu?

Hatta bunlar içinde bankalar gibi çok ciddi kurumlar da yok mu?

Ben bu konuda ne yazık ki arkadaşın takdire şayan davranışına karşı bir küçümseme sezdim... Bir elitler tabakasının sanki avamdan insanlara yukardan bakıp da alay etmesi gibi bir durum var...

Sizin neyinize Linux der gibi...
Siz Linuxtan ne anlarsınız...
Sizin bilginiz işte o kadar der gibi...

Üstünde eski püskü elbiselerle ağzında kro bir ağız ile elinde Çakma İphone olan biriyle alay eder gibi yaklaşılıyor bu arkadaşa...

Ben şahsen bu tutumdan rahatsız oldum...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
@Elbruz46, sadece sana cevap vereceğim.

Birincisi, uzun ve güzel yazmışsın ama maalesef boşuna yazmışsın çünkü sandığın gibi bir "üstten bakma" durumu yoktu. Öyle olsa, konunun muhatabı gelip de yazdığında cevap vermeye tenezzül bile etmezdim.

İkincisi, siz olaya bambaşka bir açıdan bakarken ben daha başka bir amaçla bakıyorum. Burada konunun muhatabı dışındakiler, hanginizin amacı benimkiyle aynı? Hanginiz Linux'a benim baktığım gibi bakıyor? Bakış açımız farklı, o sebeple bakış amacımız da farklı. Siz burada Linux'un iyi veya kötü, doğru veya yanlış bir şekilde tanıtılması taraftarısınız. Ben ise Linux'un en temelden doğru tanıtılması taraftarıyım. O bahsettiğin reklamlara da çok gıcık oluyorum. :) Ve komik buluyorum. Bu sebepledir ki bunu da komik buluyorum.

Resme baktığımda hala gülüyorum. Kimseyi cahil diye tanıtmıyorum ama gerçekten cahil olmakla bilir-cahil olmak arasında ince bir çizgi var. Bu konuya sebep olan çizgi. :)

Neyse, tartışmaya gerek yok. Sözlerimin ve konumun arkasındayım. :) İyi günler herkese.

modras

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar reklamcılıkta ilk unsur nedir?
Dikkat çekmek...

Arkadaş Ücretsiz ve Virüssüz diyor ve dikkat çekmeyi amaçlıyor...

Mesela reklamlara bakalım...

SINIRSIZ ÖZGÜRCE slogan bu...
Altta küçücük minicik harfler kurşun hızıyla geçiyor ŞU KADAR DAKKAYA KADAR, ŞU KADAR LİMİT VS VS

Arkadaşın oradaki amacı Virüssüz olduğunu Kanıtlamak ya da İddia etmek değil...
Sadece normal bilgisayar kullanıcılarının dikkatini çekip bu neymiş diye gruba girmesi ve bir kaç cümle de olsa Linux hakkında bir şeyler okuması...

Belki bu okudukları sonucunda merak edip bir Linux dağıtımını bilgisayarına kurup tanışması...

Olay bu kadar basit...

Arkadaş orada ne bir cahillik ne bir komedi yapmış...

Sadece bir başlık atarım 1000 kişinin dikkatini çeker...

100 kişi okur...

10 kişi merak eder Linux kullanır...

1 kişi beğenir Linux kullanmaya devam eder...

Yine komik olmaya gelince...
Bir çok reklam filmi ürün tanıtımı için komedi yolunu seçmiyor mu?

Hatta bunlar içinde bankalar gibi çok ciddi kurumlar da yok mu?

Ben bu konuda ne yazık ki arkadaşın takdire şayan davranışına karşı bir küçümseme sezdim... Bir elitler tabakasının sanki avamdan insanlara yukardan bakıp da alay etmesi gibi bir durum var...

Sizin neyinize Linux der gibi...
Siz Linuxtan ne anlarsınız...
Sizin bilginiz işte o kadar der gibi...

Üstünde eski püskü elbiselerle ağzında kro bir ağız ile elinde Çakma İphone olan biriyle alay eder gibi yaklaşılıyor bu arkadaşa...

Ben şahsen bu tutumdan rahatsız oldum...

MANTIGIMI VE YAPMAYA CALISTIĞIMI
Aynen algılamış ve anlamışsınız. Tebrik ederim.
Ek bilgi : Çok iyi de sonuc alıyorum bu yontemle ;)
Serdar KAHYA.

DİĞER ARKADAŞA GELİNCE, BIRAK MILLET KENDISI OGRENSIN, SEN HERSEYINI EN DETAYLI SKEILDE ANLATMA.
WINDOWSU BIRISI GELIP BIZE EN DETAYLI SEKILDE ANLATMADI. ZAMANLA ARASTIRA ARASTIRA OGRENDIK.
SEN YOLU GOSTER. BAK BU YOL TAŞSIZ DAHA GÜZEL AMA DIGER YOLDAN BIRAZ FARKLI, VIRAJLAR OLBILIR GİBİ ANLAT.
YOLA SOK KISIYI...
KISI YOLDA GITMEYI KENDI COZSUN. BOYLE DAHA KALICI OLUR.

Dedigim gibi ben bir öğretmenim ve ne nasıl öğretilir iyi biliyorum merak etmeyin, hergun en az 3-5 kisiyi linuxa geciriyorum ve kendileri anlıyorlar zamanla kavrıyorlar... Hersey 1 gunde olmaz. Sen herseyi detaylı anlatsan da herseyi anlayamaz karsıdaki...

Son mesajım bu konuya.
Buraya ayıracagım vakti linux'u tanıtmaya ayırıyorum cunku...
GORUSURUZ.

Slokr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Linux un L sinden anlamam ama resimde yazanları okuyunca kafamda az cok bir fikir olustu.Yazı çok sade ve "basit" olduğ için benim gibi anlamayan kişilerin anlaması mümkün.E zaten bu yazıyla ilgiyi çektikten sonra isteyen google a Linux yazar ve daha detaylı bilgiye ulaşır.Serdar KAHYA'nın da bence sizin kadar bilgisi vardır ama bunu en basit haline getirmiş.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
MANTIGIMI VE YAPMAYA CALISTIĞIMI
Aynen algılamış ve anlamışsınız. Tebrik ederim.
Ek bilgi : Çok iyi de sonuc alıyorum bu yontemle ;)
Serdar KAHYA.

DİĞER ARKADAŞA GELİNCE, BIRAK MILLET KENDISI OGRENSIN, SEN HERSEYINI EN DETAYLI SKEILDE ANLATMA.
WINDOWSU BIRISI GELIP BIZE EN DETAYLI SEKILDE ANLATMADI. ZAMANLA ARASTIRA ARASTIRA OGRENDIK.
SEN YOLU GOSTER. BAK BU YOL TAŞSIZ DAHA GÜZEL AMA DIGER YOLDAN BIRAZ FARKLI, VIRAJLAR OLBILIR GİBİ ANLAT.
YOLA SOK KISIYI...
KISI YOLDA GITMEYI KENDI COZSUN. BOYLE DAHA KALICI OLUR.

Dedigim gibi ben bir öğretmenim ve ne nasıl öğretilir iyi biliyorum merak etmeyin, hergun en az 3-5 kisiyi linuxa geciriyorum ve kendileri anlıyorlar zamanla kavrıyorlar... Hersey 1 gunde olmaz. Sen herseyi detaylı anlatsan da herseyi anlayamaz karsıdaki...

Son mesajım bu konuya.
Buraya ayıracagım vakti linux'u tanıtmaya ayırıyorum cunku...
GORUSURUZ.

Pekala...

Siz Linux'u, basitleştireceğiz diye yanlış tanıtmaya devam edin. Ben de doğru tanıtmaya çalışıyorum. Benim gibiler olduğu sürece de bu döngü devam edecektir. İnsanlara Linux'u virüssüz gibi komik bir ifadeyle anlatmaya devam ettiğiniz sürece yanılan siz olacaksınız. Maksat Linux'u Windows'laştırmak değil, Linux'u tanıtmak. Bir gün bu amacı edinmeniz dileği ile...

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
elbruz haklı bencede.
en mantıklı yorum elbruzun..

leyn gio sendemi geldin.. :cool:

Neyse, tartışmaya gerek yok. Sözlerimin ve konumun arkasındayım. İyi günler herkese.

senin sözlerine ve görüşlerine katılan oldumu yaf bu konuda :dirol:
adamın amacını anlamamışsınki daha anlamadığın bişeye cevap veriyor sonra arkasındayım diyorsun :clap: