Askerlik Anıları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZorhaK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Kimi zevkle dinler ,kimi hiç sevmez dinlemeyi..

İşte size Askerlik anıları.siz gitmediyseniz Giden akrabalarınızınkini paylaşın:)

İlk anı da benden gelsin.

.Atandığımız birlikte ilk günümüz.iki tane heyecanlı ve şaşkın asteğmen.Bizi alelacele bölüklerimizin yanına yolladılar.Elimize de birer silah tutuşturdular tabur ictiması var dediler.Ule.. noluyoruz bismillah yeni geldik.

Yüzbaşı geçti tekmill!! dedi önde duran bütün komutanlar ileri atıldı arkadan uzman çavuş 'komutanım sen de git '' dedi.komutanım??Bana mı dedin..Bu ilk kez oluyordu..Ne diyorum ben ya..Nereye nasıl gideceğim neden gideceğim.Neyse gittim en sona geçtim.

Dikkaatt!! edi en baştaki..Hepsi silahla esas duruşa geçti.''Birinci takım 2 subay 2 astsubay 22 er ve erbaşla emir ve görüşlerinize hazırdır komutanıım!!''

Diğer komutanlar da takımlarına dair tekmil verdiler sıra bana geldi.Ul.n kaç kişiydik.Bunu düşünemezdim.Kaçıncı takımız biz..Off Allah ım ölmek istiyorum..

''Takımım 2 subay 2 astsubay.....'' aynen kopya çektim birinci komutandan.:)

Şoku atlattık sanırım.O da ne..Tabur komutanı ''aramıza yeni katılan iki asteğmen var buraya gelsinler dedi'' Allah ım daha ilk günden.Rezil olacağız.Koştuk ynaına esas duruuşş!! aa bizim ilyas da gelmiş.Canım arkadaşım.

Komutan hayırlı olsun dedi elini uzattı..Toka yaptım ve sağooll!! diye bağırdım.Aferin bana bu şoku da atlattım.Ama ama o da ne İlyas naptın sen..bütün taburdan gülümseme uğultusu yükseldi valla.İlyas elini uzatan tabur komutanına elini uzattı diğer eliyle omzuna sarılıp kafasını uzattı.Ulan ilyas şimdi yaktın bizi.Bütün tabur 1 haftta bizi konuştu:)

Şokları atlamıştım ama ilyasın yaptıgı yüzünden rezil olduk:DBütün tabura o ben değildim ilyastı demekten yorulmuştum valla:)

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
_arkadaşlar biliyorum yeni geldiniz nasıl bir yer oldugunu ve sizi nelerin beklediğini bilmiyosunuz(gülümseyerek)

Hepsi onaylayarak ve biraz daha abartılı gülümseyerek kafa salladılar.

_arkadaşlar size fazla şey anlatacak değilim.Cehenneme hoş geldiniz.!!

-Topla kıçını başına sen de o nasıl oturuş l..!!

-Sırıtma sırıttma adamın asabını bozmaa!!

Ne sandınız burayı be!!?Bu ne gevşekliktir?

Heeyyyttt!!!!

Emredersiniz Komutanım :)

Az öncede "Nefes" izlemiştim

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
NEFES filmini dün indirdim ama henüz izlemedim.Acaba benzer bir konuşma orada da geçiyor imasında mı bulundun?

Eğer öyleyse tamamen tesadüf.Bu anlattıklarım dün gibi aklımda.:)

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Cık cık ..:D

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
bu konu tutar :)
seneye bence yazarım :P

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Ya tutarsa:)

since1453

Doçent
Reaksiyon puanı
16
iskoco bende yakında muayene olmaya gideceğim , gece gece iyi güldüm :)

iskoco

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Askere gitmedim ama muayene oldum orda seni bi donla bırakıyorlar ve içeri girenler ilk baş gülüyor kendilerinin soyunmayacağını sanıyor komutan hadi çabuk çabuk soyunun diyor millet kabine giriyor kapı var zannediyor kapatmaya çalışıyor bende dahil çünkü karşımızda bayan memurlar işlem yapıyor komutan yavaş yavaş kapıyı sökecen diye bağırdı o anda beni gülme krizi tuttu :D:D

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Düzenleme

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
ilyas'ın yaptığına bak :D

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
NEFES filmini dün indirdim ama henüz izlemedim.Acaba benzer bir konuşma orada da geçiyor imasında mı bulundun?

Eğer öyleyse tamamen tesadüf.Bu anlattıklarım dün gibi aklımda.:)

yok öyle demek istemedim tam üzerine denk geldi konu askerleri konu alan bir filmden sonra askerlik anıları :)

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Valla O Kadar Çok Hikayem Varki Hangisini Anlatayım

Bizim Timde Batmanlı Bir Roketatarcı Vardı Ama Çok Saf Çok Temiz Yürekli Bir Çoçuk Herşeye İnanırdı

Operasyondayız Sokuna Tepe Diye Bir Yere Pusu Attık Neyse Timdeki Gündüzcü Rahatsız Dedik Hüseyine Sen Gündüzcü Ol Senin Mevzii yi 2 ye Düşürürüz Dedik Biz Pusudayız Tabi Gece Neyse Sabah Oldu Biz Gittik Yatmaya Gündüzcüler Kalktı Ayağa. Aynı Günün Gecesi Biz Kalktık Gündüzcüler Yatmaya Gitti

Aklıma Bir Cinlik Geldi Gece Gece . Gittim Batmanlının Yanına uyuyo Bir Güzel . Dedim Hüseyin Kalk (Aceleci bir Ses tonuyla) Tabur Komutanı Roketatarcı İstiyor Vadide Seni bekliyor Sıcak Temas Var 2 Tane Asker Aldı Yanına Diye

Bu Gözünü Bir Açtı Silahı Roketatarı Cephaneyi Aldı Ama O Kadar Hızlı Yaptıki Ben Bile Anlamadım . Gülmekten Dur Lan Şaka Bile Diyemedim Bu Paldür Güldür Tepeden Aşağı İniyor .

Hem Gidiyor Hemde Küfrediyor (Hangi ....... Oğlu Buraya S..tı ) Filan Bi Ses Duyduk Adam Düştü Paldür Küldür Yuvarlandı Aşağı Tabi Bütün Tim Ayaklandı Seslerden Sıcak Temas Var Sandı Herkes Mermiyi Sürdü Namluya Ama Ben Gülmekten Konuşamıyorum Nefesim Kesildi . Hüseyinin Küfürlerini Duyuyorum (Kendine Has Şivesi ile)

Bölük Komutanı Gece Görüşlü Bakıyor Tam Siper Bütün Tim . Bana Bağırıyor Murat Yatsana Olm yere Ne Sap Gibi Dikiliyon Filan Diye . Sonra Dürbünden Anladı Hüseyin Olduğunu

Bu Bizim Batmanlı Boku Mayın Sanmış Çıkamıyor Yukarı Gidin Alın Şunu Dedi

Bütün Tim Koptuk Ama Bir Kıkırdamalar Var Görcektiniz

Hüseyin 1 ay Konuşmadı Benle Hatta Çatışma Çıksın İlk Seni Vurucam Dedi :). Aldım Sonra Gönlünü Gerçi

Pusuda Olanlara Bak ya . Gerçi Ceza Aldım Hüseyinin Cephanesini 22 Gün Boyunca ben Taşıdım . Anamdan Emdiğim Süt Burnumdan Geldi :) :)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Bu Bizim Batmanlı B*** Mayın Sanmış Çıkamıyor Yukarı Gidin Alın Şunu Dedi

:D:D

since1453

Doçent
Reaksiyon puanı
16
NikeSteeL böyle şaka yapılır mı ya sen adamı kalpten götürürsün. Birde tuvalette ıslatma mevzusu var, inşallah böyle birşey başıma gelmez.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Kayahan diyor ya şarkısında, bizim askerlik hatıraları, sizin doğum hatıraları hiç bitmez diye. Hakikaten de öyle. Hiç bitmiyor...

Kısa bir şeyde ben anlatayım. yazıcı hatırası ama :)

Envanter yapıyoruz. stres üst düzeyde. kapandığımız ofisteki 3ncü günümüz. daha 2 hafta çok yoğun bir şekilde malzeme kontrolü var. 5 envanterden binlerce kalem. hesapla hesapla bitmiyor. kapılar kapalı, telefonların bile fişini çekmişiz. ara sıra çıkan sendeydi bendeydi tartışması ortamı geriyor. Dönem olarak gaffurun cakkıdısının meşhur olduğu günler. benim pc'de de mp3'ü var. Sinirlerin bozulduğu bir an benim komutan cakkıdıyı aç, ses ver dedi. Oda da 7 komutan ve ben. koca koca adamlar. bir oyanama başladılar gaffur gibi, inanamazsınız :D hepsi kendinden geçmiş gibiydi. o anı kaydedemedim de ona yanarım. Bütün haftanın stresini oynayarak atmışlardı üzerlerinden.. Hep gülümseyerek hatırladığım bir anımdır..

Unutanlar için...

http://www.youtube.com/watch?v=cUHipIhBoUs&feature=related

iskoco

Profesör
Reaksiyon puanı
12
NikeSteel sende haketmişsin ama :D:D

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
murat senin anılarda iyimiş :D

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Askere gitmedim ama muayene oldum orda seni bi donla bırakıyorlar ve içeri girenler ilk baş gülüyor kendilerinin soyunmayacağını sanıyor komutan hadi çabuk çabuk soyunun diyor millet kabine giriyor kapı var zannediyor kapatmaya çalışıyor bende dahil çünkü karşımızda bayan memurlar işlem yapıyor komutan yavaş yavaş kapıyı sökecen diye bağırdı o anda beni gülme krizi tuttu :D:D

Bende muane oldum 3 ay önce ama hiç soyunmadın ilginç...:wink:

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Kayahan diyor ya şarkısında, bizim askerlik hatıraları, sizin doğum hatıraları hiç bitmez diye. Hakikaten de öyle. Hiç bitmiyor...

Kısa bir şeyde ben anlatayım. yazıcı hatırası ama :)

Envanter yapıyoruz. stres üst düzeyde. kapandığımız ofisteki 3ncü günümüz. daha 2 hafta çok yoğun bir şekilde malzeme kontrolü var. 5 envanterden binlerce kalem. hesapla hesapla bitmiyor. kapılar kapalı, telefonların bile fişini çekmişiz. ara sıra çıkan sendeydi bendeydi tartışması ortamı geriyor. Dönem olarak gaffurun cakkıdısının meşhur olduğu günler. benim pc'de de mp3'ü var. Sinirlerin bozulduğu bir an benim komutan cakkıdıyı aç, ses ver dedi. Oda da 7 komutan ve ben. koca koca adamlar. bir oyanama başladılar gaffur gibi, inanamazsınız :D hepsi kendinden geçmiş gibiydi. o anı kaydedemedim de ona yanarım. Bütün haftanın stresini oynayarak atmışlardı üzerlerinden.. Hep gülümseyerek hatırladığım bir anımdır..

Unutanlar için...

http://www.youtube.com/watch?v=cUHipIhBoUs&feature=related

haha :D

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
317. dönem eğirdir dağ komando okulu
2. komando tugayı 4. tabur 10. bölük bolu
hikaye çok da arkadaşlar iyiydi güzeldi matraktı

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
her birlikte böyle şakalar mutlaka olur hatta size şaka yapılacagını bilirsiniz ama genede yersiniz

sene 2000 tezkereye 3 ay kalmış torunnar geldi yer ilçe jan asaiş kom bölük komutanlıgı çaldıran van içimizden yaşlı görünen bir kaç arkadaşı sakladık torunnar hiç görmediler bölük komutanı dahil rütbelilerin elbiselerini giydiler telsizciyle konuştuk her şey hazır neyse biz torunnar siz açsınızdır hadi yemekaneye diye bunnarı çantalarından uzaklaştırdık çantaların içine mühtehçen dergiler başta olmak üzre yasa dışı ne varsa doldurduk garip garip otlar toplayıp maraş otu diye torbalayıp birinin çantasına koyduk nerden bulduk bilmiyorum ama südyen bile koyduk neyse bıraz daha vakit geçti bunnarı bölük komutanı yeni gelenneri görecekdiye yatakhanedeki çantalarının başına götürdük sıraya girdiler
sorun şukki gerçek rütbeliler eşortmanlarıyla sanki asker gibi yataklarda yatmışlar bekliyorlar (bu bizim için büyük süpriz oldu) derken bir dikkat çekildi herkes esas duruşta ve ayhan geldi (bölük komutanı ) baktı gerçek bölük komutanı orda ayhanda az kaldı çuvallayacaktı iyi topladı yeni gelennerin yatakları neden hazır deyil diye bizi baya dövdü tabi bu arada torunnar tırsmaya başladı başladı bunnara soru sormaya başladı hepsi çakı gibi asker
kimine şınav kimine mekik baya bi yordu sonra telsiz görüşmeleri alay komutanı arıyor hesabı gece görev var 80 kişi lazım bölük mevcudu yetersiz yeni gelennerde katılacak (torunnar iyce sarardı ) sonra bunnarın çantalarını aradınızmı diye nöbetçi çavuşa sordu hayır yanıtını alınca ben arayacaksinız demedimmi hesabı çavuşada iki tekme attı
neyse tek tek torunnara çantalarını boşalttırmaya başladı şimdi çocuk kendinden eminya rahat tavırlarla eşyaları çıkartıyor bide bakıyor elinde dergi o anı görmelisiniz bir diyerinden mutfak bıçagı kiminden mermi filan aklınıza ne gelirse neyse torunnardan bir baygınnık geçirince çok uzatmadık

lakin sonra gerçek bölük komutanı ulan it herifler bunnarı siz nerden buldunuz diye sorunca bizim yüz ifadesinide siz düşünün

coderfree

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
NikeSteel bence sen adama büyük terbiyesizlik yapmışsın.Diyeceksin biz arkadaşız yaparım istediğim gibi ama benzer bir durumun senin başına gelmesini istermiydin? Adam sana güvenmiş ki inanmış. Hele bahsettiğin olay çatışma ihtimali olan bir yerde yakın geçiyormuş. Allah korusun o hainlerden biri o adamı görüş alanında yakalasa vursa veya arkadaşın panikle kendine zarar verseydi bunun vebalini nasıl taşıyacaktın? Şaka bile olsa tehlike yaratabilecek şeylerden kaçınmak lazım bence.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Tuzla piyade okulu...Hepimiz öğrenciyiz.Mangalara ayrılıp bir yere gidiyorduk ya nereye oldugunu unuttum.7 kişi tek sıra yürüyoruz ben en öndeyim.Elimde de arkadakilerin adlarının yazılı olduğu kimlikler var ..Giderken kimlikleri arkaya veriyorum.Ama nedendir bilmem soyadlarını yüksek sesle söyleyip kimlikleri arkaya yolluyorum.

Yıldız al..Koç bu senin.Durmuş bu seniin!!Yoldaş Bu senin.

Yandan binbaşı sen gel bakalım buraya dedi.Bizim manga durduk oracıkta.Emret komutanıım dedim:)

Mangaya siz devam edin dedi.Sen gel benle dedi.Ahaa ayvayı yedik..

Beni odasına götürdü.Ne yoldaş ı len?Kominist misin?

Höönnk!!

Af buyur komutanım diyecem ama diyemedim.Anlamadım komutanım dedim.

Meğer arkaya seslenirken okudugum soyisimlerden 'YOLDAŞ'' diye seslendiğimi duymuş tabi komutanın haberi yok naptığımızdan.

Ben de olayı bağlayamadım heyecandan.Hayır komutanım. dedim

O halde ne diye yoldaş diyorsun arkadaşına haa!!!!

Haa yav öyle desene:)

Komutanım ben o sırada.........anlattım hikayeyi..

Tamam dedi git o zaman o arkadaşını al gel.Eğer soyadı yoldaş değilse bittin sen dedi.

Ben arkadaşı bulmak için geziyorum bir yandan da dua ediyorum.İnşallah soyadı yoldaştır ya yanlış okuduysam diye:D

Olay en son tatlıya bağlandı...Kurtardık..:P

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
NikeSteel sende haketmişsin ama :D:D

Sorma Ya 22 Gün Boyunca Taşıdım Hüseyinin Cephaneliği

murat senin anılarda iyimiş :D

Ya Eray neler Var Dahada Nasıl Anlatacağımı Bilmiyorum :)

Kısa Bitane Anlatayım . Şimdi Mayın Köpeklerimiz Var 2 Tane . 1 i ise Yeni Eğitimden Gelmiş . Şimdi Bu Köpek Bizim Dedektörcü ile Arazi Taramasına Çıkıyor Biz tim Olarak Çök'de Bekliyoruz . Şimdi Köpek Mayın Kokusu aldığı Zaman Havlayıp Mayının Etrafında Döner ! Biz Çök de Beklerken Bi Patlama Sesi Ardında Bi Köpek Cıyaklaması Duyduk Ne Oluyor Filan Derken . Dedektörcü Geldi . Dedi Bu Gerizekalı Köpek öldu Bizim tim Komutanı Sordu O Patlama neydi Köpek Nasıl Öldü

Köpek Meğer Mayın Kokusu Almış Etrafında Dönerken Başka Bir Topuk Koparan Mayınına Basmış :) Gülelim mi Ağlayalım mı :)

Gerçi Üzücü Olaylarda Yaşadık Onları Hatırlamak Bile İstemiyorum . Hikaye Düşünürken Bunlarda Aklıma Geliyor ! :(

NikeSteel bence sen adama büyük terbiyesizlik yapmışsın.Diyeceksin biz arkadaşız yaparım istediğim gibi ama benzer bir durumun senin başına gelmesini istermiydin? Adam sana güvenmiş ki inanmış. Hele bahsettiğin olay çatışma ihtimali olan bir yerde yakın geçiyormuş. Allah korusun o hainlerden biri o adamı görüş alanında yakalasa vursa veya arkadaşın panikle kendine zarar verseydi bunun vebalini nasıl taşıyacaktın? Şaka bile olsa tehlike yaratabilecek şeylerden kaçınmak lazım bence.

Canım Arkadaşım Nerde Şaka Yapılır nerde Nefes Dahi Alınmaz İyi Biliyoruz Sınır Ötesi Kuzey Irakta Geçti Tüm Askerliğim Ranza Dahi Görmedim Desem Abartmış Olmam O Yüzden Şaka Yapılası Zaman Ve Mekan ı Bilerek Yaptım ! O Yüzden Başına Bişey Gelirmiydi Konusunda İçim Rahat Mayınlı Bölgeye İstesede Gidemezdi Zaten O Yüzden Ben Vadi ye in Dedim !

Tamam dedi git o zaman o arkadaşını al gel.Eğer soyadı yoldaş değilse bittin sen dedi.

Ben arkadaşı bulmak için geziyorum bir yandan da dua ediyorum.İnşallah soyadı yoldaştır ya yanlış okuduysam diye:D

Adamı Ararken Ömründen Ömür Gitmiştir :):):)

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Tuzla piyade okulu...Hepimiz öğrenciyiz.Mangalara ayrılıp bir yere gidiyorduk ya nereye oldugunu unuttum.7 kişi tek sıra yürüyoruz ben en öndeyim.Elimde de arkadakilerin adlarının yazılı olduğu kimlikler var ..Giderken kimlikleri arkaya veriyorum.Ama nedendir bilmem soyadlarını yüksek sesle söyleyip kimlikleri arkaya yolluyorum.

Yıldız al..Koç bu senin.Durmuş bu seniin!!Yoldaş Bu senin.

Yandan binbaşı sen gel bakalım buraya dedi.Bizim manga durduk oracıkta.Emret komutanıım dedim:)

Mangaya siz devam edin dedi.Sen gel benle dedi.Ahaa ayvayı yedik..

Beni odasına götürdü.Ne yoldaş ı len?Kominist misin?

Höönnk!!

Af buyur komutanım diyecem ama diyemedim.Anlamadım komutanım dedim.

Meğer arkaya seslenirken okudugum soyisimlerden 'YOLDAŞ'' diye seslendiğimi duymuş tabi komutanın haberi yok naptığımızdan.

Ben de olayı bağlayamadım heyecandan.Hayır komutanım. dedim

O halde ne diye yoldaş diyorsun arkadaşına haa!!!!

Haa yav öyle desene:)

Komutanım ben o sırada.........anlattım hikayeyi..

Bu hikayeyi tuttum yoldaş.:D

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Gezegen sizin hikaye de felaketmiş yani:)

iskoco

Profesör
Reaksiyon puanı
12
bende babamın askerlik hikayesini anlatıyım babam askerliğini istanbul kağıthanede tabur komutanı şoförü olarak askerliğini yapmış komutan 1 gün öncesinden buna haber vermiş beni almaya gelirken yanında 7-8 tane asker getir evi taşıyacağız bu sefer ev taşınacak diye askerlerin sığması için mercedesin arkası açık jip şeklindeki pick-upu almış askerler arabaya binmiş 1 km gittikten sonra arkadan şahin marka araba askeri araca çok sert bir biçimde vurmuş araba darmaduman olmuş ama işin ilginç yanı babamın sesi duymaması adam bağırıyormuş hopp falan zaten suçlu kendisi arkadan vurduğu için askerlerde tabii babam durmayınca sesini çıkarmamış gidecekleri yere vardıktan sonra babam baş çavuş olarak yaptığı için komutanım neden durmadınız ya niye duracaktım demiş arkadan şahin çarptı duymadın mı demiş arkaya bamış babam oo tamam tamam önemli değil temiz araba demiş önemli olan orduya birşey olmasın ondan sonra komutan vazgeçtim evi taşıtmaktan demiş arkada oturan askerler gülmekten bayılarak bölüğe geri dönmüşler :D:D

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Babanın kulakları nasıl şimdi iyi işitiyor mu iskoco:)

Benim amcaoğlumun evinde kenan evren imzalı takdir ve teşekkür plaketi var.:)Özel olarak bizim emmoğluna hazırlanmış bir plaket.

Sözde kenan evreni olası bir suikastten kurtarmış ama işin iç yüzü hi ç de öyle değil.

Emmoğlu cumhurbaşkanlığında nöbet tutuyor.Bir bakıyor sarhoşun biri sallana sallana geliyor.Uyarmış ''kardeşim çabuk git buradan bela açma başımıza''

sarho uzaklaşmış 5 dk sonra yine görünmüş ''şşt gitsene buradan be adam'' sarhoş yolunu bulamayacak kadar sarhoş ama nasıl olmuşsa olmuş oralara kadar girebilmiş.Ben de buna şaşırıyorum ama :)

Emmoğlu bakmış olacağı yok abanmış adamın üstüne haber vermiş devriyeye ..O sırada gazeteciler felan da toplanmış oraya bizim emmoğlunu adamın üstüne çuvallanırken çekmiş gazeteciler.oraya gelen gidenlerin sayısı bir anda artmış.Bizim emmoğlu da kahraman olmuş:)Ve aynı gün evine plaket gönderilmiş kenan evren tarafından:)

iskoco

Profesör
Reaksiyon puanı
12
babamın kulaklar keskin ama ben ince ayrıntıyı unuttum götürdüğü araba zırhlıymış :D